RADIO I TV EMISIJE O KULTURI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

DATA

#1 RADIO I TV EMISIJE O KULTURI

Post by DATA »

MISLIM DA SMO I TU SIROMAŠNI KAO I U SVEMU DRUGOM ,
NA NAŠIM MEDIJIMA SVE JE SUPER ,NIGJE LOŠE , A NI KVALITETNE KRITIKE .
SREĆA PA IMAMO KABLOVSKU DA BAR IMAMO PROFI INFORMACIJE IZ HRVATSKE /NAŽALOST/ ZNAMO KAKO KOD NJIH STVARI STOJE ,NEDAVNO GLEDAM NA HRT-u KAŽU DA SU BOSANCI TOLIKI RODOLJUBI DA ČAK I KATASTROFALNI FILM ZVANI NAFAKA "DIŽEMO DO NEBA" , PA ZAR NIKO U BIH NEMA MU.. DA TO KAŽE .DRUGI GOVORE ONO ŠTO MI MISLIMO ,I NE SAMO TO NEGO I RAZNE MANIFESTACIJE ,PREDSTAVE ,KONCERTI ,KOD NAS JE SVE SUUUPER "LAŽ LAŽ LAŽ" :( , A I ŠTAMPANI MEDIJI SU TU TAKOĐE BLAGO REČENO KATASTROFA.NAJBITNIJE JE DA ZNAMO KAD JE KOJA PJEVALJAKA IZ SUSJEDNIH DRŽAVA ILI SELA U KOJOJ KAFANI I TU SE PRIČA ZAVRŠAVA)
MISLIM DA SU NAS TOLIKO UBILI U POJAM SVI OVI LOBISTI I KOJEKAKVI SAMOUKI BIJEDNI SRAMOTA NAZVATI IH NOVINARI.SAMO POLITIKA POLITIKA I USRANA ULIZIVANJA ZA MALE PARE .) GDJE SU NAŠI BARDOVI KULTURE
SRAMOTA .PUN MI JE SVEGA
:x

VIVA LA REVOLUTION :bih:
Last edited by DATA on 09/03/2007 22:11, edited 1 time in total.
Sarajevski Marlboro

Post by Sarajevski Marlboro »

A sta mislis da za pocetak iskljucis caps lock? :D
Skyfox

Post by Skyfox »

zasto VICES?
DATA

Post by DATA »

Sarajevski Marlboro wrote:A sta mislis da za pocetak iskljucis caps lock? :D
ZAR NEMAŠ PAMETNIJI KOMENTAR SARAJEVSKA DRINO ,Pardon mister "Marlboro". :!:
KO TEBE UBI U POJAM PA TI JE BITNIJI Caps Lock ,NEGO SADRŽAJ.
Sarajevski Marlboro

DATA wrote:
Zasto pridoslice ne znaju za osnovna pravila na forumu? :roll: Druze, bolje ti je ne urlaj, jer ispadas smijesan sa ovim slovima. Znaci, smiri zivce :-)
DATA

Post by DATA »

Sarajevski Marlboro wrote:
DATA wrote:
Zasto pridoslice ne znaju za osnovna pravila na forumu? :roll: Druze, bolje ti je ne urlaj, jer ispadas smijesan sa ovim slovima. Znaci, smiri zivce :-)
PRAVILA SU TU DA SE KRŠE,MALI .
ZVUČIŠ KAO DA JOŠ UVIJEK TRAŽIŠ DOZVOLU ZA ODLAZAK U TOALET ,ILI NEŠTO U TOM FAZONU.
OPUSTI SE DIJETE DRAGO.
UŽIVAJ U ŽIVOTU I BOLJE TI JE DA SE BAVIŠ DJEVOJKAMA ,NEGO SLOVIMA.
AKO TI TO DOZVOLJAVAJU OSNOVNA PRAVILA :lol:
bila u halila

Post by bila u halila »

DATA,
lijepo ti covjek kaze da isključiš caps lock, jer kada pišeš KAPITALSIMA na forumima širom svijeta to znači VIKANJE

A što se tiče tvoje teme, slažem se da nam hronično nedostaje umjetnička kritika. Ne znam da i u jednom glasilu, elektronskom ili printanom imamo bila što takve vrste - samo prikazi, kako je bilo i ko je bio:
"pred prepunom dvoranom..."
"desetominutnim aplauzom..."
"predstavi su prisustvovali"
"publika je s odobravanjem..."
"izjavio da mu se veoma mu se dopada naš grad..."
:lol:
Sarajevski Marlboro

DATA wrote:
DATA wrote: ZAR NEMAŠ PAMETNIJI KOMENTAR SARAJEVSKA DRINO ,Pardon mister "Marlboro". :!:
ZVUČIŠ KAO DA JOŠ UVIJEK TRAŽIŠ DOZVOLU ZA ODLAZAK U TOALET ,ILI NEŠTO U TOM FAZONU.
OPUSTI SE DIJETE DRAGO.
Nemoj da te VELIKI raspali, deriste jedno primitivno! Jesi se izlegao za vrijeme vucka balo balavi! Bolje ti je nauci kako se sluzi kompjuterom, jade :lol:
bug

Post by bug »

Sarajevski Marlboro wrote:Zasto pridoslice ne znaju za osnovna pravila na forumu? :roll:
zasto se osjecas domacinom? pridoslica? primijetila sam ovaj fenomen medju forumskim "starosjediocima" - ovako smo mi tretirali prvacice u gimnaziji :D kad ih postave za dezurne - prvo prodji latinski i upadni u raju sa ritmicke sekcije pa mi onda ne daj uci kad zakasnim i slicne stvari...

missssliiiiiiiiim, halooooo, sta, treba imati par godina staza da bi mogao ravnopravno ucestvovati u diskusijama koje ionako nemaju ni pocetka ni smisla ni kraja - koje vrve od toboze lapsus calami gresaka sto samo odrazavaju polupismenost masa kojima je prvom u raji od tate kupljeni racunar jedina (vecernja) skola koju su zavrsili.. covjek pismeno postavio konstruktivnu temu - postuj.

DATA, ne pratim Kult Uru :D jer sam nekulturna :D al velika slova :D i ja koristim samo kad se zelim istresti na 17'' :D monitor - zvucis pravo ljut, skoro k'o :D Ibro Spahic :D:D
jesi l'? :D
strujnik

Post by strujnik »

Hm ... sto se tice Radio/TV emisija, radio slabo slusam, a za TV moze se pohvaliti magazin KULT Ura na BHT1 i Sedmica na FTV. Pogotovo predzadnja "Sedmica" koja je govorila o cenzuri i RAK-u.
Neko je spomenuo film "Nafaka". Nisam film gledao, ali od onih koji su ga pogledali kazu da je film truba. A citao sam u MAX-u povelik tekst o filmu, ljudi sve pozitivno napisali o njemu, mislio sam da ce dobiti Oskara. Ali to je vec drugi oblik novinasrtva.
sulesavic

Post by sulesavic »

Kao ¹to zakljuèismo na pljuvaèkom topicu o Nafaci, to je film na koji æe¹ potro¹iti 90 minuta svog vremena, malo se zabaviti i mo¾da nasmijati, i onda sve to zaboraviti...
DATA

Post by DATA »

DATA wrote:
Sarajevski Marlboro wrote: Zasto pridoslice ne znaju za osnovna pravila na forumu? :roll: Druze, bolje ti je ne urlaj, jer ispadas smijesan sa ovim slovima. Znaci, smiri zivce :-)
OPUSTI SE DIJETE DRAGO.
Nemoj da te VELIKI raspali, deriste jedno primitivno! Jesi se izlegao za vrijeme vucka balo balavi! Bolje ti je nauci kako se sluzi kompjuterom, jade :lol:

DIJETE DRAGO GANUT SAM TVOJIM RIJEČIMA ,VIKANJE ILI NE "Caps Lock
ON "JE MOJ STIL ,ZATO ČU VIKATI DO KADA JA TO ŽELIM, A TI AKO IMAŠ NEKIH MENTALNIH PROBLEMA PREDLAŽEM TI OVAKO OTVORENO DA SE VIDIMO JA I TI" FACE 2 FACE" ...DA TI PRUŽIM TO ZADOVOLJSTVO DA ME RASPALIŠ"NARAVNO PO VILICI", A NE GUZI....PEDER_U VELIKI .
NADAM SE DA IMAŠ CAPSE I NA MUDIMA, PA STISNI IH DA SE VIDIMO..
PONUDA JE OZBILJNA 100%.... MOŽDA POSTANEŠ STVARNO KAO " Sarajevski Marlboro" KOJEG VIŠE NEMA , i napokon da ne vrijeđam "STARE" forumaše ,prestajem VIKATI ,
:kravata:
Last edited by DATA on 10/03/2007 20:52, edited 2 times in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Smiri se da ne bude¹ Zoomiran
DATA

Post by DATA »

Ibro je ok 100%
strujnik

Post by strujnik »

Zar svaka rasprava mora zavrsiti svadjom? :?
Tema je na mjestu i drzimo se teme :o
cvrc

Post by cvrc »

strujnik wrote:Hm ... sto se tice Radio/TV emisija, radio slabo slusam, a za TV moze se pohvaliti magazin KULT Ura na BHT1 i Sedmica na FTV. Pogotovo predzadnja "Sedmica" koja je govorila o cenzuri i RAK-u.
Neko je spomenuo film "Nafaka". Nisam film gledao, ali od onih koji su ga pogledali kazu da je film truba. A citao sam u MAX-u povelik tekst o filmu, ljudi sve pozitivno napisali o njemu, mislio sam da ce dobiti Oskara. Ali to je vec drugi oblik novinasrtva.
Sedmica je OK, samo iritira onaj nadobudni kroatizirani baletan kojemu niko i ništa nije po mjeri. Od njega još ne bi pozitivne kritike.
KultUra je solidna emisija mada previse zabavnjikavo izgleda, što nije loša varijanta za prikovati mladu raju ali teško da će zainteresovati starije. DonCaffe ili kako se zove onaj pokušaj na Hayatu... žali bože trošiti riječi na to.
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

cvrc wrote:
strujnik wrote:Hm ... sto se tice Radio/TV emisija, radio slabo slusam, a za TV moze se pohvaliti magazin KULT Ura na BHT1 i Sedmica na FTV. Pogotovo predzadnja "Sedmica" koja je govorila o cenzuri i RAK-u.
Sedmica je OK, samo iritira onaj nadobudni kroatizirani baletan kojemu niko i ništa nije po mjeri. Od njega još ne bi pozitivne kritike.
KultUra je solidna emisija mada previse zabavnjikavo izgleda, što nije loša varijanta za prikovati mladu raju ali teško da će zainteresovati starije. DonCaffe ili kako se zove onaj pokušaj na Hayatu... žali bože trošiti riječi na to.
Meni je takodjer Kultura ok emisija, ima dobrog sadrzaja, ali me iritira voditeljica, mislim da je to ona Maja Cengic. Prepotentna, a nema autoriteta, godina, niti garda za takvo nesto. Trebala bi pokusati upotrijebiti sarm.. ali neko ga ni nema :?
tumtum

Post by tumtum »

enigma svijeta wrote:
cvrc wrote:
Meni je takodjer Kultura ok emisija, ima dobrog sadrzaja, ali me iritira voditeljica, mislim da je to ona Maja Cengic. Prepotentna, a nema autoriteta, godina, niti garda za takvo nesto. Trebala bi pokusati upotrijebiti sarm.. ali neko ga ni nema :?
Mozda jeste kroatiziran ali baletan sigurno nije.
Nije mi jasno kako neko Sedmicu, Kulturu i DonCafe moze smjestiti u isti kos???
Sedmica je jedina emisija na ovdasnjim televizijama koja ima kritiku, knjizevnu,filmsku...a ako se nekome ne svidja hrvatski, e to je vec drugi par rulava
amrino

Post by amrino »

Kul Ura i Sedmica su stvarno jedine emisije vrijedne pomena i to ne samo kao emisije o kulturi...neko jednostavno kao emisije...
Mene zaboli onih 6 KM mjesecno, svaki put kad upalim TV.
Ljudi sta da se konkretno uradi?
Da ih pocnemo "bombardovati" mailovima?
amrino

Post by amrino »

Kul Ura i Sedmica su stvarno jedine emisije vrijedne pomena i to ne samo kao emisije o kulturi...neko jednostavno kao emisije...
Mene zaboli onih 6 KM mjesecno, svaki put kad upalim TV.
Ljudi sta da se konkretno uradi?
Da ih pocnemo "bombardovati" mailovima?
shin

Post by shin »

Kod nas se kultura svela na sta igra u kinima, novi spot i to.
prleitihi

Post by prleitihi »

meni su kult ura i ex doncafe najdraže sapunice.. :oops:
Vingo

Post by Vingo »

Sta je to? Prilog iz kulture kod Segmedine u interpretaciji Tarika Helica?
prleitihi

Post by prleitihi »

a muzička podloga - amel ćurić.. :D
amrino

Post by amrino »

InfraRedRidinghood wrote:Oh, yeah, Maju Čengić za predsjednicu!!! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Čuj, Kult ura i Sedmica u istoj rečenici :shock: :shock: :roll: :roll:
Jao opet ti sa svojim "ja sam najbolja i najpametnija- sve ostalo je sranje" stavom...hajde ti proberi pa izdvoji ih par koje su ti podnosljivo ok- najlakse je reci da nista ne valja- to znamo i bez tebe- ali...kako kazu od dva zla izaberi manje...
Kul Ura je SUPER emisija- kada je uporedimo sa ostalim u ponudi...Ljudi se bar trude...
a haj sad mozes nastaviti s pljuvanjem...
Post Reply