Radom za boljitak???

Ahmed.ibn.Fahalan

#1 Radom za boljitak???

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Interesuje me vaše mišljenje o pomenutoj stranci. U zadnje vrijeme, pred izbore, bavim se idejom kome dati svoj glas..i moram vam priznati da su me svi razočarali a od onih za koje nisam glasao ova stranka mi se čini nekako najinteresantnija...

I molim vas unaprijed da me ne prozivate da sam njihov "čovjek" i da širim neku propagandu u njihovo ime..jer majke mi to mi nije namjera..
samo pitam da vidim ima li neko od vas neke informacije o njima koje bih trebao uzeti u obzir. Unaprijed hvala :D
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Prosle godine sam dao svoj glas za njih,konto sam i konto...covjek ima para nezna gdje ce sa njima...a sada da se on bori za vlast iz neke koristi nema smisla...neznam mozda smanji porez na meso :lol: ali salu na stranu mislim da je Mladen dure cojk...
kame

Post by kame »

Mislim da necu glasati.

Nemam za koga.

Za koga da glasam?
nostalgicar

Post by nostalgicar »

kame wrote:Mislim da necu glasati.

Nemam za koga.

Za koga da glasam?

Mirnes je kralj hehehe
kame

Post by kame »

Kako za koga.

Ja u Mirnesu ne vidim alternativu.
vratnik

Post by vratnik »

A kako bi bilo da posaljemo ovo pitanje na adrese nasih stranaka, pa imaju valjda nesto kao glasnogovornike ili neki program (ukratko) i zamolimo ih (nas pedesetak, sve jedan za drugim) da se fino oglase ovdje, i da nam objasne zasto da bas njih glasamo?
Ili je to nesto sto ce moderator odmah banovati?
Ja da budem iskren pojma nemam sta stranke imaju u svojim programima, mozda se zalazu za uzgoj krompira, a mozda pingvina, ne znam.
Da li treba glasati za stranku koja ovo ima u programu:
-afirmacija bosanskog identiteta, kao zajedničkog identiteta svih građana Bosne i Hercegovine što podrazumjeva da Bosanski Hrvati, Srbi, Bošnjaci i drugi, osim što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati bi trebali biti istovremeno i Bosanci;
I ako da, kako natjerati Mostarce da postanu Bosanci?
vratnik

Post by vratnik »

Evo ja sam ovo poslao stranki za boljitak:
Da li bi ste pristali da se javite pismom, ili kratkom izjavom za javnost na stranici sarajevo-x foruma http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 599#123599 i objasnili nama, potencijalnim glasacima, zasto da glasamo za vasu stranku, a ne za nacionalne. Potkrijepite uz par primjera kako mislite sprovesti u djelo vase ideje.
hvala
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

vratnik wrote:A kako bi bilo da posaljemo ovo pitanje na adrese nasih stranaka, pa imaju valjda nesto kao glasnogovornike ili neki program (ukratko) i zamolimo ih (nas pedesetak, sve jedan za drugim) da se fino oglase ovdje, i da nam objasne zasto da bas njih glasamo?
Ili je to nesto sto ce moderator odmah banovati?
Ja da budem iskren pojma nemam sta stranke imaju u svojim programima, mozda se zalazu za uzgoj krompira, a mozda pingvina, ne znam.
Da li treba glasati za stranku koja ovo ima u programu:
-afirmacija bosanskog identiteta, kao zajedničkog identiteta svih građana Bosne i Hercegovine što podrazumjeva da Bosanski Hrvati, Srbi, Bošnjaci i drugi, osim što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati bi trebali biti istovremeno i Bosanci;
I ako da, kako natjerati Mostarce da postanu Bosanci?
Ja mogu glasati za njih ili neke druge pod uslovom:
1. da se sa svojim programom izbore da se odmah u Bih ustav upise kao konstitutivni (BH) = Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet. :-)

2. da garantuju i bore se da u Bih ustavu pise da se Bih ne moze podijeliti ni na vanjskom ni na unutrasnjem planu. Da ce to biti decentralizovana drzava podijeljena jedino na regije i opstine. :)

3. da se u Bih pod hitno izgrade autoputevi sjever - jug i istok - zapad te da se na taj nacin pokrene BH ekonomija. :-)

Ako se ne pojavi ni jedna stranka sa ovakvim programom ja glasati necu.
Nacionalniid_BOSANCI

vratnik wrote:Evo ja sam ovo poslao stranki za boljitak:
Da li bi ste pristali da se javite pismom, ili kratkom izjavom za javnost na stranici sarajevo-x foruma http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 599#123599 i objasnili nama, potencijalnim glasacima, zasto da glasamo za vasu stranku, a ne za nacionalne. Potkrijepite uz par primjera kako mislite sprovesti u djelo vase ideje.
hvala
Ja mogu glasati za njih ili neke druge pod uslovom:
1. da se sa svojim programom izbore da se odmah u Bih ustav upise kao konstitutivni (BH) = Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet. :-)

2. da garantuju i bore se da u Bih ustavu pise da se Bih ne moze podijeliti ni na vanjskom ni na unutrasnjem planu. Da ce to biti decentralizovana drzava podijeljena jedino na regije i opstine. :)

3. da se u Bih pod hitno izgrade autoputevi sjever - jug i istok - zapad te da se na taj nacin pokrene BH ekonomija. :-)

Ako se ne pojavi ni jedna stranka sa ovakvim programom ja glasati necu.
margareta

Post by margareta »

Znam da neču glasati za ove što su predugo na vlasti, nikoga od njih.
Još 10 - 15 dana razmišljanja....i provjera imena.
Vidjela sam samo kandidate Stranke ZABiH, grozota i strava :x
Svakako ne bih za njih i da su ko lutkice, osim Mirjane Deak koja se ne exponira.
Liberali - cirkus :-)
Sve pametne i sposobne ljude koje znam , ne mogu za njih gl. jer nisu na listama.
Ako neko ima želju da iznudi Vaš glas, npr. za "SDA" il "SDS" il "HDZ"
VI recite : DA hoču , svakako, kako da ne,
a naravno da nečete jer valjda više niste budale.
za boljitak

Post by za boljitak »

Pozdrav svima. Ja sam jedna od osoba zaduzenih za odnose s javnoscu u Narodnoj stranci Radom za boljitak i rado bih vam odgovorila na sva pitanja. Moram reci da sam, kao osoba koja potpuno profesionalno radi u stranci (dakle, ne kao njen clan) odusevljena cinjenicom da je to prva prava multinacionalna stranka koja se zalaze za prava svih naroda.
Fascinantno je to da je osnovana u 99,9 postotnoj jednonacionalnoj sredini, a da ima 80 posto clanova iz drugih naroda.
Program stranke je odlican i definitivno vodi ka ekonomskom napretku.
Ima sve vise kvalitetnih kadrova, a ideja o alternativnim tijelima je, po mom misljenju, sjajna.
Otvorena sam za sva vasa pitanja.
margareta

Post by margareta »

kame wrote:Kako za koga.

Ja u Mirnesu ne vidim alternativu.
Mirnes je jedan ranije loš a sada bolji retoričar i NIŠTA više.

Stranka ZA BiH nipošto!

Mlade guraju iza leđa stari, znači mladi iskorumpirani .

Lagumđija i vrganj Tokič - ništa.

Liberali pokušavaju proboj stazama Stranke ZA VLAST (za BiH)

Ko ostaje ?

Bitno je izači i glasati, pa kako ko voli nek izvoli, ali treba glasati.
za boljitak

Post by za boljitak »

bosmen wrote:
Je li pod ekonomskim napretkom smatrate utaju poreza i carine?
Ne, nego kvalitetan ekonomski program koji nude celnici jedne od vodecih firmi u Bosni i Hercegovini koji su dokazali da znaju poslovati (a koji su sve sto danas imaju stekli iskljucivo radom, a ne prevarom) i strucnjaci kao sto je makroekonomist Dragoljub Stojanov. Rijec je o viziji koja nije daleko od ostvarivog.
Je li pod multinacionalnom strankom smatrate i to što su svi glavni u stranci iz jedne kuće?
Nije tacno. Predsjednik stranke je Mladen Ivankovic Lijanovic, a dopredsjednici su Ranko Bakic, Jerko Ivankovic i Mersed Serifovic. I ima jos nekoliko clanova predsjednistva koji prisustvuju sjednicama i odlucuju u donosenju odluka. Takodjer, svi skupa kreiraju programska nacela stranke.
Je li to što je osnovana u jednonacionalnoj sredini a većina članova je iz drugih naroda dovoljan dokaz da je to multinacionalna stranka?
Presimplificirano. No, i to je jedan od dokaza, jer pitanje majoriteta ne bih zanemarila u nasem slucaju.
Gospodjo draga,i ja bih bio oduševljen tom strankom da mi dobro plaća kao tebi(ja sam oduševljen svojom firmom).
Mozda tebe bolju placaju nego mene.
Gospodjo draga,gospoda Ivanković treba vlast da bi se mogla ekonomski širiti a ne da bi pomogla nekome.
Valjda su dovoljno jaki da se mogu prosiriti na ekonomskom planu. Imaju incesticiju i prihode. Zasto im treba politika za to?
Gospodi Ivankovićima trebaju glasovi a ona ih kupuje kod druga dva naroda jer Hrvati u toj jednonacionalnoj sredini imaju sve i ne može ih se kupiti.
Ne znam kako se to glasovi kupuju. Mozemo li tvoj glas kupiti? A sto se tice Hrvata, Stranka Radom za boljitak je najjaca opozicija HDZ-u u Sirokom Brijegu, gdje je i osnovana.
Gospodjo draga,za milion maraka bi ti isti Ivankovići prodali ovu državu kad bi im sutra zapelo.
To je tvoj komentar na koji ja nemam komentar.
Nek se uhvate posla koji su naučili raditi a politiku neka ostave nekome drugom.
Kome?
Ne znači ako je neko dobar mesar da zna voditi i državu.
Potcjenjujes!
Gospodjo draga,samo ti radi svoj posao jer si za njega plaćena,ali nemoj živjeti u iluzijama.
Vec davno sam prestala zivjeti u iluzijama. Da nisam, ne bih se bavila poslom kojim se bavim, vec bih svoje sposobnosti iskoristila u kreativnije stvari poput umjetnosti i slicnoga.
I da, jos uvijek sam gospodjica.
micika

Post by micika »

jao satrologije i bacanja prasine u oci :x :x :x

"za boljitak" :? ciji boljitak :-? predsjednik stranke je glup ko noc.

al' hajde mozda vam neko i povjeruje :D

Bosmen,slazem se sa tobom u potpunosti.
Nacionalniid_BOSANCI

za boljitak wrote:Pozdrav svima. Ja sam jedna od osoba zaduzenih za odnose s javnoscu u Narodnoj stranci Radom za boljitak i rado bih vam odgovorila na sva pitanja. Moram reci da sam, kao osoba koja potpuno profesionalno radi u stranci (dakle, ne kao njen clan) odusevljena cinjenicom da je to prva prava multinacionalna stranka koja se zalaze za prava svih naroda.
Fascinantno je to da je osnovana u 99,9 postotnoj jednonacionalnoj sredini, a da ima 80 posto clanova iz drugih naroda.
Ima sve vise kvalitetnih kadrova, a ideja o alternativnim tijelima je, po mom misljenju, sjajna.
Ja mogu glasati za Vas ili neke druge pod uslovom:

Ako si otvorena za pitanja evo ti za pocetak samo tri (3).

1. imate li u svom programu za cilj da se odmah u Bih ustav upise kao konstitutivni (BH) = Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet? :-)

2. imate li za cilj da u Bih ustavu pise da se Bih ne moze podijeliti ni na vanjskom ni na unutrasnjem planu i da ce to biti decentralizovana drzava podijeljena jedino na regije i opstine? :)

3. imate li za cilj da se pod hitno izgrade autoputevi sjever - jug i istok - zapad te da se na taj nacin pokrene BH ekonomija? :-)
ApexK2

Post by ApexK2 »

Gospodjooooooo :shock:
Ahmed.ibn.Fahalan

Hvala gospođici iz stranke Radom za Boljitak što je bila tako ljubazna da nam odgovori na neka pitanja. Žao mi je što ste propustili da spomenete Nazifa Gljivu jer vam je on najjači adut u Sarajevu :D ..šala naravno :-)
U svakom slučaju mislim da ste obezbijedili moj glas..iako ga niste kupili..
ali ako imam zamjerku ili prijedlog ona bi se ticala slabe organizacije u Sarajevu jer sam ja za informaciju o vama morao da dođem na internet.
Mislim da vam aktivisti na terenu čija bi zadaća bila da informišu ljude o programu stranke ne bi nimalo naškodili..naprotiv :D
ApexK2

Post by ApexK2 »

Ode Gospoja moj ti Ahmede...a plate tj. plache :? :shock: :D
Ahmed.ibn.Fahalan

I ako može neka adresa na internetu na kojoj se mogu naći podrobnije informacije :D
za boljitak

Post by za boljitak »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
za boljitak wrote:Pozdrav svima. Ja sam jedna od osoba zaduzenih za odnose s javnoscu u Narodnoj stranci Radom za boljitak i rado bih vam odgovorila na sva pitanja. Moram reci da sam, kao osoba koja potpuno profesionalno radi u stranci (dakle, ne kao njen clan) odusevljena cinjenicom da je to prva prava multinacionalna stranka koja se zalaze za prava svih naroda.

1. imate li u svom programu za cilj da se odmah u Bih ustav upise kao konstitutivni (BH) = Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet? :-)

2. imate li za cilj da u Bih ustavu pise da se Bih ne moze podijeliti ni na vanjskom ni na unutrasnjem planu i da ce to biti decentralizovana drzava podijeljena jedino na regije i opstine? :)

3. imate li za cilj da se pod hitno izgrade autoputevi sjever - jug i istok - zapad te da se na taj nacin pokrene BH ekonomija? :-)
Duzna sam ti odgovore. Sad sam u guzvi. Inace http://www.zaboljitak.ba
vratnik

Post by vratnik »

Zahvaljujem se prestavniku stranke na javljanju, to je potez vrijedan hvale. Molim kolege forumase da ne krse pravila debate, nije konstruktivno pucanje corcima, ako imate pitanje bujrum, cilj je bio naci nekoga ko ce na to odgovoriti, sad smo nasli uho, nema potrebe da vristimo, tu je.
Pitanje je da li ce se ijedna druga stranka oglasiti.
Pitanje za Gospodjicu: Kako mislite zaustaviti sverc robom iz Hrvatske (za mene je sverc ono sto ulazi pez placenih carina), kad se zna da je zahvaljujuci toj istoj robi nemal broj ljudi iz okoline Gruda stekao ne malo bogatstvo? ( a o moci istih je suvisno govoriti)?
Po kojim udzbenicima be se po vasem misljenju trebalo predavati u skolama?
Koji je NAS jezik u bosanskohercegovackim skolama, i sta treba da pise na koricama citanke ucenika iz npr. Gruda, posto se radi, o kako vi rekoste 99%.... (nesto).
Sta je misljenje Vase stranke o tuzbi protiv Ser & Crgr?
To bi bilo to, hvala.
Prenj

Post by Prenj »

bosmen wrote:Gospodjice,niste mi odgovorili koliko Lijanovići (ta firma koja je dokazala da zna poslovati)ima dužna državi na ime poreza,carina i akciza?
Bacate prašinu u oči kao da ništa niko nema pojma.
Mislim da vam je bolje da se niste javili.
Bosmen,

jesi li ti miner po profesiji?

Svaka cast Stranci za Boljitak sto posvecuju paznju i ovom forumu. Takodje svaka im cast kada su imali hrabrosti da osnuju stranku u zapadnoj Hercegovini u vrijeme kada tamo opozicije nije ni bilo!
cool

Post by cool »

Prenj wrote: Svaka cast Stranci za Boljitak sto posvecuju paznju i ovom forumu. Takodje svaka im cast kada su imali hrabrosti da osnuju stranku u zapadnoj Hercegovini u vrijeme kada tamo opozicije nije ni bilo!
To je jedina stvar na kojoj im cestitam, al da su pravili finansijske malverzacije a nisu na vlasti, pravili su, i to zesce malverzacije.
Jos jedna stvar koja mi se ne dopada, je jedan intervju starog Lijana na HRT-u prije par godina. :(
vratnik

Post by vratnik »

za boljitak wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:

Duzna sam ti odgovore. Sad sam u guzvi. Inace http://www.zaboljitak.ba

Nemojte da bude: "obecanje, ludom radovanje, mi stvarno ocekujemo Vase javljanje.
za boljitak

Post by za boljitak »

bosmen wrote:Vidiš da je u gužvi,
radi,
za boljitak svih njih.
A svašta si je i pitao.
Nisam politicarka da bih se koristila floskulama kako radim za nekog, a nisam ni toliko odana da bih radila za boljitak tih tamo. Radim iskljucivo za svoj boljitak, kao i svako od vas. Takodjer, stav u stranci i poruka ljudima su vrlo jasni: radite, pa cete imati, a ne mi cemo raditi za vas da biste imali. Stoga, bosmen, mislim da ti ironija nije bila na mjestu.
Dalje, evo me na forumu u svome privatnom vremenu, jer na poslu nemam vremena posjecivati "razonodne" strane.
I da, konacno da odgovorim na pitanja.

1. imate li u svom programu za cilj da se odmah u Bih ustav upise kao konstitutivni (BH) = Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet?
- Nemamo. Zato sto se NS Radom za boljitak zalaze sa prava svih naroda, a to podrazumijeva i pravo na nacionalni identitet i nacionalno izjasnjavanje. Tesko da cete jednom Srbinu iz Bijeljine osporiti pravo da se tako izjasnjava ili Hrvatu iz Sirokog ili Gruda koji su cijeli zivot bili orijentirani (ma koliko se to nama ne dopadalo) na hrvatski jezik i hrvatsku kulturu. Bosnjacima koji misle da su konacno stekli pravo na ime svoje nacije takodjer necete moci ovo nametnuti. Na stranu sta ja privatno mislim, ovo su objektivni razlozi zbog kojih je to nemoguce.

2. imate li za cilj da u Bih ustavu pise da se Bih ne moze podijeliti ni na vanjskom ni na unutrasnjem planu i da ce to biti decentralizovana drzava podijeljena jedino na regije i opstine?
- Da, decentralizacija vlasti je jedna od stavki u stranackim prograsmkim nacelima.

3. imate li za cilj da se pod hitno izgrade autoputevi sjever - jug i istok - zapad te da se na taj nacin pokrene BH ekonomija?
- Svakako. Stranka je nedavno reagirala kada je cula da Hrvatska gradi dionicu auto puta Dubrovnik - Split u zaobilaznici, cime bi Neum bio izostavljen. Imamo mi puno toga za cilj, ali kako ga ostvariti. Na srecu, za premijera Alternativne vlade imenovan je Dragoljub Stojanov, najkompetentnija osoba iz oblasti ekonomije u BiH. Ne sumnjamo u njegove ekonomske programe.

Odgovori za vratnik:
1. Kako mislite zaustaviti sverc robom iz Hrvatske (za mene je sverc ono sto ulazi pez placenih carina), kad se zna da je zahvaljujuci toj istoj robi nemal broj ljudi iz okoline Gruda stekao ne malo bogatstvo? ( a o moci istih je suvisno govoriti)?
- Mozda vam je poznato da je stranka mnogo negodovala kada je uveden PDV za domace proizvode, jer se time gusi domaca proizvodnja. Stranka Radom za boljitak se bori iskljucivo za domaci proizvod, mnogo se bavi podacima iz vanjskotrgovinske komore i sugerira na neproporcionalnosti uvoza i izvoza. Politika u stranci je da se koristi samo domace, primjera radi, dopredsjednik Jerko Ivankovic ne zeli piti mineralnu vodu koja nije iz BiH. A odgovor na to kako zasutaviti je jednostavan, uvodjenjem visokih carina, odnosno poreza.

Po kojim udzbenicima be se po vasem misljenju trebalo predavati u skolama?
- Po mome misljenju, licnom, po jedinstvenom programu koji, nazalost jos nije usvojen. Svjesni cinjenice da je to jos uvijek neizvodljivo, celnici u stranci smatraju da treba biti dozvoljena upotreba udzbenika koji odgovaraju svakome od naroda. Ponavljam, licno mislim da je nuzno uvesti jedinstven bh. program.

Koji je NAS jezik u bosanskohercegovackim skolama, i sta treba da pise na koricama citanke ucenika iz npr. Gruda, posto se radi, o kako vi rekoste 99%.... (nesto).
- U BiH su konstitutivna tri jezika, u Federaciji BiH bosanski i hrvatski, u RS-u srpski. Dakle, u Grudama definitivno hrvatski, jer su ti ljudi taj isti jezik govorili i ranije. Ja sam, iako sam po profesiji profesorija knjizevnosti i bosanskog jezika, svjesna da bi bio fasizam i krajnji apsurd traziti od nekoga iz ovih podrucja da govori bosanski, ako ste na to ciljali.

Sta je misljenje Vase stranke o tuzbi protiv Ser & Crgr?
- Treba istrajati u tome.

Uh, bas se umorih. Eto, bosmen, imam ja vremena i za ovo. A nemoj mi reci da ovo radim za boljitak njih ili nas.
I Nazif Gljiva vec odavno nije clan ove stranke, na srecu moju veliku.
Post Reply