Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
4m3l

#1 Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by 4m3l »

Uskoro zavrsavam sa otvaranjem radnje, u međuvremenu sam se naslusao raznih prica, mene zanima na sta najvise treba obracati paznju ?

I nije valjda da i ako sam 100% regularan, da ce mi naci nesto cisto radi reda da platim kakvu kaznu?
Puf

#2 Re: Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by Puf »

4m3l wrote:Uskoro zavrsavam sa otvaranjem radnje, u međuvremenu sam se naslusao raznih prica, mene zanima na sta najvise treba obracati paznju ?

I nije valjda da i ako sam 100% regularan, da ce mi naci nesto cisto radi reda da platim kakvu kaznu?
ako si 100% regularan ne mogu ti naci nista.
saimidin

#3 Re: Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by saimidin »

aldinmah wrote:
4m3l wrote:Uskoro zavrsavam sa otvaranjem radnje, u međuvremenu sam se naslusao raznih prica, mene zanima na sta najvise treba obracati paznju ?

ako si 100% regularan ne mogu ti naci nista.
toliko pravilnika ima i cesto se mijenjaju da ces tesko ikada biti 100% regularan.

najvise zavisi kako je inspektor raspolozen taj dan

:lol:

i koliku je zacrtao da ti napise kaznu dok je ulazio.

salu nastranu, uracunaj u troskove da ti kazne budu bar 1000 godisnje,
pa ako bude manje kazni, vise ce tebi ostati

:thumbup: :bih:
muha_sa

#4 Re: Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by muha_sa »

pazi gdje ceš ih na rucak izvest--nemoj u neku prcvaru :-) :D
HAVANA

#5 Re: Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by HAVANA »

Radnja je sirok pojam.Kakve radnje?Za pocetak osnovne stvari tipa istaknuto radno vrijeme,aparat za gasenje pozara,prva pomoc ,pa cak su me peglali i za grb bih a4 formata uokviren...Onda istaknute cijene,izdavanje racuna,kasa,polog pazara,stanje robe...E ako si jos uvoznik,dernek...Apaurin ujutro i laganini...
awekenings

#6 Re: Radnja - Na sta obracati paznju zbog inspekcije

Post by awekenings »

Stvari koje trebaju biti istaknute: Grb BiH, ID broj, pravilnik o uslovima prodaje, Obavijest o izdavanju fiskalnih racuna
Kasa: Odluku o pocetnom stanju u kasi (u fiskalnih kasa je pravilnije unositi gotovinu ujutro a iznositi kad zavrsavas dan)
Od knjiga (zavisi od djelatnosi), ali koje sigurno trebaju: šihtarica, evidencija uposlenih radnika, knjiga dnevnih izvjestaja, trgovacka knjiga na malo, knjiga prometa, epo, pldi, kpr .... itd ...dnevno vodis nalog isplate, naplate i blagajnicki dnevnik ...
Kod kase uvijek trebas imati knjigu: pisani fiskalni racun i pisani reklamirani racuna (korisiti se ako ti se kasa pokvari).. pretezno budu a5 ili a6 formata.
Na vratima istaknuto ime firme, radno vrijeme, kojim danima se ne radi (tipa praznici i to), ime vlasnika
Takodjer trebas imati ovjerene:pravlnik firme, pravlnike o zastiti na radu, pravilnik o pozaru (tako se nekako zove) .. i ima josh par pravilnika, raspitaj se kod knjgovodje ..

Verovatno sam nesh zaboravio ...al' otrpilike trebas imati jednog choeka koji će obavljati sve ove gluposti .. :-)
Post Reply