Radom za boljitak???

kike

Post by kike »

Biti invalid nije= Biti dobar politicar

Zavrsiti masinstvo nije = Biti uspjesan u politici

Puno raditi nije= Da je stranka za koju radis dobra

Zato promijeni argumente, jer ovi koje dajes nasmijavaju :D
za boljitak

Post by za boljitak »

kike wrote:Biti invalid nije= Biti dobar politicar

Slažem se i ja to nijednom nisam rekla niti dovela u vezu. Samo iznosim reference Merseda Šerifovića koje su suprotne onim koje Led (čini mi se) iznosi. A to sve ne mora imati nikakve veze sa izborom nekoga da glasa za njjega ili partiju u kojoj je on. Ja samo grugačije gledam na fakte koje neko iskrivljuje.
kike

Post by kike »

Ok, drago mi je da se tu slažemo, a sada kao glasnogovorniku ili javnim odnosima stranke želim da mi odgovoriš na ova pitanja

1. Kao dio Narodne stranke Europe, koliko se " za boljitak" ograđuje od ekstremnih desničarskih pokreta Europe koji sa sobom nose obično xenofobiju i rasizam?

( Narodna partija Europe to nikada nije učinila, nego vješto koketira sa "korisnim glasom" najekstremnijih desničara)

2. Kao partnerica PP ( bivše vladajuće partije u Španjolskoj) Koliko odobravate vojnu intervenciju Španjolske u Iraku, ali ne kao pukog vojnog čine, nego činjenice da je poslije masovnih demonstracija u toj zemlji , te 90% opiranja javnog mjenja bivši predsjednik Aznar samovoljno donio odluku?

Hvala
za boljitak

Post by za boljitak »

Narodna stranka Radom za boljitak još nije postala članica EPP-a, ali jeste njen partner. Mi imamo jako puno konkretnih primjedbi na njen rad, ne samo na djelovanja u Evropi, nego i na odnos prema Bosni i Hercegovini. Iako je ideja narodne stranke i takvog opredjeljenja jedna, stranke se jako puno razlikuju u pojedinim zemljama, jer su uvjetovane društvenim uređenjem i stanjem u zemljama u kojima egzistiraju. nećete mi reći da je socijaldemokratija jednaka ovdje i u Švedskoj?
Prema tome, mi svakako nismo jedna partija, nego autohtone političke opcije. Ti spominješ ksenofobiju i fašizam - mi smo definitivno stranka koja svakim danom potvrđuje program koji je u osnovi radikalno drugačiji, mi pod narodnim podrazumijevamo sve narode BiH. Zato smo drugačiji.
Što se tiče Španije, ne slažemo se sa odlukama PP-a, ali ponavljam, riječ je o individulanim partijama. Mi i kad postanemo članica, nažalost, nećemo moći odlučivati. Samo ćemo sugerirati, ali i to je nekad dovoljno.
LED

Post by LED »

za boljitak wrote:
kike wrote:Biti invalid nije= Biti dobar politicar

Slažem se i ja to nijednom nisam rekla niti dovela u vezu. Samo iznosim reference Merseda Šerifovića koje su suprotne onim koje Led (čini mi se) iznosi. A to sve ne mora imati nikakve veze sa izborom nekoga da glasa za njjega ili partiju u kojoj je on. Ja samo grugačije gledam na fakte koje neko iskrivljuje.
Glupo mi je jos iznositi cinjenice vezano za status RVI Merseda Serifovica. Jednostavno da kazem,da ukoliko vi iza nicka ‘za boljitak’ niste sam Mersed, mislim da ga bolje i duze poznajem od vas. I ukoliko je sve moje navedeno neistina, onda je Mersed meni prodao maglu.
Ne bih da se vezem vise za njega, ali zasto stranka ne iznosi planove o zaposljavanju koje uveliko obecava, kao sto to Mersed (opet ja o njemu) radi u Tuzli. Naime, obecanje da ce zaposliti 5000 ljudi ako ga izaberu, meni ne govori nista da je on to sposoban uciniti. Svi smo se mi naslusali takvih praznih obecanja. Narodu treba nesto opipljivije obecati. Zasto se konkretno ne kaze po kojem planu se namjera moze realizovati. Zasto ne iznesete planove da narod vidi, pa da onda da glas vasoj RZB. Postedite me price, da stranka ima plan ali ga ne smije iznijeti prije nego je izaberu kao izvrsnu. Ukoliko je to da imate plan tacno, iznesite ga, nek ga vide i ostale stranke pa makar se po njemu vodile i ako Bog da realizovale isti, zarad boljeg zivota svim narodima na ovim prostorima.
A ne necete ga iznijeti, prvo zato sto ga nemate (vjerovatno), a drugo zato sto necete imati licnu korist u svemu tome (jos vjerovatnije) i ono najsladje, vlast (najvjerovatnije).
Pa gdje ste, za Boga miloga svi vi “Patriote po ubjedjenju”, “Veliki borci”
pink

Post by pink »

za boljitak wrote:
LED wrote:
za boljitak wrote:Leci sa tim sloganom pojavili su se u Tuzli, a znamo da dolaze iz redova SDP-a koji se plaše konkurencije, ne samo Stranke Radom za boljitak, nego i BOSS-a, Stranke za BiH i drugih. To je u principu nama samo reklama, jer je i antireklama reklama.
Josip Pejaković jeste član i on je od ove stranke imenovan za Alternativnog visokog predstavnika. Vrlo je aktivan i otvoren je Ured koji je u stalnoj komunikaciji sa gradjanima. Primamo veliki broj molbi za pomoć i na svaku smo dosad odgovorili.
Što se tiče programa, zamolila bih te da posjetiš našu web stranu, tamo imaš osnovna programska načela kojih je jako mnogo. Uzelo bi mi puno vremena da ti ih pišem. Web strana je http://www.zaboljitak.ba. Reću ću ti da su neke od osnovnih postavki poštovanje i zalaganje za prava svih naroda i građana BiH, te ekonomski razvitak.
Što se tiče Merseda Šerifovića, ja mogu reći da je on najmlađi član Predsjedništva stranke (rođen je 1972.) i jedan je od najaktivnijih ljudi kod nas. Jako puno radi, ambiciozna je, pun ideja. I uz sve to želi se usavršavati u struci: na postdiplomskom je studiju mašinstva. I velika stvar, u ratu je bio veliki borac, inače je ratni vojni invalid i po ubjeđenju patriota.
Ja sam u stranku došla nakon što je Nazif Gljiva prestao biti članom Stranke, tako da svoje mišljenje o njemu nisam mijenjala.
Jedina konkurencija SDP-u, ako se tako moze nazvati desetak posto glasova, u opstini Tuzla je SDA. A sto se tice opasnosti, ne vjerujem da ce se poslije 14 godina nesto promijeniti, pogotovu sada sto SDP sa Jasminom Imamovicem na celu od Tuzle pravi nesto niko do sada nije ni pokusao. I sad bi Imamovic trebao da se plasi Merseda Serifovica.
I nisam znao da se nosenje maskirne uniforme tokom 1994 i samo maskirne jakne 1995, svrstava u ratni angazman (cuj Mersed borac).
Isto tako, nisam znao da se drzanje invalidske štake u bijelom “fići”, samo da bi pravdao neregistrovano vozilo i nepolozen vozacki ispit, uzima u obzir i dodjeljuje procenat invalidnosti.
I na kraju kako tako ambiciozan, perspektivan, pun ideja, a treba mu “samo” 10 godina da “diplomira”masinstvo koje je upisao 1994, a samo, sto je slag na tortu, radi izbjegavanja ratnog angazmana???
Mersed Šerifović je invalid 70 posto, na ratištu je naletio na nagaznu minu koja mu je otkinula dio stopala. On danas nema petu, negu plastični umetak.
A o njegovim idejama mogu govoriti jer vidim koliko je aktivan u Tuzli i koliko radi. A da Stranka Radom za boljitak nije u Tuzli jaka opozicija SDP-u ne bi se pojavljivala saopcenja SDP-a i leci koji su dosli iz njihovih redova.

Ima nas jos koji poznajemo "gospodina" Serifovica i koji smo se uvjerili koliki je on seljak. Ne znam sta bih rekla o stranki mozda i nije tako losa ali znam da su na vodeca mjesta te stranke vec prosle godine postavljeni neki ljudi (citaj lopovi) koji su tu samo iz interesa. Jos prosle godine su nekim svojim zaposlenim obecavali redovnu platu ali je nekima od nas trebalo 3 mjeseca da ih proganjamo da bi nam na kraju dali nesto naravno ni blizu oneme koliko je bilo dogovoreno. Zato draga gospodjice nemojte vi nama da pricate o "gospodinu" Serifovicu ima nas jos koji ga vrlo dobro znamo. A sto se tice njegove invalidnosti mozda mu ne fali samo peta :lol: .......... nije on tako pametan kao sto ga vi forsirate......
za boljitak

Post by za boljitak »

Ok, neću više braniti Merseda, kako vi to vidite, niti ću iznositi argumente. Imate pravo na svoj stav o njemu.
Nego, moram da odgovorim Ledu na pitanje o konkretnom programu zapošljavanja. Stranka Radom za boljitak ima plan kako to uraditi. Jedan način je dobiti povjerenje od investitora, a koje su čelnici Stranke već dobili, a potom putem njihovih investicija (govorimo o stranim investitorima) formirati industrijsku zonu sa infrastrukturom. Tu bi se uključili potom i domaći investitori. Stranka ima kontakte sa potencijalnim u Evropi koji su spremni ulagati u BiH, ali koji nemaju povjerenja prema trenutnim institucijama vlasti. To je jedan od načina da se ljudi zaposle i jedan dio naših programskih načela.
kike

Post by kike »

Jedan način je dobiti povjerenje od investitora, a koje su čelnici Stranke već dobili, a potom putem njihovih investicija (govorimo o stranim investitorima) formirati industrijsku zonu sa infrastrukturom

Ovdje si sama navela razlog za neglasanje stranke čiji si glasnogovornik.

Industrija kao sekundarna djelatnost se seli u siromašne zemlje da ih zagađuje i tu uopće nije problem dobiti podršku stranih investitora.

Naprotiv. Politika transnacionalnih korporacija je da sa svojom tehnologijo, jeftinim sirovinama i jeftinom radnom snagom ostvaruju veći profit, a BIH im je bliža nego Koreja.

Ko voli ovu zemlju neće priželjkivati njeno ekološko uništenje, koje nije samo prljava rijeka, nego još mnogo toga što sa tim nosi.

Masovno zapošljavanje nije samo u industriji nego i te kako može i treba biti u tercijalnim djelatnostima.

Ovaj ekonomski argument ti nije valjan, i ja ću dati svoj glas onome ko potencira turizam, rafting i hotelijerstvo, poljoprivredu, a ne tezu Industrijalizacija+elektrifikacija = ????

Sada si da popraviš, pokvarila. :(

Sorry
za boljitak

Post by za boljitak »

Bas bih voljela da vidim koje to drzave dobro i lagodno zive iskljucivo od turizma i hotelijerstva, a da nisu toliko turisticke atraktivne. U zemljama kao sto je BiH, ljudi, koliko se to tebi svidjalo ili ne, zive od industrije. Ti imas lijepe vizije, ali to ti moze proci u nekoj drugoj zemlji. Mi smo ipak mnogo realniji od tebe.
I da, ovo su stavovi Stranke, sto vam i prenosim.
LED

Post by LED »

Dali se radi na tome da se ozive postojeci industrijski kapaciteti ili ce se raditi na establismentu novih? I koja je industrijska grana u pitanju? Pretpostavljam da je prehrambena, sto i nije lose, s obzirom da ‘Lijanovici’ (vjerovatno su oni tvorci tih planova) imaju iskustva u istoj, ali da li ce se u tom slucaju koristiti postojeci kapaciteti ili graditi novi? U stvari dali se radi o tome, da strani investitori, Bosnu i Hercegovinu vide kao trziste ili kao tranzitnu zemlju sa dosta jeftine radne snage. Moja je pretpostavka ovo drugo a i nadovezuje se na obecanje da cete zaposliti 5000 radnika (ukoliko vas izaberu) sa placom od 100KM (stotinu).
Dali je u stvari to sto su vam strani investitori obecali, ako jeste, zar nam nije dovoljno ponizenja ??? Nemojte se ljutiti, samo me morate malo razumjeti. Inace vam zelim puno srece u radu i vise rezultata (kao stranka), jer samo su rezultati u ovom vremenu nacionalizma, jedino sto vam treba da dobijete povjerenje svih naroda.
za boljitak

Post by za boljitak »

Ti si, Led, jedna ljubopitljiva i radoznala osoba, ali to je dobro. Malo objasnjenje: mi ne obecavamo placu od 100 KM, pa ko bi to mogao obecati (?!). Rijec je o 100 KM koje Stranka ima namjeru dati nezaposlenim ljudima. Zaposleni bi valjda trebali imati normalnu placu.
A sto se tice industrije, svakako da imamo na umu BiH kao trziste, a ne ovo drugo. Ne zivimo u robovlasnistvu.
Tvoja pitanja su suvise konkretna. Sigurno su u pitanju strane investicije, ali i domace. Poznajuci ideje Stojanova, sigurna sam da to ne bi bio nastavak procesa privatizacije, ciji je on protivnik.
I nije u pitanju samo prehrambena idustrija, a pogotovou kada je strana investicija, jer imamo dovoljno potencijala da je sami razvijemo.
kike

Post by kike »

za boljitak wrote:Bas bih voljela da vidim koje to drzave dobro i lagodno zive iskljucivo od turizma i hotelijerstva,
Španije, Portugal, Austrija ( i još nema more)

za boljitak wrote: a da nisu toliko turisticke atraktivne.
Analiziraću:

Turizam

-Vjerski turizam (Međugorje, Ajvatovca....)

-Seoski turizam (gdje god želiš, prvi primjer Borike,.....)

- More( 21 km, ali za zemlju sa 4 miliona stanovnika ili menje, dovoljno)

- Jezera( Plivsko, Jablaničko, Boračko.......)

- Rafting (Una, Drina, Neretva, Pliva.......)

Ovo je samo turizam, a ja sam govorio o tercijalnim djelatnostima, što i nije samo i isključivo turizam.

za boljitak wrote:U zemljama kao sto je BiH, ljudi, koliko se to tebi svidjalo ili ne, zive od industrije.
Koji ti je parametar odrednice...kao BIH?

Ako je broj stanovnika ili približan, hajdemo u Švajcarsku (bankarstvo, zanatstvo, industrija prebačena na Istok, primjer Nestle)

Hajdemo u Dansku. Ribolov, poljoprivreda, brodogradnja

Ako je broj stanovnika

Ako je nacionalni dohodak, hajdemo u Bugarsku(približno), pa je trgovina, poljoprivreda...

za boljitak wrote:Ti imas lijepe vizije,
Hvala, znam :-D

I ako što kaže Led, prehrambena industrija i nije loše, jer tu imamo komparativne prednosti, sve ostalo je ubistvo ove zemlje
kike

Post by kike »

za boljitak wrote:Poznajuci ideje Stojanova, sigurna sam da to ne bi bio nastavak procesa privatizacije, ciji je on protivnik.
Da li je vaš član ili stručni saradnik?

To je moj profesor i o njemu kao stručnjaku i čovjeku mogu reći sve najbolje
margareta

Post by margareta »

KASNO sam saznala sve o vašoj stranci.Bila sam u nedoumici da li glasati ili ne. U ovome krugu je gotova prića ali još ništa se ne zna............................... :) SRETNO :)

:x meni je bitno je samo da izbore ne dobiju "Stranka ZABiH :x i :x
SDA ,,,,,,,,što manje za njih glasova pa nek nam bude kako god samo :x bez njih :x
gotiva

#65 Radom za boljitak???

Post by gotiva »

Prijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Moje pitanje bi bilo, da li postoji bilo kakva ideja u okviru programa stranke RZB kojom bi se animirali BiH gradjani koji zive izvan granica BiH. Odnosno da li postoji zelja da se svi ti mladi ljudi koji su zavrsili prestizne skole u inostransvu zainteresuju za povratak u BiH, te se tako iskoristilo njihovo znanje steceno u inostranstvu.
Mislim da je BiH dosta dugo izvozila pamet (to je otprilike ono sto je izvozila), i da je krajnje vrijeme da je pocne uvoziti.
margareta

Post by margareta »

Nisam niko u stranci SZB ali sigurno imaju program koji te interesira
http://www.zaboljitak.ba :)

:x ..............samo ne nacionalfašističke stranke :lol:
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Prijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Moje pitanje bi bilo, da li postoji bilo kakva ideja u okviru programa stranke RZB kojom bi se animirali BiH gradjani koji zive izvan granica BiH. Odnosno da li postoji zelja da se svi ti mladi ljudi koji su zavrsili prestizne skole u inostransvu zainteresuju za povratak u BiH, te se tako iskoristilo njihovo znanje steceno u inostranstvu.
Ima. Kako da nema. Ne znamo dje cemo.

U zemlju kriminalca i poderanih sudija. O Ministrima da ne govorimo. Bolest kontinenta od koje bjezi svaki koji vizu dobije.

Hocemo, eto nas odmah.
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

margareta wrote:Nisam niko u stranci SZB ali sigurno imaju program koji te interesira
http://www.zaboljitak.ba :)

:x ..............samo ne nacionalfašističke stranke :lol:
Margareta,
ne vrijedjaj :evil:
ja sam Bosanski ili bosanskohercegovacki patriota i nacionalista :-) ali nikako fasista :x

Smrt fasizmu :evil:
Sloboda i upisivanje u Bih ustav konstitutivnog narodnog i nacionalnog bosanskohercegovackog identiteta :-)
margareta

Post by margareta »

Kazimoglu wrote:
http://www.zaboljitak.ba
Ima. Kako da nema. Ne znamo dje cemo.

U zemlju kriminalca i poderanih sudija. O Ministrima da ne govorimo. Bolest kontinenta od koje bjezi svaki koji vizu dobije.

Hocemo, eto nas odmah.
Da su moja djeca van Bh. nikad im ne bih preporučila povratak.
Ipak stranka za koju pitaš sigurno da je dobra ali samo za glasanje.

Još dominiraju nacionalne koalicione stranke.
Sve dok ne profunkcionira pravna država ne vračaj se u ovo leglo kriminala, primitivizma.....................
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Smrt fasizmu
Sloboda i upisivanje u Bih ustav konstitutivnog narodnog i nacionalnog bosanskohercegovackog identiteta
izbaci prvo kriminalce iz vlade i sudova, pa se javi za diskusiju
margareta

Post by margareta »

Kazimoglu wrote:
Smrt fasizmu
Sloboda i upisivanje u Bih ustav konstitutivnog narodnog i nacionalnog bosanskohercegovackog identiteta
izbaci prvo kriminalce iz vlade i sudova, pa se javi za diskusiju
Znaš javljam se da dignem stranku SZB na visoko mjesto :)

samo da nacionalističko okupacione stranke izgube na snazi. :x

Ja bih odmah izbacila tu bandu i ne brini se postoji i za njih pravda.
Neka se svako izjašnjava ko' tele ako želi.
za boljitak

#72 Re: Radom za boljitak???

Post by za boljitak »

gotiva wrote:Prijatno me je iznenadio profesionalan odnos clanice stranke RZB, i njihova zelja da se i ovim putem priblize gradnjanima BiH.
Mislim da je BiH dosta dugo izvozila pamet (to je otprilike ono sto je izvozila), i da je krajnje vrijeme da je pocne uvoziti.
Prvo, odgovor za Kiketa: Stojanova smo nedavno imenovali za premijera alternativne vlade i moj je posao direktno vezan za njega, Josipa Pejakovica kao alternativnog visokog predstavnika i alternativno predsjednistvo. To je inace, zanimljiva stvar da je jedna stranka osnovala vladu u sjeni, pa i visokog predstavnika. Moram vam reci i to da je otvoren ured alternativnog visokog predstavnika koji radi sa gradjanima. Ja sam licno posalala na desetine pisama institucijama vlasti koji su zanemarili prava nasih ljudi. Ovom prilikom pozivam i sve da se jave na 288 541 ukoliko imaju neke prijedloge, mada mi i ova vrsta komunikacije mnogo pomaze.
Inace, ja sam privatno cest posjetilac ovog foruma, ali se nikad nisam javljala. Ova tema me ponukala da se javim, a svi u stranci znaju za njega i cesto se s njima konsultiram kako bih vam odgovorila na sva pitanje. Dakle, nama je ova komunikacija s vama jako bitna.
Sto se tice mladih ljudi, ne znam da li si citao intevrju sa Josipom Pejakovicem u Startu koji je rekao kako je namjera alternativne vlade upravo dovesti mlade strucnjake koji su se obrazovali vani i dati im prostor da rade u BiH. A i Stojanov ih je na nasoj press konferenciji pozvao da se ukljuce u projekt, kao i sve mlade strucnjake u nasoj zemlji.
LED

Post by LED »

Cijenim profesora Stojanova, kao strucnjaka i kao covjeka, takodje i gospodina Pejakovica i mnoge druge koje nebih da nabrajam ali vjerujem da im namjere nisu zakulisne, i sto su samu stranku prepoznali kao dobronamjernu, ali zao mi je sto jednu stranku, sa tako dobrim namjerama, i mnogo cijenjenih pojedinaca, koriste pojedini, zarad licnog interesa, i na kraju ruse rejting koji stranka ima zahvaljujuci mnogim cijenjenim ljudima u njoj. ‘Interesdzije’ pogotovo ne bih da nabrajam, iz razloga sto cete naravno stati u njihovu odbranu, ali htjeli vi to ili ne, imate ‘kukolja’ u stranci. Jedan od razloga zasto jos uvijek uzivate skepticizam kod naroda je bas navedeni. Svima je dotuzilo stanje koje jeste, ali se uvijek vracamo na isto i garantujem, da 95% glasaca ne mijenja glas, samo iz razloga sto smatra da su sve stranke iste, pa tako i RZB. A zasto donose taj zakljucak, bas iz razloga sto, u narodu poznate ‘interesdzije’ odjednom postaju clanovi inih novoformirnih stranaka. Niste jedini sa ‘mahanom’, prethodno smo se uvjerili.
Vjerujte da ste, kao stanka, prilikom osnivanja, zainteresovali javnost i poceli uzivati simpatije mnogih koje poznajem, a vjerujem i sire, ali te simpatije su splasnule, odmah poslije prvih promotivnih skupova sirom BiH, ne zbog losih promocija (naprotiv), nego zbog preko noci situiranih ‘aktivista’ NSRZB. I pitam se dali u stvari ikako vrsite provjeru novih neafirmisanih clanova pogotovo sto iste postavljate da obavljaju visoke funkcije u stranci.
I jos bih vas pitao nesto, a nadam se da mi necete ni to zamjeriti, s obzirom kakvog me smatrate. Da li je RZB razmisljala o koaliciji u skorijoj buducnosti i koje bi to stranke bile? Odnosno da li po vasem misljenju postoji stranka koja je u mogucnosti sa vama realizovati planove o boljitku, dakle koja uziva povjerenje stranih investitora?
Pitam, jer smatram da, ukoliko, imate namjeru nastupiti kao jedinka na svim pretstojecim izborima, jos dugo vremena cemo pricekati da vidimo boljitak u vasoj reziji i realizaciji.
za boljitak

Post by za boljitak »

Narodna stranka Radom za boljitak će ući u koaliciju sa onom partijom koja djeluje na području cijele BiH, zastupa prava svih naroda i ima sličan program. Zasad imamo dobru suradnju sa Strankom penzionera i oni su naši partneri, na neki način.
maraDONa

Post by maraDONa »

za boljitak wrote:Narodna stranka Radom za boljitak će ući u koaliciju sa onom partijom koja djeluje na području cijele BiH, zastupa prava svih naroda i ima sličan program. Zasad imamo dobru suradnju sa Strankom penzionera i oni su naši partneri, na neki način.
kani se demagogije
plati oglas pa nas onda truj politicarskim sranjima :x

hebote ne mozes nigdje pobjeci od "mudrih glava" :x
Post Reply