Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Mlohavi

#2226 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mlohavi »

Nismo zadovoljni mi, nisu zadovoljni ni anamo oni, al' nakon danasnjeg dana ostaje cinjenica da je prvi predsjednik RSa osuden za genocid u Srebrenici a Boga mi i UZP. Mnogo si jake temelje RSa zakopao Radovane, potomstvo ti jebem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2227 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

ovo_malo_duse wrote:Ako govno rikne prije drugostepene je li onda prvostepena validna?
Naravno ovo je zvanicna presuda!
Sanjarko

#2228 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sanjarko »

Mr. Karadzic was convicted of persecution, extermination, deportation, forcible transfer and murder — but acquitted of genocide — in connection with a campaign to drive Bosnian Muslims and Croats out of villages claimed by Serb forces during the country’s 1992-95 civil war.
Ma evo sta pisu.

https://news.google.com/nwshp?hl=hr
http://www.nytimes.com/2016/03/25/world ... .html?_r=0

Nist mi nije jasno.
nelle_tz

#2229 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nelle_tz »

Komentari Srba na fb profilu ovog "novinara":
"Naser Orić na slobodi.
Ante Gotovina na slobodi.
Ramuš Haradinaj na slobodi.
Hašim Tači na slobodi.
Alija Izetbegović umro na slobodi.
Franjo Tuđman umro na slobodi.
40 godina robije za Radovana Karadžića.
I Hag ovo zove pravdom."
https://www.facebook.com/b.malagurski/?fref=nf
cassius

#2230 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by cassius »

Ali reakcije srba po fejsbuku i ostalim stranicama... :roll: pa ti ljudi se nece nikad opametit.
Idriz

#2231 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Idriz »

hrasno38 wrote:
Idriz wrote:
hrasno38 wrote:

On ima 71 godinu zivota i 31 zatvora....dakle 102 ako dozivi alal mu kurac al nece ni sljedecih 5!
kako si to izracunao? moze izaci nakon 2/3 od 40 godina to je 26 minus 8 koje je vec proveo u pritvoru = 18. moze izaci kad mu bude 88, 89 godina.
Moze izaci ali ne mora!!! Nije sveto slovo da se mora izaci nakon 2/3 kazne nego samo postoji mogucnost. Za sada on u zatvoru treba da provede jos 32 godine jer je osudjen na 40 a 8 je vec u zatvoru i to mu se racuna. Nemojte tumaciti napamet stvari. A drugo ovo nije sasvim sigurno konacna kazna jer ce ici zalbeni postupak.
pa ja sam i rekao moze a ti si sabrao ukupno.

plavsicku su pustili ranije i krajisnika ranije i sad su mu dali olaksavajuce okolnosti za povlacenje i fino ponasanje (umjesto otezavajuce okolnosti za skrivanje), plus godine, pa ti vidi sta je izglednije.
baxul

#2232 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by baxul »

Vizionar 1985 wrote:
Mr. Karadzic was convicted of persecution, extermination, deportation, forcible transfer and murder — but acquitted of genocide — in connection with a campaign to drive Bosnian Muslims and Croats out of villages claimed by Serb forces during the country’s 1992-95 civil war.
Ma evo sta pisu.

https://news.google.com/nwshp?hl=hr
http://www.nytimes.com/2016/03/25/world ... .html?_r=0

Nist mi nije jasno.
pa nije kriv za genoci u 7 opština (isključujući srebrenicu), a kriv je za genocid u srebrenici.
optužnica ima više tačaka od kojih je genocid u srebrenici posebna tačka
Mali_Vuk

#2233 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mali_Vuk »

Nadam se da ipak neće krepat tako brzo.
maraccana

#2234 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by maraccana »

and

#2235 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by and »

saim_adka wrote:U RS-u postoji veliki broj građana koji smatraju za heroje osuđenog Karadžića i u skoro osuđenog Mladića, nego što je onih koji osuđuju njihova djela i smatraju ih zločincima. Tu je veliki broj građana RS-a koji šute, a šutnjom se priklanjaju onim koji ih idoliziraju. Kada sve saberemo, 90-tih su Karadžić i Mladić imali apsolutnu podršku istih tih građana RS koji ih i danas smatraju herojima ili šute. Za mene sa takvim reakcijama defenitivno zaslužuju epitet genocidnog naroda, dok se zvanično i javno ''većina građana RS'' ne počne ograđivati i priznati da su Karadžić i Mladić krivi i da nisu nikakvi heroji, već ratni zločinci. Potvrda toga stiže u liku i djelu kroz podršku i šutnju za Milorada Dodika.
kad predsjednik entiteta par dana prije izricanja presude otvori studentski dom sa imenom čovjeka koji je danas osuđen mi nije neki poziv na pomirenje i bolju budućnost.
usput, za šta se dobije doživotna?
jel ima neki teži zločin?
Ludzak

#2236 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ludzak »

Mali_Vuk wrote:Nadam se da ipak neće krepat tako brzo.
Što ? Ti bi da uživa u Hagu što više ? Pa u Hagu su bolji uslovi nego u čitavoj Bosni..
sumirprimus

#2237 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sumirprimus »

Zelim mu da crkne sad odma i nek ne potrosi vise ni kubik zraka.
hrasno38

#2238 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

Idriz wrote:plavsicku su pustili ranije i krajisnika ranije i sad su mu dali olaksavajuce okolnosti za povlacenje i fino ponasanje (umjesto otezavajuce okolnosti za skrivanje), plus godine, pa ti vidi sta je izglednije.
Radovan Karadzic i Ratko Mladic su puno bitiniji od tih sto si nabrojao tako da su budi siguran i okolnosti sasvim drukcije. Kaze ...."JEDINSTVENU KAZNU OD 40 GODINA"!! Nisam cuo da su rekli da moze odsluziti 2/3 radi dobrog vladanja mada on nece dobaciti ni 1/3 pazite sta vam kazem.
hrasno38

#2239 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:Zelim mu da crkne sad odma i nek ne potrosi vise ni kubik zraka.
Ni slucajno da crkne dok se ne zavrsi sudjenje i za Tomasicu
Sharif

#2240 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sharif »

Prdeknut ce u zatvoru.......ali ipak "samo" 40 godina...isto koliko je Turkovic fasovao.....nigdje veze....

Samo cekam sad kad kazu da ce odlezati u Svedskoj ili nekoj slicnoj zemlji gdje dobije celiju velicine jednosobnog stana, sa kablovskom i internetom..
Danguba

#2241 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

cassius wrote:Ali reakcije srba po fejsbuku i ostalim stranicama... :roll: pa ti ljudi se nece nikad opametit.
Rekao sam prije izricanja kazne da ga po meni mogu osloboditi ako ce Srbi da osude sve zlocine i pokaju se.

Ovdje Karadzic nije bitan. On ce umrijeti prije ili poslije ali ostaju sjecanja na zlocine i ova sudska presuda.
Srbi da imaju imalo pameti trebali bi traziti oprost radi mira u kuci. Ovako...?
sumirprimus

#2242 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote:
sumirprimus wrote:Zelim mu da crkne sad odma i nek ne potrosi vise ni kubik zraka.
Ni slucajno da crkne dok se ne zavrsi sudjenje i za Tomasicu
Koji krac sta da sude jos jedan uzp...dzaba nam zivce vade i so na ranu posipaju ..nek djubre crkne i nek zivi na guslama gdje mu je. I mjesto.
Mali_Vuk

#2243 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mali_Vuk »

cassius wrote:Ali reakcije srba po fejsbuku i ostalim stranicama... :roll: pa ti ljudi se nece nikad opametit.
Ko će da ih opameti? Najviši politički zvaničnici omladini otvaraju škole koje nose nazive notornih ratnih zločinaca i ubica. Šta očekivati od takvih individua ubuduće :(
Tyke

#2244 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tyke »

Henry Chinaski wrote:
bhnapoleon1 wrote:Da vidimo sta se kaze u svijetu :

New york times na naslovnoj ali sa strane : Lider bosanskih srba osudjen za genocid u Hagu
Yahoo news : Na naslovnoj strani ali u odjeljku svijet: Karadzic kriv za bosanski genocid, osudjen na 40 godina
Google news : Naslovna Karadzic, bosanski srbin, na 40 godina za genocid i ratne zlocine
Huffington post: Ne na vrhu naslovne, ali na na naslovnoj, Bivsi lider bosanskih srba osudjen krivim za genocid u srebrenici
CNN: u Breaking news da je osudjen za genocid u Srebrenici
Washington post : Bosanski mesar (so called butcher or Bosnia)- , kriv za genocid na naslovnoj
Gurdian: Naslovna- ratni lider bosanskih srba kriv za genocid u srebrenici
Moramo biti svjesni da sav civilizovani svijet poštuje međunarodno pravo. Ovom presudom je vođa kratkotrajne, smoproglašene paradržave proglašen zvanično za krvoločnog kriminalca i on će postati sinonim za bosanske srbe. Oni će se vjerovatno i sami potruditi da se ovaj smiješni lik pamti tako da će sami održavati zločinačku sliku o sebi.
Dakle, prvostepenom presudom je dokazano DA JE POCINJEN GENOCID NA PROSTORU BIH?
Kada se ovo potvrdi i drugostepenom presudom, pa cak i da ostane ista presuda za ostalih 7 opcina (gdje "nije" izvrsen genocid, ali jeste pokusaj istrebljenja i progoni...), to u biti znace da je, ipak, genocid izvrsen u proteklom ratu na tlu BiH od strane bosanskih srba, sto je osnova za ponovnu tuzbu RS-a (ne znam da li i Srbije), trazenju odstete i dovodjenje u pitanje opstanak RS-a? Volio bih da mi neko ovo potvrdi, ustvari razrijesi sumnje (ili moje neke pretpostavke), da li pravno mozemo traziti ukidanje entiteta RS i koliko je to izvodiva opcija na osnovu pocinjenog genocida na tlu drzave BiH (srpskog entiteta) i presude njihovom ex predsjedniku, jer puca mi kurac koliko ce godina dr. Dabic provesti u zatvoru?
Mali_Vuk

#2245 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mali_Vuk »

Ludzak wrote:
Mali_Vuk wrote:Nadam se da ipak neće krepat tako brzo.
Što ? Ti bi da uživa u Hagu što više ? Pa u Hagu su bolji uslovi nego u čitavoj Bosni..
U pravu si ti. Taaa će Bosna, Hag je nažalost jak ko beton :D
ljevoruki

#2246 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ljevoruki »

Cekam da cujem reakciju nasih uhljupa na presudu.
Bakir i co. sta ce oni pametno reci? :(
hrasno38

#2247 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

Tyke wrote:
Henry Chinaski wrote:

New york times na naslovnoj ali sa strane : Lider bosanskih srba osudjen za genocid u Hagu
Yahoo news : Na naslovnoj strani ali u odjeljku svijet: Karadzic kriv za bosanski genocid, osudjen na 40 godina
Google news : Naslovna Karadzic, bosanski srbin, na 40 godina za genocid i ratne zlocine
Huffington post: Ne na vrhu naslovne, ali na na naslovnoj, Bivsi lider bosanskih srba osudjen krivim za genocid u srebrenici
Washington post : Bosanski mesar (so called butcher or Bosnia)- , kriv za genocid na naslovnoj
Moramo biti svjesni da sav civilizovani svijet poštuje međunarodno pravo. Ovom presudom je vođa kratkotrajne, smoproglašene paradržave proglašen zvanično za krvoločnog kriminalca i on će postati sinonim za bosanske srbe. Oni će se vjerovatno i sami potruditi da se ovaj smiješni lik pamti tako da će sami održavati zločinačku sliku o sebi.
Dakle, prvostepenom presudom je dokazano DA JE POCINJEN GENOCID NA PROSTORU BIH?
Kada se ovo potvrdi i drugostepenom presudom, pa cak i da ostane ista presuda za ostalih 7 opcina (gdje "nije" izvrsen genocid, ali jeste pokusaj istrebljenja i progoni...), to u biti znace da je, ipak, genocid izvrsen u proteklom ratu na tlu BiH od strane bosanskih srba, sto je osnova za ponovnu tuzbu RS-a (ne znam da li i Srbije), trazenju odstete i dovodjenje u pitanje opstanak RS-a? Volio bih da mi neko ovo potvrdi, ustvari razrijesi sumnje (ili moje neke pretpostavke), da li pravno mozemo traziti ukidanje entiteta RS i koliko je to izvodiva opcija na osnovu pocinjenog genocida na tlu drzave BiH (srpskog entiteta) i presude njihovom ex predsjedniku, jer puca mi kurac koliko ce godina dr. Dabic provesti u zatvoru?
Ja mislim da su ti predpostavke tacne i to je najvazniji dio ovoga procesa i procesa protiv Ratka Mladica. Cak mislim na osnovu samo ove presude da se treba podignutti tuzba i Srebrenica pripojiti F BiH za pocetak.
It_is_a_Leclerc

#2248 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet kažem, prateći rad Tribunala godinama, stekao sam dojam da je ovo vijeće, u ovakvom sastavu, najviše srbofilično (ako se to može reći za vijeće koje donese ovakvu presudu), ali generalno - jako su skloni odbacivanju optužnica za genocid.
Sa druge strane, ako na statusnoj konferenciji, žalba bude data Alphonsu Orieu, koji je vrlo sklon da se proglasi sve genocidom, mogli bismo imati daleko povoljniji ishod što se tačke 1. tiče.

No, zasad je vrlo bitno da su utvrđene nepobitne činjenice. Četiri Udružena zločinačka poduhvata (za genocid, za istrebljenje, za raseljavanje i za kampanju terora). To je zasad dosta stabilna i komforna situacija za nas. A tek slijedi drugi stepen, ulazi i Tomašica, i kazna ne može biti manja od ovog.
Patriotska_Liga

#2249 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

Image
Post Reply