radni kolega
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
opasno
#1 radni kolega
Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
-
baklava2
#2 Re: radni kolega
e sad očekuj dosta zahebancije al ja ti moram reć da se u moje vrijeme to zvalo udvaranje a danas se zove sexualno uznemiravanje .
teoretičari će ti reći da popričaš sa njim i skreneš mu pažnju da ti to ne prija. naravno ako ti to ne prija a čini mi se da ne pročitah da ti je neugodno. malo se ne računa
Sent from my kauč using tastatura
teoretičari će ti reći da popričaš sa njim i skreneš mu pažnju da ti to ne prija. naravno ako ti to ne prija a čini mi se da ne pročitah da ti je neugodno. malo se ne računa
Last edited by baklava2 on 30/11/2013 00:16, edited 2 times in total.
-
Merkel
#3 Re: radni kolega
lavizindierbaklava2 wrote:e sad očekuj dosta zahebancije al ja ti moram reć da se u moje vrijeme to zvalo udvaranje a danas se zove sexualno uznemiravanje .
teoretičari će ti reći da popričaš sa njim i skreneš mu pažnju da ti to ne prija. naravno ako ti to ne prija a čini mi se da ne pročitah da ti je neugodno
- gnjev
#4 Re: radni kolega
Asikujete
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
Djubre_
#5 Re: radni kolega
Odgrizi mu ruku
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- burek_in_space
#6 Re: radni kolega
Prepade me, pomislih da se radi o meni, ali ja nisam ozhenjen. Srecom.
- MedenoSrce
#7 Re: radni kolega
vjerovatno te je begenisao od ranije samo se sada oslobodio jer se tvoj status promijenio.opasno wrote:Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
da sam na tvom mjestu, otvoreno bih mu rekla da se ne osjecam ugodno i da to nije odnos kakav zelis za vas dvoje, ukoliko te ne popusti pisi prijavu ili trazi premjestaj u drugi odjel.
- Ridjobrki
#8 Re: radni kolega
Tvoj kolega je jedna divna osoba kojoj je jako stalo do opuštene i prijatne atmosfere na poslu. Neki ljudi jednostavno imaju sreću sa saradnicima ali je ponekad ne znaju dovoljno cijeniti. Često dodirivanje ukazuje da je kolega taktilna osoba (proguglaj ovo, nemoj da zbog svoje neinformiranosti i neznanja dovedeš kolegu u neprijatnu situaciju), neposredna i sposobna za bliskost sa drugim ljudima.opasno wrote:Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
Najbolje što možeš učiniti je da cijeniš njegovu pažnju, uživaš u njoj i uzvratiš mu maksimalno. Kolega će to sigurno znati cijeniti.
- burek_in_space
#9 Re: radni kolega
A da se kladimo da joj toliko ni ne smeta, nego ispipava puls naroda, da vidi shta joj je chiniti 
-
baklava2
#10 Re: radni kolega
počelo je
Sent from my kauč using tastatura 2
Sent from my kauč using tastatura 2
-
Sport-fan
#11 Re: radni kolega
opasno wrote:Radni kolega radi u mojoj firmi već godinu dana. Od početka smo se dobro slagali i mogli pričati o svemu, valjda što smo ista generacija. Oženjen je i ima malo dijete. Ja sam se udala prije pola godine, i prije toga smo pričali nekad o svim pripremama i prvi je znao za sve. Zadnja 2 - 3 mjeseca se počeo zezati sa mnom, zadirkivati i dodirivati kada god prođe pored mog stola, za vrat, ruku, kosu i to kad nema nikoga u kancelariji. Koristi svaku priliku da me uhvati za ruku. Kaže da sam mu simpatična, da je to sve neka zeza i da to radi zbog neke opuštenije atmosfere na poslu. Malo mi je neugodno, da i drugi na poslu ne bi šta pomislili. Ne znam otkud takva promjena u ponašanju prema meni.
Ma daj mu malo,nemoj biti takva,haha...
salim se,naravno nedaj da te iskoristi u bilo kojem smislu.
- MedenoSrce
#12 Re: radni kolega
da joj ne smeta tamam bi je zanimalo sta misli forumski pukburek_in_space wrote:A da se kladimo da joj toliko ni ne smeta, nego ispipava puls naroda, da vidi shta joj je chiniti
nego zenska konta, mozda je to normalno samo ja paranoisem
Ukratko: takvo ponasanje medju kolegama nije normalno niti prihvatljivo
-
theTruePath
#13 Re: radni kolega
Zeli da mu budes privremena sexualna afera s posla,naravno ti nebi trebala pristati na to jer si udata
a on te zeli iskoristiti za sex
a on te zeli iskoristiti za sex
- burek_in_space
#14 Re: radni kolega
Shto se onda ove moje ne bune, ako nije normalno i prihvatljivo?MedenoSrce wrote:da joj ne smeta tamam bi je zanimalo sta misli forumski pukburek_in_space wrote:A da se kladimo da joj toliko ni ne smeta, nego ispipava puls naroda, da vidi shta joj je chiniti
nego zenska konta, mozda je to normalno samo ja paranoisem
Ukratko: takvo ponasanje medju kolegama nije normalno niti prihvatljivo
Njoj je neugodno da i drugi na poslu ne bi shta pomislili, nigdje ne kazhe da je njoj neugodno shto je u centru njegove pazhnje.
Ako grijeshim, izvinjavam se unaprijed, ali neshto sam sumnjichav.
- Ridjobrki
#15 Re: radni kolega
Ovo je gruba i neistinita generalizacija koja ne uzima u obzir individualnost i različitost ljudskih karaktera i priroda. Neki ljudi su jednostavno skloniji stupanju u bliske odnose iz ovih ili onih razloga što je već teren psihologije i psihoanalize.MedenoSrce wrote: Ukratko: takvo ponasanje medju kolegama nije normalno niti prihvatljivo
Moguće je da kolega nije imao dovoljno pažnje i nježnosti kroz odrastanje pa sad želi nadoknaditi taj deficit. Bilo bi grubo, neljudski i nekolegijalno to mu odreći.
- MedenoSrce
#16 Re: radni kolega
ako ja grijesim onda je ona paglu
- smasma
#17 Re: radni kolega
objasnio čojkbaklava2 wrote:e sad očekuj dosta zahebancije al ja ti moram reć da se u moje vrijeme to zvalo udvaranje a danas se zove sexualno uznemiravanje .
teoretičari će ti reći da popričaš sa njim i skreneš mu pažnju da ti to ne prija. naravno ako ti to ne prija a čini mi se da ne pročitah da ti je neugodno. malo se ne računa![]()
-
theTruePath
#18 Re: radni kolega
Daj baRidjobrki wrote:Ovo je gruba i neistinita generalizacija koja ne uzima u obzir individualnost i različitost ljudskih karaktera i priroda. Neki ljudi su jednostavno skloniji stupanju u bliske odnose iz ovih ili onih razloga što je već teren psihologije i psihoanalize.MedenoSrce wrote: Ukratko: takvo ponasanje medju kolegama nije normalno niti prihvatljivo
Moguće je da kolega nije imao dovoljno pažnje i nježnosti kroz odrastanje pa sad želi nadoknaditi taj deficit. Bilo bi grubo, neljudski i nekolegijalno to mu odreći.
- Zatamnjena stakla
#19 Re: radni kolega
Podaj mu!
- Ridjobrki
#20 Re: radni kolega
Niko ne kaže da ti griješiš nego samo da postoji mogućnost da problemu pristupaš previše isključivo i jednostrano. I možda pogrešno.MedenoSrce wrote:ako ja grijesim onda je ona paglu
Ukoliko si u krivu mogla bi svojim pisanjem uzrokovati ozbiljan poremećaj međuljudskih odnosa u kolektivu.
-
theTruePath
#21 Re: radni kolega
Jel na tvom poslu sve neki psihicki poremeceni slucaji koji onako pipaju ljude jer im nedostajalo paznje u proslosti? pa to je bolesnoRidjobrki wrote:Niko ne kaže da ti griješiš nego samo da postoji mogućnost da problemu pristupaš previše isključivo i jednostrano. I možda pogrešno.MedenoSrce wrote:ako ja grijesim onda je ona paglu
Ukoliko si u krivu mogla bi svojim pisanjem uzrokovati ozbiljan poremećaj međuljudskih odnosa u kolektivu.
Veca je sansa da joj se jednostavno udvara
- MedenoSrce
#22 Re: radni kolega
ne udvara se on njoj, trazi prostor za diskretnu kres shemu
- Ridjobrki
#23 Re: radni kolega
theTruePath wrote: Veca je sansa da joj se jednostavno udvara
Ne negiram da postoji i ta mogućnost u nekoj varijanti ali nisam pristalica da se odmah sve posmatra sa strane seksizma i šovinizma.MedenoSrce wrote:ne udvara se on njoj, trazi prostor za diskretnu kres shemu
@opasno: postoji jednostavan test koji bi mogao pomoći: ukoliko nekad slučajno uhvatiš kolegin pogled na svojim dojkama to je nesumnjiv dokaz da je cijela stvar platonska i ima korijene u koleginim neriješenim mother issues. Riječ je o bezazlenoj pojavi i nemoj da ti to smeta.
- burek_in_space
#24 Re: radni kolega
Pa ko nije pit'o nije ni dobio...a tebeMedenoSrce wrote:ne udvara se on njoj, trazi prostor za diskretnu kres shemu
- MedenoSrce
#25 Re: radni kolega
nek on pita, niko mu ne brani ha ja