Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
- mobile9
#1 Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Tema za one kojima je posao takav da rade "s narodom". Posebno kada se dese neke ružne stvari kada čovjeku nije ni do života aa moraš biti nasmijan svakome imati strpljenja sa svakim..objašnjavati, upućivati..a sam sebi ne možeš pomoći. Paa kako izdržite i kako se snalazite ?? 
Last edited by mobile9 on 03/09/2016 18:02, edited 1 time in total.
- KB9
#2 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
promjeni poso ako ti ne godi
- supercali
#3 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Kad si i najsretniji najgore je raditi s ljudima
- Donnie Smith
#4 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Popij veselicu, naštimaj osmijeh nazor, onda će doći i onaj sam od sebe, spontani, tako smijeh funkcionioše 
Ili ako nisi za veselice i glume, promijeni posao. Nego, gdje radiš pa moraš biti nasmijana, cirkus? Jer sve i jedno mjesto u državnoj a i privatnoj službi, kad dođeš, naiđeš isključivo na namćor babe
Ili ako nisi za veselice i glume, promijeni posao. Nego, gdje radiš pa moraš biti nasmijana, cirkus? Jer sve i jedno mjesto u državnoj a i privatnoj službi, kad dođeš, naiđeš isključivo na namćor babe
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Jbga evo već osam godina gulim sa narodom. Jebeno zna biti. Svašta je prošlo kroz mene od hemije do prirodnih pripravaka (sve legalno da se razumijemo) u trenutcima depresije. Nema nekog lijeka jednostavno što se prije pomiriš da si tu gdje jesi to će ti lakše biti.
Mada ima i zanimljivih i smješnih stvari nije nikad monotono, znaju me i iznervirati do nevjerovatnih granica i moram priznati da je ovaj posao koji trenutno radim napravio džubre od mene, istjerao i zadnji molekul empatije i suosjećanja i gledam se svaki dan u ogledalu kako postajem gori i gori.
Mada ima i zanimljivih i smješnih stvari nije nikad monotono, znaju me i iznervirati do nevjerovatnih granica i moram priznati da je ovaj posao koji trenutno radim napravio džubre od mene, istjerao i zadnji molekul empatije i suosjećanja i gledam se svaki dan u ogledalu kako postajem gori i gori.
-
Last December
#6 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Radiš u direktnoj prodaji?O'zone wrote:.
- O'zone
- Globalni moderator
#7 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Nemere bit direktnija [emoji12]Last December wrote:Radiš u direktnoj prodaji?O'zone wrote:.
Poslato sa radnog mjesta...
-
almir90
#8 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Nakon nekih šest godina zajebancije sa svijetom, programirao sam se i navikao da mogu ne pokazivati emocije i sranja koja me jebu u životu. Znam da nije taj kriv ako mene nešto muči privatno. Normalno, ne mogu se sad bezveze smijati i tako, ali mogu biti prijatan i maksimalno se trudim korektno odraditi i ispoštovati mušteriju. Drugi par opanaka je kad ti dođe kakva budala da se iživljava i jebe mi živce, tu svakako imam podršku gazde da ga pošaljem u tri pm...
-
Last December
#9 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Moj jaro, nigdje tako brze transformacije karaktera nego u tom posluO'zone wrote:Nemere bit direktnija [emoji12]Last December wrote:Radiš u direktnoj prodaji?O'zone wrote:.
Uteko sam glavom bez obzira poslije 3 mjeseca, bilo je ili ja ili oni. Nisam mogao da se gledam u ogledalo više a još sam se i trudio da budem maksimalno korektan. Naravno da sam se sjebo maksimalno takvim odnosom. Jebiga, pi.ka sam
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: RE: Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Moraš se prilagoditi ili ispadaš iz igre. Napadnost, smijem slobodno reći i drskost ali u isto vrijeme prijaznost pa čak i simpatičnost (kao Privat iz Pingvina sa Madagaskara [emoji1] [emoji1] [emoji1] ) i sa svime balansirati da u ničemu ne pretjeraš a na sve to moraš biti apsolutno upućen u ono što prodaješ.Last December wrote:
Moj jaro, nigdje tako brze transformacije karaktera nego u tom poslu [emoji38]
Uteko sam glavom bez obzira poslije 3 mjeseca, bilo je ili ja ili oni. Nisam mogao da se gledam u ogledalo više a još sam se i trudio da budem maksimalno korektan. Naravno da sam se sjebo maksimalno takvim odnosom. Jebiga, pi.ka sam
Nisam uvijek nasmijan, skontao sam da se ne isplati. Radim brzu procjenu kupca dok ga pozdravljam da vidim kako je raspoložen i po tome dalje postupam. Ima i korekcija usput i zajeba ali jbga sve je u opisu posla.
-
Nepass
#11 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Nakon 10 godina pocinjem psihicki popustati
sve manje strpljenja.
Inace sam bio tip: Svi problemi ostaju kuci, nasmijan, ljubazan, ako treba i saslusati sve ok, pet puta objasniti ok. Ali zadnju godinu jedva se suzdrzavam.
Tolika smo govna kao narod uopsteno da mi svak postaje mrzak.
Inace sam bio tip: Svi problemi ostaju kuci, nasmijan, ljubazan, ako treba i saslusati sve ok, pet puta objasniti ok. Ali zadnju godinu jedva se suzdrzavam.
Tolika smo govna kao narod uopsteno da mi svak postaje mrzak.
- Cherry-Cherry
#12 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Godinama sam radila sa ljudima i hvala Bogu riješila sam se toga. Možeš samo na živcima otići. Ne valjamo ko narod pet para, većih lažova i prevaranata na svijetu nema. A svi su najpametniji. I svi sve najbolje znaju. A sve glupo u vražju mater. I bezobrazno. I polupismeno.
Naučiš vremenom procijeniti kakav je ko čim ga vidiš, pa znaš kako se postaviti. A živci se troše. Lexilijumi i apaurini su ti svakodnevnica. Ali riješila sam se tog zla. Nemam sada puno kontakta sa ljudima. Milina. Život mi je ljepši.
Naučiš vremenom procijeniti kakav je ko čim ga vidiš, pa znaš kako se postaviti. A živci se troše. Lexilijumi i apaurini su ti svakodnevnica. Ali riješila sam se tog zla. Nemam sada puno kontakta sa ljudima. Milina. Život mi je ljepši.
-
almir90
#13 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Ma nije sve tako crno.
Naravno da ima degenerika, opet zavisi i kakav je posao, odnosno kakve su ti mušterije. Ja sam sreo budala svakakvih, ali sam takođe više upoznao dobrog svijeta. Sretne se normalnih i pametnih ljudi, pa se usput nauči i koja pametna.
- bosan
#14 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Pa nekad ni rudaru nije ni do ceg pa ipak mora ici kopati ugalj , ne vjerujem da se Halidu Beslicu pjeva svaki vikend pa covjek pjeva . Znaci radis zato sto moras i nema svako priliku da bira posao . Al ako bas vidis da ces puci onda jebiga bolje je i ovce cuvat nego pobudalit ili koga ubit . Jednostavno treba biti profesionalac u svakom poslu .
-
zlajapravaraja
#15 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Nabaciš lagan osmijeh, a u sebi govoriš "ma ko ti jebe mater", i tako čitav dan
I samo laganini...
I samo laganini...
- O'zone
- Globalni moderator
#16 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Odmah asocijacijazlajapravaraja wrote:Nabaciš lagan osmijeh, a u sebi govoriš "ma ko ti jebe mater", i tako čitav dan![]()
I samo laganini...

- graue_maus
#17 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
nekad mi se cini da negativci nicu , ko gljive nakon kise ....
- O'zone
- Globalni moderator
#18 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Ima takvih dana. Posebno pred promjenu vremena a ja nisam bio tip koji vjeruje u takve stvari ali kad krene atmosferski pritisak da se mijenja ljudi fakati pobudalesaju
-
zlajapravaraja
#19 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
O'zone wrote:Odmah asocijacijazlajapravaraja wrote:Nabaciš lagan osmijeh, a u sebi govoriš "ma ko ti jebe mater", i tako čitav dan![]()
I samo laganini...
To je to
Problem riješen, temu pod ključ
-
kakavdanakneiskustvu
#20 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
O'zone wrote:Jbga evo već osam godina gulim sa narodom. Jebeno zna biti. Svašta je prošlo kroz mene od hemije do prirodnih pripravaka (sve legalno da se razumijemo) u trenutcima depresije. Nema nekog lijeka jednostavno što se prije pomiriš da si tu gdje jesi to će ti lakše biti.
sličan sam ti
- Cherry-Cherry
#21 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Joj znamkakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:Jbga evo već osam godina gulim sa narodom. Jebeno zna biti. Svašta je prošlo kroz mene od hemije do prirodnih pripravaka (sve legalno da se razumijemo) u trenutcima depresije. Nema nekog lijeka jednostavno što se prije pomiriš da si tu gdje jesi to će ti lakše biti.
sličan sam ti
Al najjače mi je kad neko kaže: tu si da pomažeš narodu. Ma mrš u pičku materinu, jebo te narod...
- spreca
#22 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
a kad si platu primala nisi govorila mars u picku materinu necu platu...........i sad kad odes na neki salter si ljubazna do onih teta......ili u sebi im jebes oca i majku jer su spore itdCherry-Cherry wrote:Joj znamkakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:Jbga evo već osam godina gulim sa narodom. Jebeno zna biti. Svašta je prošlo kroz mene od hemije do prirodnih pripravaka (sve legalno da se razumijemo) u trenutcima depresije. Nema nekog lijeka jednostavno što se prije pomiriš da si tu gdje jesi to će ti lakše biti.
sličan sam tirodila sam se kako sam se naroda riješila.
Al najjače mi je kad neko kaže: tu si da pomažeš narodu. Ma mrš u pičku materinu, jebo te narod...
- Cherry-Cherry
#23 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Kakve veze ima plata sa svim ovim?
Bez veze ti je ta priča.
Suosjećam sa tetama na šalteru. Mogu samo misliti kako im je. Meni je kroz kancelariju znalo prodefilovati oko stotinu (glupih) ljudi dnevno. Zamisli kako je tek na šalterima. Ja bih tetama na šalteru dala beneficirani staž.
Suosjećam sa tetama na šalteru. Mogu samo misliti kako im je. Meni je kroz kancelariju znalo prodefilovati oko stotinu (glupih) ljudi dnevno. Zamisli kako je tek na šalterima. Ja bih tetama na šalteru dala beneficirani staž.
- KB9
#24 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
da ne bi handrio sebe moras handrit druge, zdravlje je ipak najprece
-
kakavdanakneiskustvu
#25 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
svojim očima nekoliko puta vidio i dalje ne vjerujem,mlada osoba,pismena,zna čitati,dođe u pol. stanicu,kaže imam ovu kovertu ,dobio iz opć. suda,šta trebam,a na koverti i papiru koji mu je neko iz opć. suda dobio piše da se treba javiti u sud,nekakav poziv,i on dodje u pol. stanicu,mislim kojom logikom to uradi??