Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

anakadabra wrote:stigao mi račun za grijanje..... :( :( :( sa 79,90 skočio na 95,90 ...

odmah sam se smrzla :( :( :(

i lafo poslali letke o mjerenju utroška toplotne energije i ja sad kontam super evo ga sjetili se da nam fino ugrade mjerače po stanovima pa lijepo da svako plati onoliko koliko je potrošio.. jest vraga ... čitam letak kad tamo stoji: "Troškovi utrošene energije na nivou objekta (ulaza) raspoređeni su na korisnike zavisno od površine stana" što će reći da ostajemo na istom a to je plaćaj po kvadratu a nema veze koliko si potrošio ...i tako će komšija ispod ili iznad koji se ne vidi od radijatora i dalje hanjcat grijanje a ja iako me ponekad nema duže vrijeme u stanu i imam po jedan radijator u sobi plaćat ću što je komšija grijao havu :x :x :x

Pa ljudi moji jel se može ikako tome stati u kraj???
Moze. Ali za to moras izaci vani.
anakadabra

Post by anakadabra »

mIRCerka wrote:
anakadabra wrote:stigao mi račun za grijanje..... :( :( :( sa 79,90 skočio na 95,90 ...

i lafo poslali letke o mjerenju utroška toplotne energije i ja sad kontam super evo ga sjetili se da nam fino ugrade mjerače po stanovima pa lijepo da svako plati onoliko koliko je potrošio.. jest vraga ... čitam letak kad tamo stoji: "Troškovi utrošene energije na nivou objekta (ulaza) raspoređeni su na korisnike zavisno od površine stana" što će reći da ostajemo na istom a to je plaćaj po kvadratu a nema veze koliko si potrošio ...i tako će komšija ispod ili iznad koji se ne vidi od radijatora i dalje hanjcat grijanje a ja iako me ponekad nema duže vrijeme u stanu i imam po jedan radijator u sobi plaćat ću što je komšija grijao havu :x :x :x

vjeruj da mi je ovo jutros prelilo čašu definitivno i razmišljala sam šta bi se moglo napravit dali pisat neku peticiju na nivou zgrade/ulaza ili šta već uraditi.... neko mi reče da postoj Služba za zaštitu potrošača pa neznam koliko bi pilo vode kada bi se čovjek njima obratio?
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Neka. Dabogda svi mi pocrkali od gladi. Bitno je da smo u svojoj vjeri na svojoj zemlji. Tj, 25% iste.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

anakadabra wrote:
mIRCerka wrote:

vjeruj da mi je ovo jutros prelilo čašu definitivno i razmišljala sam šta bi se moglo napravit dali pisat neku peticiju na nivou zgrade/ulaza ili šta već uraditi.... neko mi reče da postoj Služba za zaštitu potrošača pa neznam koliko bi pilo vode kada bi se čovjek njima obratio?
DRAGO MI JE DA JE NEKOME KONACNO PUKAO FILM.

U toj istoj agenciji za zstitu potrosaca rade ljudi koji taj hljeb isto placaju ko i mi.
Treba nekome reci IMATE DESET DANA DA NESTO UCINITE INACE CEMO VAM J M ALI BUKVALNO.

Sinoc gledam tv, frka oko odlagalista smeca u Napulju. Pa hoce da izvezu u Hrvatsku. Ovi ne daju bez nekih fol dozvola. A Ista Hrvatska nama smece s Peljesca ostavlja u Neumu, da ne pricamo o mogucem radioaktivnom otpadu na toku Une.
Ali koga to brine?
Nikoga.
Dabogda nam VEKNA HLJEBA bila 3 KM, cigare 5 KM po kutiji, a Sarajevsko pivo 7 KM po flasi.
Mozda se onda dignemo.
Ovako, mozemo da pjevamo borbene ili bozicne...
Topla voda

Post by Topla voda »

nisu problem poskupljenja...gorivo,plin,struja,povrce,mlijecni proizvodi...poskupljuju u citavoj evropi
problem je nezaposlenost i ostanak plata na istom.
cisto bi me bolila neka stvar,kad bi mi platu pretvorili u euro.
treba napadati sindikate,koji ne rade nista ,a trebali bi biti zastitnici radnickih interesa.
oni kad bi radili svoj posao.. izveli bi radnike na ulice sa zahtjevom za povecanjem vrijednosti satnice od 100% i poveli bi generalni strajk dok se to ne dogodi.
pa na svaki talas poskupljenja...generalni strajk za povecanje plata.
karanana

Post by karanana »

Problem je u tome sto ovi kad poskupe - bas poskupe. to nisu poskupljenja od 3-4% da se prilagode rastu goriva. U pitanju su poskupljenja od 30%-40%. I opet, zaboli ikog za to. Moje jedino objasnjenje je da raja bukvalno ima hrpe love u kucama. Jer, iako imam ok primanja, mene ova poskupljenja uzdrmaju i osjetim ih itekako.

I tacno je da u Europi stvari poskupljuju ali ne ovim tempom. Ljudi, bojim se, a evo citam i u Avazu da bi se mogla desiti devalvacija KM-a.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Topla voda wrote: pa na svaki talas poskupljenja...generalni strajk za povecanje plata.
Deda Mraze, nisam ti nista trazila za novu godinu, ali evo jedna zelja i od mene..
popajic

Post by popajic »

Topla voda wrote:nisu problem poskupljenja...gorivo,plin,struja,povrce,mlijecni proizvodi...poskupljuju u citavoj evropi
problem je nezaposlenost i ostanak plata na istom.
cisto bi me bolila neka stvar,kad bi mi platu pretvorili u euro.
treba napadati sindikate,koji ne rade nista ,a trebali bi biti zastitnici radnickih interesa.
oni kad bi radili svoj posao.. izveli bi radnike na ulice sa zahtjevom za povecanjem vrijednosti satnice od 100% i poveli bi generalni strajk dok se to ne dogodi.
pa na svaki talas poskupljenja...generalni strajk za povecanje plata.
Svasta bi mi trebali uraditi da se ova farsa od drzave promijeni,da prestanemo biti podanici ovima koji nas i nogama i rukama guraju u mracnjastvo...ali ne ide nam od ruke.Pomislim na ono : svaki narod ima vladu koju zasluzuje,pa se najezim ! Pa,nije valjda to to ?! A onda se sjetim i nase prijasnje slicne kuknjave i nasih ponovnih izlazaka na izbore.Promijenismo li ista ? Ma,ni govora.Glasasmo li za neke druge?
Pa,sta hocemo kog djavola,..bo nas blesave !!!
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Vidovita Dzemila i Vidoviti Dali u novogodisnjem izdanju Aure tvrde kako od februara do juna BiH ulazi u turbulentno razdoblje i ne iskljucuju mogucnost revolta BH gradjana. :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Prpa.ba wrote:Vidovita Dzemila i Vidoviti Dali u novogodisnjem izdanju Aure tvrde kako od februara do juna BiH ulazi u turbulentno razdoblje i ne iskljucuju mogucnost revolta BH gradjana. :D
U vidu intenzivnog èe¹anja po guzicama - uzrokovanog poskupljenjem proizvoda za odr¾avanje higijene...
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

sulesavic wrote:U vidu intenzivnog češanja po guzicama - uzrokovanog poskupljenjem proizvoda za održavanje higijene...
Nista nije iskljuceno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prpa.ba wrote:Vidovita Dzemila i Vidoviti Dali u novogodisnjem izdanju Aure tvrde kako od februara do juna BiH ulazi u turbulentno razdoblje i ne iskljucuju mogucnost revolta BH gradjana. :D
turbulenciju vidim i ja, bez vidovitosti...a uvijek postoji mogucnost revolta...nadji neki mjerodavniji izvor...
:)
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

joj francuska, francuska :roll:

prije 3 godine ili više, hljeb bio 0.50KM sad izgleda 0.90
prije 2 godine uveden PDV, obećavali nam kule i gradove, sad poskupljenja

a hljeb odjednom 0.20KM skuplji
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Jadi moji, poslije ebenog ulja, evo nam i one, Boze me oprosti, uzegle i neispravne psenice iz robnih rezervi, kojom Vlada FBiH kobajagi regulise cijene i ostale qrce-palce.
Nidje veze!
Kakve li ce nam hljebove i kifle proizvodjaci mijesiti ovih dana, samo Bog zna... Ne bi me cudilo da u kifli pronadjem zohara i ostale gamadi!
Fakat mi dodje da kupujem onaj kiseli Njemacki hljeb, zapakovan u celofan, manje me je strah nego ovog naseg!

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080110157
Akcija vlade FBiH na stabilizaciji cijena hljeba
Koordinacija predstavnika Vlade Federacije BiH i predstavnika Mlinsko-pekarske industrije po pitanjima stabiliziranja tržišnih cijena hljeba, rezultirala je prihvatanjem Vladine ponude o kupovini pšenice iz robnih rezervi od svih članica Koordinacije, izuzev kompanije "Klas" Sarajevo.

Kompanija "Klas" se dopisom izjasnila Vladi FBiH da ovu Vladinu ponudu ne može prihvatiti i da ostaje pri svojoj odluci o poskupljenju cijena hljeba i brašna, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Uz veliku zahvalnost kompanijama koje su izrazile spremnost za program Vlade FBiH i s obzirom na činjenicu da kompanija Klas zauzima najveći tržišni udio u FBiH u ovoj industrijskoj grani, ocijenjeno je da se mora pristupiti drugom modelu intervencije na tržištu.

Vladina Koordinacija je odlučila da će raspoložive količine pšenice u robnim rezervama preraditi u brašno, koje će plasirati na tržište po povoljnim cijenama, ne većim od jedne KM po jednom KG i na ovaj način doprinijeti stabilizaciji stanja na tržištu.

Računajući sa tehnološkim vremenima prerade, prve količine brašna po ovoj cijeni se na tržištu mogu očekivati već u narednih desetak dana.

Vlada FBiH ovim mjerama daje svoj doprinos u zaštiti građana Federacije BiH od nekontroliranog porasta cijena brašna i pekarskih proizvoda u uvjetima tržišnog privređivanja i u ovoj grani.
van Basten

Post by van Basten »

mislim da će se vrlo brzo modificirati jedna ratna kletva u :
Dao Bog da te Branković štiti
ili nešto slično
:D
luciferino

Post by luciferino »

[quote="chuchumbamayumbe"]Jadi moji, poslije ebenog ulja, evo nam i one, Boze me oprosti, uzegle i neispravne psenice iz robnih rezervi, kojom Vlada FBiH kobajagi regulise cijene i ostale qrce-palce.
Nidje veze!
Kakve li ce nam hljebove i kifle proizvodjaci mijesiti ovih dana, samo Bog zna... Ne bi me cudilo da u kifli pronadjem zohara i ostale gamadi!
Fakat mi dodje da kupujem onaj kiseli Njemacki hljeb, zapakovan u celofan, manje me je strah nego ovog naseg!
[quote]

Kada se pšenica obradi, žohari će biti samljeveni pa ćeš dobiti proteinima obogaćeno brašno. Ne sekiraj se, vrlo je zdravo.
Post Reply