Radna knjižica

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Karen

#1 Radna knjižica

Post by Karen »

Kako se vadi radna knjižica?
Šta je od papira potrebno odnijeti na šalter da se to završi u jednom danu?
Zvala sam zavod, ali se naravno nitko ne javlja?

Pretpostavljam knjižica, ovjerena kopija diplome (ili uvjerenja), cips? Treba li državljanstvo, matična knjiga? Nešto plaćati dodatno?
tandrkalo

#2 Re: Radna knjižica

Post by tandrkalo »

http://www.novigradsarajevo.ba/stream/s ... hp?pid=119

ali pazi kad kupujes radnu knjizicu...razlikuju se od opstine do opstine..
pogledaj na drugim stranicama opstina sta oni traze
Karen

#3 Re: Radna knjižica

Post by Karen »

Hvala ti puno!
Znači cips ipak ne treba?

Novi grad i Novo Sarajevo spada u isti zavod?

Super, hvala još jednom!
melb26sa

#4 Re: Radna knjižica

Post by melb26sa »

Istinita prica iz jednog od biroa- ne znam sad koji je bio. Poznanica otisla da se prijavi i dosla oko 12, pola jedan kad tamo naravno guzva. Izlijece neki uposlenik i vice primamo stranke do jedan, samo do jedan - naravno to nigdje nije bilo napisano. Poznanica se cak ponudila da ce doci drugi dan i donijeti im isprintane papire da polijepe po vratima da ljudi znaju da ne stoje bezveze ali ona ne ide dok ne zavrsi sta treba. I sad ceka tog momka da je primi kad druga neka sefica se tetom cistacicom u drugu kancelariju i sta ce jesti - jedna donijela salamu i kifle, druga jogurt i fino se zatvorile u kancelariju i zakljucale vrata.

Dolazi jos jedan covjek i kuca na vrata a one vicu rad sa strankama do jedan. Pita on gdje to pise, kaze ne pise nigdje ali svi znaju da je tako. Ispostavi se da je covjek iz Federalne inspekcije rada i tada nastaje sveopsti haos - one nabrzaka sklanjaju rucak i jedva mu otvaraju vrata. Inspektor ulazi i trazi seficu pa odose da je nadju a u medjuvremenu ta sto je uputila poznanicu da ceka na momka da je primi odjednom nalazi vrijeme da je primi i objasni/uradi sta treba.

A da, @karen, budi spremna na cekanje i redove.
tandrkalo

#5 Re: Radna knjižica

Post by tandrkalo »

Karen wrote:Hvala ti puno!
Znači cips ipak ne treba?

Novi grad i Novo Sarajevo spada u isti zavod?

Super, hvala još jednom!
provjeri na stranici opstine Novo Sarajevo
a za zavod ne znam...ja se nisam prijavljivala na biro..samo mi je trebala radna knjizica

sretno u svakom slucaju :thumbup:
tandrkalo

#6 Re: Radna knjižica

Post by tandrkalo »

melb26sa wrote:Istinita prica iz jednog od biroa- ne znam sad koji je bio. Poznanica otisla da se prijavi i dosla oko 12, pola jedan kad tamo naravno guzva. Izlijece neki uposlenik i vice primamo stranke do jedan, samo do jedan - naravno to nigdje nije bilo napisano. Poznanica se cak ponudila da ce doci drugi dan i donijeti im isprintane papire da polijepe po vratima da ljudi znaju da ne stoje bezveze ali ona ne ide dok ne zavrsi sta treba. I sad ceka tog momka da je primi kad druga neka sefica se tetom cistacicom u drugu kancelariju i sta ce jesti - jedna donijela salamu i kifle, druga jogurt i fino se zatvorile u kancelariju i zakljucale vrata.

Dolazi jos jedan covjek i kuca na vrata a one vicu rad sa strankama do jedan. Pita on gdje to pise, kaze ne pise nigdje ali svi znaju da je tako. Ispostavi se da je covjek iz Federalne inspekcije rada i tada nastaje sveopsti haos - one nabrzaka sklanjaju rucak i jedva mu otvaraju vrata. Inspektor ulazi i trazi seficu pa odose da je nadju a u medjuvremenu ta sto je uputila poznanicu da ceka na momka da je primi odjednom nalazi vrijeme da je primi i objasni/uradi sta treba.

A da, @karen, budi spremna na cekanje i redove.
da bogdom ti inspektori malo vise obilaze...od biroa do domova zdravlja...
svakako imamo toliko nezaposlenih koji bi uskocili na takvo radno mjesto i sve s pjesmom radili..
Karen

#7 Re: Radna knjižica

Post by Karen »

Ma nije tako loše ni čekati u redu, vidiš čuda i čudesa (najsmješnije su mi bakice koje samo kukaju). Koliko sam se načekala po redovima, mogla sam sociološko-psihološku studiju provesti :D

A još ako mi nađu posao, nema veze za čekanje :-) :lol:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#8 Re: Radna knjižica

Post by A1fa »

Treba ti sve to sto si nabrojala, a uz to i potvrda da nemas registrovanu nikakvu firmu ili poduzetnistvo na svoje ima. To vadis u opstini.
La_Forge

#9 Re: Radna knjižica

Post by La_Forge »

Šta u slučaju nestanka(krađe/uništenja radne knjižice?

Treba mi dakle duplikat radne knjižice - da li je za to zadužen Zavod ili Opština?
art vandeley

#10 Re: Radna knjižica

Post by art vandeley »

gdje kupiti radnu knjizicu?
perfect_guy

#11 Re: Radna knjižica

Post by perfect_guy »

art vandeley wrote:gdje kupiti radnu knjizicu?
u envera šehovića, u objektu od cigle kojem pripada i kafe Biblioteka ima knjižara koja prodaje radne knjižice
L25

#12 Re: Radna knjižica

Post by L25 »

[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/aa/Desktop/najnajnovije/DSC_0254.JPG[/img]

[img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/aa/Desktop/najnajnovije/DSC_0256.JPG[/img]

Knjižica 7.5km
Zahtjev 0.5km
blesava

#13 Re: Radna knjižica

Post by blesava »

U svim drzavnim institucijama je radno vrijeme sa strankama do 13 ili do 14 sati, jer ti ljudi nakon sto zavrse sa strankama trebaju i da te zahtjeve stranaka obrade i obave jos drugog posla koji ne mogu obaviti dok rade sa strankama Znaci rad konkretno u birou nije samo ono sto vi vidite za vrijeme rada tog biroa sa strankama.
600

#14 Re: Radna knjižica

Post by 600 »

Trebao bih sutra da kupim radnu knjizicu pa me zanima gdje to uraditi.U opstini mi neko kaze da se uzima ali mi je to nesto sumljivo da onu prodaju.Ako neko zna,za opstinu novi grad ?
AstorH

#15 Re: Radna knjižica

Post by AstorH »

Ako je neko iz HR u HR se ne koristi radna knjizica od 07/2013.g. Razmjena podataka i vodjenje staza ide elektronskim putem, da ne kupuje bezveze.
AstorH

#16 Re: Radna knjižica

Post by AstorH »

Evo sad sam ispravio, stavio sam mjesec.
Ja sam u Karlovcu proslo ljeto predavao za posao uzela mi sve papire, a za radnu kaze ne treba nam to, vise nije potrebna.
yaro_66

#17 Re: Radna knjižica

Post by yaro_66 »

Pozzzzzz,

ako je osoba prijavljena u entitetu rs da li moze izvaditi radnu knjizicu u federaciji i obrnuto?

Ako netko zna bio bih jako zahvalan,pozzzzzz
tagomago

#18 Re: Radna knjižica

Post by tagomago »

vadiš u općini gdje ti je adresa stanovanja. tamo ti i upisuju diplome.
Post Reply