Radari i detekcija neregistrovanih vozila
-
p0ltergeist
#1 Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Pozdrav forumaši,
zadnjih par mjeseci mi se dešava da me stacionarni radar prijavi kao "neregistrovanog" pa me par stotina metara dalje patrola isključi iz saobraćaja. Vozilo je uredno registrovano. Kada vide saobraćajnu odmah me puste. Obraćao sam se nadležnoj PU gdje je registrovano vozilo, kažu da u bazi vide da je registracija OK i da ne znaju šta je problem. Znaju me zaustaviti i 3-4 puta za dan. Kod policije u vozilu uređaj izbaci poruku da je "vozilo neregistrovano, registracija ističe za 200 dana." Da li je neko imao sličan problem? Kome se obratiti? Vožnja kroz grad je postala maltretiranje, ako je iza stacionarne kamere patrola sigurno ću biti zaustavljen i to više puta dnevno.
Ako neko ima kakav prijedlog molim vas pišite. Jedino što mi pada na um jeste da angažujem advokata pa da na taj nepopularan način pokušam zaustaviti ovo maltretiranje.
Hvala i pozz.
zadnjih par mjeseci mi se dešava da me stacionarni radar prijavi kao "neregistrovanog" pa me par stotina metara dalje patrola isključi iz saobraćaja. Vozilo je uredno registrovano. Kada vide saobraćajnu odmah me puste. Obraćao sam se nadležnoj PU gdje je registrovano vozilo, kažu da u bazi vide da je registracija OK i da ne znaju šta je problem. Znaju me zaustaviti i 3-4 puta za dan. Kod policije u vozilu uređaj izbaci poruku da je "vozilo neregistrovano, registracija ističe za 200 dana." Da li je neko imao sličan problem? Kome se obratiti? Vožnja kroz grad je postala maltretiranje, ako je iza stacionarne kamere patrola sigurno ću biti zaustavljen i to više puta dnevno.
Ako neko ima kakav prijedlog molim vas pišite. Jedino što mi pada na um jeste da angažujem advokata pa da na taj nepopularan način pokušam zaustaviti ovo maltretiranje.
Hvala i pozz.
- salik79
#2 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let. 
-
mali jomu
#3 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
p0ltergeist wrote: Ako neko ima kakav prijedlog molim vas pišite.
Hvala i pozz.
Promjeni tablice i miran, softwer te nesto cita naopako...... nisi prvi, svugdje se desava da softwer ponegdje fulne
- beni-bu-man
#4 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Ne kontam, kakve veze sad to ima sto tebe jebu na aerodromu sa ovom temomsalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- Dope_Man
#5 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Ili si pogresno unesen u bazi s kojom radar uporedjuje (a to bi moralo da mogu oni ispraviti rucno), ili je nesto do tablice pa cita mozda slovo/broj pogresno.
- iceman ze
#6 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Obrati se pismeno, u prilog stavi sve dokumente kao dokaz, u dopisu hronoloski objasni situaciju. Moraju se ocitovati zasto imas kontinuirano problem. Vjerovatno ce sprovesti interni postupak i naloziti mjere po liniji rada....svim org.jedinicama.
- vjeshalica
#7 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Tebe sa razlogom provjeravaju jer si ocito nekad bio u nekom vaznom poslusalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- salik79
#8 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Ista, ili slicna, greska u softwareu mene godinama handri na turskim aerodromima. Uvijek utvrde da sam regularan, ali sljedeci put uvijek ista procedura. Pitao ih na koji nacin mozemo to konacno eliminisati, dobio odgovor da ne postoji nacin, jer sistem svaki put ukaze na nekakvu neregularnost kada se moj pasos skenira.beni-bu-man wrote:Ne kontam, kakve veze sad to ima sto tebe jebu na aerodromu sa ovom temomsalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- salik79
#9 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Jah, vazan posao - turizam i odmorvjeshalica wrote:Tebe sa razlogom provjeravaju jer si ocito nekad bio u nekom vaznom poslusalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- Edin H.
#10 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Izvadi novi pasos ako te peglaju?salik79 wrote:Ista, ili slicna, greska u softwareu mene godinama handri na turskim aerodromima. Uvijek utvrde da sam regularan, ali sljedeci put uvijek ista procedura. Pitao ih na koji nacin mozemo to konacno eliminisati, dobio odgovor da ne postoji nacin, jer sistem svaki put ukaze na nekakvu neregularnost kada se moj pasos skenira.beni-bu-man wrote:Ne kontam, kakve veze sad to ima sto tebe jebu na aerodromu sa ovom temomsalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- beni-bu-man
#11 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Zaobilazi turskusalik79 wrote:Ista, ili slicna, greska u softwareu mene godinama handri na turskim aerodromima. Uvijek utvrde da sam regularan, ali sljedeci put uvijek ista procedura. Pitao ih na koji nacin mozemo to konacno eliminisati, dobio odgovor da ne postoji nacin, jer sistem svaki put ukaze na nekakvu neregularnost kada se moj pasos skenira.beni-bu-man wrote:Ne kontam, kakve veze sad to ima sto tebe jebu na aerodromu sa ovom temomsalik79 wrote:Sve je dobro dok te ne pocnu ko mene svaki puta na aerodromu u Turskoj provjeravati, kako na ulasku, tako i na izlasku iz drzave. Iz godine u godinu. Svaki put moram uplanirati ekstra vrijeme za to, da ne bih propustio let.
- salik79
#12 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- salik79
#13 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Teskobeni-bu-man wrote:Zaobilazi turskusalik79 wrote:Ista, ili slicna, greska u softwareu mene godinama handri na turskim aerodromima. Uvijek utvrde da sam regularan, ali sljedeci put uvijek ista procedura. Pitao ih na koji nacin mozemo to konacno eliminisati, dobio odgovor da ne postoji nacin, jer sistem svaki put ukaze na nekakvu neregularnost kada se moj pasos skenira.beni-bu-man wrote: Ne kontam, kakve veze sad to ima sto tebe jebu na aerodromu sa ovom temom![]()
![]()
- Edin H.
#14 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Onda pretani podrzavati Gulenasalik79 wrote:Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- salik79
#15 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Eh, to!Edin H. wrote:Onda pretani podrzavati Gulenasalik79 wrote:Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- Edin H.
#16 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
I zaprijeti tuzbomiceman ze wrote:Obrati se pismeno, u prilog stavi sve dokumente kao dokaz, u dopisu hronoloski objasni situaciju. Moraju se ocitovati zasto imas kontinuirano problem. Vjerovatno ce sprovesti interni postupak i naloziti mjere po liniji rada....svim org.jedinicama.
- insomnia78
#17 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Arslane?salik79 wrote:Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- Edin H.
#18 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Halisdemir ili Ecrininsomnia78 wrote:Arslane?salik79 wrote:Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- insomnia78
#19 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Ima kamara Arslana u Tuzli
- salik79
#20 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Ni blizuinsomnia78 wrote:Arslane?salik79 wrote:Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.Edin H. wrote: Izvadi novi pasos ako te peglaju?
- salik79
#21 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
Jok, OguzEdin H. wrote:Halisdemir ili Ecrininsomnia78 wrote:Arslane?salik79 wrote:
Mislim da je prije do mog imena (tursko) i mjesta rodjenja (Tuzla), nego do pasosa. Sve je pocelo nakon propalog puca.
- muha_sa
#22 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
salik79 wrote:
Jok, Oguz
- JThomas
#23 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
znači tako se sad to kaže, greška u softveru 
-
p0ltergeist
#24 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
mali jomu wrote:p0ltergeist wrote: Ako neko ima kakav prijedlog molim vas pišite.
Hvala i pozz.
Promjeni tablice i miran, softwer te nesto cita naopako...... nisi prvi, svugdje se desava da softwer ponegdje fulne
Ima li šta da nije po mom novčaniku? U ovom slučaju sam ja najmanje kriv
-
mali jomu
#25 Re: Radari i detekcija neregistrovanih vozila
p0ltergeist wrote: Ima li šta da nije po mom novčaniku? U ovom slučaju sam ja najmanje kriv![]()
Ima, prijavi da te udario radar, dovedi dva svejdoka......