Uhh flashback unazad 25 godsumirprimus wrote: turbo amela![]()
Radovan Karadžić u Haagu!
- Yenna
#4226 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
-
sumirprimus
#4227 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ima i ona rodjen u predgradju, pardon sarajvu ne bi omar podjonio aaa joknova_ja wrote:Uhh flashback unazad 25 godsumirprimus wrote: turbo amela![]()
![]()
- Yenna
#4228 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Udri papka u traMvajusumirprimus wrote:ima i ona rodjen u predgradju, pardon sarajvu ne bi omar podjonio aaa joknova_ja wrote:Uhh flashback unazad 25 godsumirprimus wrote: turbo amela![]()
![]()
![]()
-
archi_a
#4229 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Po meni je ovo bitno napominjati i ne znam zašto se propušta ova informacija. Možda nije presuđen genocid u ovih 7 općina, ali ne zaboravite da je u ovim općinama presuđen i potvrđen zločin protiv čovječnosti!!! Ne znam zašto se to propušta naglasiti. Pravna kvalifikacija ne mijenja fakte da je napravljen zločin, ubistva, konc.logora, silovanja, pljačke i protjerivanja nesrba i u ovim općinama!
Apsolutno ne stoji da temelji ovog entiteta, presudom doživotnog zatvora njegovom tvorcu, nisu uzdrmani. Dokaz je i tiho, pogubljeno i očajno javljanje iz tog entiteta u Bosni i Hercegovini. Nema prijetnji, pjenjenja, galame, tek pokoja izjava kako je "važno sačuvati stabilnost", "pi si ne može biti ugrožena" itd. Baš po ovim porukama se može osjetiti strah u njihovoj politici, trenutno. Osluškuju naćulenih ušiju i vire izbečenih očiju!
Apsolutno ne stoji da temelji ovog entiteta, presudom doživotnog zatvora njegovom tvorcu, nisu uzdrmani. Dokaz je i tiho, pogubljeno i očajno javljanje iz tog entiteta u Bosni i Hercegovini. Nema prijetnji, pjenjenja, galame, tek pokoja izjava kako je "važno sačuvati stabilnost", "pi si ne može biti ugrožena" itd. Baš po ovim porukama se može osjetiti strah u njihovoj politici, trenutno. Osluškuju naćulenih ušiju i vire izbečenih očiju!
-
Seyfo
#4230 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
A kako to iskoristiti u ovom momentu?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4231 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
archi_a wrote:Po meni je ovo bitno napominjati i ne znam zašto se propušta ova informacija. Možda nije presuđen genocid u ovih 7 općina, ali ne zaboravite da je u ovim općinama presuđen i potvrđen zločin protiv čovječnosti!!! Ne znam zašto se to propušta naglasiti. Pravna kvalifikacija ne mijenja fakte da je napravljen zločin, ubistva, konc.logora, silovanja, pljačke i protjerivanja nesrba i u ovim općinama!
kome to govoriti, bOkiru koji je zauzet davanjem ministarstava snsdu i hdzu kao i njihovim glasovima da ovi drze domove naroda... kome govoriti, patuljcima na mjesecu... sdO vise brine KS i izgubljena milijarda nego ista drugo, to je minderaska stranka na cijem celu je par fHemilija i koji gledaju svoj interes... kad su amerikanci rekli zabranit cemo SDS kao teroristicku stranku, sta je alija reko, NE lako cu ja s njima se dogovoriti... koga.BA visHe lazemo, SDA je najvece zlo prvenstveno svom narodu, koja BiH, islam itd, samo daj dukate i vrece zlata... mi se nalazimo u feudalistickom stanju, ljudi bjeze vani, djeca nam nemaju perspektive, korupcija, nepotizam, kriminal... ljudi izvadite glave iz pijeska, nas su odbranili goloruki momci koji su il pod zemljom il u dijaspori il prose za dnevnicu... selam
-
archi_a
#4232 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
@ pici, pusti bolan tu priču o "bOkiru". I nije "bOkir" jedini ovdje, ima BiH više glava, pametnih glava. Veći je ulog u pitanju. Bošnjaci napokon trebaju da grade nacionalni duh i osjećaj državotvornosti, u svakodnevnom životu. Od malih nogu.
@ pici, pusti bolan tu priču o "bOkiru". I nije "bOkir" jedini ovdje, ima BiH više glava, pametnih glava. Veći je ulog u pitanju. Bošnjaci napokon trebaju da grade nacionalni duh i osjećaj državotvornosti, u svakodnevnom životu. Od malih nogu.
- Thorgerson
#4233 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Šta kako iskoristiti. Šta ćeš iskoristiti. Nema se šta iskorištavati. Mi smo potpisali ono što smo potpisali. Ne mogu sudske odluke u Hagu sad mijenjati Ustav države, koji smo svi zajedno dogovorili i potpisali. Na stranu sad pod kakvim uslovima. Ali ga samo tako možemo mijenjati. Ili ratom.Seyfo wrote:A kako to iskoristiti u ovom momentu?
Najbitniji je trag u historiji koji će biti zapisan. Dakle, kao što danas čitamo i izučavamo historiju svjetskih ratova i nacističkih zločinaca, tako će se za 50, 100 godina izučavati historija u kojoj će bit zapisano šta su radili Mladić, Karadžić i kakve su zločine počinili i pisat će da su osuđeni. Ostat će zapisano da je počinjen genocid nad Bošnjacima i ostat će zapisano ko ga je počinio. Ostat će zapisan udruženi zločinački poduhvat za sve one opštine, za grad Sarajevo.
I to više NIKO NE MOŽE PROMJENITI! NIKO!
Mene su najviše razočarale reakcije Srba. Iako nisam ništa drugačije očekivao, opet sam razočaran. Jer ova mala količina njih koja je doživjela katarzu, koja je shvatila bit svega jednostavno se mjeri promilima, to nije dovoljno za miran život na ovim prostorima.
Slušam jučer te krezube budale, te ljude nikakve presude ne mogu promjeniti. Jednostavno, to ne misli svojom tikvom, u glavi mu usađeno četništvo i džaba. To samo metak može promjeniti ili prirodna smrt. Žalosno, ali je tako. Što je najgore, oni odgojiše čitavu jednu generaciju na tim lažima, podvalama...zato se moramo dobro čuvati.
- duh_sa_sjekirom
#4234 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sve što si napisao je manje-više poznato. Problem je to što sve ono što su uradili i Karadžić i Mladić danas služi na ponos u manjem entitetu. Nema trunke kajanja, katarze, želje da se prizna istina i sl., tek u tragovima se pojavi poneki glas razuma i istine...Thorgerson wrote: Šta kako iskoristiti. Šta ćeš iskoristiti. Nema se šta iskorištavati. Mi smo potpisali ono što smo potpisali. Ne mogu sudske odluke u Hagu sad mijenjati Ustav države, koji smo svi zajedno dogovorili i potpisali. Na stranu sad pod kakvim uslovima. Ali ga samo tako možemo mijenjati. Ili ratom.
Najbitniji je trag u historiji koji će biti zapisan. Dakle, kao što danas čitamo i izučavamo historiju svjetskih ratova i nacističkih zločinaca, tako će se za 50, 100 godina izučavati historija u kojoj će bit zapisano šta su radili Mladić, Karadžić i kakve su zločine počinili i pisat će da su osuđeni. Ostat će zapisano da je počinjen genocid nad Bošnjacima i ostat će zapisano ko ga je počinio. Ostat će zapisan udruženi zločinački poduhvat za sve one opštine, za grad Sarajevo.
I to više NIKO NE MOŽE PROMJENITI! NIKO!
Mene su najviše razočarale reakcije Srba. Iako nisam ništa drugačije očekivao, opet sam razočaran. Jer ova mala količina njih koja je doživjela katarzu, koja je shvatila bit svega jednostavno se mjeri promilima, to nije dovoljno za miran život na ovim prostorima.
Slušam jučer te krezube budale, te ljude nikakve presude ne mogu promjeniti. Jednostavno, to ne misli svojom tikvom, u glavi mu usađeno četništvo i džaba. To samo metak može promjeniti ili prirodna smrt. Žalosno, ali je tako. Što je najgore, oni odgojiše čitavu jednu generaciju na tim lažima, podvalama...zato se moramo dobro čuvati.
Nažalost, zločinac je u jednoj stvari upravu: RS je stvorena!!! A nekolicina ljudi u zatvoru je za njih itekao prihvatljiva cijena...
- Thorgerson
#4235 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mi prvo moramo skontati šta hoćemo. Šta bošnjaci, probosanci hoće?archi_a wrote:Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
Hoćemo li jednu državu? Cjelovitu BiH?
Onda se moramo pomiriti sa činjenicama. A RS je činjenica. Jednostavno taj narod tamo drugačije neće, to su pokazali na izborima. Mi dižemo frku oko Dodika, pa nije on jedini. Šta je to politika evo ne znam PDP-a drugačija u tom pogledu? Izdižu onog malog Stanivukovića, pa taj isti mali je rekao da je RS nepobitna činjenica. Znači trenutno a sigurno i u narednih 50 godina nemojte očekivati bilo kakvu političku snagu u RS koja će biti spremna na nekakvo unitarnje uređenje države. To tamo ne postoji. Preborjati glasove opozicije i pozicije i samo će vam se reći. A njihove politike u pogledu RS-a se ne razlikuju.
Znači nemojmo davati sebi i drugima neke lažne nade. Hoćemo li biti sutra evo spremni sa nekom umjerenom opozicijom praviti državu. Opozicija npr kakvu bi činio Stanivuković? Taj isti Stanivuković kaže da su njegovi borili i poginuli za RS. Šta on misli o Karadžiću? Evo i da misli da je presuda ok, pa Karadžić i RS nisu dvije isključive stvari. Ne možeš reći, ma nek odgovara onaj ko treba - ako je Radovan idejni tvorac nastanka RS.
Ako nismo na ovo gore spremni? Pa šta onda hoćemo? Šta je evo rješenje? Čekati koji će prvi narod izumrijeti ili se iseliti pa to iskoristiti? Mislim i to je neko rješenje, jest da će trajati 200 godina, ali ok prihvatam eto i to. Samo trebamo više napraviti strategiju šta hoćemo i da stranke napokon to glasno izgovore. Prije svega mislim na probosanske i bosnjacke stranke. Jer znamo sta HDZ i SNSD misle.
- Maraschino
#4236 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
archi_a wrote:Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
Upravo tako. Napraviti platformu i krenuti dio po dio.
Mene samo interesuje ''krug 99'' koji povremeno zasjednu, konstatuju cinjenice i do slijedeceg sastanka.
Na Bakira se ne obazirati ili ga samo pratiti da sta ne zabrlja.
Na Dodika i njegove djikane ne treba obracati paznju. Naravno da ce oni biti ptotiv bilo kakve inicijative. Treba igrati pametno i ne popustati gdje bi oni prijetili izlaskom, raspadom, referendumom, odcjepljenjem...a mozda i sami naprave gresku prelaskom crvene linije i uruse Dejton.
Trebamo se ugledati na Albance(kako jadno) i ne popustati. Svi kazu da grijese ali se oni drze svoga i guraju naprijed.
Moze se tu krenuti od ratne stete ne obaziruci se sta kaze domace pravosudje(gdje je vec dogovoreno ne diraj me-ne diram te), pokrenuti promjenu imena genocidnog brloga(minimalno), traziti novu reorganizaciju, insistirati na zaposljavanju povratnicke populacije, otvarati sjedista stranki(koje to zele) u brlogu, stimulisati ljude da se vrate uz razne poticaje(nema poticaja ako ces prodati to sto si dobio)...
Mene najvise plasi mali broj povratnika. Ako ovako ostane, sta god da radili mi cemo te prostore izgubiti u dolazecem vremenu.
- pici
#4237 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
archi_a wrote:Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
@ pici, pusti bolan tu priču o "bOkiru". Veći je ulog u pitanju.
necu da pustim tu pricu o bOkiru jer ti on vedri i oblaci, sta bi sa revizijom tuzbe protiv srbije, sta bi sa apelacijom o imenu entiteta... djeca nam se smiju moj reufe... danas svako gleda kako ce preko stranke uc i uhljebiti se, nije vise pitanje ni kako ni zasto, nego kolko kosta... imamo sistem koji 25 godina jebe sirotinju... selam
- Maraschino
#4238 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa je li to Bakir najveci B/B? Ispade da mu mi dajemo tu titulu.pici wrote:archi_a wrote:Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
necu da pustim tu pricu o bOkiru jer ti on vedri i oblaci, sta bi sa revizijom tuzbe protiv srbije, sta bi sa apelacijom o imenu entiteta... djeca nam se smiju moj reufe... danas svako gleda kako ce preko stranke uc i uhljebiti se, nije vise pitanje ni kako ni zasto, nego kolko kosta... imamo sistem koji 25 godina jebe sirotinju... selam
Postupak za reviziju mogao je kontrolisati bilo ko ali eto mi vjerovali majmunu i izlevati nas.
Isto sa promjenom imena, zasto to ne pokrene neko drugi?
- pici
#4239 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Maraschino wrote:Pa je li to Bakir najveci B/B? Ispade da mu mi dajemo tu titulu.pici wrote:archi_a wrote:Kako to iskoristiti, ne u ovom momentu, nego u vremenu koje dolazi? To bi bilo bolje pitanje. Treba sjesti, staviti sve činjenice na sto, novonastale presude, dokaze. Okupiti tim stručnjaka, savjetnika, za koje znamo da postoje. I hladne glave razmisliti o koracima, i u Bosni i Hercegovini i prema svijetu i diplomatiji.
Postupak za reviziju mogao je kontrolisati bilo ko ali eto mi vjerovali majmunu i izlevati nas.
Isto sa promjenom imena, zasto to ne pokrene neko drugi?
koji drugi... imamo probosnjacku politiku na celu sa sdO i imamo probosanske stranke koje su susta suprotnost od ove prve, ovi prvi zele etnokratizaciju BiH (svako u svom toru) ovi drugi zele jednakost sviju na svakom pedlju BiH... nema tu dogovora ni oko imana parka il ulice a kamoli sta drugo... sdO da je odlucila da ide probosanskim putem a ne bitno je bitnut bOsnjak sad bi stvari bile skroz drugacije... bosnjak si to ti niTko ne spoti, musliman si vjernik ni to niko ne spori al BiH je na prvom mjestu pa sve ostalo... selam
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4240 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Džabe krečimo...
Da je kako treba, javni servis ni u kom slučaju ne bi smio biti u službi osuđenog ratnog zločinca.Advokat i član tima odbrane ratnog zločinca Radovana Karadžića Marko Sladojević pročitao je u programu RTRS-a poruku srpskom narodu koju je napisao ratni vođa bosanskih Srba nakon presude.
Pa će biti sutra, nisu Bošnjaci za pomirenje...Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", prenio je Sladojević Karadžićeve riječi.
Nametnuti građanski rat....koja mržnja, cvijeće s Ratkom sijao prvu polovinu 90-tih po BiH."Nismo se predavali ni kada je bilo mnogo teže pa ni ovako utamničen neću se nikada prestati boriti za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku", poručio je ratni zločinac.
- Maraschino
#4241 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Taj isti RTRS je juce komentarisuci presudu desetinama puta ponovio takozvani genocid. Sta reci dalje. Na RIKu je.
- Maraschino
#4242 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Glavni tužitelj
Brammertz: U drugom predmetu se nastoji dokazati povezanost Srbije sa zločinima u BiH
Sada ga(RM) treba cuvati od raznih doktora.
Brammertz: U drugom predmetu se nastoji dokazati povezanost Srbije sa zločinima u BiH
Sada ga(RM) treba cuvati od raznih doktora.
- spreca
#4243 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kad dodje vrijeme sve ce pokushati sta su nasrali inace ostase u izolaciji....bolje da se navikavaju na vrjeme nego da se jedno jutro probude a na plakatima pise mi smo zlocinci jos ce morati tome i pljeskati
- SmokingMan
#4244 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Imali smo priliku na koži osjetit tu magičnu "radovanovu ljubav" tokom 1425 dana opsade Sarajeva,bila je sve samo ne nježna...
Ja svakako nisam za pomirenje zasnovano na lažima i licimjerju.Sa "onima koji hoće pomirenje" a da pri tome negiraju već presuđeni genocid u Srebrenici,pokušavajući usput revizirati događaja u Sarajevu,nemam šta tražiti.Općenito,ne volim nikakva uslovljavanja,postoji samo istina i laž,ništa između,i oni se moraju naučiti nositi sa onim što su njihovi krvnici radili u prošlosti.Crno na bjelo,pa ćemo onda razgovarati o pomirenju.Mi imamo validne presude koje idu u našu korist,oni nemaju ništa konkretno ponuditi osim falsifikata bliske prošlosti.
Ja svakako nisam za pomirenje zasnovano na lažima i licimjerju.Sa "onima koji hoće pomirenje" a da pri tome negiraju već presuđeni genocid u Srebrenici,pokušavajući usput revizirati događaja u Sarajevu,nemam šta tražiti.Općenito,ne volim nikakva uslovljavanja,postoji samo istina i laž,ništa između,i oni se moraju naučiti nositi sa onim što su njihovi krvnici radili u prošlosti.Crno na bjelo,pa ćemo onda razgovarati o pomirenju.Mi imamo validne presude koje idu u našu korist,oni nemaju ništa konkretno ponuditi osim falsifikata bliske prošlosti.
Last edited by SmokingMan on 21/03/2019 14:34, edited 3 times in total.
- haubica_i_to_teshka
#4245 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da li postoji teza klasifikacija zlocina od GENOCIDA za koji je osudjen pravosnazno?
Je l' postoji veca kazna na koju se mogao osuditi pravosnazno?
A, nek' on pishe....moze zna se kome
Je l' postoji veca kazna na koju se mogao osuditi pravosnazno?
A, nek' on pishe....moze zna se kome
-
mishic
#4246 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
OBRAĆANJE PREKO RTRS-A
Karadžić provocira iz zatvora: Srpski narod i ja smo pobijedili, Republika Srpska je stvorena
Jeste i to je posljednja u nizu prevara nad naivnim Bosancima koji su tek tada progledali.
Da smo kojim slučajem imali samo deseti dio naoružanja koje ste vi imali više vas ni na mapi nebi bilo. Kada smo vam oteli toliko naoružanja da je počelo II poluvrijeme rata i kada ste počeli uzmicati, gubiti teritoriju i ginuti, rat je zaustavljen. To je ujedno dokaz naše naivnosti i vašeg dila sa određenim krugovima u međunarodnoj zajednici, istih onih koji su vam obezbijedili da nekažnjeno možete krenuti u agresiju na suverenu i međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih nacija kojoj je mimo svake logike nametnut embargo na naoružavanje.
Poslije svih tih privilegija i povlastica koje ste sebi obezbijedili u međunarodnoj zajednici prije agresije dok smo mi još spavali sada smo konačno uspjeli najveće zločince na kugli zemaljskoj pored tih obečanih privilegija i povlastica potrpati u zatvor da tamo truhnu dok mi ne sahranimo i njihovo djelo genocidnu tvorevinu RS.
I dok ti zločinće tamo truhneš mi kao slobodni građani normalno živimo sa svojima najmilijim i pomalo sahranjujemo vas iz UZP-a a potom ćemo i UZP-ovsku tvorevinu RS. ( Ovo samo malo, tek toliko da ti bude jasno da razumijemo i tvoj očaj iz koga izboija nekakav prkos a stvarno stanje vidjeli smo na faci još tokom čitanja presude.)
Karadžić provocira iz zatvora: Srpski narod i ja smo pobijedili, Republika Srpska je stvorena
Jeste i to je posljednja u nizu prevara nad naivnim Bosancima koji su tek tada progledali.
Da smo kojim slučajem imali samo deseti dio naoružanja koje ste vi imali više vas ni na mapi nebi bilo. Kada smo vam oteli toliko naoružanja da je počelo II poluvrijeme rata i kada ste počeli uzmicati, gubiti teritoriju i ginuti, rat je zaustavljen. To je ujedno dokaz naše naivnosti i vašeg dila sa određenim krugovima u međunarodnoj zajednici, istih onih koji su vam obezbijedili da nekažnjeno možete krenuti u agresiju na suverenu i međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih nacija kojoj je mimo svake logike nametnut embargo na naoružavanje.
Poslije svih tih privilegija i povlastica koje ste sebi obezbijedili u međunarodnoj zajednici prije agresije dok smo mi još spavali sada smo konačno uspjeli najveće zločince na kugli zemaljskoj pored tih obečanih privilegija i povlastica potrpati u zatvor da tamo truhnu dok mi ne sahranimo i njihovo djelo genocidnu tvorevinu RS.
I dok ti zločinće tamo truhneš mi kao slobodni građani normalno živimo sa svojima najmilijim i pomalo sahranjujemo vas iz UZP-a a potom ćemo i UZP-ovsku tvorevinu RS. ( Ovo samo malo, tek toliko da ti bude jasno da razumijemo i tvoj očaj iz koga izboija nekakav prkos a stvarno stanje vidjeli smo na faci još tokom čitanja presude.)
-
mishic
#4247 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ove koji temu začatavaju skrećući sa presude, zločina i zločinaca na međustranačke razmirice i animozitete molim da idu na bezbroj tema gdje se o tome raspravlja. Neka tamo prosipaju svoje fobije,animozitete i frustracije. Jadni su!!!
- Dozer
#4248 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Karadzic je u jednom u pravu - jesu dobili sta su htjeli, a to je RS.
Dodik samo slijedi njegovu davno izrecenu politicku namjeru - mrcvariti BiH,a vrijeme ce uciniti svoje. I u tome su takodjer vec priicno uspjeli.
Ove sve presude za genocid bi imale smisla samo i jedino ako bi se ukinuo rezultat genocida, a to je RS. Sve ostalo je supljak, i MZ samo pokazuje svo svoje licemjerje i nepostivanje medjunarodnog prava i UN konvencija o ovome.
Prava pitanja danas su:
1. Zasto niko ne pokrece pitanje i pred medjunarodnim instancama ne zahtijeva ukidanje genocidom zauzete i stvorene etnicki ciste teritorije zvane "RS"?
2. Zasto niko ne prica o obnavljanju tuzbe protiv Srbije?
Dodik samo slijedi njegovu davno izrecenu politicku namjeru - mrcvariti BiH,a vrijeme ce uciniti svoje. I u tome su takodjer vec priicno uspjeli.
Ove sve presude za genocid bi imale smisla samo i jedino ako bi se ukinuo rezultat genocida, a to je RS. Sve ostalo je supljak, i MZ samo pokazuje svo svoje licemjerje i nepostivanje medjunarodnog prava i UN konvencija o ovome.
Prava pitanja danas su:
1. Zasto niko ne pokrece pitanje i pred medjunarodnim instancama ne zahtijeva ukidanje genocidom zauzete i stvorene etnicki ciste teritorije zvane "RS"?
2. Zasto niko ne prica o obnavljanju tuzbe protiv Srbije?
Last edited by Dozer on 21/03/2019 15:05, edited 2 times in total.
-
Crvena Tifoza
#4249 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Merak mi je gledati onog covjeka kako onog kera sa zastavom otjera ispred sudnice u Hagu. Onako treba poatupiti sa svim genocidašima. Svaka ti čast veliki čovječe!

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4250 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Na konstataciju da doživotna kazna u zapadnoevropskim zemljama, kao što su Belgija ili Njemačka, gdje bi Karadžić nakon odluke predsjednika Rezidijalnog mehanizma Agiusa, mogao biti prebačen na izdržavanje, ne znači ostati u zatvoru do smrti, već biti u pritvoru 25 godina te da je Karadžić žuz to već 11 godina proveo u zatvoru, Brammertz je odgovorio:
"Ovdje je u pitanju međunarodno pravo i ne postupa se kao u nekim zemljama gdje se doživotna kazna automatski zamijeni kaznom od 25 godina i onda uz dobro vladanje možete i ranije izaći na slobodu. U slučaju Karadžića doživotna kazna mora biti duža od najduže prethodne kazne koja mu je izrečena, a to je kazna od 40 godina. Do sada je isto tako postojala praksa da se osuđeni pusti iz zatvora nakon dvije trećine odslužene kazne. Ali, ja sam optimističan i mislim da Karadžić, dok je živ, neće izaći na slobodu", rekao je on.