a odakle si ako nije tajna??i kojim povodom ides u dzajice???metal_rules_cura wrote:Nisu Djajici daleko... Brdo puta isla pjeske od grada...
Rafting na Neretvi
-
rafting27
#26 Re: Rafting na Neretvi
- metal_rules_cura
#27 Re: Rafting na Neretvi
Ne idem samo tamo, volim prirodu pa pjesacim puno dole po svim okolnim mjestima, selima, divljini...
Da ne idemo previse u licne replike... Ko god ima mogucnost trk na Neretvu i na raft. Bozanstven kanjon!
Da ne idemo previse u licne replike... Ko god ima mogucnost trk na Neretvu i na raft. Bozanstven kanjon!
- ovo_malo_duse
#28 Re: Rafting na Neretvi
Mozemo ja i ti onda polahko na LIsinmetal_rules_cura wrote:Ne idem samo tamo, volim prirodu pa pjesacim puno dole po svim okolnim mjestima, selima, divljini...
-
rafting27
#29 Re: Rafting na Neretvi
ma kakve prepirke...super je to stvar kad neko tako voli priordu..neces mi vejrovati,ja raju zovem na rafting svake godine..znaci ne trebaju nista da placaju ,,samo da se skupimo i da odemo..i skoro nikad ne uspiju se skupiti..za ne povjerovati...ej a dal vozis bajk brdski?????metal_rules_cura wrote:Ne idem samo tamo, volim prirodu pa pjesacim puno dole po svim okolnim mjestima, selima, divljini...
- metal_rules_cura
#30 Re: Rafting na Neretvi
Pa ljudi ne vole prirodu. Pate od kompleksa grada i asfalta...
-
rafting27
#31 Re: Rafting na Neretvi
da,nazalost je tako...veceras da zovem na neku festu u gradu doslo bi milion malih ljudi.....a u priorodu...nista...metal_rules_cura wrote:Pa ljudi ne vole prirodu. Pate od kompleksa grada i asfalta...
nego..kad ces doci na rafting??za prvi maj??da vidis samo kako je tada luda stavr ici niz neretvu..jer tada rafting traje umjesto ljetnih 4,traje sat i 15 min:)ludiloo:)
- metal_rules_cura
#32 Re: Rafting na Neretvi
Ne znam da li cu stici tada zbog ispita... Voljela bih, ali... 
- ovo_malo_duse
#33 Re: Rafting na Neretvi
Prvenstvo BiH u raftingu u maju u Konjicu
U Konjicu će od 2. do 4. maja biti održano Otvoreno rafting prvenstvo Bosne i Hercegovine "Neretva R6 2008".
Takmičenje je kvalifikacijskog karaktera za prvenstvo Rafting Lige BiH i svjetsko prvenstvo u raftingu 2009., koje će biti održano u BiH.
Učešće je najavilo 30 ekipa i više od 200 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.
Promociji takmičenja doprinijet će i dolazak reprezentacija Rusije, aktuelnog svjetskog prvaka u raftingu, koja je izrazila želju da obavi treninge na Neretvi 8. i 9. aprila. U posjetu dolazi devet članova ruske reprezentacije.
Organizatori Otvorenog prvenstva BiH u raftigu su Udruženje rafting klubova Konjic i Općina Konjic.
Bujrum
U Konjicu će od 2. do 4. maja biti održano Otvoreno rafting prvenstvo Bosne i Hercegovine "Neretva R6 2008".
Takmičenje je kvalifikacijskog karaktera za prvenstvo Rafting Lige BiH i svjetsko prvenstvo u raftingu 2009., koje će biti održano u BiH.
Učešće je najavilo 30 ekipa i više od 200 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.
Promociji takmičenja doprinijet će i dolazak reprezentacija Rusije, aktuelnog svjetskog prvaka u raftingu, koja je izrazila želju da obavi treninge na Neretvi 8. i 9. aprila. U posjetu dolazi devet članova ruske reprezentacije.
Organizatori Otvorenog prvenstva BiH u raftigu su Udruženje rafting klubova Konjic i Općina Konjic.
Bujrum
-
rafting27
#34 Re: Rafting na Neretvi
ma dajjjjj ko jos ima ispite za prvi maj???????nemoj zezat..neretva je ludnica..vidjet ces:)metal_rules_cura wrote:Ne znam da li cu stici tada zbog ispita... Voljela bih, ali...
- tranquil
#35 Re: Rafting na Neretvi
Ja sam bio sa ovima i imam samo riječi pohvalekekec wrote:Ne bih zaobisao ni Samira: http://europerafting.com/
- metal_rules_cura
#36 Re: Rafting na Neretvi
Cuj... Nisam znala da jeste ludnicarafting27 wrote:ma dajjjjj ko jos ima ispite za prvi maj???????nemoj zezat..neretva je ludnica..vidjet ces:)metal_rules_cura wrote:Ne znam da li cu stici tada zbog ispita... Voljela bih, ali...
Ispite imam... Eto, ima nas i takvih...
-
rafting27
#37 Re: Rafting na Neretvi
he he mislio sam d aje ludnica sad u maju...kad je voda veca nekih dva metra nego u odnosu na ljeto:)metal_rules_cura wrote:Ne znam da li cu stici tada zbog ispita... Voljela bih, ali...
-
stabolansviras
#38 Re: Rafting na Neretvi
Salihamidzic najjaci!! Pametan covjek, istinski ljubitelj Neretve, podkovan ogromnim znanjem o istoriji tog kraja tako da se svasta moze nauciti. Ruca se u basti njegovoj a ljubazna supruga pravi najbolju klopu na svijetu. Domacinski, nepretenciozno, profesionalno.
-
rafting27
#39 Re: Rafting na Neretvi
ha ha ha ha...jarane/jaranice....to za salihamidzica...ne znam odakle si,al ocigledno ne poznajes pravu situaciju:)mislim svako ima pravo na svoje misljenje,demokratska je ovo zemlja,ali vjeruj mi da grijesis...stabolansviras wrote:Salihamidzic najjaci!! Pametan covjek, istinski ljubitelj Neretve, podkovan ogromnim znanjem o istoriji tog kraja tako da se svasta moze nauciti. Ruca se u basti njegovoj a ljubazna supruga pravi najbolju klopu na svijetu. Domacinski, nepretenciozno, profesionalno.
-
BIFF
#40 Re: Rafting na Neretvi
U Konjicu je osnovan novi rafting club "limitX" koji ove seyone pored standardne ponude nudi EXTRA POPUST ZA STUDENTE I UCENIKE DO 35%.
sve dodatne onformacije moyete dobiti na tel:062 917 135 / 062 580 488
e-mail [email protected]
sve dodatne onformacije moyete dobiti na tel:062 917 135 / 062 580 488
e-mail [email protected]
- ovo_malo_duse
#41 Re: Rafting na Neretvi
Una aquarius pobjednik državnog prvenstva u raftingu
Nedjelja, 04 Maj 2008 23:54
Nakon dvodnevnog takmičenja završeno je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u raftingu, na kojem je ukupni pobjednik bihaćka ekipa "Una aquarius". Drugo mjesto osvojili su takmičari banjalučkog KKK "Vrbas", a treći je Raft klub "Kanjon" iz Banje Luke.
U disciplini slalom, najviše poena sakupili su članovi Rafting kluba "UNA aquarius", drugi je KKK "Vrbas", a treći RFT klub "Kanjon". Najuspješniji u disciplini sprint bili su takmičari "Una aquariusa", zatim "Kanjon" i "Vrbas".
Takmičenje u spustu, koje je održano u nedjelju na dijelu Neretve od Džajića do Stare ćuprije, privuklo je najviše takmičara i publike, a prvi na cilj stigli su članovi ekipe "UNA aquarius". Drugo i treće mjesto osvojili su KKK "Vrbas" i Raft klub "Kanjon".
"Ovo je bilo još jedno uspješno takmičenje koje je organiziralo Udruženje rafting klubova "Konjic". Prvenstvo je održano u dobrim uvjetima i fer nadmetanju, ovo je bila smotra dostignuća i mogućnosti rafting klubova cijele BiH" rekao je za FENU Samir Krivić, direktor takmičenja.
Otvoreno prvenstvo BiH u raftingu je kvalifikacijskog karaktera za prvenstvo Rafting lige BiH i svjetsko prvenstvo u raftingu 2009. godine, koje će biti održano u BiH.
Izvor: Fena
Nedjelja, 04 Maj 2008 23:54
Nakon dvodnevnog takmičenja završeno je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u raftingu, na kojem je ukupni pobjednik bihaćka ekipa "Una aquarius". Drugo mjesto osvojili su takmičari banjalučkog KKK "Vrbas", a treći je Raft klub "Kanjon" iz Banje Luke.
U disciplini slalom, najviše poena sakupili su članovi Rafting kluba "UNA aquarius", drugi je KKK "Vrbas", a treći RFT klub "Kanjon". Najuspješniji u disciplini sprint bili su takmičari "Una aquariusa", zatim "Kanjon" i "Vrbas".
Takmičenje u spustu, koje je održano u nedjelju na dijelu Neretve od Džajića do Stare ćuprije, privuklo je najviše takmičara i publike, a prvi na cilj stigli su članovi ekipe "UNA aquarius". Drugo i treće mjesto osvojili su KKK "Vrbas" i Raft klub "Kanjon".
"Ovo je bilo još jedno uspješno takmičenje koje je organiziralo Udruženje rafting klubova "Konjic". Prvenstvo je održano u dobrim uvjetima i fer nadmetanju, ovo je bila smotra dostignuća i mogućnosti rafting klubova cijele BiH" rekao je za FENU Samir Krivić, direktor takmičenja.
Otvoreno prvenstvo BiH u raftingu je kvalifikacijskog karaktera za prvenstvo Rafting lige BiH i svjetsko prvenstvo u raftingu 2009. godine, koje će biti održano u BiH.
Izvor: Fena
- iz dna duše
#42 Re: Rafting na Neretvi
Bila kod ovog čovjeka u Dzajicima, i on se tako zove, potiče iz tog sela. Super mi je bilo, opušteno, bez srkleta, hrana dobra, rafting i za nas žene prihvatljiv. Dobro je i to što se tu spuštanje završava kod njega, presvučeš se i onda ručak-hrane i pića u neograničenim količinama. Cijena mu je inače All Inclusive.
Nije previše opasno. Priroda super, ako je ne upropaste. Imam i slike, on se pobrine za to, kamera vam gotovo i ne treba.
A blizu je Sarajeva...Isplati se odvesti goste i počastiti ovim izletom, sjećaće se posjete.
Može se sa njim dogovoriti o svemu, jako je fleksibilan i gostoljubiv.
Nije previše opasno. Priroda super, ako je ne upropaste. Imam i slike, on se pobrine za to, kamera vam gotovo i ne treba.
A blizu je Sarajeva...Isplati se odvesti goste i počastiti ovim izletom, sjećaće se posjete.
Može se sa njim dogovoriti o svemu, jako je fleksibilan i gostoljubiv.
ovo_malo_duse wrote:I ova dvojica nisu losi...tech10 wrote:Kakav je ovaj?
http://www.badzoraft.com/cgi-bin/stran. ... &jezik=ang" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
ili ovaj:
http://www.gdenaodmor.com/rijeka-jezero ... hitko.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali kako napisah prije http://www.neretva.rafting.ba" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Ima najbolju organizaciju, bar ja tako mislim.
Kod Dzajica (tako se zove gazda) je restoran i sve na kraju etape u Dzajicima kod ostalih je na pocetku u Glavaticevu.
Cijela organizacija ide ovako:
Dodze se u Dzajice u restoran, tu se dobije oprema a coju suhu odjecu ostavis u auto ima veliki parking. Dobije se dorucak sto naravno ulazi u cijenu.
Nakon toga njegovim transportom zavisno od broja gostiju (kombi ili bus) vozis se u Glavaticevo gdje cekaju camci.
Poslije raftinga opet u restoranu imas mogucnost da se brzo presvuces u suhu odjecu( veoma bitno) i onda rucak. Svetski sto sa vim mogucim jedi koliko mozes. Sve ulazi u istu cijenu.I na krajuju dobijes CD sa slikama sa raftinga.
organizacija za 10
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#43 Re: Rafting na Neretvi
rafting27 wrote:e ovako..mirza je otisao u swedsku..odselio sa familijom(steta)nisam ni znao..al evo ovaj broj 061 175 326..znaci to je tip kod kojeg ja radim,ima i onj covjeka u sarajevu,kobi prevoz,pokupi vas u sarajevu dodjete na rafting,i vrati vas.na http://www.hitkorafting.com mozes pogledati o cemu se radi,al vjeruj mi neces se pokajati.et kad ga nazoves reci da si broj dobio od EMIRA,tj mene. i sve ce biti ok...et nadam se da se vidimo ljetos..tech10 wrote:A sta je sa pastrmkom sa rostilja? I to su neki nudili na kraju ture?
Kako se ide od Sarajeva do Dzajica?
Bio sam ja 2x kod http://www.hitkorafting.com. Svima toplo preporucujem ovaj raft klub, necete se pokajati sigurno. Mozete naruciti za rucak teletinu sa krompirom ispod saca ili domacu pastrmku sa krompirom isto ispod saca. U cijenu je ukljucen i dorucak, kafa/caj, sendvici i sokovi u camcu i povratak gore u glavaticevo. Koga zanima vishe detalja moze se meni javiti na pm ili jednostavnije neka ode na ovu stranicu i kontaktira Hitka.
Jos jednom topla preporuka za ovaj rafting