Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
hadžialagić

#151 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by hadžialagić »

Evo kako je u Raiffeisenu HR

Kamatne stope su duplo veće. A ti navede i sigurnije obzirom da su osigurane na duplo veću sumu.

Sredstva na tekućem, žiro i deviznom računu je 0.25 za EUR i KN, a kod nas 0.00.

Mi nismo banana država, nego ne znam ni kako bih oslovio...
hadžialagić

#152 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by hadžialagić »

Još kad pogledaš kod iste te banke da uzima od Mujage za 1.6, a plasira Suljagi za za 10 i više % iste te pare (625%) plus naknada za izdavanje kredita. Jbt koja smo mi stoka. Tolika zarada nije ni na drogi. Nema šanse da ovdje ikad bude neke privrede dok god imamo ove zelenaše sa omčom oko našeg vrata, koju smo im da tuga bude veća mi glupani sami ispleli, a imamo domaće dželate koji će za male pare da je bezdušno zategnu.
hadžialagić

#153 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by hadžialagić »

Dakako, u HR su niže kamate na kredite, tako da je odnos između Josipovih i Antinih zelembaća 3:1, a ne kao kod nas 6:1. Koja banda.
zebih

#154 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by zebih »

hadžialagić wrote:Dakako, u HR su niže kamate na kredite, tako da je odnos između Josipovih i Antinih zelembaća 3:1, a ne kao kod nas 6:1. Koja banda.
Cuj drug,cura kod koje sam bio u Raiffesienu u HR nije mogla vjerovati kad sam joj rekao upravo za ovaj podatak sto si gore naveo.Pocela se smijati , pa se izvinjavati sto se smije ali nikad nije cula za ovakav omjer.*ebi ga dok ima ovaca bit ce i sisanja, samo sto ja od sad biram "frizera" koji ce me sisati po meni najpovoljnijim uvjetima.Pa nisu ni oni bogom dani.
HORN1

#155 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by HORN1 »

hadžialagić wrote:
convict wrote:zašto su ukinuli kamatu na avista? iz istog razloga zbog kojeg se psi ližu po jajima. zato što mogu!
Ako dobro shvatam, još ću biti i u minusu zato što držim lovu na A vista - jer će naplaćivati vođenje računa? :roll: Izgleda da moram mijenjati banku. U tri PM.

Štednja u KM i EURima
Pa ako se prebaciš na berzu u banjaluci i sarajevu te kupiš dobre dionice bićeš banci i zahvalan što je smanjila kamatu na štednju.
HORN1

#156 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by HORN1 »

hadžialagić wrote:Dakako, u HR su niže kamate na kredite, tako da je odnos između Josipovih i Antinih zelembaća 3:1, a ne kao kod nas 6:1. Koja banda.
Dok državni regulator nekima zabranjuje maržu veću od nekoliko procenata bankama je dozvoljeno da na pljačkaški način uzimaju maržu i preko 1500% u nekim slučajevima.
Trebala bi im sve država zaplijeniti kako oni otimaju drugima nek vide kako je kad ti drugi otimaju.
hadžialagić

#157 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by hadžialagić »

Eh da nije toga ako. Pa ove berzice kod nas dovoljno je da vjetrić puhne pa da ode u tri PM. Umalo pa da je isto da odem u kladionicu, pa da ko onaj poštar tipujem. Samo on se igrao sa tuđim parama, a ja treba sa svojim.
DISCIPLINA

#158 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by DISCIPLINA »

:lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D :D :D :D

:skoljka:

omg...

narode... kanite se corava posla... kredite vratite kako znate i umijete i iste nemojte dizat nikad... nizasta...

ovo je bunar u cijoj mutnoj vodi sem zaba plivaju i kitovi... mnogima nije jasno kako stanu tu, al et... to ti je ko kad slon udje u fabriku tanjura...

nesmim vishe prdit...

i srecna / sretna vam nova

tako mi mlijekca u prahu :run:
SimkeA

#159 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by SimkeA »

Da li neko moze objasniti zasto su u Raiffeisen banci najmanje kamate na stednju?
Kakve su vase prognoze, mnogi smatraju da zbog pada platezne moci i zelja, raja slabo uzima kredite, pa su i kamate na stednju lose?

Pozdrav
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#160 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by antimobbing »

SimkeA wrote:Da li neko moze objasniti zasto su u Raiffeisen banci najmanje kamate na stednju?
Kakve su vase prognoze, mnogi smatraju da zbog pada platezne moci i zelja, raja slabo uzima kredite, pa su i kamate na stednju lose?

Pozdrav
To je klasični ''greening'' :D

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... edite.html

Iskreno se nadam da će sve Banke koje posluju u BiH propasti, jer su dosta zla napravile građanima.

Naime, većina Banaka koje posluju u BiH u evropskim zemljama kupuju novac za 3-4% kamate a našim građanima su do sada preprodavali taj isti novac po cijeni od 12% kamate, naravno sve ''legalno''.

Na taj način, Banke u BiH su ostvarivale ekstra zaradu oko 300% i više, na našoj sirotinji koja je sve izgubila u ratu pa je bila prisiljena da diže kredite.
drndalo

#161 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by drndalo »

Prilicno jednostavno, moze im se, imaju viska sredstava u odnosu na moguce plasmane, promjene uslove, a ti si potpisao da to moze tako... :cry:

I ja isto, bio... U medjuvremenu, podigao svojih xx.xxx EUR koje sam dugo imao kod njih na stednji, neka ih na sigurnom u ladici, al' nek' ih oni nikome ne mogu prodati 3x skuplje... :evil: Znam da je zlobno, ali dosta vise, bar od mene... Ja im ne mogu vise nauditi, ali ovoliko koliko mogu, hocu...

Jedini nacin da ih se natjera "u kontru" je da im se "uzme" visak para, i da na drugoj strani potraznja poraste...

Ja to ne ocekujem barem jos 6 mjeseci, vjerovatnije i godinu dana...
elmedink

#162 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by elmedink »

Kako nas varaju banke u Bosni i Hercegovini /NE UZIMAJTE KREDITE SA EURIBOR KLAUZULOM/ /NE UZIMAJTE KREDITE SA EURIBOR KLAUZULOM/ ................................................... /SVI KORISNICI KREDITA SA EURIBOR KLAUZULOM MOLIM DA SE JAVE Q/ /U POSTUPKU JE TUZBA PROTIV RAJFAJZEN BANKE ZBOG LIHVARENJA/ ..........................................SVI VI KOJI IMATE NAMJERU UZETI KREDIT SA EURIBOROM PROCITAJTE SVE POSTOVE....NECETE ZAŽALITI..............

http://euriborkredit.blogspot.com/
bullmastiff

#163 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by bullmastiff »

Je li moguće da je provizija za placanje debitnom karticom u inostranstvu samo 1%?

znaci kad u EU platim debitnom RBB(visa) iznos od 100,00KM, banka naplati samo 1KM provizije ili postoje skriveni troskovi koji nisu navedeni ?

Ima li neko iskustva?
holowey

#164 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by holowey »

bullmastiff wrote:Je li moguće da je provizija za placanje debitnom karticom u inostranstvu samo 1%?

znaci kad u EU platim debitnom RBB(visa) iznos od 100,00KM, banka naplati samo 1KM provizije ili postoje skriveni troskovi koji nisu navedeni ?

Ima li neko iskustva?
iz mog iskustva, kada je placanje karticama u pitanju, nebitno kreditna/debitna, naplacuju samo naknadu za konverziju valuta... za dizanje gotovine sa bankomata naplacuju i naknadu kao i kod nas... za razliku od unicredit banke, rzb tu naknadu naplati i kada dizes sa rzb bankomata van maticne zemlje...
Manu

#165 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by Manu »

bullmastiff wrote:Je li moguće da je provizija za placanje debitnom karticom u inostranstvu samo 1%?

Ima li neko iskustva?
Maestro 2,5% ili 5KM, što je povoljnije za banku a VISA Elektron 2,5% ili 10 KM.
Izvor, druga stranica pdf-a sa linka ispod:
http://raiffeisenbank.ba/templates/defa ... _17.08.pdf

EDIT: Navedeno se odnosi na podizanje gotovine na POS-ovima (nisam pažljivo čitao pitanje)
Last edited by Manu on 13/08/2015 15:11, edited 1 time in total.
NailovaMater

#166 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by NailovaMater »

Manu wrote:

Ima li neko iskustva?
Maestro 2,5% ili 5KM, što je povoljnije za banku a VISA Elektron 2,5% ili 10 KM.
Izvor, druga stranica pdf-a sa linka ispod:
http://raiffeisenbank.ba/templates/defa ... _17.08.pdf
1% je još dodatno konverzije. :izet:

Idi u Unicredit oni imaju samo taj 1%, ili u Sparkasse kod njih je skroz džaba na bankomatima njihovih banaka u inostranstvu
drndalo

#167 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by drndalo »

RZB ima 1% "roaminga", pored kursne razlike za konverziju valuta... I kada primas pare na tu karticu, npr. PayPal... Elem, bjez... :run:
bumerangss

#168 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by bumerangss »

Pet puta otvorena tema Raiffeisen bank :-)
triple mama

#169 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by triple mama »

primam platu (Visa electron card) preko Raiffeisen banke...može li mi neko reći koja je banka najpovoljnija za držanje ove vrste računa? da ostanem ili mijenjam?
drndalo

#170 Re: Raiffeisen Bank... Da vam srce ne pukne!

Post by drndalo »

Da prostis, sve ti je to u 5 dkg... Sto se mreze bankomata tice, a ja sam kod njih samo jos zato, jer velike banke imaju tu prednost...
Post Reply