Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne bih ja lijo - al' obec'o sam djeci :D

...ili ti ga kad je bal, nek' i hala gori.
Objavljeno 03.12.2007. u 14:50
FBiH: Prevoz putnika poskupljuje 13 do 15 posto

Odbor Grupacije javnog prijevoza putnika Privredne komore Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu dao preporuku prijevoznicima da povećaju cijene usluga prijevoza 13 do 15 posto.

To poskupljenje će biti na snazi vjerovatno od 10. decembra, a uzrokovano je porastom cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu. Poznato je da kod većine prijevoznika gorivo u strukturi troškova učestvuje s oko 30 posto.

Prijevoznici su izračunali da je cijena goriva od početka ove godine povećana za 62 posto i napominju da nisu povećavali cijene autobuskih karata. Posljednje poskupljenje, kazao je predsjedavajući ove grupacije Džavad Opardija, bilo je prije dvije godine i to za 10 posto.

Prijevoznici su svjesni da će ovo poskupljenje utjecati na ionako lošu popunjenost autobusa, ali napominju da su primorani na takav potez uzimajući u obzir sve troškove poslovanja.

Prijevoznici su podržali prijedlog federalnog Ministarstva prometa i komunikacija za sistemskim rješavanjem problema i da se na temelju zakonske odredbe iznađe mehanizam i uredi jedinstveni cjenovnik za sve prijevoznike.

Zatraženo je da inspekcijski organi poduzmu odgovarajuće mjere na suzbijanju nelegalnih prijevoznika.

(FENA)
karanana

Post by karanana »

jeli ovo vazi i za tramvaje? garant vazi, jer ce sigurno mjesecne karte poskupiti a njih nemas razdvojene za buseve i elektricna vozila. znaci kad u januaru poskupi struja cijene prevoza i buseva i tramvaja i trola ce opet ici gore.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

karanana wrote:jeli ovo vazi i za tramvaje? garant vazi, jer ce sigurno mjesecne karte poskupiti a njih nemas razdvojene za buseve i elektricna vozila. znaci kad u januaru poskupi struja cijene prevoza i buseva i tramvaja i trola ce opet ici gore.
A sta mislis zasto prvo ovaj val poskupljenja? :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

karanana wrote:jeli ovo vazi i za tramvaje? garant vazi, jer ce sigurno mjesecne karte poskupiti a njih nemas razdvojene za buseve i elektricna vozila. znaci kad u januaru poskupi struja cijene prevoza i buseva i tramvaja i trola ce opet ici gore.
gore??
pa ni sad ih ne kupujem.. oni nisu normalni.
plus uvijek u kvaru, uvijek neki zastoj sa tramvajima,gradski prevoz nam je nula :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

lolita_xx wrote:
gore??
plus uvijek u kvaru, uvijek neki zastoj sa tramvajima,gradski prevoz nam je nula :x
... Tek je krenulo.... :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
lolita_xx wrote:
gore??
... Tek je krenulo.... :roll:
Pa nek je krenulo...

Mozemo mi jos trpit...i sjedit i naglabat...
zivota ti, zovni kad bude sta konkretno :D

Do tad, odo jadikovati...
Fiore

#532 we

Post by Fiore »

Samo da ukinu penzije i bice ok..moraju finansirati vanjski dug.. :x
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

_BosanaC wrote:
Ja se stvarno po nekad zapitam citas li ti sta u opste pises...
a zasto Bosanac, de mi pojasni...
zasto grijesim ili laprdam gluposti, ako sam iznijela samo svoj stav, da ne shvatam ljude zasto sada prestaju da placaju rezije... zasto ako to neko cini, moram i ja. mozda vi koji zivite u stanovima to mozete sebi i priustiti, ali ljudi koji zive u privatnim kucama moraju skroz uredno da placaju rezije, inace eto odmah sutra da iskljucuju dovod gasa. ja sam dobro procitala tvoj post, gdje ti pises, da ti moras sada da snosis dio troskova za tuzbu protiv svojih sustanara, koji nisu placali. ali evo, hajmo realno, ako sad 70% posto stanovnistva prestane da placa grijanje, zar stvarno mislite da ce smanjiti cijenu istog? ma dajte, ljudi, ne zavaravajte se, samo ce sada poceti tuzbe da vise procesuiraju, pa ce ljudi morati i tekako da plate svoje dugove.
ne znam, to je moje misljenje... i da, jos nesto, spadam u onu grupu ljudi, koja ce izmiriti sve svoje dugove prvo, pa onda gledati kako cu sastaviti do sljedece plate. eto, nek sam pripadnik "glupop stada" zbog toga.
uvjek dobar gost

.,... Ljudi će morati itekako da plate svoje dugove... da se ne citiramo niti da se nešto naduravamo.. nije to bit...(iako smo se naplaćali i previše)...

Mislim da je bit u sljedećem, država i cijeli njen aparat za fizičku prinudu je sebi razradio sistem.... ako ne platiš struju isključuju za deset dana, ako ne platiš kaznu u saobraćaju.. u roku od osam dana zateznih 20Km ti zalijepe na iznos , a ako i onda ne platiš... nema produžetka vozačke, saobraćajne, lične karte i čega sve ne...
Kakav sistem stoji iza građanina(il pojedinog pripadnika naroda).. kakav je moj mehanizam da tužim recimo toplane jer plaćam , a jedna vertikala ne radi, il što mi je pritisak vode u kuhinji kao na nekom otoku... kako ja da tužim neki segment trulog državnog aparata....???? (skoro pa nikakav)..

Ja kao pojedinac nemam skoro pa nikakva prava... ebu me dok ne klonem duhom i tijelom.... i kad mi se zanebesa samo me poliju vodom i nastave sa jebačinom...

Cilj bojkota plaćanja je da se zabrinu, da im nestane para da sa njima manipulišu.. jer ako sagledamo realno... gdje idu pare koje mi plaćamo il dajemo... ... koliko od toga skrenu oni sebi za vikendice, sekretarice... il šta već... sama spomen plaćanja recimo registracije auta.. u meni pobudi bijes.... itd.... itd...

Bit bi bio da recimo oko 80% ljudi prestane sve da plaća..... pa da vidim kako će onda i šta će......
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ja_cura_ wrote:
_BosanaC wrote:
Ja se stvarno po nekad zapitam citas li ti sta u opste pises...
a zasto Bosanac, de mi pojasni...
zasto grijesim ili laprdam gluposti, ako sam iznijela samo svoj stav, da ne shvatam ljude zasto sada prestaju da placaju rezije... zasto ako to neko cini, moram i ja. mozda vi koji zivite u stanovima to mozete sebi i priustiti, ali ljudi koji zive u privatnim kucama moraju skroz uredno da placaju rezije, inace eto odmah sutra da iskljucuju dovod gasa. ja sam dobro procitala tvoj post, gdje ti pises, da ti moras sada da snosis dio troskova za tuzbu protiv svojih sustanara, koji nisu placali. ali evo, hajmo realno, ako sad 70% posto stanovnistva prestane da placa grijanje, zar stvarno mislite da ce smanjiti cijenu istog? ma dajte, ljudi, ne zavaravajte se, samo ce sada poceti tuzbe da vise procesuiraju, pa ce ljudi morati i tekako da plate svoje dugove.
ne znam, to je moje misljenje... i da, jos nesto, spadam u onu grupu ljudi, koja ce izmiriti sve svoje dugove prvo, pa onda gledati kako cu sastaviti do sljedece plate. eto, nek sam pripadnik "glupop stada" zbog toga.
Jel' ti uopste kontas sta znaci bojkot?

I da se malo nadopunim. Zakonom je regulisano placanje kucepazitelja na nivou kantona. Moj ulaz je za ovu godinu platio preko 70.000KM kucepazitelju, a u isti je ulozeno ukupno 3.000KM. Naravno, ne postoji mehanizam koji ce reci stani ba, iducu godinu ne morate placati, imate pretplaceno. Jok. Iducu godinu plati jos 70.000, oni ce potrositi mozda 6.000, neko ce biti sretan jer je iskoristeno CAK duplo vise nego prethodne godine, a ko je jebena stranka u svemu tome?

Oni koji placaju, naravno. Jer isti taj kucepazitelj ne ulaganje u taj haustor placa time sto postoje i ljudi koji ne placaju, pa eto, ne moze on. Da ne spominjemo sto cak i cistacice prodju kroz haustor jednom u tri mjeseca, dok, dok smo placali zenu da cisti, haustor se sijao. Znaci, nidje veze prica.

Drzavni aparat nam je naj glomazniji na svijetu, i kao takav i skup za odrzavanje. Udari po novcu od kojeg isti taj funkcionise, i neke se stvari moraju promjeniti. Ali se nece promjeniti sigurno sve dok se narod saginje a ovi jebu li jebu. I koliko god se njima apetiti povecavaju ti se sve vise saginji i govori "Necu da budem kao oni drugi".
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

u potpunosti te razumijem, dobri goste.... cak se i skoro slazem u svemu... ja samo kazem da neplacanjem racuna, samo cu sebi sutra zagorcati zivot jos vise, jer to sve povlaci posljedice.... mislim da je i u svakoj drugoj drzavi ista stvar u pitanju-ne platis na vrijem, poslije nekoliko opomena se jednostavno sve ukine! sad ce doci pojedini dusebriznici i reci kako u tim drzavama su plate vece, te kako je normalno... ali tamo su plate vece, a samim time i cijene proizvoda su vece, tako da ga to dodje proporcionalno skoro isto.

i svi mi ovdje pricamo, pricamo, bojkotujemo sistem, dizemo na bunu, anarhiju... od toga nema nista. ja prva konkretno ne mogu uraditi nista, jer ja sam samo jedna kap u moru. znaci moramo se ujediniti, a nas to narod (vecina) radi putem odredjenih partija... koje opet evo vidimo kako i sta rade...ja za ove vodece partije nisam glasala... vec za penzionere, iz principa... cijela situacija se vrti u nekom zacaranom krugu, ja samo gledam da sebi i svojima prvo olaksam, pa onda ljudima u mom okruzenju i onima koji su manje srece u zivotu nego ja, da ne dolazim u konflikt sa zakonom. eto, ja ti ga sad dodjem kao neki mis, i ne stidim se toga
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nemas se sta stiditi, kad jesi mis.

I budi mis i dalje, samo onda nemoj Tita ti da kukas vise na bilo sta, kad ti se tako svidja.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Bosanac,

to je do vaseg kucepazitelja, evo licno znam zgrade i ulaze, gdje se sve renovira, redovno kreci, a cistacica svaki dan cisti... to morate s njim regulisati, ili preko njega do firme koja je zaduzena za to.. vi kao svi stanari to mozete i postici.

ne znam, mimoilaze se misljenja i zato je bolje da "pobjegnem" na vrijeme...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

_BosanaC wrote:Nemas se sta stiditi, kad jesi mis.

I budi mis i dalje, samo onda nemoj Tita ti da kukas vise na bilo sta, kad ti se tako svidja.
a ti pravo imas korsiti od toga sto po forumu dizes galamu i kritikujes sve od reda, pa i mene, koja jednostavno drugacije funkcionisem od tebe.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Davno sam se ja od foruma i kritike po forumu odmakeo, i ne cekam jos samo par hiljada ljudi da se skupe i ne budu misevi pa ne budem ni ja. Kreni prvo od sebe, nemoj TI biti mis, a drugi ce doci i sami.

I palis se bez veze, sama si napisala sta si napisala. Ja te tako nisam okarakterisao dok sama nisi priznala.
uvjek dobar gost

uvjek dobar gost wrote:.,... Ljudi će morati itekako da plate svoje dugove... da se ne citiramo niti da se nešto naduravamo.. nije to bit...(iako smo se naplaćali i previše)...

Mislim da je bit u sljedećem, država i cijeli njen aparat za fizičku prinudu je sebi razradio sistem.... ako ne platiš struju isključuju za deset dana, ako ne platiš kaznu u saobraćaju.. u roku od osam dana zateznih 20Km ti zalijepe na iznos , a ako i onda ne platiš... nema produžetka vozačke, saobraćajne, lične karte i čega sve ne...
Kakav sistem stoji iza građanina(il pojedinog pripadnika naroda).. kakav je moj mehanizam da tužim recimo toplane jer plaćam , a jedna vertikala ne radi, il što mi je pritisak vode u kuhinji kao na nekom otoku... kako ja da tužim neki segment trulog državnog aparata....???? (skoro pa nikakav)..

Ja kao pojedinac nemam skoro pa nikakva prava... ebu me dok ne klonem duhom i tijelom.... i kad mi se zanebesa samo me poliju vodom i nastave sa jebačinom...

Cilj bojkota plaćanja je da se zabrinu, da im nestane para da sa njima manipulišu.. jer ako sagledamo realno... gdje idu pare koje mi plaćamo il dajemo... ... koliko od toga skrenu oni sebi za vikendice, sekretarice... il šta već... sama spomen plaćanja recimo registracije auta.. u meni pobudi bijes.... itd.... itd...

Bit bi bio da recimo oko 80% ljudi prestane sve da plaća..... pa da vidim kako će onda i šta će......
:D :( 8) 8-)
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Bosanac,

sve je u redu. :)
uvjek dobar gost

Struja poskupljuje od 01.01 2008. od 6% - 14%.... sretna Nova Godina... narodeeee :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

i poskupi pita gdje ja jedem

sirnica sa 6 na 8
a burek s 8 na 10

krompiruša osta ista 6

:roll:
razmišljam o prestanku jedenja pite
ili nastavku kupovanja za 3 marke

taman da smršam
:?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

komi wrote:i poskupi pita gdje ja jedem

sirnica sa 6 na 8
a burek s 8 na 10

krompiruša osta ista 6

taman da smršam
Ja kad sam pricao o tome - ti se smijao :D

Sad i ti jedi sendvice :D Skolske :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

Post by dr.gog »

_BosanaC wrote:
ja_cura_ wrote: a zasto Bosanac, de mi pojasni...
Jel' ti uopste kontas sta znaci bojkot?

I da se malo nadopunim. Zakonom je regulisano placanje kucepazitelja na nivou kantona. Moj ulaz je za ovu godinu platio preko 70.000KM kucepazitelju, a u isti je ulozeno ukupno 3.000KM. Naravno, ne postoji mehanizam koji ce reci stani ba, iducu godinu ne morate placati, imate pretplaceno. Jok. Iducu godinu plati jos 70.000, oni ce potrositi mozda 6.000, neko ce biti sretan jer je iskoristeno CAK duplo vise nego prethodne godine, a ko je jebena stranka u svemu tome?

Oni koji placaju, naravno. Jer isti taj kucepazitelj ne ulaganje u taj haustor placa time sto postoje i ljudi koji ne placaju, pa eto, ne moze on. Da ne spominjemo sto cak i cistacice prodju kroz haustor jednom u tri mjeseca, dok, dok smo placali zenu da cisti, haustor se sijao. Znaci, nidje veze prica.

Drzavni aparat nam je naj glomazniji na svijetu, i kao takav i skup za odrzavanje. Udari po novcu od kojeg isti taj funkcionise, i neke se stvari moraju promjeniti. Ali se nece promjeniti sigurno sve dok se narod saginje a ovi jebu li jebu. I koliko god se njima apetiti povecavaju ti se sve vise saginji i govori "Necu da budem kao oni drugi".
...ama ko ne konta ili je lud ili ostaje "da ne talasa" ili se vadi na poštenje zbog kukavičluka,Ovo glede kućepazitelja stoji 100%,ali sam stisno i otišao te rekao debilnom direktoruda ću napravit belaj ako mi ne stavi interfon i ne sredi haustor i da mi se živo jebe ako me prijavi za prijetnej j....m i njeg i sudiju.Arogantni biznismenbošnjo je poklopio njušku i lijepo uredio haustor a ja sam ispao debil jer mi je trebalo po godine da napravim to što sam napravio.Nema se ništa od građanske gospoštinje i urbanosarajevskog foliranja kad smo ,činjenica je,postali fukarli podstanari u vlastitom gradu.Ovaj"ne talasaj mentalitet"nam je dohakao pa sad kukamo.Ko hoće da kuka nek se još bolje sagne,što bi rekao BosanaC,pa nek trpi ,a ko neće i ne može,nek se snađe,dao Bog pamet i ,šake za nuždu.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

Post by dr.gog »

_BosanaC wrote:
komi wrote:i poskupi pita gdje ja jedem

sirnica sa 6 na 8
a burek s 8 na 10

krompiruša osta ista 6

taman da smršam
Ja kad sam pricao o tome - ti se smijao :D

Sad i ti jedi sendvice :D Skolske :D

masovno će bit juriš na školske kantine :D
uvjek dobar gost

100% POSKUPLJENJA............. :x :x :x
karanana

Post by karanana »

Pojeftinjenje: Barel nafte sa 100 na 88. Znaci li to ista za kretanje cijena u nas?
uvjek dobar gost

karanana wrote:Pojeftinjenje: Barel nafte sa 100 na 88. Znaci li to ista za kretanje cijena u nas?
.... aha.......
Post Reply