Ali haj da cujem da je neko uspio Dinu Merlina presvuc za pare
Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#326 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Koji lopovlook
- herdarko
#327 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.
Ali pogledajte ispod te liste su popisi (spiskovi) autorskih radova (seznam avtorskih del). Imate naziv izvođača i pjesme za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2024 za Best FM Ljubljana, Maribor i Celje. Jel može netko da izračuna, koliko su pojedini autori potegnuli iz Slovenije za ovih nekoliko mjeseci za izvođenje njihovih p(j)esama na ovom radiju? Pa onda imamo x3 i dobijemo godišnji prihod. Kliknite malo dolje.
https://bestfm.svet24.si/live/radio.html
I na onih zadnjih 10 gore izvedenih se mogu vidjeti neki iz BiH. Naravno da bez Merlina ne ide. Vama su ovdje dobro znani izvođači koji su vaši, kao i oni njihovi. A jel Brenu imate za vašu, njihovu ili "za našu"?
- tramvajtrojka
#328 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Don Almir prebio jalu brata i izradio dinu za kesh covjek je automatski sa ta dva djela upisan zauvijek u najvece mahere i legende ovoga grada_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Koji lopovlook![]()
Ali haj da cujem da je neko uspio Dinu Merlina presvuc za pare![]()
- So What!
#329 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Sviđa mi se tvoj entuzijazam oko radio stanica.herdarko wrote: ↑14/01/2025 22:11Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.
![]()
Ali pogledajte ispod te liste su popisi (spiskovi) autorskih radova (seznam avtorskih del). Imate naziv izvođača i pjesme za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2024 za Best FM Ljubljana, Maribor i Celje. Jel može netko da izračuna, koliko su pojedini autori potegnuli iz Slovenije za ovih nekoliko mjeseci za izvođenje njihovih p(j)esama na ovom radiju? Pa onda imamo x3 i dobijemo godišnji prihod. Kliknite malo dolje.
I na onih zadnjih 10 gore izvedenih se mogu vidjeti neki iz BiH. Naravno da bez Merlina ne ide. Vama su ovdje dobro znani izvođači koji su vaši, kao i oni njihovi. A jel Brenu imate za vašu, njihovu ili "za našu"?
Nego ide pitanje, šta većina Slovenaca (etničkih), sluša od muzike i postoji li neki radio/TV osim nacionalnog koji pušta isključivo muziku na slovenskom jeziku?
- So What!
#330 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Usput je uspio protjerati u potpunosti s interneta onu grozotu od pjesme Dođi do mene, gdje kaže u jednom dijelu 'dođi do mene i skidaj gaćice', a u pjesmi spominje i Dinu Merlina i baš je onako teška muka koja se tada vrtila po državnim televizijima. Stvarno sam podcijenio tog lika.tramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 00:16Don Almir prebio jalu brata i izradio dinu za kesh covjek je automatski sa ta dva djela upisan zauvijek u najvece mahere i legende ovoga grada_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Koji lopovlook![]()
![]()
![]()
![]()
- DaysleepeR
#331 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Sve to država može riješiti za dan._BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Koji lopovlook![]()
Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine daje licencu privatnoj firmi koja će raditi naplatu autorskih prava.
Nekad je to bio Sine Qua Non, sada je to AMUS.
Sutra će biti neko treći.
- tramvajtrojka
#332 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modiSo What! wrote: ↑15/01/2025 09:34Sviđa mi se tvoj entuzijazam oko radio stanica.herdarko wrote: ↑14/01/2025 22:11Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.
![]()
Nego ide pitanje, šta većina Slovenaca (etničkih), sluša od muzike i postoji li neki radio/TV osim nacionalnog koji pušta isključivo muziku na slovenskom jeziku?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#333 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Da pogodim? Tuku turbo folk zivotom.tramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 09:40samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modiSo What! wrote: ↑15/01/2025 09:34Sviđa mi se tvoj entuzijazam oko radio stanica.herdarko wrote: ↑14/01/2025 22:11
Ima li RSG gdje javno objavljene podatke odnosno spisak pjesama, koje su bile izvedene u određenom periodu? Npr. kod na u Sloveniji na BEST FM-u je sve javno. I ovdje doduše ne može bez ponavljanja nekih izvođača. Većina su stari znanci sa SRG-a.
![]()
Nego ide pitanje, šta većina Slovenaca (etničkih), sluša od muzike i postoji li neki radio/TV osim nacionalnog koji pušta isključivo muziku na slovenskom jeziku?![]()
il klasika sa radija mariborskog pohorja
- tramvajtrojka
#334 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
_BataZiv_0809 wrote: ↑15/01/2025 09:55Da pogodim? Tuku turbo folk zivotom.tramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 09:40samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modi![]()

Na Apple music slovenija ubise jala i buba, dok u hrvatskoj na Billboard top 100 isto ubise nogama
- So What!
#335 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Ma ne moraju biti one polke, ali imaju li oni neki svoj RSG radio koji pušta Anju Rupel, Rebeku Dremelj, Vladu Kreslina, Alenku Gotar, Iztoka Mlakara.tramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 09:40samo pogledas playliste na streaming servisima i sve ce ti jasno koga slovenci najvise slusaju nije zasigurno stajerski folk u modi![]()
U ostatku ex-YU, znamo za slovenske muzičare koji su primarno pjevali ili pjevaju na ovom BHS jeziku ili eventualno Laibach koji je više kulturološki fenomen, nego muzika za slušati.
Mali narodi, sa jezikom koji ima manje od 2 miliona govornika, rijetko imaju neku jaku domaću muzičku scenu, pa me zanima šta to Slovenci slušaju, a da je OG slovenska muzika, dakle da se nikako ne naslanja na muziku BHS govornog područja. U to ne bih računao Senidah i Magnifica, jer ponovo, njihova publika je nešto južnije, odakle su njihovi roditelji i došli u Sloveniju.
- azurna_obala
#336 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Nije bilo ljigavijeg lika poslije rata od toga Don Almira, lopov u odijelu.
Merlin zaradio 13 maraka, oplakah
Merlin zaradio 13 maraka, oplakah
-
splinter
#337 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
I uz to sve naguzio i Slavišu Guju nesretnikatramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 00:16Don Almir prebio jalu brata i izradio dinu za kesh covjek je automatski sa ta dva djela upisan zauvijek u najvece mahere i legende ovoga grada_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Koji lopovlook![]()
![]()
![]()
![]()
- tramvajtrojka
#338 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
splinter wrote: ↑15/01/2025 10:45I uz to sve naguzio i Slavišu Guju nesretnikatramvajtrojka wrote: ↑15/01/2025 00:16Don Almir prebio jalu brata i izradio dinu za kesh covjek je automatski sa ta dva djela upisan zauvijek u najvece mahere i legende ovoga grada_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Koji lopovlook![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Sacko ameti kolaterala a jala mali brat
- herdarko
#339 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Šta je dečki? Nestalo municije? Ne znate kako dalje? Ma samo da smo u skladu sa temom. Jako ste me razočarali. Eto, netko ovdje izuzetno voli, kada netko nekoga prebije, a netko strašno voli, kada netko nekoga naguzi. Ne znam šta da kažem. Jao koja bijeda. Na žalost, to ne dolikuje simpatizerima RSG radija. Čast iznimkama. Ali, … Idemo redom.
Glede SRG-a i tebi isto pitanje. U čemu su se to popravili? Većina vas nešto piše, ovo ono, a bez argumenata. Za mene se nisu popravili, a ti meni dokaži da jesu.
A možda i jesu, ako čitaju ovu temu. Ko zna?
Dino Merlin je rano jutros još pjevao u Beču na austrijskoj DAB+ platformi.
Puštaju ga na DAB+ platformi i u vašem susjedstvu.
Pozivam vas, da se uključite u temu. dab-dab-digital-radio-u-bih-t157975.html?start=50 To je za vas experte.
I budite pristojni. Možete uživati u stihovima Saše Matića, Dina Merlina, Lepe Brene, Ace Lukasa, Aleksandre Prijović i brojnih drugih.
To što pišeš da su osvježili džinglove meni ne znači ništa. Ako i jesu osvježili play listu, ne vjerujem da su osvježili listu izvođača. To ne izgleda baš lijepo, da se u nekom periodu od 2- 3 sata ponavljaju isti izvođači. Pri 8-satnom slušanju neki izlaze na bis po 2 ili 3 puta. E pa ne može to tako. Izvođača sa dobrim pjesmama je mali milijon u okolišu. Pa neka ih puste u eter.
OK, sada slušaš TNT radio. Pa dobro i on će jednom doći na red da o njemu pišemo. Ali zašto slušaš baš njega? Pa dajte ljudi napišite razlog.
Glede SRG-a i tebi isto pitanje. U čemu su se to popravili? Većina vas nešto piše, ovo ono, a bez argumenata. Za mene se nisu popravili, a ti meni dokaži da jesu.
A možda i jesu, ako čitaju ovu temu. Ko zna?
Do sada mi nisu ništa odgovorili, tako da sumnjam da cijene moj trud. Vi ste mi ovdje sve na svijetu. Na nagradu uopće ne računam.
Daj meni još objasni. Šta je to tako smiješno? O kakvom je presvlačenju riječ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2025 17:58 Ali haj da cujem da je neko uspio Dinu Merlina presvuc za pare![]()
Dino Merlin je rano jutros još pjevao u Beču na austrijskoj DAB+ platformi.
Puštaju ga na DAB+ platformi i u vašem susjedstvu.
Pozivam vas, da se uključite u temu. dab-dab-digital-radio-u-bih-t157975.html?start=50 To je za vas experte.
I budite pristojni. Možete uživati u stihovima Saše Matića, Dina Merlina, Lepe Brene, Ace Lukasa, Aleksandre Prijović i brojnih drugih.
- Qler
#340 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
TNT ima dobru muziku, taman vijesti, i taman talk programa. Sviđa mi se muzika koju puštaju, to mi je glavno.
RSG je meni bio iritantan, ne znam šta su tačno promijenili, ali bolje je. Nema toliko onih debilnih najava pjesama, ali odmah poslije ove pjesme i slično...
RSG je meni bio iritantan, ne znam šta su tačno promijenili, ali bolje je. Nema toliko onih debilnih najava pjesama, ali odmah poslije ove pjesme i slično...
-
Ajdinn4
#341 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
I meni je TNT uglavnom uključen.
Kad hoću nešto domaće onda NES.
Kad hoću nešto domaće onda NES.
-
Messier
#342 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Imas milijardu stanica.
Svi pustaju muziku.
Muziku , sam sebi mozes reproducirati.
Ja sam veliki fan radio koncepta, od kad sam gledao Dane Radija i ludog Vudija Alena.
Ne slusam radio Luxemburg , al sve slusam sa mog govornog podrucja i vrtim
Svi pustaju muziku.
Muziku , sam sebi mozes reproducirati.
Ja sam veliki fan radio koncepta, od kad sam gledao Dane Radija i ludog Vudija Alena.
Ne slusam radio Luxemburg , al sve slusam sa mog govornog podrucja i vrtim
-
Messier
#343 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Zakljucio sam to da, ujutro mozes napraviti stanicu koja ce biti slusana.
Tu ne treba mnogo .
40 stranih hitova, 20 lokalnih, prometna situacija, vrijeme i par koji se krevelji od jutra.
To su Antene, Rsgovi, Otvoreni i slicni
Tu ne treba mnogo .
40 stranih hitova, 20 lokalnih, prometna situacija, vrijeme i par koji se krevelji od jutra.
To su Antene, Rsgovi, Otvoreni i slicni
-
Messier
#344 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Cudan je koncept radija, na koji naidjes, slucajno..ono sto te privuce. Ne cudan, vise drugaciji.
U zadnje vrijeme sam na Hr frekvencijama vise ,tamo je sve smece osim..
radio Rijeke, dobar radio. Imaju tuzbalicu, tete se ljute, sta ne valja u gradu i pustaju pusenje i Abide reci nam de.
Radio hr2, utorak u 10 do 14, Konvoj, kamiondzije se javljaju , gdje su , sta i kako. I kantri muzika.
Teta Dubravka vodi i Andromedu, emisiju o svemiru isti dan u 22 .
To se sve moze upratiti preko neta .
Srijedom isto neka dobra prica od oko 13..ne znam kako se zove djevojka koja vodi taj talk.
Enter je isto dobar radio, al to je brat od Antene.
A Antena je sestricna od Pinka, tako da...
I naravno za muziku samo , Yammat, dominantno najbolja muzika na Balkanu, i Student radio za neki andergraund.
U zadnje vrijeme sam na Hr frekvencijama vise ,tamo je sve smece osim..
radio Rijeke, dobar radio. Imaju tuzbalicu, tete se ljute, sta ne valja u gradu i pustaju pusenje i Abide reci nam de.
Radio hr2, utorak u 10 do 14, Konvoj, kamiondzije se javljaju , gdje su , sta i kako. I kantri muzika.
Teta Dubravka vodi i Andromedu, emisiju o svemiru isti dan u 22 .
To se sve moze upratiti preko neta .
Srijedom isto neka dobra prica od oko 13..ne znam kako se zove djevojka koja vodi taj talk.
Enter je isto dobar radio, al to je brat od Antene.
A Antena je sestricna od Pinka, tako da...
I naravno za muziku samo , Yammat, dominantno najbolja muzika na Balkanu, i Student radio za neki andergraund.
- problemnatravunu
#345 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Hajd ovaj kolega što analizira muziku na radiju, da malo izanalizira BN radio (https://radiobn.net/),
naime jučer sam imao neki službeni put u istočnu Bosnu , i sticajem (tehničkih) prilika u auto kojim sam putovao,
"fatao" sam jedino taj radio.
Zaključio sam da bih vjerojatno završio na psihijatriji u vrlo kratkom roku da me neko kazni i primora da svaki dan slušam muziku koju oni puštaju
naime jučer sam imao neki službeni put u istočnu Bosnu , i sticajem (tehničkih) prilika u auto kojim sam putovao,
"fatao" sam jedino taj radio.
Zaključio sam da bih vjerojatno završio na psihijatriji u vrlo kratkom roku da me neko kazni i primora da svaki dan slušam muziku koju oni puštaju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#346 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Smijesno je jer je Dino Merlin usao u urbanu legendu zbog svoje škrtosti, iako je zaradio milione
Nedavno je bila vijest da mu je pozlilo, svaki drugi komentar je bio u fazonu da je nekome morao kafu platit
On topic evo ti municije:
Na poslu slusam Naxi Dance i Fresh jer samo muzika ide bez reklama i vijesti.
U autu Antenu Sarajevo.
Kod kuce Otvoreni i Antenu Zagreb.
- fusion_ba
#347 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Ja sam slušao Otvoreni pa sam slučajno "otkrio" novosadski AS FM koji mi je još bolji jer ubacuju i neke stare hitove. Za moj ukus trenutno najbolji radio na ovim prostorima što se tiče ovog tipa muzike. Plus voditelji ne smaraju i ne prenemažu se kao na Otvorenom._BataZiv_0809 wrote: ↑17/01/2025 07:28 Na poslu slusam Naxi Dance i Fresh jer samo muzika ide bez reklama i vijesti.
U autu Antenu Sarajevo.
Kod kuce Otvoreni i Antenu Zagreb.
https://radioas.fm/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#348 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Hvala za preporukufusion_ba wrote: ↑17/01/2025 11:57Ja sam slušao Otvoreni pa sam slučajno "otkrio" novosadski AS FM koji mi je još bolji jer ubacuju i neke stare hitove. Za moj ukus trenutno najbolji radio na ovim prostorima što se tiče ovog tipa muzike. Plus voditelji ne smaraju i ne prenemažu se kao na Otvorenom._BataZiv_0809 wrote: ↑17/01/2025 07:28 Na poslu slusam Naxi Dance i Fresh jer samo muzika ide bez reklama i vijesti.
U autu Antenu Sarajevo.
Kod kuce Otvoreni i Antenu Zagreb.![]()
https://radioas.fm/
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#349 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Za mene je radio dinosauruski medij... mislim ko to sluša. Upalim nekad te nekad, ono bez veze. Puste dobre muzike i nista vise me ne interesuje. Ima Tidal, Spotify itd... nema potrebe za FM radio stanicama, jedino ako sam negdje na pustom ostrvu il u vukojebini, pa daj sta das.
Last edited by pici on 17/01/2025 12:06, edited 1 time in total.
- dulekrele