...Ono 60 % dnevnog vremena koje ne znam sta cu sa sobom nego slusati diletante s 202, Kalmana i ostalih nazovi-radio-stanica.Jonx wrote:Usro sam se od straha sto necu imati sta slusati!Zephyr wrote: Izvadi se malo iz kolotecine covjece.
Prestani cackati nos i zabadati ga u nesto sto nema veze s tobom.
Ako prodje s 202, efm je slijedeci.
Sta ces onda slusati?
I ti i svi ostali...
KALMAN?
Kao i uvijek u Bosni, tek kad neceg nestane, onda se ljudi trznu.
Radiju 202 kazna 10.000 KM
Moderator: anex
-
Hierarchia
-
kadaj
Zephyr wrote:Mahala.![]()
Ovdje je izgleda bitnije ljudima da znaju kolika je kome plata, nego da li ima slobode u medijima.
Tuzno.
Izvadi se malo iz kolotecine covjece.
Prestani cackati nos i zabadati ga u nesto sto nema veze s tobom.
Ako prodje s 202, efm je slijedeci.
Sta ces onda slusati?
I ti i svi ostali...
KALMAN?
Kao i uvijek u Bosni, tek kad neceg nestane, onda se ljudi trznu.
Evo ga Adi Sarajlic
glavom, bradom i kurton kapom
-
foucault
Bas sam se pitao hoce li se pojaviti neki kolega... samo sto ovo ne konta ni 95 % pravnika. A jos kad se sjetis kako je upravno odjeljenje Suda BIH efikasnonokia6170 wrote:Citam danasnju vijest na Sa-X koju je objavio radio 202 u pogledu odluke RAK-a, i zapade mi jedan dio tog saopstenja u oci:
"Radio 202, u skladu sa svojom uređivačkom politikom, ne namjerava pokleknuti pred ovakvim i sličnim nazovi-moralizirajućim pritiscima, te stoga protiv ove drakonske kazne najavljujuje borbu svim pravnim i zakonskim sredstvima, uključujući i svakodnevne proteste pred sjedištem RAK-a.
Ukoliko pravni organi Bosne i Hercegovine ne uvaže žalbu nepravedno kažnjenog radija, najavljuje se iznošenje slučaja pred evropske institucije"
Drago mi je da su odlucili svoja prava stititi i ostvarivati ne samo galamom, vec i pravnim sredstvima.
S tim u vezi, jos jednom da istaknem kako i na koji nacin sto vec spomenuh prije par dana, tacnije 12. aprila u svom postu na ovu temu:
Dobronamjeran savjet ekipi radio 202 u pogledu njihove pravne zastite i ostvarivanja njihovih prava (znaci prava Radia 202 kao pravnog lica) je sljedeci:
1. korak prvi je da nakon urucenja navedene odluke, izjave (Radio 202) u zakonom predvidjenom roku zalbu RAK-u protiv iste.
2. korak drugi je da nakon sto dobiju drugostepenu odluku RAK-a, ili ukoliko im se ne odgovori u zakonom predvidjenom roku...da odmah podnesu tuzbu Sudu Bosne i Hercegovine (upravnom odjeljenju) pobijajuci istu i trazeci naknadu stete (i nastale i buduce).
3. nakon sto podnesu tuzbu, revnosno pratiti zakonom predvidjene rokove u pogledu za rjesavanje predmeta po tubi. nakon sto Sud Bosne i Hercegovine donese prvostepenu presudu...ukoliko se nije zadovoljno sa njom..treba podnijeti zalbu Apelacionom vijecu Suda Bosne i Hercegovine.
4. ukoliko se ne bude zadovoljno i sa presudom Apelacionog vijeca Suda Bosne i Hercegovine..onda se treba obratiti apelacijom Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, trazeci ponistenje ranijih odluka i zaliti se po Evropskoj konvenciji za zastitu ljudskih prava u pogledu slobode izrazavanja, parva na imovinu i prava na pravicno sudjenje obuhvacenih clanovima 6 i 10. Evropske konvencije za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i clanom 1. Protokola broj 1 uz Evropsku konvenciju za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.
5. posljednji korak je obracanje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu sa istim zalbenim navodima sadrzanim kao i u apelaciji podnesenoj Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, u slucaju negativne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
Vrlo je bitna stvar da se stvar od pocetka vodi ispred radija kao pravnog lica, a ne fizickih lica koji rade na tom radiju.
Takodje, nekome sve ovo sto sam napisao moze zvucati suludo i dugotrajno, ali vjeruj te mi da ce odluka RAK-a da padne vec na Sudu Bosne i Hercegovine, a definitivno na Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine. O Evropskom sudu za ljudska prava necu trositi puno rijeci, jer su oni principijelno vrlo strogi kada je sloboda medija u pitanju.
More biti bidne, a more biti nebidne da se dosta cita ovo sto mi sve pisemo na forumu Sa-X-a:)
-
Nancy Drew
-
Hattori.Hanzo
Nije do raka. Nisu ti jadni pojedinci krivi što su se utopili u moru licemjerja koje vlada svijetom. Ovo je samo lokalna manifestacija globalnog fenomena. Suština odavno nije bitna. Površnost je postala ideal. Političari koji lažu i to nazivaju diplomatijom. Prijete ratom i to nazivaju odbranom nacionalnih interesa. Korupcija je postala NARODNI OBIČAJ. Turbo folk smeće se naziva pravom izbora. Pedofili se zatvaraju na šest mjeseci i to se naziva slobodnim sudijskim uvjerenjem. Sapunice i reality show-ovi truju komformističke umove naših mozgova......... a KURAC, PIČKA, GOVNO I SISA postaju naprijetelji broj jedan.
Nije ljudi do raka. Problem je dublje u sistemu.
Nije ljudi do raka. Problem je dublje u sistemu.
-
skendo
Slazem se ja da ovi iz raka seru, naplacuju kazne kako se njima svidja ili ne svidja, al mora se priznati da i ovi na 202 seru. i oni supljiraju na drzavni racun, odnosno na racun obicnog svijeta, trose pare iz budzeta. kalman i ostali slicni radiji su privatne radio stanice i neka pustaju kakav hoce program, trose svoje pare, pa ko hoce da slusa ili ne, njegova stvar. medjutim, drzavne stanice i kao o ostale drzavne institucije bi morale da budu nesto drugo a ne da nam jedan adi i njemu slicni sere na glavu za nase pare.
tih 10000 treba naplatiti iz dzepa odgovornih na tom radiju.
-
Vokri
A kako ti to, druze Skendo, " adi i njemu slicni" seru na glavu?skendo wrote:Slazem se ja da ovi iz raka seru, naplacuju kazne kako se njima svidja ili ne svidja, al mora se priznati da i ovi na 202 seru. i oni supljiraju na drzavni racun, odnosno na racun obicnog svijeta, trose pare iz budzeta. kalman i ostali slicni radiji su privatne radio stanice i neka pustaju kakav hoce program, trose svoje pare, pa ko hoce da slusa ili ne, njegova stvar. medjutim, drzavne stanice i kao o ostale drzavne institucije bi morale da budu nesto drugo a ne da nam jedan adi i njemu slicni sere na glavu za nase pare.
Jel' time sto pustaju Let 3, Frenkija i Draleta?
Ja sranja....
-
penzioner
Uredništvo bilo kojeg kolektiva mora voditi računa o svim stvarima, pa i ovim. I trebaju korigovati urednike u čijim smjenama se to desi. Jer uvijek će neko iznad morati platiti zbog tuđe greške ispod. Da neko uzme novac za kaznu iz njihovog džepa, više se ni jedna ne bi napravila 
-
horoz
evo, nas'o sam jednu prikladnu pjesmicu za ekipu sa 202
i to sam je jutros slus'o bas na njihovoj stranici
... valjda su se prepoznali, sta li...
Tebi je celi taj svet fuš,
Sereš na sve i baš si kul,
Al kako da menjaš put kad TI SI TAJ VIRUS?
O, da... tebi je celi taj svet fuš,
Džabe ti sav taj bunt kad TI SI TAJ VIRUS!
ili recimo:
Učlanili se u omladinu te i te stranke!
Sad lepe plakate da narod primi na znanje
Da biće nam bolje ako damo im zvanje...
Od našeg poreza prave banket, dobiješ flajer
Gde pamet dele ti mazge što nikad ništa ne rade!
Jer to su naučili od svoje tetke - bivšeg hipika:
Da bune se a da ne žuljaju svoje dupe nikada!
Ništa bolji od pink – likova, samo drukčiji stajling,
Drukčijeg muzičkog ukusa uz malo izmišljenog prkosa
i najbolje od svega:
Sad te nije sramota da sereš o promeni sveta
Kad funjorski živiš ko oni, od tuđeg budžeta???
Ti ćeš da mi doneseš novi svet, bre pička ti materina?
Uzmi radi nešto slepče, nije te stid pred matorima!
Nemaš ti problem, čim daješ sebi tolko oduška
i to sam je jutros slus'o bas na njihovoj stranici
Tebi je celi taj svet fuš,
Al kako da menjaš put kad TI SI TAJ VIRUS?
O, da... tebi je celi taj svet fuš,
Džabe ti sav taj bunt kad TI SI TAJ VIRUS!
ili recimo:
Učlanili se u omladinu te i te stranke!
Sad lepe plakate da narod primi na znanje
Da biće nam bolje ako damo im zvanje...
Od našeg poreza prave banket, dobiješ flajer
Gde pamet dele ti mazge što nikad ništa ne rade!
Jer to su naučili od svoje tetke - bivšeg hipika:
Da bune se a da ne žuljaju svoje dupe nikada!
Ništa bolji od pink – likova, samo drukčiji stajling,
Drukčijeg muzičkog ukusa uz malo izmišljenog prkosa
i najbolje od svega:
Sad te nije sramota da sereš o promeni sveta
Kad funjorski živiš ko oni, od tuđeg budžeta???
Ti ćeš da mi doneseš novi svet, bre pička ti materina?
Uzmi radi nešto slepče, nije te stid pred matorima!
Nemaš ti problem, čim daješ sebi tolko oduška
-
penzioner
Ako RAK ima pravila jasno definisana, i ako skontaju nekoga ko ih prekrši, onda nije više ni tvoje ni moje da se bunimo, jer pravila se u pravnoj državi moraju poštovati sviđalo nam se to ili ne. A državi očigledno odgovara da hvataju male, nego da se bore sa zvjerima sebi ravnopravnim.
-
PITARKA_SA
ja moralnog naroda u PM
smeta im sto edo kaze "mater vam jebem"
a ok je to kada polugola kurava pjeva..kupi mi bundu od nerca...onda ona:parkiraj svoj porse u moju garazu..pa onda slijedeca:a kod tebe su jos uvijek moje gacice...
SELO NA CELO !!!!!!!!!!

a ok je to kada polugola kurava pjeva..kupi mi bundu od nerca...onda ona:parkiraj svoj porse u moju garazu..pa onda slijedeca:a kod tebe su jos uvijek moje gacice...
SELO NA CELO !!!!!!!!!!
-
Svemirski_Jebach
to su skrivene umjetnicke poruke, diskretne i suptilne

-
Sarajevski Marlboro
PITARKA_SA wrote:ja moralnog naroda u PM
SELO NA CELO !!!!!!!!!!
-
sulesavic
RAK nema jasno napisano da je kurac (npr.) neprikladna rijeè.penzioner wrote:Ako RAK ima pravila jasno definisana, i ako skontaju nekoga ko ih prekr¹i, onda nije vi¹e ni tvoje ni moje da se bunimo, jer pravila se u pravnoj dr¾avi moraju po¹tovati sviðalo nam se to ili ne. A dr¾avi oèigledno odgovara da hvataju male, nego da se bore sa zvjerima sebi ravnopravnim.
-
Svemirski_Jebach
ali jeste karina npr