Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
branimir stulic

#2351 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by branimir stulic »

smijesni_ste wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1111718

Pa jel ova kurva radi u Sarajevu(znam da se pisalo na forumu o tome) ili ima još jednu kćerku?
Treba gospojicu pitat gdje joj je Sejo s Ilidze?
Država

#2352 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Država »

L u c i f e r wrote:
Crvena Tifoza wrote:
madridist wrote:Ovo je presuda za buducnost.
Danas je BiH nezavisna drzava puno vise nego je bila 1995.
Vrijeme igra za nas koji volimo BiH.
Radit na ekonomiji i naravno demografiji.
Sve ce doc na svoje.
:thumbup:

Mnogi to ne kontaju. Mi smo sebi najvazniji i samo se sebi trebamo okrenuti. Od edukacije to demografije sto kazes.

Rad, rad, rad, podržavanje domaćih proizvoda, demografija, borba protiv korupcije... i sve će doći na svoje.
It_is_a_Leclerc

#2353 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne radi Sonja u Sarajevu. Ona je potpredsjednica Narodne skupštine RS.
Krajišnikova kćerka je rukovodioc nekakvog sektora u Centralnoj banci BIH.
glockov kolac

#2354 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by glockov kolac »

Kod Srba samo nek nije genocid, a ovo ostalo - ubijanja, progon, silovanja, pljačka, udruženi zločinački poduhvati - to je bezze, malo nas prenjelo...
smijesni_ste

#2355 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne radi Sonja u Sarajevu. Ona je potpredsjednica Narodne skupštine RS.
Krajišnikova kćerka je rukovodioc nekakvog sektora u Centralnoj banci BIH.
Hvala Leclerc, da, Krajišnik ,ebo sliku svoju, pomiješao sam. :lol:
arzuhal

#2356 Re: Kriv po 10 tačaka optužnice

Post by arzuhal »

plain vanilla wrote:
zunazu wrote:Image
Sud je zaljucio ono sto smo mi odavno znali, odnosno ono sto Srbi nece da znaju. Mozes im koliko hoces girati ovu presudu pod nos, uvijek ce 'nebeski narod' tvrditi da je Haag neobjektivan.

A sto se tice, ostatka svijeta, njih mi nikad nismo previse zanimali, posebno sad kad imaju svojih problema. Koliko god govorili da duzina kazne manje vazna naspram svih ovih osud, posebno genocida, meni je bogami vazna i kazna. Steta sto nije dozivotna kazna, jer sve ispod je uvredljivo za zrtve i njihove porodice.
Meni vala ne bi bilo mrsko da je i 20 godina ako će ga smjestit u kakav komforan zatvor u Turskoj :mrgreen:
Toffee karamela

#2357 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

Kako fino kamera u jednom trenutku uhvati gutanje knedle :roll: ...Je li on bio zaista toliko lud da je vjerovao u oslobađanje?

Vasvija Vidović dobro reče na Fejsu, odjeci ove odluke po sliku rata u BiH u svijetu će biti enormni. Ako ničega drugoga Hag je zbog toga trebalo osnovati i on je ispunio svoju bar sekundarnu funkciju.

Nama koji živimo ovdje nikakva potvrda nije niti trebala.
Last edited by Toffee karamela on 24/03/2016 19:14, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2358 Re: Kriv po 10 tačaka optužnice

Post by plain vanilla »

arzuhal wrote:
plain vanilla wrote: Sud je zaljucio ono sto smo mi odavno znali, odnosno ono sto Srbi nece da znaju. Mozes im koliko hoces girati ovu presudu pod nos, uvijek ce 'nebeski narod' tvrditi da je Haag neobjektivan.

A sto se tice, ostatka svijeta, njih mi nikad nismo previse zanimali, posebno sad kad imaju svojih problema. Koliko god govorili da duzina kazne manje vazna naspram svih ovih osud, posebno genocida, meni je bogami vazna i kazna. Steta sto nije dozivotna kazna, jer sve ispod je uvredljivo za zrtve i njihove porodice.
Meni vala ne bi bilo mrsko da je i 20 godina ako će ga smjestit u kakav komforan zatvor u Turskoj :mrgreen:
Gdje god da bude smjesten, bit ce zasticen kao meĐed. Imat ce uslove o kakvima su nasi logorasi, na primjer, mogli samo mastati. Jedino bi njemu bila suhva sto je u Turskoj :mrgreen: Ali, mislim da oni mogu birati gdje ce biti... Da su ukkavoj celiji gdje imaju samo zidove, a za jelo samo hljeb i vodu, ne bi ova kazna bila mala. Medjutim, bolji je njihov smjestaj nego vecina nasih hotela
united bosnae

#2359 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by united bosnae »

Ova presuda me podsjeca na visegodisnju kaznu zatvora lopovu koji je pokrao sve i svasta ali rezultat njegove kaznene radnje odnosno pokradena imovina mu nije oduzeta.
Karadzic (i ostali osnivaci TZPC) su osudjeni na visegodisnje kazne zatvora ali rezultat radnje za koju su kaznjeni i dalje postoji.
Cudno :?:

Izgleda da je rezultat svega poruka buducim zlocincima i lopovima... ubijajte i kradite, bar da vasa djeca uzivaju ako vi niste.
It_is_a_Leclerc

#2360 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Advokat Karadžića:"On je trenutno u stanju velike šokiranosti i zaprepaštenosti. Ne može vjerovati u ovakav ishod. Posebno je iznenađen dijelom o Srebrenici".

Maloprije na RTL-u.
tandmand

#2361 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by tandmand »

U jednom sam trenutku pomislio da bi Vijeće moglo skinuti jednu nulu sa broja žrtava u Srebrenici. Valjda skontali da bi to bilo previše ofirno. A u Prijedoru i Višegradu .. nije bio genocid? :twisted:
Crvena Tifoza

#2362 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Crvena Tifoza »

Država wrote:
Rad, rad, rad, podržavanje domaćih proizvoda, demografija, borba protiv korupcije... i sve će doći na svoje.
:bih:

Citam komentare i svi pisu da ce Karadzic izaci nakon 2/3 osluzene robije. Nama je 2/3 stanovnista nepismeno. Mi na takvim stvarima trebamo raditi. Je8o Karadzica, odrezali su mu kao nijednom drugom lideru poslije drugog svjetskog rata. Nek sad oni nose to breme proslosti.
uglavnomja

#2363 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

par odlomaka iz norveskih novina:

osuda za genocid u srebrenici

opsada sarajeva

zlocini svih vrsta... sve pobrojano

bio je pripremljen na presudu

beograd ga je sakrivao godinama dok nije doslo na red pregovaranje o eu, tad je alternativni guru osvanuo na livadi sa plasticnom kesom

i zatvor u hagu se "zove " HAAG HILTON, zbog komfora. nigdje drugo nije kao tamo.
spreca

#2364 Re: Kriv po 10 tačaka optužnice

Post by spreca »

arzuhal wrote:
plain vanilla wrote:
zunazu wrote:Image
Sud je zaljucio ono sto smo mi odavno znali, odnosno ono sto Srbi nece da znaju. Mozes im koliko hoces girati ovu presudu pod nos, uvijek ce 'nebeski narod' tvrditi da je Haag neobjektivan.

On bi se ubio.....5xdnevno Ezan + jos kakva Sala :mrgreen:
smijesni_ste

#2365 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

"Karadžić i bosanski srbi i nisu nešto ratovali protiv nas Hrvata- osim u Posavini. U vrijeme muslimanske ofenzive na nas Hrvate ........ iz Bugojna , Travnika , Vareša spas smo našli na srpskoj teritoriji .Žepče i Usoru su nam Srbi sačuvali, jer smo brojčano bili mnogo slabiji od muslimana.Milim da muslimani nisu ništa bolji od srba , čak šta više , činili su mnogo teže zločine."

:shock: :shock: :shock:

Ovi Herceg-Bosanci su zaista priča za sebe.
sinuhe

#2366 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sinuhe »

Zavisi i od toga gdje ga posalju. Mislim da u sjevernim zemljama nema zatvorenika u poznim godinama. Ako bude dobrog zdravlja 5-10 godina zatvora u Svedskoj, Finskoj...
It_is_a_Leclerc

#2367 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Čovječe, kaže Radovanov advokat da je Karadžić zaprepašten, šokiran, egzaltiran, ili šta već. Zamislite u kojoj mjeri moraš biti otuđen od svega na ovom svijetu, pa očekivati da te ljudi oslobode, na temelju onakvih "dokaza" koje je izvodio.

P.S. Nijedna država ne može jednostrano skratiti kaznu tribunala. Vidjet ćemo gdje će ga smjestiti nakon drugog stepena. Ja mislim da su najveće šanse za Veliku Britaniju (a tamo imaju "poseban" tretman - googlati: Radislav Krstić prebijen u zatvoru)
O'zone
Globalni moderator

#2368 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by O'zone »

General War wrote:Srbija neće dozvoliti napade na Srpsku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne sme, ne može i neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću iskoristi za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku.
Aleksandar Vučić je, na centralnoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu, rekao da Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije.

"Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Naglasio je i da će Srbija stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Napomenuo je i da će Srbija uprkos onome što se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

(RTS)

Sjooo :-)
Samo zbog ovoga bih volio da je Bošnjak, Bosnac i Hercegovac, Hercegovac, Musliman, Katolik, Pravoslavac i ostali koji smatra ovu državu svojom otadžbinom dovoljno pametan da bojkotuje sve što dolazi iz Srbije. Od Supe/Juhe do TV Programa. Nek uvoze i nude šta hoće ma nek i za đžabe daju ali odbiti i pustiti nek istruhne.
muha_sa

#2369 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

It_is_a_Leclerc wrote:Čovječe, kaže Radovanov advokat da je Karadžić zaprepašten, šokiran, egzaltiran, ili šta već. Zamislite u kojoj mjeri moraš biti otuđen od svega na ovom svijetu, pa očekivati da te ljudi oslobode, na temelju onakvih "dokaza" koje je izvodio.

P.S. Nijedna država ne može jednostrano skratiti kaznu tribunala. Vidjet ćemo gdje će ga smjestiti nakon drugog stepena. Ja mislim da su najveće šanse za Veliku Britaniju (a tamo imaju "poseban" tretman - googlati: Radislav Krstić prebijen u zatvoru)
a tek poštovaoci njegovog lika i djela--a mnogo ih je :-)
muha_sa

#2370 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

O'zone wrote:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne sme, ne može i neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću iskoristi za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku.
Aleksandar Vučić je, na centralnoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu, rekao da Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije.

"Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Naglasio je i da će Srbija stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Napomenuo je i da će Srbija uprkos onome što se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

(RTS)

Samo zbog ovoga bih volio da je Bošnjak, Bosnac i Hercegovac, Hercegovac, Musliman, Katolik, Pravoslavac i ostali koji smatra ovu državu svojom otadžbinom dovoljno pametan da bojkotuje sve što dolazi iz Srbije. Od Supe/Juhe do TV Programa. Nek uvoze i nude šta hoće ma nek i za đžabe daju ali odbiti i pustiti nek istruhne.

al.......................znam ja nas jebo nas :-)
hizo ramidovic

#2371 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

smijesni_ste wrote:"Karadžić i bosanski srbi i nisu nešto ratovali protiv nas Hrvata- osim u Posavini. U vrijeme muslimanske ofenzive na nas Hrvate ........ iz Bugojna , Travnika , Vareša spas smo našli na srpskoj teritoriji .Žepče i Usoru su nam Srbi sačuvali, jer smo brojčano bili mnogo slabiji od muslimana.Milim da muslimani nisu ništa bolji od srba , čak šta više , činili su mnogo teže zločine."

:shock: :shock: :shock:

Ovi Herceg-Bosanci su zaista priča za sebe.
naravno da nisu.
sporazumom boban-karadzic iz beca zakopane su ratne sjekire i krenulo se u zajednicko cerecenje drzave bih.
iako su autori ovakvih komentara -bubuljicava balavurdija- vjerovatno nesvjesni toga, oni su direktno priznaju karakter rata u bih
155_mm

#2372 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by 155_mm »

It_is_a_Leclerc wrote:Čovječe, kaže Radovanov advokat da je Karadžić zaprepašten, šokiran, egzaltiran, ili šta već. Zamislite u kojoj mjeri moraš biti otuđen od svega na ovom svijetu, pa očekivati da te ljudi oslobode, na temelju onakvih "dokaza" koje je izvodio.

ma zar je to vise bitno. bitna je presuda. on kao presudjeni nije vise bitan. a presuda je bitna za ErEs. ne kao sudbonosna za njen opstanak nego za njen pokusaj odCepljenja od BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2373 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by _BataZiv_0809 »

Odlika svih velikih zlocinaca je potpuno odsustvo doticaja sa realnoscu. Dakle on je duboko uvjeren da nije kriv. Da mi je samo zaviriti u taj mozak, da vidim sta i o cemu razmislja :-)

Inace presuda je vazna iz razloga sto je sad on crno na bijelo presudjeni ratni zlocinac. Nije vise (samo) optuzeni. Iskren da budem ocekivao sam da nece biti presudjen za genocid u slucaju Prijedora i ostalih opcina. Takodjer sam ocekivao i dozivotnu kaznu.

Pitam se hoce li ista od toga biti presudjeno u slucaju Mladica. Mada cisto sumnjam.

Sve u svemu, istorija se pise i sudskim presudama, ali za zrtve Karadziceve politike i dalje nema pravde.

I to je ono sto je najstrasnije u ovome svemu. Provesce ostatak zivota u daleko boljim uslovima nego ogromna vecina zrtava njegove politike.
Lug

#2374 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Lug »

O'zone wrote:

(RTS)

:thumbup: upravo!
It_is_a_Leclerc

#2375 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Inače, njegov mentor za specijalizaciju, čuveni sarajevski neuropsihijatar dr. Cerić je posvjedočio za Indenpendent da je Karadžić imao klasični poremećaj ličnosti po tipu anti-socijalnog tipa, što se popularno naziva - sociopatom.
Post Reply