Radovan Karadžić u Haagu!

User avatar
Ommadawn
Posts: 5947
Joined: 20/02/2014 21:15
Location: ...uvijek na pogresnom mjestu u pravo vrijeme!

#4401 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ommadawn » 27/07/2020 16:56

Android Knego wrote:
27/07/2020 15:41
Prije 6 dana bilo okruglo 12 godina kako je monstrum Dabić sjeo u pogrešan bus...
Pogrešan??
Sjeo je on u pravi bus. Da je bogdom još ranije, još dok se tinta od potpisa Daytonskog sporazuma sušila.
Dabogda se polako živ raspadao, jebem li mu Sonju u šupak.


dragan53
Posts: 118
Joined: 29/12/2012 10:19

#4402 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dragan53 » 06/08/2020 20:41

Sinoć je Ivica Dačić vidno izrevoltiran srušio mit o Karadžići i Mladiću i iznio sam vpljav veš iz 90- ih ... Na kraj uemisije u kojo jse poprilično posvađao sa Pupovcem zbog odlaska Srbina na proslavu Oluje rekao je da je napad na Srebrenicu bio greška jer je Krajina ostala nebranjena i pitao zašto Karadžićevi Srbi nisu pomogli Krajini :D Ovo su kod Srba bile tabu teme ... Evo video iz emisije...
https://www.novidani.com/dacic-zasto-re ... cevi-srbi/

User avatar
Ommadawn
Posts: 5947
Joined: 20/02/2014 21:15
Location: ...uvijek na pogresnom mjestu u pravo vrijeme!

#4403 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ommadawn » 06/08/2020 22:40

Pa nisu im htjeli bosanski Srbi pomoći ni kad je bio Bljesak u maju 1995. A zna se zašto - Karadžiću trebalo gorivo, dobio ga od Tuđmana uz uslov da se ne petlja.
Odjednom krajiški Srbi ispadoše krivi što se desila Srebrenica. Nabijem tog Dačića na kurac.

User avatar
MorningStar
Posts: 6883
Joined: 22/11/2019 18:43

#4404 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by MorningStar » 23/08/2020 19:27

dragan53 wrote:
06/08/2020 20:41
Sinoć je Ivica Dačić vidno izrevoltiran srušio mit o Karadžići i Mladiću i iznio sam vpljav veš iz 90- ih ... Na kraj uemisije u kojo jse poprilično posvađao sa Pupovcem zbog odlaska Srbina na proslavu Oluje rekao je da je napad na Srebrenicu bio greška jer je Krajina ostala nebranjena i pitao zašto Karadžićevi Srbi nisu pomogli Krajini :D Ovo su kod Srba bile tabu teme ... Evo video iz emisije...
https://www.novidani.com/dacic-zasto-re ... cevi-srbi/
U krajini je VRS mogao samo da pomogne u bjezaniji.. otprilike taj kapacitet su imali - pogledaj sa cime su hrvati krenuli , nisu djaba tisu misu pa onda za 3 sedmice metlom.

User avatar
BHCluster
Posts: 17846
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#4405 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster » 31/08/2020 23:02

Presude američkog suda: RS i Srbija dužne žrtvama milijarde dolara odštete

Iznos za isplatu nakon presude protiv ratnog zločinca Radovana Karadžića, Republike Srpske i Srbije iz 2000. godine dosegao je gotovo 100 milijardi dolara, što RS može koštati postojanja.

Dok Milorad Dodik i Aleksandar Vučić dižu tenzije uoči posjete srbijanskog predsjednika Washingtonu, Vučić razmatra kako da izbjegne konačni gubitak Kosova, a Dodik mu na dnevni red pokušava ubaciti "slučaj statusa bh. entiteta Republika Srpska", na drugoj strani aktueliziraju se presude Federalnoga suda u New Yorku, koje bi mogle zabrinuti lidere RS-a i Srbije više nego razgovori u SAD-u.

Presudama suda u New Yorku protiv bivšeg političkog lidera bosanskih Srba i presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, RS-a i, indirektno, Srbije iz 2000. godine, žrtvama genocida, terora i zločina dodjeljene su milijarde dolara odštete. Presude su do sada stajale bez riješenog načina izvršenja, ali se taj sudski predmet sada ponovo aktivira ka krajnjem epilogu – naplati odštete od RS-a i Srbije. Ukoliko bh. entitet i Srbija odbiju izvršenje, mogli bi se naći u blokadi finansijskih tokova i prijeti im bankrot, a RS-u i u funkcionalni kolaps kao administrativnom entitetu unutar Bosne i Hercegovine.

To bi možda bio povod Dodiku za radikaliziranje situacije i bijeg od odgovornosti u novu krizu. S druge strane, vjerovatnije, možda bi to bio uvod u ustavno prekomponiranje Bosne i Hercegovine, o kojem američki zvaničnici u posljednje vrijeme govore, moguće i nevezano za ove presude.

Karadžić je pokušao pobjeći od suda i pravde

"Očigledno je da su bosanskohercegovačkom Ustavu potrebne reforme. Zašto? Zato što bosanskohercegovački građani žele biti dijelom transatlanske zajednice", rekao je prije nekoliko dana za medije američki ambasador u Sarajevu Eric Nelson. Činjenica je da je važeći Ustav Bosne i Hercegovine prevaziđen, ali kakve to veze može imati s presudama suda okruga New York?

Na okružnom sudu Južnog distrikta New York 1993. godine pokrenuta su dva sudska postupka, na osnovu univerzalne sudske juristikcije poznata pod nazivom Jane Doe v. Radovan Karadzic, No. 93-Civ-0878 (PKL) (S.D.N.Y. ), odštetni zahtjev 4,9 milijardi dolara, i Kadić i ostali protiv Karadžića i ostalih, broj1:93-cv-01163(PKL) (S.D.N.Y), odštetni zahtjev 750 miliona dolara.

Tužbe u ime žrtava sadržavale su sve optužbe za koje je Karadžić pravosnažno osuđen i pred Međunarodnoim sudom za ratne zlčočine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, sa sjedištem u Hagu (genocid, ratni zločini i zločini protiv čovječnosti, ubistva, mučenja, okrutno nehumano i ponižavajuće postupanje, silovanja, namjerno nanošenje duševnih boli...), ali su ove tužbe, budući da su pokrenute od konkretnih žrtava, bile usmjerene na traženje materijalne odštete.

Karadžić je angažirao advokate Ramseya Clarka i Lawrencea W. Schillinga, koji su bili u sudnici cijelo vrijeme procesa. Međutim, nakon jula 1996. godine, kada je podignuta optužnica pred Haškim tribunalom, Karadžić je, bojeći se hapšenja, izbjegavao doći na svjedočenje, da bi u decembru 1997. godine i zvanično obavijestio američki sud da neće učestvovati u daljem procesu. Bio je svjestan posljedica tog akta, koje su uslijedile u oktobru 2000. godine, kada je sud u New Yorku presudio u korist žrtava – tužitelja i usvojio sve tužbene zahtjeve.

Suština prijetnje po RS je u tome da je Karadžić tada proglašen odgovoranim za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti kao "državni službenik" (as a state actor),vojni i politički lider, pa tako sankcija zahvata i entitet u čije ime je počinio zločine.

Nakon što je Karadžić odustao od pravne borbe, čime je, u pravnom smislu, priznao sve navode iz tužbi, presude su postale pravosnažne.

Strateška izdaja RS!

Tako je RS postao dužnik, koji je oštećenoj strani, odnosno tužiteljima, tada trebao isplatiti više od pet milijardi dolara, sudske i advokatske troškove i zatezne kamate. Na ovaj način upravo prvi predsjednik je doveo RS u bezizlaznu situaciju, što je ravno strateškoj izdaji. Jer, ukupan iznos do danas je dosegao astronomskih gotovo 100 milijardi dolara, što RS može koštati postojanja.

I više od toga. Nakon presude Međunarodnog krivičnog suda (ICC) u Hagu, kojom se i Srbija označava odgovornom za genocid koji je počinila RS / Vojska RS / Radovan Kardžić i ova susjedna država došla je u status saučesnika, pa samim tim i obavezna da namiri štetu koju je Srbija napravila u Bosni i Hercegovini. Posebna otežavajuća okolnost za Srbiju su njeni vlastiti dokumenti kojima postaje nesporno učešće u međunarodnom vojnom sukobu na teritoriji Bosne i Hercergovine.

Iz knjige američkog diplomate i "tvorca" Dejtonskog mirovnog sporazuma Richarda Hoolbroka Završiti rat saznali smo da je Karadžić naknadno pokušao popraviti grešku. Kroz pregovore je od Holbrookea tražio da se presuda poništi, što nikad nije učinjeno. Karadžić je zatim otiša u "višegodišnju ilegalu", odnosno bijeg, a kasniji haški pravosnažni epilog (doživotna robija) je poznat.

Nastavkom ovih sudskih postupaka danas se bavi američki državljanin bh. porijekla Muradif Pajt, koji je bio učesnik procesa kao zastupnik žrtava. Pajt je nezavisni istraživač za međunarodno, privatno, humanitarno i krivično pravo u procesima s odštetnim zahtjevima. Također je specijalista za priznanje i izvršenje američkih presuda građanskog i ugovornog prava u zemljama Evropske unije i bivše Jugoslavije. O daljim koracima ka izvršenju presude kaže:

'Izetbegović zna za sve, ali nije reagirao'

"Sada je potrebno da se na jednom od sudova u Evropi izdejstvuje priznavanje presude američkog suda, što je prvi korak. Raditi to u Bosni i Hercegovini je iluziorno, ako znamo kakvi politički odnosi i utjecaji u pravosuđu trenutno ovdje vladaju. Zbog toga je potrebno da se presuda potvrdi na sudu jedne od zemalja Evropske unije. Trenutno smo u potrazi za advokatskom kućom koja bi preuzela taj zadatak."

Ističe da kompletan posao sada radi pro bono i u korist žrtava, za koje kaže da im treba pomoći, ali da pomoć ne dolazi od države Bosne i Hercegovine, koja ima najveću obavezu da pomogne žrtvama u dobijanju zadovoljštine. Naglašava da se obraćao i Bakiru Izetbegoviću, kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te ostalim članovima iz tadašnjeg saziva ovog tijela (Mladen Ivanić i Dragan Čović), ali...

"Izetbegović zna za sve ovo, opširno sam ga pismeno informirao, ali on nije reagirao. Ne zanima ga. A upravo bi država bila obavezna naći i platiti advokata za ovu fazu procesa. U međuvremenu je propala i revizija presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, a kako vidimo, odgovornost za to je upravo na Izetbegovićevom timu. On je davno i pravovremeno znao da se mora obnoviti aktivna legitimacija našeg [bosanskohercegovačkog] oficira za vezu u Tribunalu i zatajio je to", rekao je Pajt.

Nasuprot ignoriranju od "bošnjačke političke elite", okupljene oko Stranke demokratske akcije (SDA) i Bakira Izetbegovića, Pajt je dobio podršku poznatih pravnih eksperata Francisa Boylea i Geoffreya Nicea i njihovu procjenu realne mogućnosti pozitivnog ishoda procesa. Boyle je bio glavni akter i pravni zastupnik prve tužbe Bosne i Hercegovine protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) pred Međunarodnim sudom pravde, sve dok mu, iz nikad objašnjenih razloga, Izetbegović nije otkazao punomoć. Upravo je Boyle akcentiao Izetbegovića kao krivca za propast revizije.

RS bio mogao izgubiti politički subjektivitet

"Nisu radili ništa, dok ja nisam počeo davati intervjue i govoriti da se bliži revizija. Uradio se minimum od onoga što se moglo uraditi, ali bilo je prekasno. Ako sjedite deset godina i ne radite ništa, očekivati je da će sud naći načina da izbjegne takvu tužbu... Izetbegović i svi njegovi savjetnici su bili uključeni u sabotažu", kazao je Boyle u nedavnom intervjuu.

Nakon što je propala revizija presude, u kojoj bi Srbija eventualno bila označena kao agresor, a time i obavezna da plati ratne reparacije, ove presude njujorškog suda još su značajnije. One sada predstavljaju jedini značajan pravni instrument za pritisak na označene planere i počinioce genocida.

Značaj priznanja presude na nekom sudu u Evropi Pajt objašnjava kao osnovu za naredni korak, kojim bi se RS (i Srbiju) primoralo na izvršenje presude isplatom, ili, ako nema novac i nekretnine van Bosne i Hercegovine (a vjerovatno nema u toj vrijednosti), onda bi se tražio drugi način.

"Verifikacija presude pred nekim evropskim sudom je bitna, jer bi se zatim moglo obavijestiti sve međunarodne i strane finansijske institucije da su RS i Srbija dužni po toj presudi određeni iznos. Time se blokiraju svi njihovi finansijski tokovi, obara se kreditni rejting RS-a i Srbije. Postoji mehanizam da se od ovih mjera izuzme država Bosna i Hercegovina i entitet Federacija Bosne i Hercegovine, tako da se optereti samo RS. U ovoj fazi tužena i osuđena strana bi shvatila da se ne radi o 'krezavoj presudi' i da ne mogu samo reći 'mi nemamo para', i nikom ništa", objašnjava Pajt. A šta ako zaista nemaju para?

"U tom slučaju presuda bi se naplatila na drugi način, teritorijom, odnosno gubitkom političkog subjektiviteta u dijelu osuđenog entiteta. U historiji nije neobičan takav postupak. Nakon Prvog svjetskog rata Francuska je ratnu štetu naplatila od Njemačke izuzimanjem Alzasa i Lorene. Italija je štetu Austro-ugarske, odnosno Austrije, naplatila teritorijom Južnog Tirola. Kanada je svojevremeno dug naplatila pripajanjem Labradora i Newfoundlanda... Osim toga, Njemačka je godinama plaćala reparacije za štetu iz Drugog svjetskog rata", rekao je Pajt.

Kabinet: Predsjednik Vučić nema nadležnost

Nesumnjivo da se u slučaju RS-a i Srbije radi o sasvim drugačijem pravnom, političkom i historijskom kontekstu, ali je zajedničko sa starim slučajevima to da dugovi verificirani sudskim presudama dođu na naplatu bilo kada i na bilo koji mogući način.

Kako bi ispitao raspoloženje zvaničnog Beograda za mirno rješenje, Pajt se, u skladu s američkim zakonima, obratio predsjedniku Aleksandru Vučiću, Ministarstvu pravde Srbije i ostalim funkcionerima, objašnjavajući neminovnost (i finansijskog) suočavanja Srbije s odgovornošću, jer...

"Za Srbiju je, pored dovoljnoga broja presuda Haškog tribunala, ključna bila presuda Međunarodnog suda pravde, gdje se navodi da je Srbija odgovorna, jer 'nije spriječila genocid počinjen u Srebrenici'", navodi Pajt u obraćanju zvaničnicima Srbije, na šta je dobio tek birokratski odgovor iz Kabineta predsjednika da "predsednik nema nadležnost da postupa po Vašoj molbi."

Pajt planira pokrenuti tužbe s odštetnim zahtjevima i u korist porodica žrtava Srebrenice i Albanaca sa Kosova, što će dodatno otežati poziciju posebno Srbije. Nema sumnje da će Beograd i Banja Luka nastojati maksimalno ignorirati obaveze iz postojećih presuda, kao i do sada.

Izvor: Al Jazeera

User avatar
BHCluster
Posts: 17846
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#4406 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster » 11/10/2020 03:09


El_comadante
Posts: 5621
Joined: 10/05/2007 13:38
Location: Sarajevo

#4407 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by El_comadante » 11/10/2020 08:38

BHCluster wrote:
11/10/2020 03:09
nešto sumnjam u ovo, ali eto vrijeme će se pokazati da li je ovo izvedljivo.

zira1337
Posts: 83
Joined: 28/05/2017 22:39

#4408 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zira1337 » 28/12/2020 12:45

Evo čovjek koji je poznavao Karadžića kažu da se znao upišati na fakultetu:

na 13:50


User avatar
visuljak
Posts: 709
Joined: 26/11/2020 14:05

#4409 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by visuljak » 28/12/2020 14:19

zira1337 wrote:
28/12/2020 12:45
Evo čovjek koji je poznavao Karadžića kažu da se znao upišati na fakultetu:

na 13:50


Zira, je li Zira zubar ziv???

zira1337
Posts: 83
Joined: 28/05/2017 22:39

#4410 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zira1337 » 28/12/2020 16:45

visuljak wrote:
28/12/2020 14:19
zira1337 wrote:
28/12/2020 12:45
Evo čovjek koji je poznavao Karadžića kažu da se znao upišati na fakultetu:

na 13:50


Zira, je li Zira zubar ziv???
nije :( umro je ima već nekoliko godina.

User avatar
visuljak
Posts: 709
Joined: 26/11/2020 14:05

#4411 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by visuljak » 28/12/2020 18:50

zira1337 wrote:
28/12/2020 16:45
visuljak wrote:
28/12/2020 14:19
zira1337 wrote:
28/12/2020 12:45
Evo čovjek koji je poznavao Karadžića kažu da se znao upišati na fakultetu:

na 13:50


Zira, je li Zira zubar ziv???
nije :( umro je ima već nekoliko godina.
:( :(

kao da sam to cuo ali nisam bio siguran

dobar covjek bio a.r.

DonieBrasco
Posts: 6270
Joined: 31/08/2016 16:09

#4412 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by DonieBrasco » 28/12/2020 18:57

El_comadante wrote:
11/10/2020 08:38
BHCluster wrote:
11/10/2020 03:09
nešto sumnjam u ovo, ali eto vrijeme će se pokazati da li je ovo izvedljivo.
Najvaznije u ovome je da se domaci politicari ne pitaju apsolutno nista u vezi ovoga, sva sreca pa se strani sud ili sudovi bave ovim ! Jer da se pitaju SDA, HDZ, SNSD ne bi ni pocelo jer njima ovo ne odgovara.

nihadns
Posts: 171
Joined: 08/01/2021 09:39

#4413 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nihadns » 08/01/2021 19:31

BHCluster wrote:
11/10/2020 03:09
I u Srbiji postoje ovakvi likovi poput voditelja sa Face tv.

To im je posao. Mejdunacionalna netrpeljivost.


Sto bi rekli :

BRACO IDEMO DA SE BIJETE!

neki cete poginete a neki će se vrnemo!

bunk
Posts: 8364
Joined: 16/07/2016 19:58

#4414 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by bunk » 11/01/2021 06:34

Jesil svojevremeno trgno malo drdabic magic potiona?

User avatar
vatrogasac
Posts: 8079
Joined: 24/04/2006 21:33

#4415 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by vatrogasac » 11/01/2021 06:53

nihadns wrote:
08/01/2021 19:31
I u Srbiji postoje ovakvi likovi poput voditelja sa Face tv.

To im je posao. Mejdunacionalna netrpeljivost.
Što jes', jes'. Gledam ja Pink Info 3 pa gledam Happy TV i uvijek emisiju završe Kozaračkim kolom dok u dnu ekrana se šeta:“Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”.

nihadns
Posts: 171
Joined: 08/01/2021 09:39

#4416 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nihadns » 11/01/2021 09:30

vatrogasac wrote:
11/01/2021 06:53
nihadns wrote:
08/01/2021 19:31
I u Srbiji postoje ovakvi likovi poput voditelja sa Face tv.

To im je posao. Mejdunacionalna netrpeljivost.
Što jes', jes'. Gledam ja Pink Info 3 pa gledam Happy TV i uvijek emisiju završe Kozaračkim kolom dok u dnu ekrana se šeta:“Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”.
Ne piši gluposti.

nihadns
Posts: 171
Joined: 08/01/2021 09:39

#4417 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nihadns » 14/01/2021 12:22

Ommadawn wrote:
06/08/2020 22:40
Pa nisu im htjeli bosanski Srbi pomoći ni kad je bio Bljesak u maju 1995. A zna se zašto - Karadžiću trebalo gorivo, dobio ga od Tuđmana uz uslov da se ne petlja.
Odjednom krajiški Srbi ispadoše krivi što se desila Srebrenica. Nabijem tog Dačića na kurac.
Kolega , u pravu ste. Srbija 1994 u 8om mesecu uvodi sankcije prema tzv republici srpskoj i karadzic se okrece zagrebu radi nafte, pristajcui da bude pasivan kada hv krene na tzv krajinu.

PITANJE ZA DACICA JE TREBALO BITI: "KADA VEC POMINJETE TO PITANJE , ZAŠTO JE SRBIJA UVELA SANKCIJE PREMA TZV REPUBLICI SRPSKOJ? ZAR PREMA SVOJOJ "BRAĆI"?


Da da.. Ono sto niko nije ocekivao od naivnog naroda se i desilo kada je doslo do ozbiljnog ljuljanja miloševiceve vlasti u srbiji, koja se pod sankcijama i nemastinom, hiperinflacijom, lopovlukom, svercom, ozbiljno usijala milosevic u dogovoru sa holbruzkom pred kraj 1994 uvodi sankcije karadzicu a ZARAD PADA SPOLJNJEG ZIDA SANKCIJA (deo sankcija, ostale nisu uklonjene do njegovog pada) .Tim delimicnim padom sankcija kolko tolko ce se olaksati zivot u srbiji i on ce pokupiti poene pred IZBORE KOJI SU NA PRAGU.
Kada je vlast u pitanju milosevic prodaje i rođenu majku, makar ta vlast bila i na avali.

U toj igrariji karadzic se okrece zagrebu. Prakticno se dejton dogovara pred kraj 1994 i 1995 krecu ostvarivanja scenarija.
Moramo priznati da je podobro isplivao genocid u srebrenici i da takav udarac samom sebi (osuda srpskog naroda za genocid) moze da uradi samo idiot ili placenici i izdajnici. Ocito je da je genocid organizovan u beogradu, preko DB, koja je svoju kriminalnu ekipu koja je cuvala naftu "skorpione" poslala da odradi uzasan genocid SA SVE SNIMCIMA.
Tako dobro organizovana zlocinacka akcija, ne pada na takvoj "gluposti". Ocito je neko zeleo taj genocid i te kasete. Ne zaboravite da vodja db tada stanisic je imao mutne poslove sa CIA, toboz bilateralne i poslovne odnose mejdunarodne saradnje.
Isto i sa hladnjacama. Mislite da su srbi toliko glupi ili toliko izdajnika imaju da ponavljaju greske?
Ne. Ocito je da su srbijom vladali izdajnici i zaostavstina jugoslovenske udbe.
Milosevic ,seselj, draskovic.
A danas seseljov ucenik i milosevicev potrcko.

Dok su naivne budale u seselju videle toboz "patriotu" i "četnika" , toliko su bili slepi kodociju i glupi moramo reci, da im je taj deebeloguzi licemer i izdajnik, zagorcavao zivot na svakom koraku. Tako je ucinio da se povede prica o "proterivanju hrvata iz vojvodine" , sto je trebalo da olaksa tudjmana da se ne nadje sam na optuzbama za etnicko ciscenje vec da se kaze eto i u vojvodini proteruju hrvate.
Ubijen je valjda jedan hrvat u hrtkovcima a napravljena je pompa i optuzba jednaka onim 500 000 proterahnih srba u oluji, da ne napominjemo brojke pre oluje.

Potom isplivava srebrenica, pa hladnjace, i na kraju seselj se sklanja u hag neposredno pred ubistvo pokojnog prmeijera gospodina djindjica.
Djindjic je takodje likvidiran preko tog DB kriminalnog klana, preko kojeg je recimo radovan stojicic badza, 1991 ubacivao "srpske garde" u hrvatsku na cijem celu ce se naci KRIMINALCI OKORELI I UBICE, tako da gardu SPO , gardu vuka draskovica predvodi kriminalac GIŠKA, srpske tigrove, udbin ubica iz kriminalnog podzemlja ARKAN koji je sa giskom za DB JUGOSLAVIJE osamdesetih smaknuo direktora HINE koji je prebegao u nemacku.
Giškin politicki vodja je bio VUK DRASKOVIC .Upamtite da su četnički pokret krajem osamdesetih osnovali skupa ŠEŠELJ DRAŠKOVIĆ I JOVIC. DA BI SE RASPARCALI I 1991 NAPRAVILI TRI GARDE, DRASKOVIC SVOJU I SPO , ŠEŠELJ SRS I SVOJE RADIKALCE DOBROVOLJCE, A JOVIĆ BELE ORLOVE.

Draskovic je potom promenio pricu i od nadobudnog bradonje i cetnika postao moderni evropejac i toboz broac za demokratiju.
SVe je to kuhinja u kojoj je bio i dačić u svoje vreme, i kuhinja ukojoj se idan danas nalazi.
On da nekome postavi to pitanje?

User avatar
jednonogi_Jack
Posts: 646
Joined: 14/12/2005 21:21

#4418 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jednonogi_Jack » 14/01/2021 12:37

500 000 ијада Срба протерано у Олуји? Милион! Ја бројо. А прије тога 2 милиона.

User avatar
visuljak
Posts: 709
Joined: 26/11/2020 14:05

#4419 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by visuljak » 14/01/2021 12:46

jednonogi_Jack wrote:
14/01/2021 12:37
500 000 ијада Срба протерано у Олуји? Милион! Ја бројо. А прије тога 2 милиона.
Pa je li mislis da nece toliko biti u 2-oj generaciji?
Isto kao i Jasenovac.

User avatar
jednonogi_Jack
Posts: 646
Joined: 14/12/2005 21:21

#4420 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jednonogi_Jack » 14/01/2021 12:51

visuljak wrote:
14/01/2021 12:46
jednonogi_Jack wrote:
14/01/2021 12:37
500 000 ијада Срба протерано у Олуји? Милион! Ја бројо. А прије тога 2 милиона.
Pa je li mislis da nece toliko biti u 2-oj generaciji?
Isto kao i Jasenovac.
Bez ikakve sumnje.

nihadns
Posts: 171
Joined: 08/01/2021 09:39

#4421 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nihadns » 14/01/2021 16:04

visuljak wrote:
14/01/2021 12:46
jednonogi_Jack wrote:
14/01/2021 12:37
500 000 ијада Срба протерано у Олуји? Милион! Ја бројо. А прије тога 2 милиона.
Pa je li mislis da nece toliko biti u 2-oj generaciji?
Isto kao i Jasenovac.
Možda se nisam dobro izrazio 500 000 je proterano iz hr u poslednjem ratu , iz oluje oko 220 000 bez nestalih i ubijenih.

Nije ljudski podsmevati se oko broja zrtava i proteranih lica. Posle cuđenje oko negiranja srebrenice i broja zrtava koji je na pocetku brojio izedju 1500 - 2000 da bi godinama dosao preko 8 000 nesrecnih zrtava genocida.

Za mene zrtve nemaju nacionalnost. Što se tice jasenoovca , d uzmeo u obzir samo broj tudjman kako reče "svega 60 - 70 tisuća" , samo u jasenovcu i to je ogroman broj ljudi koji su na najgore moguce nacine klani i ubijani (nemci su zapisivali da su se gadili hrvatskih krovloka) to je posle holokausta najveci genocid u II sv ratu.


12 jul je dan kada u srbiji ne haju mnogo za srebrenicu. Prvo poput Vas govore da je broj PRENADUVAN (BROJ JE NEBITAN ZA GENOCID) , drugo jer su tu ubijeni oni koji su punoletni i muskog pola a koji su ucestvovali u zlocinima kod bratunca kravice. U srbiji je to pitanje ko nekog racuna sa kamatom?I tako se ironicno šale oko brojke kao Vi.


Kazu :Bošnje se mnoze i mrtvi. Vickasto jel? Vi imate vidim smisla za humor pa sigurno to razumete.

Balkan - nebitne tudje zrtve.

User avatar
visuljak
Posts: 709
Joined: 26/11/2020 14:05

#4422 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by visuljak » 14/01/2021 16:36

Haj ne rise.
To sta vi mislite u Srbiji zna cio svijet i tako vam uzima mjeru.

U Jasenovcu da je jedno ubijeno, mnogo je ali zasto napuhavati cifre do 600-700 000?
Sami obezvrjedjujete stvarne zrtve podmecuci lazne brojke.

To sto nam porucujes sta misle u Srbiji pokusaj ostaviti tamo u mordoru.

nihadns
Posts: 171
Joined: 08/01/2021 09:39

#4423 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nihadns » 14/01/2021 20:16

visuljak wrote:
14/01/2021 16:36
Haj ne rise.
To sta vi mislite u Srbiji zna cio svijet i tako vam uzima mjeru.

U Jasenovcu da je jedno ubijeno, mnogo je ali zasto napuhavati cifre do 600-700 000?
Sami obezvrjedjujete stvarne zrtve podmecuci lazne brojke.

To sto nam porucujes sta misle u Srbiji pokusaj ostaviti tamo u mordoru.
Nista ja ne obezvredjujem.

Ja samo govorim da nije ljudski, sa tim se nije podrugivati.

Post Reply