Radna knjižica
Moderator: anex
-
Karen
#1 Radna knjižica
Kako se vadi radna knjižica?
Šta je od papira potrebno odnijeti na šalter da se to završi u jednom danu?
Zvala sam zavod, ali se naravno nitko ne javlja?
Pretpostavljam knjižica, ovjerena kopija diplome (ili uvjerenja), cips? Treba li državljanstvo, matična knjiga? Nešto plaćati dodatno?
Šta je od papira potrebno odnijeti na šalter da se to završi u jednom danu?
Zvala sam zavod, ali se naravno nitko ne javlja?
Pretpostavljam knjižica, ovjerena kopija diplome (ili uvjerenja), cips? Treba li državljanstvo, matična knjiga? Nešto plaćati dodatno?
-
tandrkalo
#2 Re: Radna knjižica
http://www.novigradsarajevo.ba/stream/s ... hp?pid=119
ali pazi kad kupujes radnu knjizicu...razlikuju se od opstine do opstine..
pogledaj na drugim stranicama opstina sta oni traze
ali pazi kad kupujes radnu knjizicu...razlikuju se od opstine do opstine..
pogledaj na drugim stranicama opstina sta oni traze
-
Karen
#3 Re: Radna knjižica
Hvala ti puno!
Znači cips ipak ne treba?
Novi grad i Novo Sarajevo spada u isti zavod?
Super, hvala još jednom!
Super, hvala još jednom!
-
melb26sa
#4 Re: Radna knjižica
Istinita prica iz jednog od biroa- ne znam sad koji je bio. Poznanica otisla da se prijavi i dosla oko 12, pola jedan kad tamo naravno guzva. Izlijece neki uposlenik i vice primamo stranke do jedan, samo do jedan - naravno to nigdje nije bilo napisano. Poznanica se cak ponudila da ce doci drugi dan i donijeti im isprintane papire da polijepe po vratima da ljudi znaju da ne stoje bezveze ali ona ne ide dok ne zavrsi sta treba. I sad ceka tog momka da je primi kad druga neka sefica se tetom cistacicom u drugu kancelariju i sta ce jesti - jedna donijela salamu i kifle, druga jogurt i fino se zatvorile u kancelariju i zakljucale vrata.
Dolazi jos jedan covjek i kuca na vrata a one vicu rad sa strankama do jedan. Pita on gdje to pise, kaze ne pise nigdje ali svi znaju da je tako. Ispostavi se da je covjek iz Federalne inspekcije rada i tada nastaje sveopsti haos - one nabrzaka sklanjaju rucak i jedva mu otvaraju vrata. Inspektor ulazi i trazi seficu pa odose da je nadju a u medjuvremenu ta sto je uputila poznanicu da ceka na momka da je primi odjednom nalazi vrijeme da je primi i objasni/uradi sta treba.
A da, @karen, budi spremna na cekanje i redove.
Dolazi jos jedan covjek i kuca na vrata a one vicu rad sa strankama do jedan. Pita on gdje to pise, kaze ne pise nigdje ali svi znaju da je tako. Ispostavi se da je covjek iz Federalne inspekcije rada i tada nastaje sveopsti haos - one nabrzaka sklanjaju rucak i jedva mu otvaraju vrata. Inspektor ulazi i trazi seficu pa odose da je nadju a u medjuvremenu ta sto je uputila poznanicu da ceka na momka da je primi odjednom nalazi vrijeme da je primi i objasni/uradi sta treba.
-
tandrkalo
#5 Re: Radna knjižica
provjeri na stranici opstine Novo SarajevoKaren wrote:Hvala ti puno!
Super, hvala još jednom!
a za zavod ne znam...ja se nisam prijavljivala na biro..samo mi je trebala radna knjizica
sretno u svakom slucaju
-
tandrkalo
#6 Re: Radna knjižica
da bogdom ti inspektori malo vise obilaze...od biroa do domova zdravlja...melb26sa wrote:Istinita prica iz jednog od biroa- ne znam sad koji je bio. Poznanica otisla da se prijavi i dosla oko 12, pola jedan kad tamo naravno guzva. Izlijece neki uposlenik i vice primamo stranke do jedan, samo do jedan - naravno to nigdje nije bilo napisano. Poznanica se cak ponudila da ce doci drugi dan i donijeti im isprintane papire da polijepe po vratima da ljudi znaju da ne stoje bezveze ali ona ne ide dok ne zavrsi sta treba. I sad ceka tog momka da je primi kad druga neka sefica se tetom cistacicom u drugu kancelariju i sta ce jesti - jedna donijela salamu i kifle, druga jogurt i fino se zatvorile u kancelariju i zakljucale vrata.
svakako imamo toliko nezaposlenih koji bi uskocili na takvo radno mjesto i sve s pjesmom radili..
-
Karen
#7 Re: Radna knjižica
Ma nije tako loše ni čekati u redu, vidiš čuda i čudesa (najsmješnije su mi bakice koje samo kukaju). Koliko sam se načekala po redovima, mogla sam sociološko-psihološku studiju provesti
A još ako mi nađu posao, nema veze za čekanje

A još ako mi nađu posao, nema veze za čekanje
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#8 Re: Radna knjižica
Treba ti sve to sto si nabrojala, a uz to i potvrda da nemas registrovanu nikakvu firmu ili poduzetnistvo na svoje ima. To vadis u opstini.
-
La_Forge
#9 Re: Radna knjižica
Šta u slučaju nestanka(krađe/uništenja radne knjižice?
Treba mi dakle duplikat radne knjižice - da li je za to zadužen Zavod ili Opština?
Treba mi dakle duplikat radne knjižice - da li je za to zadužen Zavod ili Opština?
- art vandeley
#10 Re: Radna knjižica
gdje kupiti radnu knjizicu?
- perfect_guy
#11 Re: Radna knjižica
u envera šehovića, u objektu od cigle kojem pripada i kafe Biblioteka ima knjižara koja prodaje radne knjižiceart vandeley wrote:gdje kupiti radnu knjizicu?
-
L25
#12 Re: Radna knjižica
[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/aa/Desktop/najnajnovije/DSC_0254.JPG[/img]
[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/aa/Desktop/najnajnovije/DSC_0256.JPG[/img]
Knjižica 7.5km
Zahtjev 0.5km
[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/aa/Desktop/najnajnovije/DSC_0256.JPG[/img]
Knjižica 7.5km
Zahtjev 0.5km
-
blesava
#13 Re: Radna knjižica
U svim drzavnim institucijama je radno vrijeme sa strankama do 13 ili do 14 sati, jer ti ljudi nakon sto zavrse sa strankama trebaju i da te zahtjeve stranaka obrade i obave jos drugog posla koji ne mogu obaviti dok rade sa strankama Znaci rad konkretno u birou nije samo ono sto vi vidite za vrijeme rada tog biroa sa strankama.
- 600
#14 Re: Radna knjižica
Trebao bih sutra da kupim radnu knjizicu pa me zanima gdje to uraditi.U opstini mi neko kaze da se uzima ali mi je to nesto sumljivo da onu prodaju.Ako neko zna,za opstinu novi grad ?
- AstorH
#15 Re: Radna knjižica
Ako je neko iz HR u HR se ne koristi radna knjizica od 07/2013.g. Razmjena podataka i vodjenje staza ide elektronskim putem, da ne kupuje bezveze.
- AstorH
#16 Re: Radna knjižica
Evo sad sam ispravio, stavio sam mjesec.
Ja sam u Karlovcu proslo ljeto predavao za posao uzela mi sve papire, a za radnu kaze ne treba nam to, vise nije potrebna.
Ja sam u Karlovcu proslo ljeto predavao za posao uzela mi sve papire, a za radnu kaze ne treba nam to, vise nije potrebna.
-
yaro_66
#17 Re: Radna knjižica
Pozzzzzz,
ako je osoba prijavljena u entitetu rs da li moze izvaditi radnu knjizicu u federaciji i obrnuto?
Ako netko zna bio bih jako zahvalan,pozzzzzz
ako je osoba prijavljena u entitetu rs da li moze izvaditi radnu knjizicu u federaciji i obrnuto?
Ako netko zna bio bih jako zahvalan,pozzzzzz
-
tagomago
#18 Re: Radna knjižica
vadiš u općini gdje ti je adresa stanovanja. tamo ti i upisuju diplome.