Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!
- Amazonka27
Fakat treba bez političara...ovi sto nisu izabrani ce reci "sami ste birali" a ovi izabrani ce stati za govornicu i prosipati iz shupljeg u prazno. HOCEMO VANREDNE IZBOREEEEEEEEEEEEEEEE. HOCHEMO KOLEKTIVNE OSTAVKEEEEEEEEEE
-
in33sa
Zapravo je "najsmjesnije" vidjeti onog idiota Brankovica sinoc, njemu je to smijesno, na pitanje novinarke sto vlada kani uciniti po pitanju divljanja cijena, on se smije, kreten.
I dodaje kako vlada prvo treba napraviti analizu, pa tek onda vidjeti treba li djelovati. Po njemu jos uvijek nije kriticno i nema mjesta zabrinutosti. I da, nasmijesio se i na kraju.
To je premijer Federacije, valjda najgori do sada. Taman pomislis da od prethodnika ne moze biti niko gori, a ono dodje jos gori. Zato, i kad mislimo da smo dotakli dno, nismo. Moze i nize.
A od ove price nema nista, na izborima se mijenja vlast a ne deranjem po forumima. Naravno, kad bi se razmisljalo svojom glavom u onom glasackom separeu.
I dodaje kako vlada prvo treba napraviti analizu, pa tek onda vidjeti treba li djelovati. Po njemu jos uvijek nije kriticno i nema mjesta zabrinutosti. I da, nasmijesio se i na kraju.
To je premijer Federacije, valjda najgori do sada. Taman pomislis da od prethodnika ne moze biti niko gori, a ono dodje jos gori. Zato, i kad mislimo da smo dotakli dno, nismo. Moze i nize.
A od ove price nema nista, na izborima se mijenja vlast a ne deranjem po forumima. Naravno, kad bi se razmisljalo svojom glavom u onom glasackom separeu.
- niskoprofilni
KUTIJA CIGARA 1 KM, LITAR ULJA 8 KM!!!!!!!!!!!!!!!!11
Halooooooooooooooo, djesmo to ba!!!!!!!!!!!
- sekiracija
De ba ne kukajte vise.
Pa to je slobodno trziste ,kapital,ekonomija,znas?
Sta da vam je poskupila knjiga,sta biste onda
Poskupio zejtin i oni se razgalamili ko da im je poskupila zicara na Bjelasnici.
Poskupio gas,pa sta ?Sjekiricu i u park,prvo drvo koje nadjes kresi
Sta biste da ste u dijaspori i da vas muci nostalgija ?
Pa to je slobodno trziste ,kapital,ekonomija,znas?
Sta da vam je poskupila knjiga,sta biste onda
Poskupio zejtin i oni se razgalamili ko da im je poskupila zicara na Bjelasnici.
Poskupio gas,pa sta ?Sjekiricu i u park,prvo drvo koje nadjes kresi
Sta biste da ste u dijaspori i da vas muci nostalgija ?
- texel
A hajd matere ti reci koga sam to trebao da biram??
in33sa wrote:Zapravo je "najsmjesnije" vidjeti onog idiota Brankovica sinoc, njemu je to smijesno, na pitanje novinarke sto vlada kani uciniti po pitanju divljanja cijena, on se smije, kreten.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Eh ovako posto vidim da ste se dotakli studenata.
Jel neko ovdje zaista ali zaista misli da studenti nesto mogu postic...Ne mogu isto ko ni ostali narod da izadje na ulice, sto naravno nece jer kao sto neko rece bolje se jadat komsiji nego se smrzavat vani
Studentima ne daju posla, a kamoli sta vise.
Evo ja sam student.Al nisam student koji visi po kafama, cigare ne konzumiram, znaci odudaram malo
Ja bar sjedim ucim da sebi osiguram neku buducnost dok drugi idu s kafice na kaficu...da budu kewl
Studente budimo iskreni boli neka stvar za cijelom ovom situacijom jer dobro je dok se moze zapalit u amfiteautru, otic na kafu izmedju pauze i petkom i subotom se "ubit"
Al evo ja nisam takva. Mene je zaista strah cijele ove situacije, i dodje mi da placem od muke kad vidim situaciju iz koje nema izlaza cini mi se.
stariji pricaju kako ih sve ovo podsjeca na '92,politicari i MZ pricaju kako nece bit rata, to su pricali i 92...cijene skacu a mi nista ne radimo po tom pitanju...
Eno clanak na naslovnoj sa-xa gdje se kaze da trzisna inspekcija en moze nista uraditi, jer nema odobrenje od kantonalne i federalne vlade. Treba im neki pod-akt da bi mogli sprijeciti dalju ludnicu al vlada je zapala u zimski san
Mi smo takav narod tj mi u Federaciji da volimo da nas zlostavljaju na najgore moguce nacine a mi trpimo i trpimo...i nista ne radimo jer unaprijed se zna da neces nista postic protestima pa sto onda i protestvovat
Dokle?U nedogled cini se...
Evo vam studenta...koji je voljan da se pobuni i kojem je svega dosta vise! Al jedna lasta ne cini proljece...
Jel neko ovdje zaista ali zaista misli da studenti nesto mogu postic...Ne mogu isto ko ni ostali narod da izadje na ulice, sto naravno nece jer kao sto neko rece bolje se jadat komsiji nego se smrzavat vani
Evo ja sam student.Al nisam student koji visi po kafama, cigare ne konzumiram, znaci odudaram malo
Studente budimo iskreni boli neka stvar za cijelom ovom situacijom jer dobro je dok se moze zapalit u amfiteautru, otic na kafu izmedju pauze i petkom i subotom se "ubit"
Al evo ja nisam takva. Mene je zaista strah cijele ove situacije, i dodje mi da placem od muke kad vidim situaciju iz koje nema izlaza cini mi se.
stariji pricaju kako ih sve ovo podsjeca na '92,politicari i MZ pricaju kako nece bit rata, to su pricali i 92...cijene skacu a mi nista ne radimo po tom pitanju...
Eno clanak na naslovnoj sa-xa gdje se kaze da trzisna inspekcija en moze nista uraditi, jer nema odobrenje od kantonalne i federalne vlade. Treba im neki pod-akt da bi mogli sprijeciti dalju ludnicu al vlada je zapala u zimski san
Mi smo takav narod tj mi u Federaciji da volimo da nas zlostavljaju na najgore moguce nacine a mi trpimo i trpimo...i nista ne radimo jer unaprijed se zna da neces nista postic protestima pa sto onda i protestvovat
Dokle?U nedogled cini se...
Evo vam studenta...koji je voljan da se pobuni i kojem je svega dosta vise! Al jedna lasta ne cini proljece...
- Amazonka27
niskoprofilni wrote:KUTIJA CIGARA 1 KM, LITAR ULJA 8 KM!!!!!!!!!!!!!!!!11

- fantom slobode
Ovo je odlicno, svakako ne kuham.A termin masiranja je 20km, ukljucujuci ulje, ne se sekirati.A i ako je frka moze se ponekad masaza i preskociti ili zamoliti partnera.niskoprofilni wrote:KUTIJA CIGARA 1 KM, LITAR ULJA 8 KM!!!!!!!!!!!!!!!!11
-
in33sa
Ove sto su na vlasti sigurno ne.texel wrote:A hajd matere ti reci koga sam to trebao da biram??
in33sa wrote:Zapravo je "najsmjesnije" vidjeti onog idiota Brankovica sinoc, njemu je to smijesno, na pitanje novinarke sto vlada kani uciniti po pitanju divljanja cijena, on se smije, kreten.
Postoji i manje zlo u ovoj drzavi, od ovog koje je na vlasti.
a ja bar uvijek biram manje zlo. Pa Staljin, Staljin.
- sekiracija
Pa da je Dodik organizovo proteste u avgustu ,mislis da nebi skupio 200000 u BL?obuca wrote:i ode tema na zajebanciju. vani je hladno mrsko nam je izac
-
uvijek dobar post
ja podrzavam svaki vid akcije i djelovanja da ne kazem gradjanskog odgovora na krizu koja nas je zadesila. neko je na ovo forumu dobro napisao "kad nas uhvati KONSTITUTIVNA GLAD onda cemo se svi dici". medjutim, mora se imati na umu da nisu poskupljenja jedino sto, mene konretno nagoni na pobunu. puno je tu razloga, ali vec sam svima naglasio, ne volim palamudjenje preko tastature i zica, volim uzivo i konkretno!!!
hajdemo svi u akciju!!!mislim da treba djelovati cim prije!!!
kao sto gost rece, pojedinie od nas imaju nekog aktivistickog iskustva a jos manji broj ce se prisjetiti svih greskaka i propusta DOSTA!sa i DOSTA!sica proteklih dvije godine.
da ne bi ponavlajli slicne greske i da ne bude opet poteza "grlom u jagode" mislim da se treba ozbiljno pozabaviti zvanicnim stavom grupe koja ce pruziti gradjanski otpor ovom sranju, makar se ona zvala i DOSTA!. kad kazem gradjanski otpor, pri tome ne mislim na ljude koji zive u gradu nego na sve drzavljane/ke ove zemlje kojima e status gradjana/ki izbrisan nacionalistickim ustavom.
jasan i koncizan stav sa ostvarljivm, realnim i mjerljivim ciljevima je prijeko potreban radi milionske STA HOCETE i KOJI SU VAM CILJEVI populacije sa kojom su se npr, DOSTA!-si i DOSTA!_sice suocavali u proteklom periodu.
da bi se taj stav razradio i da bi bio jasan, koncizan i prihvatljiv, potrebna je zajednicki radni sastanak, oci u oci, ljudi koji su zainteresirani za akciju, bilo da su vec ucestvovali u bilo kakvim i bilo cijim akcjama ili im je tek doslo iz guzice u glavu ili jednostavno zele da se ukljuce!!!
imamo nekoliko poznatih lokacija gdje mozemo raditi.
potrebno je samo da se dogovorimo za vrijeme, tj dan i sat. pretpostavljam da bi vecini odgovarao neki poslijepodnevni termin. ajde da se konkretno dogovrimo, bilo putem pm ili putem mailova ili telefonima, samo dajte da se nesto desi.
kao sto gost rece, pojedinie od nas imaju nekog aktivistickog iskustva a jos manji broj ce se prisjetiti svih greskaka i propusta DOSTA!sa i DOSTA!sica proteklih dvije godine.
da ne bi ponavlajli slicne greske i da ne bude opet poteza "grlom u jagode" mislim da se treba ozbiljno pozabaviti zvanicnim stavom grupe koja ce pruziti gradjanski otpor ovom sranju, makar se ona zvala i DOSTA!. kad kazem gradjanski otpor, pri tome ne mislim na ljude koji zive u gradu nego na sve drzavljane/ke ove zemlje kojima e status gradjana/ki izbrisan nacionalistickim ustavom.
jasan i koncizan stav sa ostvarljivm, realnim i mjerljivim ciljevima je prijeko potreban radi milionske STA HOCETE i KOJI SU VAM CILJEVI populacije sa kojom su se npr, DOSTA!-si i DOSTA!_sice suocavali u proteklom periodu.
da bi se taj stav razradio i da bi bio jasan, koncizan i prihvatljiv, potrebna je zajednicki radni sastanak, oci u oci, ljudi koji su zainteresirani za akciju, bilo da su vec ucestvovali u bilo kakvim i bilo cijim akcjama ili im je tek doslo iz guzice u glavu ili jednostavno zele da se ukljuce!!!
potrebno je samo da se dogovorimo za vrijeme, tj dan i sat. pretpostavljam da bi vecini odgovarao neki poslijepodnevni termin. ajde da se konkretno dogovrimo, bilo putem pm ili putem mailova ili telefonima, samo dajte da se nesto desi.
- sekiracija
Ne zaboravi obuci tene!Amazonka27 wrote:Prva!!!
Gospoda se usaglasila o policiji
Pa su vam onda digli cijene,zar vi ne znate zasta sluzi policija???
-
obuca
ti ko da si sekiracijo jedan od politicarasekiracija wrote:Ne zaboravi obuci tene!Amazonka27 wrote:Prva!!!![]()
Gospoda se usaglasila o policiji![]()
Pa su vam onda digli cijene,zar vi ne znate zasta sluzi policija???
pa jebote sta je vise smjesno
a u tenama svakako
i u stiklama bi mogli kako man murjaci plaho trcU
stoka jedna
- alphonse kauders
Mirchi, nije valjda da si ljubitelj http://www.2girls1cup.com - a (šalim se, neukusno je, ne klikajte na link)?;)))mIRCerka wrote:Po cemu sam nezobiljna sto vam javih jutros da jedem govna?uvijek dobar post wrote:radi lista al na njoj ima 20-tak ljudi i neozbiljni su.
i molim vas bez pretpostavki.
zar niste slusali voljenog premijera. sacekajete da vidimo index poskupljenja pa onda preuzimamo mjere
Ma, dobro si i rekla, majke mi, ovo je isto nadrealisti - "jer ste vi tako zaiskali".
Što se mene tiče, trebamo svi redom crći od gladi, jer nit će nam iz guzice (a bogami nit iz stomaka) u glavu niti ćemo šta mijenjati.
Razmišljanje tipičnog Bosanca:
8:15h- "Ulje poskupilo, majku im j...m, treba ih sve pobiti i one koji su glasali za njih....".
8.17h - "Ženo imal' šta za doručak? (upali tv) Aaaa, vidi sra..a u Ruandi."
- texel
Čuj poslijepodnevni termin za demonstracije
Još najbolje poslije ručka (nemasnog)..
Buraz, kad su prave demonstracije u pitanju (one što gledaš na TV-u po drugim zemljama) onda se ne pita za vrijeme,mjesto i sl.
Buraz, kad su prave demonstracije u pitanju (one što gledaš na TV-u po drugim zemljama) onda se ne pita za vrijeme,mjesto i sl.
uvijek dobar post wrote:ja podrzavam svaki vid akcije i djelovanja da ne kazem gradjanskog odgovora na krizu koja nas je zadesila. neko je na ovo forumu dobro napisao "kad nas uhvati KONSTITUTIVNA GLAD onda cemo se svi dici". medjutim, mora se imati na umu da nisu poskupljenja jedino sto, mene konretno nagoni na pobunu. puno je tu razloga, ali vec sam svima naglasio, ne volim palamudjenje preko tastature i zica, volim uzivo i konkretno!!!
- Amazonka27
Buraz, moras rachunati da se ovdje posao chuva kao zjenica oka svog, a da bi se na demonstracije izaslo u sto vecem broju, onda se treba razmishljati i o tome kada je najpogodniji termin za iskupljanje...lako je kasnije kad se odchepi.....texel wrote:Čuj poslijepodnevni termin za demonstracije![]()
-
uvijek dobar post
nemam namjeru palamuditi i svadjati se, ali bi zamolio doticnog/u forumasa/icu sa nickom texel da lijepo procita sta sam napisao.
poslijepodnevni termin je predlozen za radni sastanak a ne za bilo kakav vid protesta li demosa.
upravo zbog ovakvih brzopletih zakljucaka i pametnih ljudi nam taj sastanak i treba!!!
da jasno i koncizno izdefinisemo stav, zahtjeve i ciljeve, da ne bi doslo de nesporazuma i nerazumjevanja od strane preko 90 % prepametne i preinteligentne mase srba, hrvata, bosnjaka i zajednice ostalih koji zive na prostoru sa imenom BiH.
poslijepodnevni termin je predlozen za radni sastanak a ne za bilo kakav vid protesta li demosa.
upravo zbog ovakvih brzopletih zakljucaka i pametnih ljudi nam taj sastanak i treba!!!
da jasno i koncizno izdefinisemo stav, zahtjeve i ciljeve, da ne bi doslo de nesporazuma i nerazumjevanja od strane preko 90 % prepametne i preinteligentne mase srba, hrvata, bosnjaka i zajednice ostalih koji zive na prostoru sa imenom BiH.
- uvjek dobar gost
Prvi ja recimo radim i odgovara mi popodnevni termin... nisam još proleter i fakat ne mogu svaki dan izbivati sa posla nekad prijepodne... tako da podržavam brata posta, u pravu je ... a ako se skupi veći broj ljudi onda ću razgovarati sa predpostavljenima da me se pusti sa posla jer cilj je viši od mog posla...texel wrote:Čuj poslijepodnevni termin za demonstracije![]()
uvijek dobar post wrote:ja podrzavam svaki vid akcije i djelovanja da ne kazem gradjanskog odgovora na krizu koja nas je zadesila. neko je na ovo forumu dobro napisao "kad nas uhvati KONSTITUTIVNA GLAD onda cemo se svi dici". medjutim, mora se imati na umu da nisu poskupljenja jedino sto, mene konretno nagoni na pobunu. puno je tu razloga, ali vec sam svima naglasio, ne volim palamudjenje preko tastature i zica, volim uzivo i konkretno!!!
Građani da se vrate u ustav, političari da se spuste na minimalac... da se ubrzaju disciplinski postupci protiv onik gdje je revizorska komisija ustanovila pronevjere, gdje je sad GROZD sa 500 000 potpisa... šta ti ljudi čekaju....