RADIJU IZ NOVE GRADISKE ZABRANILI PUSTANJE EDE MAAJKE

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
wxy

#1 RADIJU IZ NOVE GRADISKE ZABRANILI PUSTANJE EDE MAAJKE

Post by wxy »

U emisiji Tabula Rasa na radiju iz Nove Gradiške bile su puštene tri nove
pjesme Ede Maajke na koje reakcija nije bila oduševljene kvalitetom odslušanog nego zabrana puštanja.

U emisiji Tabula Rasa emitiranoj 8. maja puštene su pjesme 'On je mlađi', 'Dragi moj Vlado' i 'Pržiii' s albuma 'No sikiriki' Ede Maajke, nakon čega je uredništvo emisije primilo poziv od gospođe Višnje Mikić, glavne urednice Radija Nova Gradiška koja " je obavijestila da imamo prigovore na emisiju 'od strane predstavnika vlasti' i da takve pjesme više ne smijemo puštati, inače će nam ukinuti emisiju", dojavio je Mario Nakić Mraq, urednik emisije.

Gospođa Mikić je, prema Nikićevim riječima, prethodno ovome bila na konzultacijama sa gospodinom Mikšićem, gradonačelnikom Nove Gradiške, što je bilo treći put u zadnja dva mjeseca kako se gradonačelnik upliće u koncepciju Tabula Rase, žali se Nikić.

Inače, emisija Tabula Rasa je namijenjena mladoj, urbanoj publici, a nakon 10 sedmica postala jedina emisija koja samostalno posluje s dobitkom i ima perspektivnu financijsku budućnost te je jedini tamošnji medij neovisan o bilo kojoj političkoj stranci ili seoskim moćnicima, poručuje Nakić

Evo nadjoh ovo na http://www.sampita- brcko.com

Raja sta mislite :?
mrak

Post by mrak »

Mislim da gradonacelnika kao i urednicu treba smjeniti. i "volja naroda" dovela. Mladi na tom radiju trebaju da se organizuju, zakljucaju i preotmu taj radio!
omcho

Post by omcho »

Živjela diktatura i cenzura.Ha ja.ja lićno ne volim Edu ali ako je volja naroda da se pusti,onda neka se pusti.Sramota a i ne bio radio iz Nove Gradiske,da je kojim slucajem to urađeno u nekom vecem gradu bila bi veca frka. :razz: :razz: :razz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pročitah da je demantirano

http://www.monitor.hr
Telefon

Post by Telefon »

Ah te zene gradonacelnici
Post Reply