Moram priznati da smo kriza grad po pitanju radio stanica, pande mi na pamet radio Zid često, ISV također, 202 iz nekih boljih dana il studentski radio (pošto je valjda grom opalio i nema programa par dana).....
Ovako mislim da Sarajevo zaslužuje bolje radio stanice, većina stanica pušta "bezze" muziku, teže nekim stvarima koje u stvari leže ljudima koji rade na tim stanicama, upražnjavaju ziku koju oni slušaju i na neki način nameću je ostaloj populaciji...
Da sada ne govorim o narodnoj muzici jer istu ne slušam niti sam neki fan tih radio stanica...
Radio 202... teži alternativi, ali u tolikom obimu da me uopšte u zadnje vrijeme odbija sa svojih valova, ujutru drlja, po podne drlja... tu i tamo neke zike, ali za moj ukus premalo.. ujutro kad se probudim ja bih volio malo Rege zike il nešto tog tipa da lagano sebi dođem... a oni fol alternativa i kapak... kao ako ti se ne đasvi ima još stanica i frekfencija... e nema..
Radio Sarajevo... ide mi na živce onolika količina popevki iz dalmacije i onaj kaubojski melos... nekako previše istina imaju najbolje jinglove..
Radio stari grad... ma onako vala isto kao kad je svojevremeno radio M još bio koliko toliko normalan...
Fali mi radio ZID da ponovim svoju konstataciju----
ovo govorim jer kad sam na poslu i u autu nemam bukvalno šta slušati, mijenjam one frekfencije kao manijak a džaba niđe skoro ništa, kad kući dođem pustim ja sebi muziku... to je najmanji problem...
Znam da se u ukusima ne raspravlja ali eto....
P.S
evo uhvatih sada studentski radio i obradovah se izgleda da su sanirali udar groma, još jedna skala za zaustavljanje... znači ukupno četri... (202, Sarajevo ,Studentski i ako baš mora RSG )