Zavrsiti masinstvo nije = Biti uspjesan u politici
Puno raditi nije= Da je stranka za koju radis dobra
Zato promijeni argumente, jer ovi koje dajes nasmijavaju
Slažem se i ja to nijednom nisam rekla niti dovela u vezu. Samo iznosim reference Merseda Šerifovića koje su suprotne onim koje Led (čini mi se) iznosi. A to sve ne mora imati nikakve veze sa izborom nekoga da glasa za njjega ili partiju u kojoj je on. Ja samo grugačije gledam na fakte koje neko iskrivljuje.kike wrote:Biti invalid nije= Biti dobar politicar
Glupo mi je jos iznositi cinjenice vezano za status RVI Merseda Serifovica. Jednostavno da kazem,da ukoliko vi iza nicka ‘za boljitak’ niste sam Mersed, mislim da ga bolje i duze poznajem od vas. I ukoliko je sve moje navedeno neistina, onda je Mersed meni prodao maglu.za boljitak wrote:Slažem se i ja to nijednom nisam rekla niti dovela u vezu. Samo iznosim reference Merseda Šerifovića koje su suprotne onim koje Led (čini mi se) iznosi. A to sve ne mora imati nikakve veze sa izborom nekoga da glasa za njjega ili partiju u kojoj je on. Ja samo grugačije gledam na fakte koje neko iskrivljuje.kike wrote:Biti invalid nije= Biti dobar politicar
za boljitak wrote:Mersed Šerifović je invalid 70 posto, na ratištu je naletio na nagaznu minu koja mu je otkinula dio stopala. On danas nema petu, negu plastični umetak.LED wrote:Jedina konkurencija SDP-u, ako se tako moze nazvati desetak posto glasova, u opstini Tuzla je SDA. A sto se tice opasnosti, ne vjerujem da ce se poslije 14 godina nesto promijeniti, pogotovu sada sto SDP sa Jasminom Imamovicem na celu od Tuzle pravi nesto niko do sada nije ni pokusao. I sad bi Imamovic trebao da se plasi Merseda Serifovica.za boljitak wrote:Leci sa tim sloganom pojavili su se u Tuzli, a znamo da dolaze iz redova SDP-a koji se plaše konkurencije, ne samo Stranke Radom za boljitak, nego i BOSS-a, Stranke za BiH i drugih. To je u principu nama samo reklama, jer je i antireklama reklama.
Josip Pejaković jeste član i on je od ove stranke imenovan za Alternativnog visokog predstavnika. Vrlo je aktivan i otvoren je Ured koji je u stalnoj komunikaciji sa gradjanima. Primamo veliki broj molbi za pomoć i na svaku smo dosad odgovorili.
Što se tiče programa, zamolila bih te da posjetiš našu web stranu, tamo imaš osnovna programska načela kojih je jako mnogo. Uzelo bi mi puno vremena da ti ih pišem. Web strana je http://www.zaboljitak.ba. Reću ću ti da su neke od osnovnih postavki poštovanje i zalaganje za prava svih naroda i građana BiH, te ekonomski razvitak.
Što se tiče Merseda Šerifovića, ja mogu reći da je on najmlađi član Predsjedništva stranke (rođen je 1972.) i jedan je od najaktivnijih ljudi kod nas. Jako puno radi, ambiciozna je, pun ideja. I uz sve to želi se usavršavati u struci: na postdiplomskom je studiju mašinstva. I velika stvar, u ratu je bio veliki borac, inače je ratni vojni invalid i po ubjeđenju patriota.
Ja sam u stranku došla nakon što je Nazif Gljiva prestao biti članom Stranke, tako da svoje mišljenje o njemu nisam mijenjala.
I nisam znao da se nosenje maskirne uniforme tokom 1994 i samo maskirne jakne 1995, svrstava u ratni angazman (cuj Mersed borac).
Isto tako, nisam znao da se drzanje invalidske štake u bijelom “fići”, samo da bi pravdao neregistrovano vozilo i nepolozen vozacki ispit, uzima u obzir i dodjeljuje procenat invalidnosti.
I na kraju kako tako ambiciozan, perspektivan, pun ideja, a treba mu “samo” 10 godina da “diplomira”masinstvo koje je upisao 1994, a samo, sto je slag na tortu, radi izbjegavanja ratnog angazmana???
A o njegovim idejama mogu govoriti jer vidim koliko je aktivan u Tuzli i koliko radi. A da Stranka Radom za boljitak nije u Tuzli jaka opozicija SDP-u ne bi se pojavljivala saopcenja SDP-a i leci koji su dosli iz njihovih redova.
Španije, Portugal, Austrija ( i još nema more)za boljitak wrote:Bas bih voljela da vidim koje to drzave dobro i lagodno zive iskljucivo od turizma i hotelijerstva,
Analiziraću:za boljitak wrote: a da nisu toliko turisticke atraktivne.
Koji ti je parametar odrednice...kao BIH?za boljitak wrote:U zemljama kao sto je BiH, ljudi, koliko se to tebi svidjalo ili ne, zive od industrije.
Hvala, znamza boljitak wrote:Ti imas lijepe vizije,
Ima. Kako da nema. Ne znamo dje cemo.Prijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Moje pitanje bi bilo, da li postoji bilo kakva ideja u okviru programa stranke RZB kojom bi se animirali BiH gradjani koji zive izvan granica BiH. Odnosno da li postoji zelja da se svi ti mladi ljudi koji su zavrsili prestizne skole u inostransvu zainteresuju za povratak u BiH, te se tako iskoristilo njihovo znanje steceno u inostranstvu.
Margareta,margareta wrote:Nisam niko u stranci SZB ali sigurno imaju program koji te interesira
http://www.zaboljitak.ba![]()
..............samo ne nacionalfašističke stranke
Da su moja djeca van Bh. nikad im ne bih preporučila povratak.Kazimoglu wrote:http://www.zaboljitak.baPrijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Moje pitanje bi bilo, da li postoji bilo kakva ideja u okviru programa stranke RZB kojom bi se animirali BiH gradjani koji zive izvan granica BiH. Odnosno da li postoji zelja da se svi ti mladi ljudi koji su zavrsili prestizne skole u inostransvu zainteresuju za povratak u BiH, te se tako iskoristilo njihovo znanje steceno u inostranstvu.
Ima. Kako da nema. Ne znamo dje cemo.
U zemlju kriminalca i poderanih sudija. O Ministrima da ne govorimo. Bolest kontinenta od koje bjezi svaki koji vizu dobije.
Hocemo, eto nas odmah.
Znaš javljam se da dignem stranku SZB na visoko mjestoKazimoglu wrote:izbaci prvo kriminalce iz vlade i sudova, pa se javi za diskusijuSmrt fasizmu
Sloboda i upisivanje u Bih ustav konstitutivnog narodnog i nacionalnog bosanskohercegovackog identiteta
Prvo, odgovor za Kiketa: Stojanova smo nedavno imenovali za premijera alternativne vlade i moj je posao direktno vezan za njega, Josipa Pejakovica kao alternativnog visokog predstavnika i alternativno predsjednistvo. To je inace, zanimljiva stvar da je jedna stranka osnovala vladu u sjeni, pa i visokog predstavnika. Moram vam reci i to da je otvoren ured alternativnog visokog predstavnika koji radi sa gradjanima. Ja sam licno posalala na desetine pisama institucijama vlasti koji su zanemarili prava nasih ljudi. Ovom prilikom pozivam i sve da se jave na 288 541 ukoliko imaju neke prijedloge, mada mi i ova vrsta komunikacije mnogo pomaze.gotiva wrote:Prijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Mislim da je BiH dosta dugo izvozila pamet (to je otprilike ono sto je izvozila), i da je krajnje vrijeme da je pocne uvoziti.
kani se demagogijeza boljitak wrote:Narodna stranka Radom za boljitak će ući u koaliciju sa onom partijom koja djeluje na području cijele BiH, zastupa prava svih naroda i ima sličan program. Zasad imamo dobru suradnju sa Strankom penzionera i oni su naši partneri, na neki način.