Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
spreca

#2276 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Banksy

#2277 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Jedno su naše iskrene i razumljive želje, drugo realnost. Ne vjerujem da bi eventualna presuda za genocid mogla ozbiljno zakotrljati priču o ukidanju RS-a, niti mislim da je bilo ko danas, uključujući i nas, spreman da se tog posla zaista prihvati. To uključuje ogromno znanje i iskustvo advokatskih i pravnih timova i velikih, sposobnih umova koje nemamo, novac koji država nije spremna potrošiti, energiju koja nam je svima skoro već na nuli. Svijet to ne bi podržao, Evropa ne bi riskirala destruiranje odnosa s Rusijom, Amerikance, realno, više ne zanimamo, arapski svijet brine svoje brige, prijatelja i saveznika nemamo, a za ovih 25 godina samostalnosti nismo ih ni uspjeli steći.

S te strane, mislim da RS, nažalost, može mirno spavati. Jedino dobro što možemo izvući iz ove situacije je lična i kolektivna satisfakcija teške, doživotne kazne zatvora, uz eventualnu presudu za genocid koja formalno ne bi ništa promijenila, tek bila jak argument i dokaz za povijest, ali, na terenu, u smislu neke posljedice i buduće akcije, sasvim beskorisna. Ne prebacujući ništa Aliji, svijetu, bilo kome, bilo je šta je bilo, činjenica je da smo je (RS) dobrovoljno potpisali '95. ne razmišljajući i ne shvatajući da smo tim nepromišljenim postupkom zakovali 10 narednih generacija bezumlja i patnje, s tendencijom dalje podijeljenosti i destrukcije ...
madridist

#2278 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by madridist »

4X udruzeni zlocinacki poduhvat,
direktni krivac za genocid,
Kakva li bi kazna bila u Nuremberg-u za ovo.
megaman4

#2279 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by megaman4 »

Crvena Tifoza wrote:
megaman4 wrote:Početak kraja RS-a i povratak ustava RBiH.

A ovaj četnik i pempas general neka se živi raspadaju.

Duduk nek još malo laje, neće još dugo.
Naravno, ako budemo znali iskoristiti ovo na pravi nacin.
drug ovo je najjači argument za promjenu ustava jer je ovo govno od čovjeka izvršilo pravno nasilje na ustavom ali i nad RBiH. Tek sada ni smiješni OHR ali i Bošnjački političari neće imati alibi da krenu žestoko na promjenu ustava tj. da se organizuje vanredni parlament i da se stavi katanac na tzv. RS. Sve je do nas.
ljevoruki

#2280 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ljevoruki »

It_is_a_Leclerc wrote:Dvojica od petorice sudija koji su odmjeravali kaznu se nisu složili, i izuzeli su svoje mišljenje iz tog dijela.
Također, jedan od te dvojice je izuzeo i mišljenje iz odluke o tački 1.

Dakle, ishod je generalno vrlo pozitivan, i kad ostavimo emocije po strani, vrlo je jasno da će drugostepena presuda odrediti konačni broj godina zatvora, ali će činjenice ostati nepromijenjene.
Hvala. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2281 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Docekasmo i to.....presudise ga....
Nije bas pravda zadovoljena, ali ako nista, bit je tu.
Kompromis od presude se morao ocekivati.
Sad idu zalbe, zalbe na zalbe itd...tdi.
General War

#2282 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by General War »

Onako kako sam shvatio...zlocin se itekako isplati, jbg. krivo je onih sacica bosanjka sto je prezivilo uzdajuci se u brze noge, kupovinom zivota, ili cetalji nisu bas svakog mogli "overiti"...za ove uznike pred ionako kraj zivota... Milos Obilic je obican diletant.
ifas

#2283 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ifas »

solo2 wrote:KLIX JE POKAZAO PRAVO LICE
1. OBJAVILI SU VIJEST KOJA NEMA VEZE SA ISTINOM - da je ABIH granatirala samu sebe
2. PRVA VIJEST BI TREBALA BITI DA JE ZLOCINAC OSUDJEN ZA GENOCID A NE NA 40 GODINA - potpiruju gnjev

OD DANAS POTPUNI BOJKOT!!!
Klix+sdp+ftv= Anti Bosanska koalicija
muha_sa

#2284 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
Jedno su naše iskrene i razumljive želje, drugo realnost. Ne vjerujem da bi eventualna presuda za genocid mogla ozbiljno zakotrljati priču o ukidanju RS-a, niti mislim da je bilo ko danas, uključujući i nas, spreman da se tog posla zaista prihvati. To uključuje ogromno znanje i iskustvo advokatskih i pravnih timova i velikih, sposobnih umova koje nemamo, novac koji država nije spremna potrošiti, energiju koja nam je svima skoro već na nuli. Svijet to ne bi podržao, Evropa ne bi riskirala destruiranje odnosa s Rusijom, Amerikance, realno, više ne zanimamo, arapski svijet brine svoje brige, prijatelja i saveznika nemamo, a za ovih 25 godina samostalnosti nismo ih ni uspjeli steći.

S te strane, mislim da RS, nažalost, može mirno spavati. Jedino dobro što možemo izvući iz ove situacije je lična i kolektivna satisfakcija teške, doživotne kazne zatvora, uz eventualnu presudu za genocid koja formalno ne bi ništa promijenila, tek bila jak argument i dokaz za povijest, ali, na terenu, u smislu neke posljedice i buduće akcije, sasvim beskorisna. Ne prebacujući ništa Aliji, svijetu, bilo kome, bilo je šta je bilo, činjenica je da smo je (RS) dobrovoljno potpisali '95. ne razmišljajući i ne shvatajući da smo tim nepromišljenim postupkom zakovali 10 narednih generacija bezumlja i patnje, s tendencijom dalje podijeljenosti i destrukcije ...
ko zna jel dobrovoljno :-) ne pada mi na pamet da branim pregovaraca ispred BiH neg samo kontam---možda je bio nekakav jak pritisak-haj mu ga znaj :-)
Mali_Vuk

#2285 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mali_Vuk »

Klix je imao par odrona danas, sa onim naslovima članaka :-)
Last edited by Mali_Vuk on 24/03/2016 17:25, edited 2 times in total.
Mali_Vuk

#2286 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mali_Vuk »

Tomahawk11 wrote:Docekasmo i to.....presudise ga....

Hajde makar neće moći prditi o pišopiji kao što prde o Draži. Za ovoga i njemu slične su sve dileme u svijetu otklonjene za sva vremena.
Mirza007

#2287 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mirza007 »

Tyke wrote: Dakle, prvostepenom presudom je dokazano DA JE POCINJEN GENOCID NA PROSTORU BIH?
Kada se ovo potvrdi i drugostepenom presudom, pa cak i da ostane ista presuda za ostalih 7 opcina (gdje "nije" izvrsen genocid, ali jeste pokusaj istrebljenja i progoni...), to u biti znace da je, ipak, genocid izvrsen u proteklom ratu na tlu BiH od strane bosanskih srba, sto je osnova za ponovnu tuzbu RS-a (ne znam da li i Srbije), trazenju odstete i dovodjenje u pitanje opstanak RS-a? Volio bih da mi neko ovo potvrdi, ustvari razrijesi sumnje (ili moje neke pretpostavke), da li pravno mozemo traziti ukidanje entiteta RS i koliko je to izvodiva opcija na osnovu pocinjenog genocida na tlu drzave BiH (srpskog entiteta) i presude njihovom ex predsjedniku, jer puca mi kurac koliko ce godina dr. Dabic provesti u zatvoru?
Nisam siguran, obzirom da nisam pravnik ali I ja imam slicne dileme sto se cijele situacije tice.
- Vezano za obnavljanje tuzbe protiv Srbije, to ce tesko ici jer imas opstrukcije na drzavnom nivou iz PC.
- Sto se pak tice unutarnje organizacije PC, sam opstanak entiteta trenutno nije ugrozen. Ono se se moze mic po mic raditi je sudski osporavati odredjena rjesenja (kao sto se nedavno desilo sa danom PC) I inziztirati na sprovodjenju zakona (nacionalna zastupljenost u entiteskim institucijama itd). Registracija i mobilizacija biraca je izuzetno bitna. Moze eventualno na red doci I sam naziv entiteta. Bez nekog ozbiljnog tektonskog poremecaja u medjunarodnim odnosima generalno je BiH osudjena na status quo. U medjuvremenu se sto sta moze napraviti da se nesrbima olaksa zivot u tom entitetu I moguci dugorocna odrzivost (ovdje ja nisam siguran da li je taj voz vec davno prosao I koliko imas iskrene zelje u nasem vodjstvu za tako nesto).
E sada, u cijelom procesu je bitno imati kvalitetne dokaze (uz najnoviju presudu suda u Hagu) I jos bolje advokate. Tu smo do sada zakazivali ali valjda se nesto I naucilo iz gresaka. Ja vidim neki moguci boljitak uglavnom pravnim putem. Makar trajalo I 100 godina. Alternativa je znate vec sta a ja ne bih zelio da ikome dijete pogine.
Banksy

#2288 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
ko zna jel dobrovoljno :-) ne pada mi na pamet da branim pregovaraca ispred BiH neg samo kontam---možda je bio nekakav jak pritisak-haj mu ga znaj :-)
Dobrovoljno u smislu zakona, pri punoj svjesti i odgovornosti ...
Sanjarko

#2289 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sanjarko »

Mali_Vuk wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa bi se mjenjao.
Ima doktore 24/7, sve pogodnosti i vecu kvadraturu prostora za zivot nego Ja.
Sve dzaba ima od teretane,neta,TV-a itd.
Ja ba mane nist.
Nikakva primanja jos nisam dobrog zdravlja.
Ja mogu riknut ako nemam para da doktora platim
a skoro sve se to danas u Bosni placa.
A šta ćeš jarane, nisu svi sretni u životu ko Radovan.

Tušni koji paketić marihuane, možda i ti makar privremeno dobiješ doktore 24/7, net, teretanu, TV i ostalo. Preferirajmo domaće :D
Vjeruj davno sam o tome razmisljao.
Nazalost.
Izgleda kriminal, zlocin, zlodjelo se isplati pogotovo
ako imas odobrenje od Elita Mocnika za to.
Al nisam ko oni Zlotvor i Zlocinac.
XXS

#2290 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by XXS »

Crvena Tifoza wrote:
megaman4 wrote:Početak kraja RS-a i povratak ustava RBiH.

A ovaj četnik i pempas general neka se živi raspadaju.

Duduk nek još malo laje, neće još dugo.
Naravno, ako budemo znali iskoristiti ovo na pravi nacin.
Izetbegovic ce braniti RS do posljednjeg Bosnjaka jer ako se ukine RS propada i SDA kao politicki projekat.
Bas iz tog razloga Alija nije dao da se ukine SDS, iako mu je nudjeno, tokom pregovora u Dejtonu.
sumirprimus

#2291 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sumirprimus »

General War wrote:Onako kako sam shvatio...zlocin se itekako isplati, jbg. krivo je onih sacica bosanjka sto je prezivilo uzdajuci se u brze noge, kupovinom zivota, ili cetalji nisu bas svakog mogli "overiti"...za ove uznike pred ionako kraj zivota... Milos Obilic je obican diletant.
To i ja govorim ovim pacifistima.... :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2292 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Mali_Vuk wrote:
Tomahawk11 wrote:Docekasmo i to.....presudise ga....

Hajde makar neće moći prditi o pišopiji kao što prde o Draži. Za ovoga i njemu slične su sve dileme u svijetu otklonjene za sva vremena.
Nije bilo nikakvih dilema, jasno je bilo sve ko dan, ali je ovim udaren pecat na nesto sto se cekalo toliko godina.
Sad zvanicno imamo optuzenog najveceg od krvoloka.
muha_sa

#2293 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

Banksy wrote:
muha_sa wrote:
Dobrovoljno u smislu zakona, pri punoj svjesti i odgovornosti ...
i to što kažeš--mogo se povuc i vozdra--il u najmanju ruku ne pristat na ime genocidnoj
bumerangss

#2294 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by bumerangss »

ifas wrote:Samo sad svi ratni stanovnici Sarajeva podnijeti tuzbe protiv dodikstana za pretrpljeni strah itd itd itd sta je vec navedeno u tacki optuznice vezanoj za Sarajevo. Urusit ce je odstetni zahtjevi ko staru halu od okoraka.
Pametno :thumbup:
House

#2295 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by House »

divne izjave "komšija" :thumbup: :bih: još više potvrđuju tezu o genocidnom narodu
ExNihilo

#2296 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ExNihilo »

Sjo, Ganića filozofa, gledao V for vendetta.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ejup-gan ... /160324145
and

#2297 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by and »

sramotna izjava advokata zločinca nakon izricanja presude.
kaže smeće evropa danas vidi u belgiji i francuskoj s kakvim su se oni problemom susretali 92.fuj
sa teroristima samo sebe može porediti i oni su možda i posljedica gledanja i samo promatranja terorista 92-94 koji su činili najstrašnije zločine nekažnjeno i niko nije reagovao.čak su i genocid počinili u zaštićenoj zoni ujedinjenih nacija i kao taoce držali vojnike un
sumirprimus

#2298 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sumirprimus »

Drzave se ne prave pravnim timovima.nit se repub like ukidaju istim i tuzbama...
Zna se kako se to radi...
bumerangss

#2299 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by bumerangss »

It_is_a_Leclerc wrote:
Logovan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: 5. Kazna od 40 godina je solidna. Mogla je i doživotna, ali generalno - to je to.
Šta je ba solidna. :lol: Smiješno jarane, žalosno.
Haški sud ne vješa ljude,niti ih šalje na električnu stolicu.

40 godina je najveća jedinstvena zatvorska kazna koju haški tribunal može izreći, osim doživotne.
Pa eto to znaci da nije dobio maksimalnu nego istu kao Turkovic :-)
Patriotska_Liga

#2300 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

madridist wrote:4X udruzeni zlocinacki poduhvat,
direktni krivac za genocid,
Kakva li bi kazna bila u Nuremberg-u za ovo.
Vješanje na oknu ulaza u fabriku akumulatora.
Post Reply