moler wrote:ja početkom septembra odlazim u tu službu kod Katedrale da predam za mater za tuđu njegu i pomoć i onda nastaje horor hem ti neće da objasni šta ti treba hem ti drži predavanje kako oni imaju limit koji mogu primiti a nakraju nakon pozivanja prijatelja ipak primaju zahtjev jel ima ikakva inspekcija da bi im se mogla poslati pa da se vidi kako i što rade i kako primaju stranke a najbitnije je da su sebi nabavili zaštitara da ih čuva od ljudi koje oni raspamete

Nije to ništa kakav će biti haos kada se usvoji ovaj novi federalni Zakon o soc. zaštiti (Ne znam tačan naziv). Neki dan su ga vratili sa prvog čitanja Vladi na doradu.
Biće limit 190KM primanja po čl. domaćinstva, pa ko ima više od ovoga, kapak naknadu za pomoć od strane drugog lica. Neki ljudi će poumirati u roku od 2-3 mjeseca nakon obustave, odnosno, usvajanja novog Zakona.
Možda su ti zato i govorili da ne podnosiš,...ne znam, pa vidi.
Još dok je ta naknada za pomoć od strane drugog lica (Tuđa njega) bila isplaćivana iz kantonalnog budžeta, bili su napravili čistku putem kantonalnog Zakona, ali i sa tim novim članom moja majka je imala pravo da prima istu, pa ipak, obustavili. Moja žalba, pa još nekoliko žalbi, pa sud i upravni spor,...pa neće da postupe po presudi, pa ja u ''Vaša prava'' do besplatnog advokata i isplatiše 7 tisuća KM. No prije toga, kada su shvatili da će morati isplatiti sve retroaktivno, ponudiše meni da odmah počnu isplatu bez retroaktive, i kao ona bi bila II kategorija što je bilo duplo manje novca,...FUJ,...Lešinari,...mogu misliti šta rade sa onima koji ne znaju šta je upravni postupak i spor, pa ne znaju ni žalbu napisati. Lešinari i moram naznačiti da se radi o JU Kantonalni centar-ured za općinu Ilidža. Pravnik Zaim i soc. radnik Meša. FUJ! Tadašnji ministar Hajrudin Ibrahimović (SBiH i sada borački ministar), a direktorica, ova ista Poturkovićka(100 godina je direktorica, a ima tužbu od strane Dječije ambasade da je ''prodala''-nelegalno dala na usvojenje - jedno dijete strancima).FUJ, FUJ :BLJUV: