Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Edin H.

#2326 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote:
da li je onaj mogao vise, na znam. da li je probao, ni to ne znam. samo znam da je prestalo puacti. a to je bilo najvaznije tada. ko nije bio glineni golub, gladan, zedan, smrznut 4 godine... ne moze znati o cemu pricam.
:thumbup:
Vidal89

#2327 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Vidal89 »

Trebalo je da ga puste na slobodu ali na skenderiji, pa da bjezi pred zrtvama da ga oni ganjaju i odluce koliko kaznu ce dobiti, nakon toga objesenog ostaviti na trgu :evil:

40 god puuuuu evroopsku vam majku
branimir stulic

#2328 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by branimir stulic »

It_is_a_Leclerc wrote:
branimir stulic wrote:Ljudi...zar je moguce uzeti u obzir tzv. olaksavajuce okolnosti za zlocinca koji je bjezao i skrivao se 10 godina. E svasta...ja suda i sranja...
Vrlo vjerovatno je to i razlog zašto se 2/5 sudija nije složilo s dispozitivom. Vrlo neobično i dosad u haškoj praksi neviđeno. Mislim da će vrlo vjerovatno biti odbačeno na drugom stepenu.
A tek dogovor sa Holbrukom? Pa majku im njihovu...
Murat Sabanovic

#2329 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Murat Sabanovic »

radovan je vec 8 godina u hagu,sto znaci da mu ostaju jos 32godine robije. zbog dobrog ponasanja ce mu skratiti kaznu,tako da ga eto za 15-20 godina vani.
General War

#2330 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by General War »

Srbija neće dozvoliti napade na Srpsku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne sme, ne može i neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću iskoristi za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku.
Aleksandar Vučić je, na centralnoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu, rekao da Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije.

"Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Naglasio je i da će Srbija stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Napomenuo je i da će Srbija uprkos onome što se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

(RTS)

Sjooo :-)
mishic

#2331 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mishic »

Poslije Ninberga koji nije uspio iskorijeniti fašizam Hag je trebao "udariti glogov kolac"... Umjesto toga Hag je poručio da se zločin isplati.
Vučić je reagovao na presudu jasno poručujući da je dobro razumio tu poruku i u duhu svojih prethodnika ponovo zaprijetio... Čuli smo i razumijeli i tu prijetnju. Poruka Vučiću je da nije samo on razumio poruku Haga! Da se jedino sila isplati i nagrađuje poručio je Hag i žrtvama te time ukazao na jedino mogući put do pravde. Stoga, Vučiću, kako bi tvoji ideolozi rekli "bila su dva poluvremena" i na redu je treće... A početak tog trećeg ti si u duhu svog osuđenog mentora poćeo otvoreno prijeteći javno i pred kamerama... Znaš da će i na tu prijetnju gospođa Evropa ostati gluha.
A do nekog novog Haga možda će ljudski životi još pojeftiniti. U svakom slučaju tvoja logika i matematika je u duhu poruka iz Haga.
Boskero

#2332 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:54, edited 2 times in total.
spreca

#2333 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Vidal89 wrote:Trebalo je da ga puste na slobodu ali na skenderiji, pa da bjezi pred zrtvama da ga oni ganjaju i odluce koliko kaznu ce dobiti, nakon toga objesenog ostaviti na trgu :evil:

nije bas 40...nego okoLo 26 jebo im on a i oni njemu sve po spisku
Maharadza

#2334 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Maharadza »

Kao da je "udruženi zločinački poduhvat" blaži termin! Đikanska logika! :-)

A za šumsku se ne brinite, niko je ne može uništiti kao Ronhill pljačkaš, samo sabura! 8-)
Last edited by Maharadza on 24/03/2016 18:07, edited 1 time in total.
NeenaSa

#2335 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by NeenaSa »

cassius wrote:Ali reakcije srba po fejsbuku i ostalim stranicama... :roll: pa ti ljudi se nece nikad opametit.
Kako postupat ' , kad je velichina iz RS-a uz?
P.S.
Ma shto god napishem imamo kontra zadnjim dogadjanjima.
Itekako je ishlo naruku.
Murat Sabanovic

#2336 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Murat Sabanovic »

spreca wrote:
Vidal89 wrote:Trebalo je da ga puste na slobodu ali na skenderiji, pa da bjezi pred zrtvama da ga oni ganjaju i odluce koliko kaznu ce dobiti, nakon toga objesenog ostaviti na trgu :evil:

nije bas 40...nego okoLo 26 jebo im on a i oni njemu sve po spisku
da,oko 26 god - 8 vec provedenih u hagu = 18 god.
madridist

#2337 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by madridist »

Ovo je presuda za buducnost.
Danas je BiH nezavisna drzava puno vise nego je bila 1995.
Vrijeme igra za nas koji volimo BiH.
Radit na ekonomiji i naravno demografiji.
Sve ce doc na svoje.
smijesni_ste

#2338 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

Iz trenutne perspektive, nije problem Karadžić već hiljade i hiljade onih koji ga podržavaju :(
zunazu

#2340 Kriv po 10 tačaka optužnice

Post by zunazu »

Image
kakavdanakneiskustvu

#2341 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kakavdanakneiskustvu »

smijesni_ste wrote:Iz trenutne perspektive, nije problem Karadžić već hiljade i hiljade onih koji ga podržavaju :(
smijesni_ste

#2342 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1111718

Pa jel ova kurva radi u Sarajevu(znam da se pisalo na forumu o tome) ili ima još jednu kćerku?
Crvena Tifoza

#2343 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Crvena Tifoza »

madridist wrote:Ovo je presuda za buducnost.
Sve ce doc na svoje.

Mnogi to ne kontaju. Mi smo sebi najvazniji i samo se sebi trebamo okrenuti. Od edukacije to demografije sto kazes.
L u c i f e r

#2345 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Mamu cetnicku

:bih:
L u c i f e r

#2346 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Crvena Tifoza wrote:
Sve ce doc na svoje.

Mnogi to ne kontaju. Mi smo sebi najvazniji i samo se sebi trebamo okrenuti. Od edukacije to demografije sto kazes.
Maharadza

#2347 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Maharadza »

smijesni_ste wrote:Iz trenutne perspektive, nije problem Karadžić već hiljade i hiljade onih koji ga podržavaju :(
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ejup-gan ... /160324145

Profa objasnio! :thumbup:
XXS

#2348 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by XXS »

Hocel' nas dnevni avaz informisati sta Dzevad Alicic misli o presudi Radovanu?
arzuhal

#2349 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by arzuhal »

Crvena Tifoza wrote:
Sve ce doc na svoje.

Indeed :thumbup:

Inače Vučićeva priča "ne damo Republiku Srpsku, mi imamo specijalne veze sa Udruženim Zločinačkim Poduhvatom" :mrgreen: je samo predizborna naprednjačka prdimahovina, ne obazirite se na to.

Dakle: RS je dejtonska kategorija, to je nešto što je prihavćeno da postoji i od strane Bosanaca/Bošnjaka/Hrvata/Amerikanaca/Evropljana/Marsovaca, ona je dio međunarodnog sporazuma i to se neće tek tako, dekretom, poništiti. Ali će je vrijeme poništiti, očerupat je, pogotovo ukoliko se i kako se bude išlo ka EU. EU je već usvojila deklaracije o genocidu, itd. sve će to doći na svoje, polako...Da idemo ka Rusiji, pa hajd da se zabrinemo (koja daje moralnu i svaku drugu podršku i utočište ratnim zločincima, bjeguncima, negira presude suda, itd.), ali ne idemo :thumbup:

Tako će BiH jačati, ne kao unitarna država (uopće ne mora biti unitarna, naprotiv), a UZP će slabiti.

Kuriozitet: Da li postoji iđe na svijetu, ijedna država ili "država" kao RS, a da su joj njena dva predsjednika osuđeni kao ratni zločinci za iste/slične zločine iz istog rata?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2350 Re: Kriv po 10 tačaka optužnice

Post by plain vanilla »

zunazu wrote:Image
Sud je zaljucio ono sto smo mi odavno znali, odnosno ono sto Srbi nece da znaju. Mozes im koliko hoces girati ovu presudu pod nos, uvijek ce 'nebeski narod' tvrditi da je Haag neobjektivan.

A sto se tice, ostatka svijeta, njih mi nikad nismo previse zanimali, posebno sad kad imaju svojih problema. Koliko god govorili da duzina kazne manje vazna naspram svih ovih osud, posebno genocida, meni je bogami vazna i kazna. Steta sto nije dozivotna kazna, jer sve ispod je uvredljivo za zrtve i njihove porodice.
Post Reply