Problem je sto je mrznja postala mejnstrim, drustveno pozeljna. Imate takodje gomile fasistickih grupa po fejsbuku, sto antiislamskih, sto nacistickih i slicno. Ti ljudi su manjina, kriju se, znaju da ih prate i najcesce sa laznih profila pisu bljuvotine. U normalnom svijetu se tako postupa sa ludacima.
Dakle hejteri, otpaci od drustva, svi im okrenuli ledja, neostvarene osobe u pogledu obrazovanja, posla, porodice, koji za svoje probleme krive _______ (navedi nesto).
Sa RS i Srebrenicom ima razlike. Ovdje je problem sto je JEDAN NAROD zauzeo u VECINI takav stav. I javno ga ispoljava bez ikakvih problema. Dakle nista tajno, sve uredni porodicni ljudi sa slikama na profilima pisu kako treba repriza Srebrenice a zena, pretpostavljam majka sa 2 djece na profilu pise kako "balije treba vratiti u Tursku"....
Ja sam se prvi osvrnuo sta bolesnici sa SAFFa pisu, ali treba biti realan, ona stranica RS na fejsbuku je mnogo gora. Pazite vi ovo..
https://www.facebook.com/nasasvetinja
Najbitnije je nista ne generalizovati jer medju Srbima ITEKAKO ima dobrih pojedinaca koji ne zele neki novi rat, ljudi zeljnih pomirenja. I ludo je jedan milionski narod svesti na jednu recenicu kako su bolesni i slicno. Ali na ovakve stvari treba upozoriti i ova tema je dobra. Mozda se neko od njih i zapita.
Ako su nekoga cijeli zivot u brdima Kalinovika dojili pricom o "Bosnjacima sto prodase vjeru a i dalje drze kandilo u kuci i ponoci krijuci jedu svinjetinu" tesko da ga mi mozemo promjeniti. Ali upozoriti i iznijeti u javnost treba. Zbog javnog srama.. da vide kolege sa kojima radi ko je i sta je.. ako je bolestan od mrznje, to se mozda nece promjeniti, ali bar uticati da zbog posla, svoje porodice, egzistencije cuti i ne truje puno. Ovo naravno ne rijesava problem na duze staze.