Radom za boljitak???
- JBT
Mislim da je dobro da se partije i stranke predstavljaju na ovaj nacin kao Radom za boljitak. E da je srece pa imamo predstavnike iz vise njih pa da vidimo sta ko ima da kaze. Lakse bi se covjek opredjelio za koga ce glasati. Mozda bi i odziv na izborima bio veci.
-
missA
#77 Re: Radom za boljitak???
A za koga si glasao do sada?Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Interesuje me vaše mišljenje o pomenutoj stranci. U zadnje vrijeme, pred izbore, bavim se idejom kome dati svoj glas..i moram vam priznati da su me svi razočarali a od onih za koje nisam glasao ova stranka mi se čini nekako najinteresantnija...
I molim vas unaprijed da me ne prozivate da sam njihov "čovjek" i da širim neku propagandu u njihovo ime..jer majke mi to mi nije namjera..
samo pitam da vidim ima li neko od vas neke informacije o njima koje bih trebao uzeti u obzir. Unaprijed hvala
Meni je ova koji ti spominjes (stranka) bez veze.
Cuj, na ovakvoj krizi, besparici i nezapolenosti je za osnivace stranke, politicke barabe i pol. opurtuniste koji zele da prevare naivnog biraca, ime (radom za boljitak) bilo sigurno idealno. Zato su se i odlucili za njega. Da privuku postenog, jadnog naivnog gradjana da im da jadnik svoj glas.
I sta ti je ta stranka napravila, kakav njihov potez mozes da izdvojis kao originalan i zanimljiv, i naravno koristan?!
Njima je najveci dogadjaj osnivanje stranke same, i onda su utonili u san
-
missA
koja ce im omoguciti najvise stolica, vjerovatno to mislisza boljitak wrote:Narodna stranka Radom za boljitak će ući u koaliciju sa onom partijom koja djeluje na području cijele BiH, zastupa prava svih naroda i ima sličan program. Zasad imamo dobru suradnju sa Strankom penzionera i oni su naši partneri, na neki način.
-
missA
Josip Pejakovic je politicki klosar!
Sjecas li se samo njegovog angazmana kod Ante Markovica u Savezu reformskih snaga. On, Kusturica i njima slicni
Stvar je takva, da Pejakovic uvijek grijesu u svom politickom odabiru. Nije da mi je njega zao, nego mi je zao onih obicnih ljudi koji ce da ga slijede. Bolje da se on drzi teatarskih dasaka, jer mu bolje stoje

Sjecas li se samo njegovog angazmana kod Ante Markovica u Savezu reformskih snaga. On, Kusturica i njima slicni
-
Harmonika
Uvazena gospodo,
Josip Pejakovic je bio moj favorit a samim tim i Vasa stranka. Jedan mali detaljcic je presjekao nit koja je cinila cvrstu vezu sarajevskih starosjedilaca i Pejakovica.
Na jednoj od emisija OBN - a jedna kandidatkinja je otpjevala pjesmu na turskom jeziku.
Ne volim bas turski jezik ali ne bih nikada dala komentar poput Josipovog.
Iako clan zirija za segment glume, nije mogao odoliti da ne prokomentarise njen nastup sa "prijedlogom" da otpjeva nesto na "stranom jeziku".
Naravno pri tom je mislio na maternji jezik. Nije bas svako glup niti pametan koliko nam se cini. Ponekad sami sebe precijenimo, a tek druge ?
Ta 'opaska' je naprosto u trenu otkrila jedno "novo" Josipovo lice.
Zauvijek.
Nije to vise onaj Josip sa kojim sam rasla.
Kraj jedne od mnogih sarajevskih prica.
toliko i sretno
Josip Pejakovic je bio moj favorit a samim tim i Vasa stranka. Jedan mali detaljcic je presjekao nit koja je cinila cvrstu vezu sarajevskih starosjedilaca i Pejakovica.
Na jednoj od emisija OBN - a jedna kandidatkinja je otpjevala pjesmu na turskom jeziku.
Ne volim bas turski jezik ali ne bih nikada dala komentar poput Josipovog.
Iako clan zirija za segment glume, nije mogao odoliti da ne prokomentarise njen nastup sa "prijedlogom" da otpjeva nesto na "stranom jeziku".
Naravno pri tom je mislio na maternji jezik. Nije bas svako glup niti pametan koliko nam se cini. Ponekad sami sebe precijenimo, a tek druge ?
Ta 'opaska' je naprosto u trenu otkrila jedno "novo" Josipovo lice.
Zauvijek.
Nije to vise onaj Josip sa kojim sam rasla.
Kraj jedne od mnogih sarajevskih prica.
toliko i sretno
-
orkan
Koga ti predlažeš ? Liberale ? Ma svejedno mi je vjeruj mi .
Doći će do čiščenja unutar stranačkih poslije izbora. To će promijeniti cijelu političku sliku BiH.
Sada će u manjoj il nikakvoj prednosti biti nacionalne stranke.
Korak po korak oslobodit će se oni svojih parazita i ojačati moralno.
Doći će do čiščenja unutar stranačkih poslije izbora. To će promijeniti cijelu političku sliku BiH.
Sada će u manjoj il nikakvoj prednosti biti nacionalne stranke.
Korak po korak oslobodit će se oni svojih parazita i ojačati moralno.
-
orkan
Suviše si pesimističan Učini i sam nešto konkretno. Od pukoga kritiziranja nemaš baš ništa. Pasivni si promatrač i zato si pesimista i izražavaš nezadovoljstvo. Neće ovako biti još dugo. Oni od kojih najmanje očekuješ dat će ti nadu i vjeru za bolje sutra. Ništa od naše države ako takvi dominiraju u narodu.
Na kraju da te pitam , griješiš li ti sam prema sebi ?
-
mrmot
Ne griješim jer ne mogu drugačije. Ja radim. I to je to. Kod mene je samo konkretno - i tome i jeste problem. Parole ne pušim, ne jedem, ne pijem... Parole... Jasno!orkan wrote:Suviše si pesimističan Učini i sam nešto konkretno. Od pukoga kritiziranja nemaš baš ništa. Pasivni si promatrač i zato si pesimista i izražavaš nezadovoljstvo. Neće ovako biti još dugo. Oni od kojih najmanje očekuješ dat će ti nadu i vjeru za bolje sutra. Ništa od naše države ako takvi dominiraju u narodu.
-
Hafis
#89 Re: Radom za boljitak???
Nikad se ne zna. Čudni su puti Gospodnji.
Možda u nekoj zamršenoj kombinatorici opet posluže za popunjavanje kvote.
Bitno je da samo pređu izborni prag, pa čak ni to.
Možda u nekoj zamršenoj kombinatorici opet posluže za popunjavanje kvote.
Bitno je da samo pređu izborni prag, pa čak ni to.