Radna dozvola

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Međed1

#1 Radna dozvola

Post by Međed1 »

Planiram se oženiti sa državljankom BiH inace sam ih Hrvatske, pa me zanjima sta je sve potrebno da dobijem radnu dozvolu, kada bi došao živjeti u BiH. Unaprijed Hvala.
sammo

#2 Re: Radna dozvola

Post by sammo »

To cete rijesavati na relaciji ti i firma gdje ces se zaposliti. Izbjegavaju firme u BIH to. Ganjaj drzavljanstvo, pa ti radna dozvola nece trebati.
Međed1

#3 Re: Radna dozvola

Post by Međed1 »

sammo wrote:To cete rijesavati na relaciji ti i firma gdje ces se zaposliti. Izbjegavaju firme u BIH to. Ganjaj drzavljanstvo, pa ti radna dozvola nece trebati.
Ali ja još uvijek živim u Hrvatskoj, tako da sumnjam da imam neke šanse za državljanstvo. Koliko bi dugo moroa biti u braku ili živjeti u BiH da bi dobio državljanstvo.
sammo

#4 Re: Radna dozvola

Post by sammo »

Nazovi direktno ministarstvo u Sarajevo, tamo ces dobiti sve informacije iz prve ruke. Nemoj zvati BIH konzulat u HR, jer nemaju pojma. Nazvao sam BIH konzulat u LJ i rekla mi tamo da moja opcija ne moze, kasnije nazvao ministarstvo u SA, lijepo mi covjek objasni sta mi treba i za 6 mjeseci sam dobio drzavljanstvo, ali moj slucaj je bio naturalizacija, znaci po krvi, a to mi se cini ide do drugoga koljena. Moj savjet: u svakom slucaju trazi opciju po kojoj se dobivanjem BIH drzavljanstva ne odrices HR drzavljanstva, ipak ce HR uskoro u EU.
alphonse kauders

#5 Re: Radna dozvola

Post by alphonse kauders »

http://www.sps.gov.ba/

Ovdje imaš, ja mislim, dovoljno informacija.
Međed1

#6 Re: Radna dozvola

Post by Međed1 »

alphonse kauders wrote:http://www.sps.gov.ba/

Ovdje imaš, ja mislim, dovoljno informacija.

Hvala.
menso90

#7 Re: Radna dozvola

Post by menso90 »

Ti si lud ako dodjes zivjeti u BiH jedino ako si dobio na lotu pa dolazis da uzivas sa zenom samo, a time si sam sebi propisao najgoru smrtnu kaznu...
Post Reply