zigranje wrote:
zaposlen u oruzanim snagama BIH,
trebalo bi provjeriti i izbaciti govno na ulicu, pa nek onda pie ratnicke komentare

Ako je ovo istina, pokenjam se ja na institucije.
zigranje wrote:
zaposlen u oruzanim snagama BIH,
trebalo bi provjeriti i izbaciti govno na ulicu, pa nek onda pie ratnicke komentare

Znaci, ovaj laze tj. izmislja?Drinski wrote:Ne radi u OS, bio je jedan sličnog imena i prezimena, ali ni taj ne radi.
A za SIPA, ne znam, moze se vidjeti.
znaci procitaj ovu temu od pocetka....howdy wrote:Znaci, ovaj laze tj. izmislja?Drinski wrote:Ne radi u OS, bio je jedan sličnog imena i prezimena, ali ni taj ne radi.
Nije to generalizacija, to je cinjenica, svakim glasanjem to (sami) dokazuju. U Srbiji snage koje nisu otvoreno fasisticke jedva skupa 5%. U "RS" je broj jos manji. Ta bolest nije rezervisana za "one u brdima Kalinovika" vec je prisutna u bar 95% tog narod. Uostalom svi najgori "cetnici" niso neobrazovani brdjani vec akademska bagra iz Beograda. Dok se stvari ne nazovu kakve jesu (kao sto se uradilo u Njemackoj nakon WWII) Srbija i Srbi ce tapkati na mjestu.Šveđanin wrote:ITEKAKO ima dobrih pojedinaca koji ne zele neki novi rat, ljudi zeljnih pomirenja. I ludo je jedan milionski narod svesti na jednu recenicu kako su bolesni i slicno. Ali na ovakve stvari treba upozoriti i ova tema je dobra. Mozda se neko od njih i zapita.
Ako su nekoga cijeli zivot u brdima Kalinovika dojili pricom o "Bosnjacima sto prodase vjeru a i dalje drze kandilo u kuci i ponoci krijuci jedu svinjetinu" tesko da ga mi mozemo promjeniti. Ali upozoriti i iznijeti u javnost treba. Zbog javnog srama.. da vide kolege sa kojima radi ko je i sta je.. ako je bolestan od mrznje, to se mozda nece promjeniti, ali bar uticati da zbog posla, svoje porodice, egzistencije cuti i ne truje puno. Ovo naravno ne rijesava problem na duze staze.
Znaci da Neso Tomic izmislja da radi u navedenim isntitucijama jer ih mijenja ko carape.Walther wrote:znaci procitaj ovu temu od pocetka....howdy wrote:Znaci, ovaj laze tj. izmislja?Drinski wrote:Ne radi u OS, bio je jedan sličnog imena i prezimena, ali ni taj ne radi.
razjasni mi ziv bio....Walther wrote:de procitaj jos jednom, mozda treci put skontas
ovdje je glavni problem, cemu sluze izbori i toliki uhljebi ako svaki put pojedinci kao don kihoti moraju ganjati pravdu, zato nam je tako kako je.KatarinaKosaca wrote:Prilog temi sa druge teme:
Nego, ako ima neki pravnik na forumu (ima, mislim) da objasni da li MI možemo podnijeti neku prijavu, po kojem zakonu i kako, jer ova šutnja Bosanskih političara, poslanika, činovnika, uhljebljenika prelazi svaku mjeru...
Jedan broji pazar u Zari, drugi dovodi tešanjski lobi u Sarajevo i bavi se gradnjom i otkupljivanjem kuća po centru grada, treći se ljubi sa Cvijanovićkom u sva tri obraza u Tesliću.. Dakle, od nijh ništa, šta građani mogu učiniti po ovom pitanju da se zakonski gone?
Nisam. Ali nisam zato što nisam pravnik i ne znam šta da napišem. Da ne počnem "Dragi moji".. utoliko sam i pitala da neki pravnik objasni kome podnijeti prijavu, kako izgleda forma prijave, šta napisati, kome dati itd..Drinski wrote:Nego, da ja Vas nesto pitam? ja sam neke od sličnih prijavljivao tuzilastvu, podnoseći krivičnu prijavu. Da li je neko od Vas to uradio?
evo, neka mene prijave, da i ja njih prijavim. mozes i ti.FARMAS wrote:E jeste shega u pm. ...![]()
![]()
Prvo jeste sto ne mozete dokazati dali neko radi u OSBIH,SIPA-i ili negdje drugo, dosta raje stavi onako iz zahebancije da rade u tim agencijama, osim ako te agencije ne izadju u javnost i kazu jeste to je nas sluzbenik, radi kod nas i sl.
Drugo jeste sto skidate slike na njihovih privatnih profila, i stavljate na forum, sto je svjesno krsenje privatnosi, koje poznaje krivicni zakon i BIH, i FBIH i RS-a, trece sve sto rade rade u svoje slobodno vrijeme, odnosno ne kao sluzbenici agencija, dakle ne rade nista pogrseno niti protiv zakonito, ja da sam mjestu tih ljudi prijavio bi prvo portal klix sto dozvoljavaju ovakve stvari, pravi se hajka na ljude, sto moze imati fatalne posljedice, sa druge strane ne rade nista sto nebi smjeli, osim sto velicaju cetnistvo, nacionalizam i sl. sto je u RS-u nesto sasvim normalno, i ono glavno po meni jeste sto ljude etiketirate prefiksima ratni zlocinac, ili pricom "da vidimo kako izgleda potencijalni koljac"![]()
Sta imam koga prijavljivati kada budala ima na hiljade, kako na jednoj tako i drugoj i trecoj strani, malih zadojenih fasista i nacionalista u ovoj zemlji uvijek je bilo i bit ce, boriti se protiv takvih stvari kao pojedinac je suvisno trosenje vremena na gluposti, ustase, cetnici, vehabije, svaki treci stanovnik BIH jedan takav, dakle suvisno sve ...Drinski wrote:evo, neka mene prijave, da i ja njih prijavim. mozes i ti.FARMAS wrote:E jeste shega u pm. ...![]()
![]()
Prvo jeste sto ne mozete dokazati dali neko radi u OSBIH,SIPA-i ili negdje drugo, dosta raje stavi onako iz zahebancije da rade u tim agencijama, osim ako te agencije ne izadju u javnost i kazu jeste to je nas sluzbenik, radi kod nas i sl.
Drugo jeste sto skidate slike na njihovih privatnih profila, i stavljate na forum, sto je svjesno krsenje privatnosi, koje poznaje krivicni zakon i BIH, i FBIH i RS-a, trece sve sto rade rade u svoje slobodno vrijeme, odnosno ne kao sluzbenici agencija, dakle ne rade nista pogrseno niti protiv zakonito, ja da sam mjestu tih ljudi prijavio bi prvo portal klix sto dozvoljavaju ovakve stvari, pravi se hajka na ljude, sto moze imati fatalne posljedice, sa druge strane ne rade nista sto nebi smjeli, osim sto velicaju cetnistvo, nacionalizam i sl. sto je u RS-u nesto sasvim normalno, i ono glavno po meni jeste sto ljude etiketirate prefiksima ratni zlocinac, ili pricom "da vidimo kako izgleda potencijalni koljac"![]()
Pa nije bas tako, ja recimo i dalje smatram da je ovdje na djelu civilizacijski sukob, između dobra i zla, između ruskog srednjovjekovlja i savremenih civilzacijskih ideala, nije bas tako - da smo svi isti. A zasto ti? Pa zato si ti to potegao, da je bilo ko to kazao, ja bih mu isto poručio.FARMAS wrote:Sta imam koga prijavljivati kada budala ima na hiljade, kako na jednoj tako i drugoj i trecoj strani, malih zadojenih fasista i nacionalista u ovoj zemlji uvijek je bilo i bit ce, boriti se protiv takvih stvari kao pojedinac je suvisno trosenje vremena na gluposti, ustase, cetnici, vehabije, svaki treci stanovnik BIH jedan takav, dakle suvisno sve ...Drinski wrote:evo, neka mene prijave, da i ja njih prijavim. mozes i ti.FARMAS wrote:E jeste shega u pm. ...![]()
![]()
A zar ti ne vidis da vehabizam nije trend u Bosnjaka a četništvo jeste trend u RS-u? Nekako mi to ne štima.FARMAS wrote:Dobro ajde, civilizacijski sukob![]()
Ista vanago i ustase i vehabije, iste naravi, isti ideale, odes na stranicu Herceg Bosne na facebooku na stotine ih, povampire se kolektivno, odes na facebook stranicu Bosnjaci ista stvar, sve profili koji svjesno sire nacionalizam, vjersku, nacionalnu i rasnu mrznju, sve pod okriljem "patriotizma" i "ljubavi prema svom narodu i domovini", na Balkanskim prostorima fasizam je skoro pa legalizovan u svim sferama drustva, tako da ove Srbende i njima slicni, zajedno sa "bracom" na drugoj i trecoj strani nije nista novo, kao sto rekoh boriti se protiv takvih, jeste borba za vjetrenjacama ...
Kako nije? sve vise Bosnjacke omladine podlijeze vehabizmu, radikalnom ucenju i tumacenju islama, to se vidi na ulicma gdje je poklonika vehabizma sve vise, a da ne govorim o drustvenim mrezama i forumima gdje se ta "ideja" siri kao neka epidemija i gdje se bas realno vidi.Drinski wrote:A zar ti ne vidis da vehabizam nije trend u Bosnjaka a četništvo jeste trend u RS-u? Nekako mi to ne štima.FARMAS wrote:Dobro ajde, civilizacijski sukob![]()
Ista vanago i ustase i vehabije, iste naravi, isti ideale, odes na stranicu Herceg Bosne na facebooku na stotine ih, povampire se kolektivno, odes na facebook stranicu Bosnjaci ista stvar, sve profili koji svjesno sire nacionalizam, vjersku, nacionalnu i rasnu mrznju, sve pod okriljem "patriotizma" i "ljubavi prema svom narodu i domovini", na Balkanskim prostorima fasizam je skoro pa legalizovan u svim sferama drustva, tako da ove Srbende i njima slicni, zajedno sa "bracom" na drugoj i trecoj strani nije nista novo, kao sto rekoh boriti se protiv takvih, jeste borba za vjetrenjacama ...
Naravno da je civilizacijski sukob, pa provedi anketu ko je za EU, NATO a ko je za Rusiju i Bjelorusiju...
Velis vehabizam, ko epidemija, vec zahvatilo 70% Bosnjaka?FARMAS wrote:
Kako nije? sve vise Bosnjacke omladine podlijeze vehabizmu, radikalnom ucenju i tumacenju islama, to se vidi na ulicma gdje je poklonika vehabizma sve vise, a da ne govorim o drustvenim mrezama i forumima gdje se ta "ideja" siri kao neka epidemija i gdje se bas realno vidi.
Sjetimo se samo teroristickog napada u Francuskoj sa pocetka godine, gdje su u BIH (Bosnjaci) skoro pa svi kolektivno "svrshavali" na taj cin, opravdavajuci ga i pritom idealizirajuci ga, iz dana u dan u BIH je sve vise poklonika radikalnog islama, dokaz tome su drustvene mereze i ofrumi gdje se napadi na tkz. islamsku drzavu autom tretiraju kao napad na islam i muslimane, i to gledam svaki dan, na svim clancima vezani za takve stvari.
U omjeru rekao bih 70% - 30% u korist navedenih.
Pandam cetnistvu i srpskom nacionalizmu jeste vehabizam, ko god kaze drugacije, taj ocito ne zna gdje zivi.
Sto se tice ankete ko je za sta kada do toga dodje morat ce se sprovesti referendum na teritoriji cijele BIH gdje ce se svi gradnaji morati pitati, isto kao i 1992. kada smo se svi pitali i izjasnili da smo za suverenu i nezavisnu drzavu BIH, prvi ja kao Bosanac (izjasnio se na popisu) nisam za ulazak u EU. ali jesam za NATO, i tu nema dvojbe da neko po nacionalnosti i vjeri za nesto jeste a za nesto ne.
Eto vidis, nasao se uvrijedjen, izritiran?Drinski wrote:Velis vehabizam, ko epidemija, vec zahvatilo 70% Bosnjaka?FARMAS wrote:
Kako nije? sve vise Bosnjacke omladine podlijeze vehabizmu, radikalnom ucenju i tumacenju islama, to se vidi na ulicma gdje je poklonika vehabizma sve vise, a da ne govorim o drustvenim mrezama i forumima gdje se ta "ideja" siri kao neka epidemija i gdje se bas realno vidi.
Sjetimo se samo teroristickog napada u Francuskoj sa pocetka godine, gdje su u BIH (Bosnjaci) skoro pa svi kolektivno "svrshavali" na taj cin, opravdavajuci ga i pritom idealizirajuci ga, iz dana u dan u BIH je sve vise poklonika radikalnog islama, dokaz tome su drustvene mereze i ofrumi gdje se napadi na tkz. islamsku drzavu autom tretiraju kao napad na islam i muslimane, i to gledam svaki dan, na svim clancima vezani za takve stvari.
U omjeru rekao bih 70% - 30% u korist navedenih.
Pandam cetnistvu i srpskom nacionalizmu jeste vehabizam, ko god kaze drugacije, taj ocito ne zna gdje zivi.
Sto se tice ankete ko je za sta kada do toga dodje morat ce se sprovesti referendum na teritoriji cijele BIH gdje ce se svi gradnaji morati pitati, isto kao i 1992. kada smo se svi pitali i izjasnili da smo za suverenu i nezavisnu drzavu BIH, prvi ja kao Bosanac (izjasnio se na popisu) nisam za ulazak u EU. ali jesam za NATO, i tu nema dvojbe da neko po nacionalnosti i vjeri za nesto jeste a za nesto ne.
Haj, ba, nema veze, bitno je da đikane ne hvata ta zaraza.
Ma jok.FARMAS wrote: Eto vidis, nasao se uvrijedjen, izritiran?
Ako vec ne mozes saslusati misljenje drugacijeg od svog, onda zaista nema potrebe da ulazis niti u rasprave ni u diskuzije.
Najbolja slika svega jesu drustvene mreze, forumi, komentari na clancima i sl. sve to jeste slika jednog naroda, svaki dan gledam jedno te isto, i sve sto sam napisao jeste slika toga.
Budi mi pozdravljen
Ajd da to ovako kazemo, neces jos dugo biti na forumu, zavrsićeš kao i ini koji su došli da malo provociraju. No, znas kako vele, psi laju, a karavane prolaze...FARMAS wrote:Nekada bolje i sutiti, kada nemas sta reci, zar ne ??
Šveđanin wrote:ITEKAKO ima dobrih pojedinaca koji ne zele neki novi rat, ljudi zeljnih pomirenja. I ludo je jedan milionski narod svesti na jednu recenicu kako su bolesni i slicno. Ali na ovakve stvari treba upozoriti i ova tema je dobra. Mozda se neko od njih i zapita.
Ako su nekoga cijeli zivot u brdima Kalinovika dojili pricom o "Bosnjacima sto prodase vjeru a i dalje drze kandilo u kuci i ponoci krijuci jedu svinjetinu" tesko da ga mi mozemo promjeniti. Ali upozoriti i iznijeti u javnost treba. Zbog javnog srama.. da vide kolege sa kojima radi ko je i sta je.. ako je bolestan od mrznje, to se mozda nece promjeniti, ali bar uticati da zbog posla, svoje porodice, egzistencije cuti i ne truje puno. Ovo naravno ne rijesava problem na duze staze.