Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moon_walker_90 wrote: ↑22/12/2024 11:35
Paket koji sadrzi tekuci racun, mastercard karticu i mobilno bankarrstvo kosta 4,99 KM mjesecno. Ima skuplji od 12,99. Zar ima jeftinije od 4,99?
Ja nemam nikakav paket.
Imam samo Visa debitnu karticu na koju mi legne plata i to je to.
Koliko mi mjesečno i godišnje skidaju i sl, veze nemam
Paket koji sadrzi tekuci racun, mastercard karticu i mobilno bankarrstvo kosta 4,99 KM mjesecno. Ima skuplji od 12,99. Zar ima jeftinije od 4,99?
Ja nemam nikakav paket.
Imam samo Visa debitnu karticu na koju mi legne plata i to je to.
Koliko mi mjesečno i godišnje skidaju i sl, veze nemam
Onda je to neki stari paket. Nista onda, jedino da vrate viber, ili uplatnicom na salteru, tako jedino nekome mozes prebaciti novac mimo mobilnog.
Ima 1,99 KM samo masterkard kartica tj vođenje računa bez izvoda i bilo cega. Stanja provjeravas na bankomatu
Uz tih 1.99KM se plaća i godišnja članarina za karticu koja je ako se ne varam 10KM.
Edit: Ipak je 12KM, mislim da je prije bilo 10
Godišnja članarina za korisnike debitnih kartica (izuzev debitnih
kartica koje su u okviru Paketa racuna)
Osnovni korisnik –12 KM
Dodatni korisnik –7 KM
Imaju bota preko vibera preko kojeg upravljaš računom, usluga je besplatna.
Pa to mi izgleda malo strasno moram priznati. Od toliko mogucih nacina za internet bankarstvo ili za prebacivanje sredstava preko broja mobitela, oni se odluce za viber :S
Kako da prebacim osobi 200KM sa računa na račun uz pomoć mobitela, bez internet bankarstva i bez naknade?
Shvatam nedostatak prave aplikacije za takvo nesto. Ali to nije razlog da se nesto tako osjetljivo povjeri malo sumnjivoj aplikaciji kao sto je Viber.
Po Europi imaju aplikacije obicno na drzavnom nivou za takve stvari. Mrska Norveska koristi nesto sta se zove Vipps(Swish u Svedskoj), jednostavno skeniras qr code, ukucas broj mobitela i posaljes novac ili posaljes zahtjev za novac. Mozes placati sad u dosta butika preko njega takodjer. Vidio sam slicne aplikaciju u Danskoj i Njemackoj.
Mislim da u BiH imamo vise nego odlican IT sektor koji takvu aplikaciju moze izbaciti u dosta kratkom roku.
Ima 1,99 KM samo masterkard kartica tj vođenje računa bez izvoda i bilo cega. Stanja provjeravas na bankomatu
Pa to mi izgleda malo strasno moram priznati. Od toliko mogucih nacina za internet bankarstvo ili za prebacivanje sredstava preko broja mobitela, oni se odluce za viber :S
Kako da prebacim osobi 200KM sa računa na račun uz pomoć mobitela, bez internet bankarstva i bez naknade?
Shvatam nedostatak prave aplikacije za takvo nesto. Ali to nije razlog da se nesto tako osjetljivo povjeri malo sumnjivoj aplikaciji kao sto je Viber.
Po Europi imaju aplikacije obicno na drzavnom nivou za takve stvari. Mrska Norveska koristi nesto sta se zove Vipps(Swish u Svedskoj), jednostavno skeniras qr code, ukucas broj mobitela i posaljes novac ili posaljes zahtjev za novac. Mozes placati sad u dosta butika preko njega takodjer. Vidio sam slicne aplikaciju u Danskoj i Njemackoj.
Mislim da u BiH imamo vise nego odlican IT sektor koji takvu aplikaciju moze izbaciti u dosta kratkom roku.
Pa ne znam, "Bankarstvo na Viberu" ide preko Raiffeisen BANK d.d. BiH, njihov profil, 148592 suba, klikni tamo, klikni vamo, pin kod, ja sam je koristio bez ikakvih problema nekoliko godina
Mehemed wrote: ↑22/12/2024 18:19
Uz tih 1.99KM se plaća i godišnja članarina za karticu koja je ako se ne varam 10KM.
Edit: Ipak je 12KM, mislim da je prije bilo 10
Godišnja članarina za korisnike debitnih kartica (izuzev debitnih
kartica koje su u okviru Paketa racuna)
Osnovni korisnik –12 KM
Dodatni korisnik –7 KM
Znači 36 KM godišnje samo za debitnu karticu,a 60 KM za paket Moment gdje ima mobilno bankarstvo.
I ja sam dugo bio bez mobilnog bankarstva al sada bez toga ne bi mogao.
Radi li vam m plati? Juce u banci pokusao da aktiviram,dodali karticu u app i pise "kartica nije aktivirana,pricekajte kraj procesa".
I nista zena mi rekla da sacekam par dana,ako ne proradi da dodjem.
drndalo wrote: ↑24/12/2024 11:50
Zna li neko kako funkcionise ova RZB akcija Mastercard u Bingo prodavnicama, utorak -15% popusta na sve, subotom 30% na odabranu robu?
Naknadni povrat ? Jer mi je racun terecen tacno koliko je bio racun na kasi...
Popust dobivaš direktno na kasi, provjeri račun. Ispod svakog artikla bi ti trebalo pisati -15%
Zna li neko kako funkcionise ova RZB akcija Mastercard u Bingo prodavnicama, utorak -15% popusta na sve, subotom 30% na odabranu robu?
Mislim da su ti to odmah trebali ukucati na kasi, označiti popust i onda da platiš umanjen račun. Ili ta kasirka nije bila upućena u ovu akciju ili je zaboravila na to.
Popust dobivaš direktno na kasi, provjeri račun. Ispod svakog artikla bi ti trebalo pisati -15%
Mislim da su ti to odmah trebali ukucati na kasi, označiti popust i onda da platiš umanjen račun. Ili ta kasirka nije bila upućena u ovu akciju ili je zaboravila na to.
Hvala, zena bila pa nije obratila paznju na redove, gledala samo total zbir, a tamo nije bilo navedeno nista.
semsasuljakovic wrote: ↑25/12/2024 20:43
Ne znam jeste li primijetili, ali više nema 2FA tj. ne dolazi SMS kod prilikom plaćanja online. Ne sviđa mi se to ni malo.
Svaki put mi stigne SMS s lozinkom za potvrdu plaćanja
semsasuljakovic wrote: ↑25/12/2024 20:43
Ne znam jeste li primijetili, ali više nema 2FA tj. ne dolazi SMS kod prilikom plaćanja online. Ne sviđa mi se to ni malo.
Svaki put mi stigne SMS s lozinkom za potvrdu plaćanja
kad ide preko alipay i jos nekih servisa kao npr amazon ne dolaze nikakvi kodovi
Kod mene je ovaj paket, ali imam mobilno bankarstvo. Zvali par puta da mi instaliraju i ja otišao a cijena usluge ostala ista.