Raguž vs Čović
-
klmnopq
#1 Raguž vs Čović
Ukoliko biste birali između Martina Raguža i Dragana Čovića, kome biste prije dali svoj glas?
- iPod
#2 Raguž vs Čović
Martinu Ragužu, naravno. 
Majorizirano secesionističko govno Čović ne zaslužuje pomen, a kamo li glas.
Sent from my iPad using Tapatalk
Majorizirano secesionističko govno Čović ne zaslužuje pomen, a kamo li glas.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
percepcija
#3 Re: Raguž vs Čović
Ja bi za Selmu Bajrami,bila je udaya za Hrvata,to ti se pika
-
summerwine
#4 Re: Raguž vs Čović
Dajem glas Martinu Ragužu, a i glasovaću
za njega, Inshallah 
- relativno84
#5 Re: Raguž vs Čović
Draganu Čoviću.
Zasto? Pa od njega bar znamo sta hoce i kako to zamislja, s Ragužem je sve fino ali previse toga prolazi nedoreceno. Ovako Dragana u fotelju nek postavlja ambasadore i zacepis mu usta o ugrozenosti, a moc njegove funkcije ravna nuli.
S Ragužem se opet nastavlja prica o ugrozenosti, kako su ga dobri Bosnjaci birali samo da napakoste autohtonim hrvatima
I Dragan ima odrijesene ruke da nastavi po starom.
Zasto? Pa od njega bar znamo sta hoce i kako to zamislja, s Ragužem je sve fino ali previse toga prolazi nedoreceno. Ovako Dragana u fotelju nek postavlja ambasadore i zacepis mu usta o ugrozenosti, a moc njegove funkcije ravna nuli.
S Ragužem se opet nastavlja prica o ugrozenosti, kako su ga dobri Bosnjaci birali samo da napakoste autohtonim hrvatima
- crvenebrigade
#6 Re: Raguž vs Čović
Zapravo ovo je klasicno SDA spinovanje za Martina Raguza. Cilj je pokusati razbiti lijevo-liberalno glasacko tijelo kojim bi se pokusalo pomoci omrazenom i nesposbnom (osim za sebe i svoju dinastiju) Bakiru izetbegovicu.
I treba prozrijeti ovu pricu kao jos jedan bezuspjesan manevar uspanicenog izbornog staba Bakira Izetbegovica.
I treba prozrijeti ovu pricu kao jos jedan bezuspjesan manevar uspanicenog izbornog staba Bakira Izetbegovica.
- biske
#7 Re: Raguž vs Čović
ne brini, svakako ti glasovi ne bi otišli drugom bakiru.crvenebrigade wrote:Zapravo ovo je klasicno SDA spinovanje za Martina Raguza. Cilj je pokusati razbiti lijevo-liberalno glasacko tijelo kojim bi se pokusalo pomoci omrazenom i nesposbnom (osim za sebe i svoju dinastiju) Bakiru izetbegovicu.
-
Hafis
#8 Re: Raguž vs Čović
Pratim
-
upitnik049
#9 Re: Raguž vs Čović
Hrvate BiH mi Bosnjaci moramo uvazavati i stititi njihova prava jer smo vecina. Isto tako i Nijemci stite prava Turaka u njemackoj ili Svedjani prava Bosanaca u svedskoj.
Stvar je u tome da se jos uvijek vodi elementarna bitka za BiH. Jos nedavno je se u Mostaru pricalo o Stolnom gradu, Herceg Bosni itd. a nije ni tako davno bilo da je RH slala svoje tenkiste u BiH kako bi osigurala to za sta se Covic danas zalaze.
Martin Raguz je osvjezenje jer nam nudi izlaz iz tog zacaranog kruga. Nudi nam izlaz iz posvadjane situacije po kojoj se Bosnjaci i Hrvati svadjaju a cetalji se smjeskaju sa strane. Hrvati i Bosnjaci BOSNE su tradicionalno kroz vijekove bili u dobrim odnosima. Ova situacija je dakle bar iz Bosanske perspektive totalno neprirodna.
Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.
Dakle prema HDZ-u zero tolerance. Prema Hrvatima dobre volje treba postupiti krajnje tolerantno i trebamo ih extra uvazavati sto bolje mozemo. To moze biti izlaz za BiH. A ti Hrvati su HDZ1990. Moramo im pomoci da se vrate na politicku scenu. Onako kako je Tudjman smjenio nelegalno kljujica i sjebao sve odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata; na slican nacin i mi moramo biti inicijatori povratka te politike kod Hrvata. Hrvati Sarajeva, Tuzle itd. nisu dovoljno jaki da sami pobjede Hercegovacku struju. Mi im moramo i mozemo pomoci za dobrobit svih nas pa i za dobrobit Hrvata hercegovine.
Jer ova situacija nevodi nikud.
Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.
Onaj Bosnjak ili Bosanac ko ne glasa za HDZ1990 i Raguza je politicki analfabetan. Nikakve koristi necemo imati sa 10 Bosnjackih stranaka ako cemo morati praviti koaliciju sa Covicem i HDZ.
https://www.youtube.com/watch?v=2SI-6zHa_L8

Stvar je u tome da se jos uvijek vodi elementarna bitka za BiH. Jos nedavno je se u Mostaru pricalo o Stolnom gradu, Herceg Bosni itd. a nije ni tako davno bilo da je RH slala svoje tenkiste u BiH kako bi osigurala to za sta se Covic danas zalaze.
Martin Raguz je osvjezenje jer nam nudi izlaz iz tog zacaranog kruga. Nudi nam izlaz iz posvadjane situacije po kojoj se Bosnjaci i Hrvati svadjaju a cetalji se smjeskaju sa strane. Hrvati i Bosnjaci BOSNE su tradicionalno kroz vijekove bili u dobrim odnosima. Ova situacija je dakle bar iz Bosanske perspektive totalno neprirodna.
Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.
Dakle prema HDZ-u zero tolerance. Prema Hrvatima dobre volje treba postupiti krajnje tolerantno i trebamo ih extra uvazavati sto bolje mozemo. To moze biti izlaz za BiH. A ti Hrvati su HDZ1990. Moramo im pomoci da se vrate na politicku scenu. Onako kako je Tudjman smjenio nelegalno kljujica i sjebao sve odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata; na slican nacin i mi moramo biti inicijatori povratka te politike kod Hrvata. Hrvati Sarajeva, Tuzle itd. nisu dovoljno jaki da sami pobjede Hercegovacku struju. Mi im moramo i mozemo pomoci za dobrobit svih nas pa i za dobrobit Hrvata hercegovine.
Jer ova situacija nevodi nikud.
Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.
Onaj Bosnjak ili Bosanac ko ne glasa za HDZ1990 i Raguza je politicki analfabetan. Nikakve koristi necemo imati sa 10 Bosnjackih stranaka ako cemo morati praviti koaliciju sa Covicem i HDZ.
https://www.youtube.com/watch?v=2SI-6zHa_L8
-
Novak20
#10 Re: Raguž vs Čović
Što je babi milo...Ne morate štititi Hrvate. Nisu manjina nego konstitutivni narod šta god to tebi značilo. Prilike u svijetu i Evropi se mijenjaju. Može biti da će se stvari odvijati po tvom a možeš se umjesto sa jednim suočiti sa dva zahtjeva za referendumom.upitnik049 wrote:Hrvate BiH mi Bosnjaci moramo uvazavati i stititi njihova prava jer smo vecina. Isto tako i Nijemci stite prava Turaka u njemackoj ili Svedjani prava Bosanaca u svedskoj.
SDA je x puta bila u koaliciji sa HDZ i opet će. Kad se samo sjetim vezivanja zastava '91 povraća mi se.upitnik049 wrote:Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.
Kriza je zbog kleptomanije vladajućih. Milijarde bacili na uvoz kisele vode i ostalih gluposti umjesto da pokrenu proizvodnju. Od NATA trenutno nema ništa zbog RS. Jedinu korist od ovakve priče ima SDA elita koja će handrit narod još četiri godine. Znaš i sam da glasanjem Bošnjaka za listu HDZ 1990 poduplavaš broj Hrvata u zakonodavnoj vlasti. HDZ 1990 bošnjački +HDZ hrvatski. Sumnjam da su Bošnjaci, uz časne izuzetke, tako glupi.upitnik049 wrote:Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.
-
romeomoraprezivjeti
#11 Re: Raguž vs Čović
Sretno druze Martine!!!!!:-)
-
percepcija
#12 Re: Raguž vs Čović
sretno pa da nam treci obezbjedis ,bog ti dao zdravljaromeomoraprezivjeti wrote:Sretno druze Martine!!!!!:-)
-
romeomoraprezivjeti
#13 Re: Raguž vs Čović
E treci nece moci,ove noci.percepcija wrote:sretno pa da nam treci obezbjedis ,bog ti dao zdravljaromeomoraprezivjeti wrote:Sretno druze Martine!!!!!:-)
-
percepcija
#14 Re: Raguž vs Čović
dobro ,ako nemoze veceras ,onda moze neki dugi dan , nama rahat patnja savrseno odgovara
-
Martinez_
#15 Re: Raguž vs Čović
Čović, jer ga njegov narod želi ma kakav je.
Nedemokratskim metodama i nametanju 'naše' volje onim drugima nema mesta u 2014. Dosta je Balkanu Miloševićeve politike ''poštenih Albanaca''.
Nedemokratskim metodama i nametanju 'naše' volje onim drugima nema mesta u 2014. Dosta je Balkanu Miloševićeve politike ''poštenih Albanaca''.
- LBVIEW
#16 Re: Raguž vs Čović
Cek, cek, a sta cemo s Vlajkijem i onim SNSD-ovim "Bosnjacima? To sumska, k''o biva nije Balkan?Martinez_ wrote:Čović, jer ga njegov narod želi ma kakav je.
-
clarion_
#17 Re: Raguž vs Čović
Bosanci za Raguža, čovjeka koji voli ovu zemlju. Obzirom da je ovdje instalirana nova nacija "Bošnjaci" koja će imati svog predstavnika mi koji se osjećamo kao Bosanci bez obzira na vjeru trebamo glasati za Martina.

- escobar__
#19 Re: Raguž vs Čović
"Bosanci" biraju hrvatskog člana Predsjedništva (iz stranke HDZ 1990), a lafo nisu nacionalno orjentisani i deklarativno su protiv nacionalnih stranaka. Kako ironično.clarion_ wrote:Bosanci za Raguža, čovjeka koji voli ovu zemlju. Obzirom da je ovdje instalirana nova nacija "Bošnjaci" koja će imati svog predstavnika mi koji se osjećamo kao Bosanci bez obzira na vjeru trebamo glasati za Martina.
![]()
![]()
![]()
-
statixx
#20 Re: Raguž vs Čović
Oni koji budu glasali za Raguza, kasnije ce kukati sto je Bakir pobjedio. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#21 Re: Raguž vs Čović
Pa nisu Bosanci pisali ustav, takav je zakon da se bira jedan član između bošnjačkog i hrvatskog člana. Bosanci bi rado birali bosanskog člana ali ustavom nije definisan a ko zna možda ga i dobijemo.escobar__ wrote:"Bosanci" biraju hrvatskog člana Predsjedništva (iz stranke HDZ 1990), a lafo nisu nacionalno orjentisani i deklarativno su protiv nacionalnih stranaka. Kako ironično.clarion_ wrote:Bosanci za Raguža, čovjeka koji voli ovu zemlju. Obzirom da je ovdje instalirana nova nacija "Bošnjaci" koja će imati svog predstavnika mi koji se osjećamo kao Bosanci bez obzira na vjeru trebamo glasati za Martina.
![]()
![]()
![]()
- escobar__
#22 Re: Raguž vs Čović
A što ne biraju bošnjačkog člana? Nije cool? Na kraju krajeva, prepošteni "Bosanci" imaju svoje predstavnike koji se po potrebi izjasne kao Bošnjaci, ali nisu Bošnjaci (Hadžiomerović i Suljagić). U čemu je problem?
- mayab
#23 Re: Raguž vs Čović
Raguz , cini mi se, nema nikakvih lopovskih afera, i uz to nije si dozvolio izjave tipa "da Hrvat iz Sarajeva nije jednako vazan kao neki juznije i to iskljucivo iz HDZ-a", kao sto je govorio krivousti, tako da po ovom pitanju, meni je sve jasno.
Sa fasistima i psihopatama nemam želju da išta imam, pa da mi je brat rodjeni
Sa fasistima i psihopatama nemam želju da išta imam, pa da mi je brat rodjeni
- Drvosjeca iz Dejcica
#24 Re: Raguž vs Čović
Pa moj Escobar valjda poznaješ elementarne stvari. Bosanci (to mogu biti Hrvati, Srbi i Bošnjaci) biraju onako kako je definisano zakonom i Ustavom BiH. Građani F.BiH biraju između bošnjačkog i hrvatskog člana, bosanskog člana nema.escobar__ wrote:A što ne biraju bošnjačkog člana? Nije cool? Na kraju krajeva, prepošteni "Bosanci" imaju svoje predstavnike koji se po potrebi izjasne kao Bošnjaci, ali nisu Bošnjaci (Hadžiomerović i Suljagić). U čemu je problem?
Licemjerno bi bilo da SDP ponovo predloži hrvatskog člana mada po zakonu i to je legalno i ne kažem da je to OK.