radnja u pripremi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dove
Grijem se na: sluty

#1 radnja u pripremi?

Post by dove »

imam u planu otvaranje radnje. vidjam po Sarajevu dosta radnji, koje najnormalnije rade, a u izlogu im stoji natpis "Radnja u pripremi", pa me interesuje sta "donosi" radnja u pripremi i koliko dugo moze biti "u pripremi", kakve su procedure i olaksice u odnosu na ostale radnje "bez pripreme"?
dove
Grijem se na: sluty

#2 Re: radnja u pripremi?

Post by dove »

ima li jos iko neku provjerenu info, kako to sve funkcionise?
poznanik

#3 Re: radnja u pripremi?

Post by poznanik »

dove wrote:imam u planu otvaranje radnje. vidjam po Sarajevu dosta radnji, koje najnormalnije rade, a u izlogu im stoji natpis "Radnja u pripremi", pa me interesuje sta "donosi" radnja u pripremi i koliko dugo moze biti "u pripremi", kakve su procedure i olaksice u odnosu na ostale radnje "bez pripreme"?
Moze biti do kada ne naleti neki iz inspekcije koji nece da primi mito...
talić

#4 Re: radnja u pripremi?

Post by talić »

"radnja u pripremi" znači da ne radiš nego da se spremaš da počneš sa radom. Dakle to ti je kao da napišeš na radnji "Radim na crno". Možeš imati više štete nego koristi prema tome savjetujem ti da radiš sve po propisu i da onda možeš mirno spavati (ukoliko budeš poslovao pozitivno).
Suzie Q

#5 Re: radnja u pripremi?

Post by Suzie Q »

pored moje zgrade je neki butik za starije žene, radi već godinama...ali svaki put kad je inspekcija na terenu oni na stakla nalijepe "Radnja u pripremi". ponekad i zatvore tih nekoliko dana.
kad sam već kod toga, čula sam da ako inspekcija nađe zatvorenu radnju u radno vrijeme u periodu obilaska (pošto se uglavnom već zna da inspekcija obilazi radnje), oni imaju pravo zapečatiti tu radnju. je li to istina?
Post Reply