Hoce li ovog Limonova iko potjerat u Hag?Moonlight & Magnolia wrote:Meni veći dokaz od snajper turizma ne treba:
http://www.youtube.com/watch?v=kcCFJAfLTJE
Radovan Karadžić u Haagu!
- tech10
#301 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
- Dr.Cuddy
#302 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ako ne u Hag, bar mu negdje sudit za ovotech10 wrote:Hoce li ovog Limonova iko potjerat u Hag?Moonlight & Magnolia wrote:Meni veći dokaz od snajper turizma ne treba:
- Banksy
#303 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Koraćev intervju na prethodnoj stranipesak wrote: bilo bi vrlo zanimljivo procitati neku psiholosku , sociolosku studiju o ovom drustvu.
samo nema.
- sjever
#304 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Samo ga sada treba pustiti da pati, da ne prenaglimo pa nikom ništa
Pati Jadovane, pati
Pati Jadovane, pati
- samson
- d700
#306 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sta je Karadzic htjeo da procita na Sudu tokom prvog pojavljivanja..
http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/p ... radzic.pdf
http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/p ... radzic.pdf
-
pesak
#307 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
pa nije mi dovoljan koracev intervju.
treba mi dublja analiza.
treba mi dublja analiza.
-
Abacija
#308 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Moze li jedna plitka analiza?pesak wrote:pa nije mi dovoljan koracev intervju.
treba mi dublja analiza.
Nase drustvo se zasniva na nekoliko principa (lista je nepotpuna):
- Kod pojedinaca ludilo je rijetkosti; ali zato u grupama, partijama i nacijama to je radije pravilo.
- Velike skupine ljudi nisu nikad odgovorne za ono sto (u)rade.
- U nasem drustvu imamo tri dragocijena nepisana pravila: zabranu slobode govora, zabranu slobodnog razmisljanja, i ”slobodu” da praktikujemo prva dva pravila.
Iz ovog se moze izvuci da ni pojedincu, ni grupi, a niti narodu se ne moze vjerovati dok god su pod pritiskom straha.
-
pesak
#309 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
jos mi samo odgovori ZASTO ?
nekome sam dala knjigu eriha froma koja se zvala analiza destruktivnosti ili tako nesto. tu ima dobro objasnjenje na pr. hitlerovog karaktera...
pitam se - zasto su neki ljudi skloni da budu izmanipulisani, a neki ne... zasto su neki skloni tom nekom autoritetu gomile, a neki ne.. eto, to me interesuje. jeli to genetski, jeli zbog okoline, vaspitanja ...
zasto ?
nekome sam dala knjigu eriha froma koja se zvala analiza destruktivnosti ili tako nesto. tu ima dobro objasnjenje na pr. hitlerovog karaktera...
pitam se - zasto su neki ljudi skloni da budu izmanipulisani, a neki ne... zasto su neki skloni tom nekom autoritetu gomile, a neki ne.. eto, to me interesuje. jeli to genetski, jeli zbog okoline, vaspitanja ...
zasto ?
-
Abacija
#310 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nisam nesto posebno teoretski potkovan da bih ti pravo odgovorio. Ali ipak mislim da tu ima svega pomalo.pesak wrote:jos mi samo odgovori ZASTO ?
zasto ?
Ali da te ispravim. Ne radi se ovdje o autoritetu gomile nego autoritetu pojedinca. Cetnici su cinili zlocine jer su slijedili pojedince (Milosevica, Karadzica, itd.). Dok god su im vodje tumacile "stvarnost" pojedinci nisu imali potrebe da postavljaju pitanja o svojim nedjelima. Tako je lako bilo pustiti da neko razmislja za njih. Pogledaj Milgramov eksperiment, dosta objasnjava upravo ovaj fenomen (http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment).
-
pesak
#311 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
lepo ja kazem da su svi koji slede vodje moroni, ali mi slabo veruju..
valjda treba biti i malo cak asocijalan, u smislu da ne trpis autoritete, pa da ostanes normalan u idiotskim vremenima gomile.
valjda treba biti i malo cak asocijalan, u smislu da ne trpis autoritete, pa da ostanes normalan u idiotskim vremenima gomile.
- madner
#312 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
To je efekt proslog dobrog diktatora. Njemci su se sjecali kako im je bilo dobro pod benovolentnim diktatorom, a kako im je lose u "demokratiji". Zato im je Hitler bio primanjiv.
Slobo je imao slican pristup.
Moras biti manjina koja prezire plebse
Slobo je imao slican pristup.
Moras biti manjina koja prezire plebse
-
klixober
#313 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kada je uhapsen Karadzic slucajno sam se zadesio u Beogradu.Setam gradom i naletim na demonstracije.Nabrijane pubertetlije sa cetnickom ikonografijom urla,nose transparente podrske Radovanu.Razmisljam,njihovi ocevi su ne tako davno bili 200m iznad mene,rusili moj grad i ubijali sugradane.Sada mi ta cetnicka djeca izgleda nekako smijesno i otuzno.Rekoh tiho
"ovo je Bosna" i nastavih setnju.Iza mene ostade gomila izgubljenih klinaca spremna da pocini neke nove zlocine,samo sto ovo vise nije 91. i nece imati tu mogucnost.
Dragane dobrodosao u Hag!
Dragane dobrodosao u Hag!
- simonese
#314 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Hvala bogu pa nije 91.
- zlatiborka
#315 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ekskluzivno: Karadžić neće biti terećen za genocid nad Hrvatima !?
Haško tužiteljstvo ozbiljno razmišlja da u izmijenjenoj optužnici Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
MOSTAR - Haško tužiteljstvo ozbiljno razmišlja da u izmijenjenoj optužnici Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu. Naš sugovornik kaže kako su u tužiteljstvu „na takav postupak primorani zbog kratkoće vremena da se pripremi nova optužnica, te da će hrvatske žrtve ostati u dijelovima optužnice koji govore o ratnim zločinima“.
-Svjesni smo žrtava koje su Hrvati podnijeli tijekom 1992. godine i potpunog istrebljenja s prostorima današnjeg RS-a, ali jednostavno nemamo vremena", kaže sugovornik Pincom.info.
Optužnica za genocid u slučaju protiv Radovana Karadžića, kako doznajemo, reducirat će se samo na prostor nekadašnje zaštićene zone UN-a Srebrenice.
U Haaškom tužiteljstvu se nadaju kako neće biti teško dokazati Karadžićevu ulogu u Srebrenici zbog presude Međunarodnog suda pravde u slučaju bh. tužbe protiv Srbije u kojoj je dokazan genocid.
Podsjetimo u još aktualnoj optužnici koju je potpisala bivša haaška tužiteljica Cara del Potne Karadžić se tereti za zlodjela prema 11 točaka optužnice među kojima je prva i najteža – genocid nad Bošnjacima i Hrvatima, u sjeverozapadnoj Bosni, Posavini i Podrinju. U djelu optužnice stoji: "Radovan Karadžić planirao je, poticao, naredio, počinio ili na drugi način pomogao i podržao planiranje, pripremu ili provedbu uništavanja, u cijelosti ili djelomično, nacionalnih, etničkih, rasnih ili vjerskih grupa bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata...".
I iz nedavnog priopćenje iz ureda bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da se naslutiti da će se nova izmijenjena optužnica protiv Karadžića u dijelu koji govori o genocidu odnositi isključivo na Srebrenicu.
I prije šest godina u slučaju protiv srbijanskoga diktatora Slobodana Miloševića haaško tužiteljstvo pokušalo je iz djela optužnice o genocidu izbaciti bh. Hrvate, no Carla del Ponte je od toga odustala nakon oštre reakcije hrvatske javnosti u BiH.
Inače genocid je najteži oblik zločina kojega čovječanstvo poznaje, a odnosi se na istrebljenje rasne, etničke ili vjerske skupine sa određenog teritorija. Na prostorima BiH koje danas obuhvaća RS prije rata je živjelo preko 200.000 Hrvata, a danas ih je preostalo svega oko 10.000.
5.8.2008.
V.M./ Pincom.info
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je nemoguce, ja necu da vjerujem to......
Haško tužiteljstvo ozbiljno razmišlja da u izmijenjenoj optužnici Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
MOSTAR - Haško tužiteljstvo ozbiljno razmišlja da u izmijenjenoj optužnici Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu. Naš sugovornik kaže kako su u tužiteljstvu „na takav postupak primorani zbog kratkoće vremena da se pripremi nova optužnica, te da će hrvatske žrtve ostati u dijelovima optužnice koji govore o ratnim zločinima“.
-Svjesni smo žrtava koje su Hrvati podnijeli tijekom 1992. godine i potpunog istrebljenja s prostorima današnjeg RS-a, ali jednostavno nemamo vremena", kaže sugovornik Pincom.info.
Optužnica za genocid u slučaju protiv Radovana Karadžića, kako doznajemo, reducirat će se samo na prostor nekadašnje zaštićene zone UN-a Srebrenice.
U Haaškom tužiteljstvu se nadaju kako neće biti teško dokazati Karadžićevu ulogu u Srebrenici zbog presude Međunarodnog suda pravde u slučaju bh. tužbe protiv Srbije u kojoj je dokazan genocid.
Podsjetimo u još aktualnoj optužnici koju je potpisala bivša haaška tužiteljica Cara del Potne Karadžić se tereti za zlodjela prema 11 točaka optužnice među kojima je prva i najteža – genocid nad Bošnjacima i Hrvatima, u sjeverozapadnoj Bosni, Posavini i Podrinju. U djelu optužnice stoji: "Radovan Karadžić planirao je, poticao, naredio, počinio ili na drugi način pomogao i podržao planiranje, pripremu ili provedbu uništavanja, u cijelosti ili djelomično, nacionalnih, etničkih, rasnih ili vjerskih grupa bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata...".
I iz nedavnog priopćenje iz ureda bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da se naslutiti da će se nova izmijenjena optužnica protiv Karadžića u dijelu koji govori o genocidu odnositi isključivo na Srebrenicu.
I prije šest godina u slučaju protiv srbijanskoga diktatora Slobodana Miloševića haaško tužiteljstvo pokušalo je iz djela optužnice o genocidu izbaciti bh. Hrvate, no Carla del Ponte je od toga odustala nakon oštre reakcije hrvatske javnosti u BiH.
Inače genocid je najteži oblik zločina kojega čovječanstvo poznaje, a odnosi se na istrebljenje rasne, etničke ili vjerske skupine sa određenog teritorija. Na prostorima BiH koje danas obuhvaća RS prije rata je živjelo preko 200.000 Hrvata, a danas ih je preostalo svega oko 10.000.
5.8.2008.
V.M./ Pincom.info
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je nemoguce, ja necu da vjerujem to......
- d700
#316 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Zasto bi i bio optuzen za to, kada je suradnja izmedju Mate Boban i Radovana Karadzica bila vise nego ocigledna? Do tih saznanja je vjerovatno doslo i tuziteljstvo u toku proteklih godina na osnovu izjava eminentnih svjedoka u tuzbi protiv "hercegovacke grupe". Zbog toga je ovo logican postupak. I jedan i drugi su smatrali Hrvate i Srbe pod kontrolom ABiH "Alijinim" i dogovarali se u Grazu o podjeli. "Legendarno" je Bobanovo izlaganje. Hrvatima lijevo, Srbima desno....a Musimanu u Bosnu.Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
Takodjer za vrijeme rata je Bozo Rajic, komandant Kiseljaka, pozirao u Kiseljaku pred topovima i kamerama RTRS (!), prijeteci bombardovanjem Sarajeva. Dakle o kakvom Genozidu ovdje pricaju ?
Sasvim logicno da od toga nema nista i sundportalima a la Pincom bi bolje bilo, da se manje blamiraju sa glumom toboznje sokiranosti...
- zlatiborka
#317 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Razumijem ja to, u pravu si za hrvate, ali mi nije jasno zasto ce se optuzba za genocid reducirati samo na Srebrenicu.d700 wrote:Zasto bi i bio optuzen za to, kada je suradnja izmedju Mate Boban i Radovana Karadzica bila vise nego ocigledna. Do tih saznanja je vjerovatno doslo i tuziteljstvo, zbog toga je ovo logican postupak.Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
Za vrijeme rata je Bozo Rajic, komandant Kiseljaka, pozirao u Kiseljaku pred topovima i kamerama RTRS (!), prijeteci bombardovanjem Sarajeva.
Sta je sa Prijedorom, Brcko, Kozarac, i jos mnoga mjesta osim Srebrenice? RK je komandovao cijelom svojom vojskom, prema tome sve je se radilo po njegovom naredjenju.....
- d700
#318 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Za sada je napravljen presedan, jer u sustini je na osnovu ICTY i IT zakljucen Genozid u Srebrenici, ne na cijeloj teritoriji BiH. Za ostala mjesta se desna ruka, Biljana Plavsic, dogovorila sa ICTY-om i od Genozida se "reduciralo" na progon ukljucujuci ubistva, terorizam i maltertiranje nesrpskog zivlja.zlatiborka wrote:Razumijem ja to, u pravu si za hrvate, ali mi nije jasno zasto ce se optuzba za genocid reducirati samo na Srebrenicu.d700 wrote:Zasto bi i bio optuzen za to, kada je suradnja izmedju Mate Boban i Radovana Karadzica bila vise nego ocigledna. Do tih saznanja je vjerovatno doslo i tuziteljstvo, zbog toga je ovo logican postupak.Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
Za vrijeme rata je Bozo Rajic, komandant Kiseljaka, pozirao u Kiseljaku pred topovima i kamerama RTRS (!), prijeteci bombardovanjem Sarajeva.
Sta je sa Prijedorom, Brcko, Kozarac, i jos mnoga mjesta osim Srebrenice? RK je komandovao cijelom svojom vojskom, prema tome sve je se radilo po njegovom naredjenju.....
Vjerovatno iz tog Aspekta bi dokazni postupak bio jako jako tezak. Jer na svu tragediju koja se dogodila nesrbima, ipak o Genozidu nemoze biti rijeci ako uzmemo kao primjer desavanja nad Jevrejima. Dakle mora se i paziti, jer rijec "Genozid" se pocela inflacionarno koristiti...
-
s_bjelava
#319 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
moze li mi neko objasniti kako ce se u hagu, na sudjenju krmku karadzicu, tretirati opsada sarajeva?
hoce li uopce to biti jedna od tacaka optuznice?
ako nece, yebo taj sud i pravdu.....
- samson
#320 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
kakva pravda zar je ima na ovom svjetu?s_bjelava wrote:moze li mi neko objasniti kako ce se u hagu, na sudjenju krmku karadzicu, tretirati opsada sarajeva?
- sjever
#321 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Za zločinca, kalibra kakav je Jadovan ovozemaljska pravda je preblaga, gotovo ništavna. Slažem se da mu treba suditi za komletnu genocidnu politiku u BiH i još mu nakačiti više, ali koliko god ga osude LJUDI MALO JE 
- Prozor
#322 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Bez obzira sto se Karadzic dogovarao sa ilegalnim liderima Hrvata u BiH, i pomagao "herceg-bosnu", sto je sasvim jasno, njegova vojska je ipak pocinila genocid nad Hrvatima na teritoriji rs, i to u najvecem dijelu na pocetku rata!d700 wrote:Zasto bi i bio optuzen za to, kada je suradnja izmedju Mate Boban i Radovana Karadzica bila vise nego ocigledna? Do tih saznanja je vjerovatno doslo i tuziteljstvo u toku proteklih godina na osnovu izjava eminentnih svjedoka u tuzbi protiv "hercegovacke grupe". Zbog toga je ovo logican postupak. I jedan i drugi su smatrali Hrvate i Srbe pod kontrolom ABiH "Alijinim" i dogovarali se u Grazu o podjeli. "Legendarno" je Bobanovo izlaganje. Hrvatima lijevo, Srbima desno....a Musimanu u Bosnu.Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
Takodjer za vrijeme rata je Bozo Rajic, komandant Kiseljaka, pozirao u Kiseljaku pred topovima i kamerama RTRS (!), prijeteci bombardovanjem Sarajeva. Dakle o kakvom Genozidu ovdje pricaju ?
Sasvim logicno da od toga nema nista i sundportalima a la Pincom bi bolje bilo, da se manje blamiraju sa glumom toboznje sokiranosti...
Kako inace objasnjavas nestanak komplet Hrvata iz cijele RS? Tu nije bilo pozivanja na odlazak...
- d700
#323 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Njihova Vojska je protjerivala Hrvate sa navedenih podrucja, to stoji. Taj poduhvat je bio planski i sveobuhvatan, sto se moze vidjeti. Problem je to dokazati. Kao mjerilo za Genozid vazi ono sto su Jevreji dozivjeli u WW2. Uzimajuci te norme u obzir, neradi se o Genozidu po -napr- medjunarodnom sudu pravde.Prozor wrote:Bez obzira sto se Karadzic dogovarao sa ilegalnim liderima Hrvata u BiH, i pomagao "herceg-bosnu", sto je sasvim jasno, njegova vojska je ipak pocinila genocid nad Hrvatima na teritoriji rs, i to u najvecem dijelu na pocetku rata!d700 wrote:Zasto bi i bio optuzen za to, kada je suradnja izmedju Mate Boban i Radovana Karadzica bila vise nego ocigledna? Do tih saznanja je vjerovatno doslo i tuziteljstvo u toku proteklih godina na osnovu izjava eminentnih svjedoka u tuzbi protiv "hercegovacke grupe". Zbog toga je ovo logican postupak. I jedan i drugi su smatrali Hrvate i Srbe pod kontrolom ABiH "Alijinim" i dogovarali se u Grazu o podjeli. "Legendarno" je Bobanovo izlaganje. Hrvatima lijevo, Srbima desno....a Musimanu u Bosnu.Radovan Karadžić ne bude terećen za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu.
Kako inace objasnjavas nestanak komplet Hrvata iz cijele RS? Tu nije bilo pozivanja na odlazak...
Nestanak Hrvata iz RS je veoma lako objasniti. Franjo Tudjman je bio vatreni zagovarac "humanog preseljenja" i s time se su njegovi stavovi uklapali sa onim od Karadzica. Karadzic i Boban su veoma rano prepoznali svoje teritorije, sto znaci da je brzo doslo do dogovora o prekidanju borbenih aktivnosti izmedju HVO i VRS. Pored toga, postojao je dogovor da ce se odustati od povratka populacije u teritorije koji drzi drugi. Dakle HDZ nece forcirati povratak u Bosanski Brod, SDS ce to isto uciniti kada je Drvar, Grahovo ili Kupres u pitanju.
Karadzic o tome svijedoci u reportazi BBC-a, prije nego sto ce nestati. Inace, pogled na situaciju u periodu izmedju 1995 i 2000 i dinamika povratka kao i nastojanje povratka potvrdjuje to. Bosnjaci su veoma rani i aktivno poceli sa povratkom. Najbolji primjer je tu mozda Kozarac. Slijedila su predgradja gradova u istocnoj Bosni, pa kasnije se i znatan dio vratio u te gradove...naravno u relativno malom broju, ali je dinamika bila vidljiva. Tek kasnije, ista dinamika je bila vidljiva i kod Srba kada su se poceli vracati u Grahovo, Kupres, Drvar ili Bosanski Petrovac i gdje danas cine vecinu. To se desilo od momenta, kada su se otrgli od politike SDS-a koji je -kako mozda sam znas- bio u stanju da protjera i svoje ljude oko Sarajeva, samo da bi dokazao nemogucnost suzivota. Kod Hrvata do te dinamike nikada nije doslo, jer nepostoji program ili nacionalni cilj za to. Samo se ponekad cuje neki "krik" od gosp. Vinka Puljica, koji se isplace radi nestanka Hrvata u Bosni, dok -mozda zbog silnog plakanja- nestigne poslati suze gdje im je mjesto.....bosanskohercegovackim HDZ-ovima i njihovim strukturama.
Sta se desilo: Hrvati su se -uz ogromno pomoc HDZ-a i Hrvatske- naseljavali u Capljini, Zapadnom Mostaru, ali i po Benkovcu (HR). Program za povratak nije postojao, to je bio program za ostanak. Isto tako kod Srba, vidjeno u Bijeljini ili Visegradu, gdje su po nerazjasnjenim vlasnickim pitanjima digli stambene Objekte. Dosta BH-Hrvata danas zivi u Hrvatskoj koja treba da postane clanica EU, zasto bi se onda on kao Hrvat vracao pod zastavu RS ?
Ali da se vratimo na Hrvate: Politika njihovog HDZ-a nije predvidjala povratak, nego sustinski stvaranje necega sto je treci entitet. Svaki povratak bi znacio mogucnost suzivota i s time se minimiraju mogucnosti "HZHB". Politika HDZ je dovela Hrvate danas gdje jesu, i gosp. Vinku Puljicu bi bolje bilo da ukaze na tu politiku, da je aktivno mijenja (Kada se vec mijesa u Politiku) a ne da plackara kako Hrvati nestaju......te protestne note treba da uputi u Zagreb, koji se -za razliku od zapadnog Mostara- davno oprostio od te politike...
- turban
#324 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nema pravde i nece je nikada biti,jer da je ima;samson wrote:kakva pravda zar je ima na ovom svjetu?s_bjelava wrote:moze li mi neko objasniti kako ce se u hagu, na sudjenju krmku karadzicu, tretirati opsada sarajeva?
Ne bi Amerika pravila diel sa Milosevicem o tome koliko ce Milosevic dobiti(od nase jedne i jedine zemljice Bosne) za neke teritorije u Hrvatskoj.
SADA SU STVARI SAVIM JASNE KO DAN.
p.s
Sta mislite zasto Milosevic nije ni mrdnuo prstom dok je trajala Hrvatska oluja?
Sta mislite zasto je Milosevic zaprjetio ako Bosnska Armija nastavi ofanzivu poslati ogromnu vojsku u BiH?
TU PORUKU SU IZETBEGOVICU SAOPSTILI AMERIKANCI i isti zaprjetili Bosanskoj vladi bombardovanjem ako ista ne stane sa napravedovanjem ka Banjoj Luci?
- d700
#325 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Zato sto je RSK otpisao i na kraju preporucio Marticu da se objesi...turban wrote:Sta mislite zasto Milosevic nije ni mrdnuo prstom dok je trajala Hrvatska oluja?
Nije trebao Slobo tu nista da prijeti, kontraofanziva VRS je bila u toku. Neke dijelove na desnoj strani Une su u toj akciji povratili nazad. Nije se 5. Korpus mogao toliko razvuci.turban wrote:Sta mislite zasto je Milosevic zaprjetio ako Bosnska Armija nastavi ofanzivu poslati ogromnu vojsku u BiH?
Nisu trebali prijetiti, ali jesu poslali jasan znak. Inace: Doci do BL, uzeti i drzati nju...to nije bilo moguce.turban wrote:TU PORUKU SU IZETBEGOVICU SAOPSTILI AMERIKANCI i isti zaprjetili Bosanskoj vladi bombardovanjem ako ista ne stane sa napravedovanjem ka Banjoj Luci?