Radikalni islamisticki mediji u BIH
- Lepi_Lukic
#1 Radikalni islamisticki mediji u BIH
Tu prije svega mislim na vjersko huskacke medije poput saff-a, vijesti ummeta i njima slicnim.
Par dana vec pratim i jedne i druge, toliko spinovanja, sirenja vjerskog radikalizma, bljuvotina, lazi i obmana za nepovjerovati, prvenstveno jer se predstavljaju kao islamski mediji u cilju ocuvanja, kulture i tradicije muslimana u BIH.
Prvi (saff) otvoreno i direktno svakodnevne dogadjaje preobradjuju u neke svoje napade na sve sto nije po njihovom, klasicno spinovanje na kojem bi im pozavidjele i mnoge obavjestajne sluzbe, dok drugi ipak otvoreno podrzavaju teroristicku Islamsku drzavu., odlazak na strana ratista, pruzaju podrsku nekim radikalnim islamskim vodjama i sl.
Pitam se onako realno gdje su tu bh. vlasti !?
Ako postoje zakoni i mehanizmi zasto ih ne "ukinu", jer ovo sto vidim i citam je stvarno zabrinjavajuce u svakom smislu, mediji su danas prvi "regrutatori" za sve,a o ovima i da ne govorim ...
Par dana vec pratim i jedne i druge, toliko spinovanja, sirenja vjerskog radikalizma, bljuvotina, lazi i obmana za nepovjerovati, prvenstveno jer se predstavljaju kao islamski mediji u cilju ocuvanja, kulture i tradicije muslimana u BIH.
Prvi (saff) otvoreno i direktno svakodnevne dogadjaje preobradjuju u neke svoje napade na sve sto nije po njihovom, klasicno spinovanje na kojem bi im pozavidjele i mnoge obavjestajne sluzbe, dok drugi ipak otvoreno podrzavaju teroristicku Islamsku drzavu., odlazak na strana ratista, pruzaju podrsku nekim radikalnim islamskim vodjama i sl.
Ako postoje zakoni i mehanizmi zasto ih ne "ukinu", jer ovo sto vidim i citam je stvarno zabrinjavajuce u svakom smislu, mediji su danas prvi "regrutatori" za sve,a o ovima i da ne govorim ...
-
lokalni_razdjevicar
#2 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
ima klix -antiislamski medij.
- insomnia78
#3 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Da je drzava drzava pomislio bih da ih tako lakse drze na oku
Posto nije, ne cudi me
Posto nije, ne cudi me
- sadie_forever
#4 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Ne kontam ,jel zabranjeno biti islamski konzervativac?
- Lepi_Lukic
#5 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
[quote="sadie_forever"]Ne kontam ,jel zabranjeno biti islamski konzervativac?[/quote]
:-) :-)
Jedno je biti konzervativan a drugo siriti vjerski radikalizam, da ne kazem podsticati na terorizam i mrznju prema drugima a uz to jos napadati demokratske principe jednog drustva, naci ce se neko pa ce garant reci a sta je sa slobodom i govorom medija ...
:-) :-)
Jedno je biti konzervativan a drugo siriti vjerski radikalizam, da ne kazem podsticati na terorizam i mrznju prema drugima a uz to jos napadati demokratske principe jednog drustva, naci ce se neko pa ce garant reci a sta je sa slobodom i govorom medija ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
umberto eko je u fukoovom klatnu napisao kako da se rijesis ljudi kojinti smetaju
osnujes udruzenje
kad se svi ili vecina uclane
samo ih pohapsis
neka tih stranica nek se prosipaju
osnujes udruzenje
kad se svi ili vecina uclane
samo ih pohapsis
neka tih stranica nek se prosipaju
-
emmir1
#7 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Ne kontam zašto se ne zabrane ti mediji, samo nam štetu rade
- jao_situacije
#8 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
biti "radikalni islamist" nije krivično djelo bar ne u bih
zašto bi nekoga uhapsio ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem
uostalom šta znači "radikalni islamist" ?
zašto bi nekoga uhapsio ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem
- Lepi_Lukic
#9 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
[quote="jao_situacije"]biti "radikalni islamist" nije krivično djelo bar ne u bih
zašto bi nekoga uhapsio ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem :-)
uostalom šta znači "radikalni islamist" ?[/quote]
Majke mi vi ko da ste s neba pali .... :-)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Radikalizam + http://hr.wikipedia.org/wiki/Islamizam = radikalni islamist
zašto bi nekoga uhapsio ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem :-)
uostalom šta znači "radikalni islamist" ?[/quote]
Majke mi vi ko da ste s neba pali .... :-)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Radikalizam + http://hr.wikipedia.org/wiki/Islamizam = radikalni islamist
- jao_situacije
#10 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
i šta sad ?Lepi_Lukic wrote:Majke mi vi ko da ste s neba pali ....jao_situacije wrote:biti "radikalni islamist" nije krivično djelo bar ne u bih
zašto bi nekoga uhapsio ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem![]()
uostalom šta znači "radikalni islamist" ?![]()
ti bi hapsio nekoga jer je napisao text na nekom portalu ?
- York Light 100`s
#11 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Meni ne smetaju stranice poput Saffa, ne slažem se sa njima ali u doba interneta svaka budala može napraviti radikalnu, islamofobnu, rasističku, homofobnu stranicu koja se može sutra ugasiti ako se hoće.Lepi_Lukic wrote:Tu prije svega mislim na vjersko huskacke medije poput saff-a, vijesti ummeta i njima slicnim.
Mene više brinu forumi poput herceg-bosna, mene manje brinu portali što može svako danas napraviti a više brinu forumi sa hiljadu učesnika fašistički nastrojeni i šta je najgore administratori ne čine ništa jer je to haman poželjno tamo.
Da u Njemačkoj neko napravi neonacističku stranicu gdje non stop postavlja neke članke ne bi se niko ni počešao jer će uvijek biti pojedinci ekstremno nastrojeni ali da u Njemačkoj vaskrsne fašistički forum sa hiljadama korisnika to bi već bilo zabrinjavajuće.
Hoću reći ako ima igdje muslimanska verzija herceg-bosne onda bi se trebali sa time zamarati ali stranice poput ummeta ili Saffa i ne uzima niko za ozbiljno, to što si ti opisao šta Saff lažno predstavlja to zna svako normalan i ne nasjeda na to.
Kakvi su dvolični šupci na Saffu dovoljno govori kada su jednom postavili video kako papa najavljuje dolazak u BiH pa neko editovao video sa tekbiranjem i onda tekst u smislu "ovaj duhoviti video pokazuje naš bosanski humor" a kada je Dragan Marinković ispričao bezazlen vic vezano za islam (iako sam vjernik oduzeo sam se kada sam ga čuo
Kada su kritike sa zapada onda je uobičajeno "zli zapad opet pljuje" a kada je protiv židova i podrška islamu onda je istina jer je to veliki zapad rekao. Imaju po koji dobar članak kao Fatmirov članak o šutnji Bošnjaka pred četničkim formacijama ali je Saff većinom to što si napisao u svom postu.
-
Bodkin
#12 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
znaci da siris ljubav i sadis drvece po bosnijao_situacije wrote:biti "radikalni islamist" nije krivično djelo bar ne u bih
- jao_situacije
#13 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
bravoBodkin wrote:znaci da siris ljubav i sadis drvece po bosnijao_situacije wrote:biti "radikalni islamist" nije krivično djelo bar ne u bih
- ioannes
#14 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Vijesti ummeta se nemogu ukinuti....
Copyright drzi svevisnji nam vladar
Impressum Vijesti Ummeta:
"Copyright 2012-2014 Vijestiummeta.com sva
Prava pripadaju Allahu subhanehu we te ´ala.
dozvoljeno i pozeljno preuzimanje bez dozvole izdavaca
uz navodjenje izvora"
Copyright drzi svevisnji nam vladar
Impressum Vijesti Ummeta:
"Copyright 2012-2014 Vijestiummeta.com sva
Prava pripadaju Allahu subhanehu we te ´ala.
dozvoljeno i pozeljno preuzimanje bez dozvole izdavaca
uz navodjenje izvora"
- Lepi_Lukic
#15 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
[quote="York Light 100`s"][quote="Lepi_Lukic"]Tu prije svega mislim na vjersko huskacke medije poput saff-a, vijesti ummeta i njima slicnim.
Ako postoje zakoni i mehanizmi zasto ih ne "ukinu", jer ovo sto vidim i citam je stvarno zabrinjavajuce u svakom smislu, mediji su danas prvi "regrutatori" za sve,a o ovima i da ne govorim ...[/quote]
Meni ne smetaju stranice poput Saffa, ne slažem se sa njima ali u doba interneta svaka budala može napraviti radikalnu, islamofobnu, rasističku, homofobnu stranicu koja se može sutra ugasiti ako se hoće.
Mene više brinu forumi poput herceg-bosna, mene manje brinu portali što može svako danas napraviti a više brinu forumi sa hiljadu učesnika fašistički nastrojeni i šta je najgore administratori ne čine ništa jer je to haman poželjno tamo.
Da u Njemačkoj neko napravi neonacističku stranicu gdje non stop postavlja neke članke ne bi se niko ni počešao jer će uvijek biti pojedinci ekstremno nastrojeni ali da u Njemačkoj vaskrsne fašistički forum sa hiljadama korisnika to bi već bilo zabrinjavajuće.
Hoću reći ako ima igdje muslimanska verzija herceg-bosne onda bi se trebali sa time zamarati ali stranice poput ummeta ili Saffa i ne uzima niko za ozbiljno, to što si ti opisao šta Saff lažno predstavlja to zna svako normalan i ne nasjeda na to.
Kakvi su dvolični šupci na Saffu dovoljno govori kada su jednom postavili video kako papa najavljuje dolazak u BiH pa neko editovao video sa tekbiranjem i onda tekst u smislu "ovaj duhoviti video pokazuje naš bosanski humor" a kada je Dragan Marinković ispričao bezazlen vic vezano za islam (iako sam vjernik oduzeo sam se kada sam ga čuo :lol: ) postao je glavna meta te stranice "otkrivamo kako je Maca Bošnjakinje prije 10 godina hvatao za stražnjicu" :roll:
Kada su kritike sa zapada onda je uobičajeno "zli zapad opet pljuje" a kada je protiv židova i podrška islamu onda je istina jer je to veliki zapad rekao. Imaju po koji dobar članak kao Fatmirov članak o šutnji Bošnjaka pred četničkim formacijama ali je Saff većinom to što si napisao u svom postu.[/quote]
Slozio bih se u 80% posta, medjutim nebi ih dijelio, ovdje je fokus iskljucivo na islamistickim medijima.
OSA. je koliko se ja sjecam prije par godina po nalogu EU. komisije za odbranu i sigurnost istrazivala pojedine islamisticke internet portale u BIH koji se dovode u kontekst finansiranja od strane Al Qaide preko fiktivnih organizacija iz Turske.
Osim portala "cesljali" su i drustvene mreze i tada su osim saff-a i vijesti umeta na udaru bili i el-taqwa.com i put-vjernika.com a niko od ovih nazovi ih medija osim safa nema svoje sjediste u BIH i sta im je svima zajednicko jeste svi se finansiraju kroz strane donacije ciji su glavni finansijeri fiktivno prijavljene firme “Muslim helping Muslims” iz Adane kao i firmom “Sunni” koju su Ameri još 2011. oznacili i stavili na svjetsku listu terorista.
Ja licno koliko sam pratio prije godinu dvije , glavni medijski pratioc "nasih" terorista u Siriji jeste portal put.vjernika koji su bukvalno pratili svaki pokret i akciju vrlih bh. boraca te su objavljivali clanke, ekskluzivne slike, price itd. sto govori da su bukvalno sa svim bili upoznati, i kada to sve saberem i oduzmem dokaza da bh. vlasti regauju ima na stotine, ali kao sto neko rece mozda im je i lakse pratiti.
Ako postoje zakoni i mehanizmi zasto ih ne "ukinu", jer ovo sto vidim i citam je stvarno zabrinjavajuce u svakom smislu, mediji su danas prvi "regrutatori" za sve,a o ovima i da ne govorim ...[/quote]
Meni ne smetaju stranice poput Saffa, ne slažem se sa njima ali u doba interneta svaka budala može napraviti radikalnu, islamofobnu, rasističku, homofobnu stranicu koja se može sutra ugasiti ako se hoće.
Kakvi su dvolični šupci na Saffu dovoljno govori kada su jednom postavili video kako papa najavljuje dolazak u BiH pa neko editovao video sa tekbiranjem i onda tekst u smislu "ovaj duhoviti video pokazuje naš bosanski humor" a kada je Dragan Marinković ispričao bezazlen vic vezano za islam (iako sam vjernik oduzeo sam se kada sam ga čuo :lol: ) postao je glavna meta te stranice "otkrivamo kako je Maca Bošnjakinje prije 10 godina hvatao za stražnjicu" :roll:
Kada su kritike sa zapada onda je uobičajeno "zli zapad opet pljuje" a kada je protiv židova i podrška islamu onda je istina jer je to veliki zapad rekao. Imaju po koji dobar članak kao Fatmirov članak o šutnji Bošnjaka pred četničkim formacijama ali je Saff većinom to što si napisao u svom postu.[/quote]
Slozio bih se u 80% posta, medjutim nebi ih dijelio, ovdje je fokus iskljucivo na islamistickim medijima.
OSA. je koliko se ja sjecam prije par godina po nalogu EU. komisije za odbranu i sigurnost istrazivala pojedine islamisticke internet portale u BIH koji se dovode u kontekst finansiranja od strane Al Qaide preko fiktivnih organizacija iz Turske.
Osim portala "cesljali" su i drustvene mreze i tada su osim saff-a i vijesti umeta na udaru bili i el-taqwa.com i put-vjernika.com a niko od ovih nazovi ih medija osim safa nema svoje sjediste u BIH i sta im je svima zajednicko jeste svi se finansiraju kroz strane donacije ciji su glavni finansijeri fiktivno prijavljene firme “Muslim helping Muslims” iz Adane kao i firmom “Sunni” koju su Ameri još 2011. oznacili i stavili na svjetsku listu terorista.
Ja licno koliko sam pratio prije godinu dvije , glavni medijski pratioc "nasih" terorista u Siriji jeste portal put.vjernika koji su bukvalno pratili svaki pokret i akciju vrlih bh. boraca te su objavljivali clanke, ekskluzivne slike, price itd. sto govori da su bukvalno sa svim bili upoznati, i kada to sve saberem i oduzmem dokaza da bh. vlasti regauju ima na stotine, ali kao sto neko rece mozda im je i lakse pratiti.
- York Light 100`s
#16 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Ja ne smatram Saff opasnom stranicom. Ima tu svega od naše dvoličnosti do upozoravanja na pokvareni zapad, napad na pojedine Bošnjake koji su i većini nama antipatični poput Radončića i Kebe pa sve do kritika kako nam pokušavaju alkohol i homoseksualnost nametnuti kao normalno. Ne znam ko ih financira i jedino ko bi ih mogao tužiti jesu razni političari i osobe iz javnog života zbog klevete pošto su na meti te stranice, ja lično smatram Dnevni Avaz opasnijim što se tiče propagande i spinovanja nego takve stranice, Saff uopšte ne smatram toliko opasnim da bi moglo utjecati na nečiju svijest, opasno poput nekog standardnog SDA glasača iz ruralne sredine. I tu važi koliko god mi se ne slagali šta piše ipak je i to sloboda govora i koliko ja znam nisu oni prešli tu granicu, prije su tu granicu prešli i zloupotrijebili listovi poput Charlie Hebdo ili Avaza
- Zokipfc
#17 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Mediji koji idu u jedan pravac su dobri? Objektivnost vozdra al' haj jebes potragu za istinu..taki sam kaki sam wrote:To su mediji koji idu u jednom pravcu .... naravno da mi takvi ne smetaju .... s druge strake imas klix ili avaz koji ne znaju ni sami bil piskili ili kakili .... lesinari koji se bogate na tudjoj nesreci.
-
broj dva
#18 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Mozda je apsurd ali demokratija moze i mora tolerisati miljenja, filozofiju i stavove koji bi da mogu odma ukinuli demokratiju (poput islamista, nacionalnista, fasista...)
Ali ideje i miljenja ne mogu i ne smiju biti kaznjivi (sa izuzetkom poziva na nasilje) jer onda nastupaju diktature i tajne policije i prihvacene misli i kaznjive misli...
Meni kao ateisti islamisticki mediji itekako idu na zivce iz vise razloga ali ne vidim zasto ih zabranit - ljudi imaju pravo da zive i uredjuju svoj zivot kako zele, imaju pravo da vjeruju u sta zele i kako zele, normalno u nekim granicama koje se ticu slobode drugi ljudi da im kazu "odjebi vehabijo, pusti me na miru"
Za to i sluzi pravna drzava - da garantuja i tvoja prava i moja prava, i da ih uskladi u okvir funkcionalnog drustva.
Ali ideje i miljenja ne mogu i ne smiju biti kaznjivi (sa izuzetkom poziva na nasilje) jer onda nastupaju diktature i tajne policije i prihvacene misli i kaznjive misli...
Meni kao ateisti islamisticki mediji itekako idu na zivce iz vise razloga ali ne vidim zasto ih zabranit - ljudi imaju pravo da zive i uredjuju svoj zivot kako zele, imaju pravo da vjeruju u sta zele i kako zele, normalno u nekim granicama koje se ticu slobode drugi ljudi da im kazu "odjebi vehabijo, pusti me na miru"
Za to i sluzi pravna drzava - da garantuja i tvoja prava i moja prava, i da ih uskladi u okvir funkcionalnog drustva.
- Lepi_Lukic
#19 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Dovoljno pogledati sta pomenuti nazovi ih mediji pisu danas povodom sinocnjeg teroristickog cina :-)
Malo opravdanja, malo nazivanja zlocina prava krvne osvete, pa red spinovanja, pa opet red pljuvanja svega i svacega, regrutanti za nove Ibrice i slicne teroriste ...
Malo opravdanja, malo nazivanja zlocina prava krvne osvete, pa red spinovanja, pa opet red pljuvanja svega i svacega, regrutanti za nove Ibrice i slicne teroriste ...
-
sahara1428
#20 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Dok pop škorpione "škropi" vodom, a Kačavenda "osveštava" haubice zajeb.... ti tu priču na ovim prostorimaLepi_Lukic wrote:sadie_forever wrote:Ne kontam ,jel zabranjeno biti islamski konzervativac?![]()
![]()
a na globalnom nivou dovoljna je stara ....
- SmokingMan
#21 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Eh baš kada smo tu,kod Fahre uvijek teatralni naslovi...

Ma dabogda internet "izgorio",što se mene tiče...

Ma dabogda internet "izgorio",što se mene tiče...
- kritichar
#22 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Šta je islamizam?
Šta predstavlja "radikalni islamizam"?
Šta znači biti vehabija?
Koja je razklika između muslimana i vehabije?
Šta predstavlja "radikalni islamizam"?
Šta znači biti vehabija?
Koja je razklika između muslimana i vehabije?
- York Light 100`s
#23 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Ma i ja budala pa poče pisati na ovoj temi a na temi o napadu u Zvorniku taj isti postavljač teme pokaza ko je i šta jesahara1428 wrote:Dok pop škorpione "škropi" vodom, a Kačavenda "osveštava" haubice zajeb.... ti tu priču na ovim prostorimaLepi_Lukic wrote:sadie_forever wrote:Ne kontam ,jel zabranjeno biti islamski konzervativac?![]()
![]()
a na globalnom nivou dovoljna je stara ....
-
Drinski
#24 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Pa vidis da nas trolla.
- ilkbahar
#25 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Gdjenje nestala tema o zvorniku.i teroristickom napadu?