Radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zonbirile

#26 Re: Radar

Post by zonbirile »

čova pita može li ga upucati radar,ako je auto ispred-ne,ne može
sreca7

#27 Re: Radar

Post by sreca7 »

može drug,ja sam se lično u to uvjerio.Na isti način su mene zaustavili u Tuzli (mislim ono dobro sam znao da sam malo brže vozio)pa sam se malo pravio lud.Ali ovo neki fini policajci,jedan od njih mi u potpunosti objasni kako taj uređaj radi(majke mi bilo ga milina slušat)a još mi dade onaj radar da sam probam izmjerit brzinu vozila koje se kreću u koloni.
MOJ ODGOVOR JE: TU SU UPRAVU RADAR JE PRECIZAN POPUT SNAJPERA.
Al u zenici su druga priča.
Vozio sam kombi (vlasništvo mog brata)koji ima ugrađen tah.aparat na relaciji Brčko-Tuzla-Doboj-Zenica-Sarajevo i obratno u aprilu ove godine.
Nakon tri mjeseca dobijem obavijesti da sam se u mjestu Misurić kretao brzinom od 71 km/h u smjeru Zenice,te isti dan u povratku na istom mjestu krećući se iz smjera Zenice 77 km/h.Kazne su bile trideset KM.Pošaljemo mi njima podatke oni meni prekršajni nalog platim kaznu al tu nije kraj priče.Nakon par dana tjeram ja kombi na onaj periodični tehnički i dok čekam u redu ispred kontrolne stanice od dosade listam tahograf trake i nađem onu od dana kada sam dobio dvije kazne i dođem do zaključka da sam nisam vozio brže od 65 km/h u mjestu gdje sam je to policija navela.Ajd sad krivo meni ono pravo ode 60 markica .Malo se se raspitam kod ovih stručnjaka za tahograf na tehničkom pregledu kažu da je tahograf uredu.Neki dan dobijem od policije iz Žepča da sam u ono isto vrijeme(mislim isti dan) na njihovoj opštini prekoračio brzinu te da sam vozio 77 km/h u smjeru Zenice a iz smjera Zenice 71 km/h i opet kazna 2x30 KM.Buraz uganja neku turu za Zenicu i ja u glavni MUP.Primi me neki lik ,sasluša i kaže dokaži to na sudu ako ti se isplati hodat.I upravu je ne isplati.Al sam se malo raspitao za te njihove uređaje trafi star sr 520 kod tehničkih lica,mogućnost greške je velika pogotovo ako nisu postavljeni pod odgovarajućim uglom.
sreca7

#28 Re: Radar

Post by sreca7 »

Na mojoj tah.traci brzina je između 60 i 65 km/h a kamera me slika 71 km/h sa zadnje strane u mjestu Misurić dok idem u smjeru Zenice,a u Žepču dok se i dalje krećem u smjeru Zenice 77 km/h (sa prednje strane)kamera se nalazi na suprotnoj strani puta.A kada sam se vraćao sa zadnje stane me slika kamera u Žepču 71 km/h a ona u Misurićima koja mi je sad sa suprotne starne puta 77 km/h.Nema logike nikakve osim za budžet tog kantona.
zonbirile

#29 Re: Radar

Post by zonbirile »

@sreća7
ne objasni ti nama šta to reće drot kako mjeri auta u koloni.Ja i dalje tvrdim da ne može kroz/preko auta fatati auto iza.E sad mlad školovan drot,može na reskok i šesto ufatit,ali ako je na lotrama.
krusty

#30 Re: Radar

Post by krusty »

sacekajte malo ljudi... zaboravljate jednu stvar a to je rastojanje izmedu prvog auta i vaseg

ali pravo pitanje je to, po kojoj logici drot puca drugo, a ne prvo auto u koloni ?

eh sad, ako ste pravo blizu auta ispred, i drot zaustavlja vas zbog prekoracenja, tu je 1% sanse da vas moze upucati, jedino recimo ako on stoji na suprotnoj strani ceste, a vi vozite sredinom ceste (kao da hocete da preticete pa se ono malo izvucete) pa da vas moze upucati radar ...

a ako vozis 10 metara i vise iza prvog auta naravno da te moze opucati, pa ne stoji drot na sredini tvoje trake pa da si mu u pravoj liniji iza prvog auta, uvijek su kraj ceste tako da postoji mogucnost da te upuca radarom...

imajte na umu da oni najcesce koriste prednju tablicu kao mjesto koje ciljaju radarom tako da sami ocijenite ako vozite iza auta ispred da li je drot mogao naciljati vasu tablicu koja je na 90% auta na sredini ...

a ovi sto kazu da je moguce jer su radari precizni... jesu ali ne prolaze KROZ auto, ne stoji ti tablica na krovu pa da te u nju cilja, nego na prednjem braniku, tako da nemoze nikako radar naciljati KROZ prvo auto i upucati drugo... pored da ako te moze naciljati, ali kroz, ne...
respo

#31 Re: Radar

Post by respo »

zna li neko koliko je ogranicenje u butmirskoj ulici posto sam jednom dole bio i po belaju sada dobio obavjest da sam prekoracio brzinu
brzina 88km/h
zna li neko kolika je kazna
-Romeo-

#32 Re: Radar

Post by -Romeo- »

respo wrote:zna li neko koliko je ogranicenje u butmirskoj ulici posto sam jednom dole bio i po belaju sada dobio obavjest da sam prekoracio brzinu
brzina 88km/h
zna li neko kolika je kazna
aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ja sam čuo da oduzimaju auto. :D :D
respo

#33 Re: Radar

Post by respo »

i stan na 3 mjeseca :D

ozbiljno jeli ono 50 ili vise i vozacka fazoni
koliko je uopste ogranicenje i koliko sam to presao preko ogranicenja ako sam isao 88
ako je 60 to je 28 jeli ono "tolerancija" 20 znaci da sam presao samo 8 :D

p.s. samo me zanima KOLIKO JE OGRANICENJE U ULICI BUTMIRSKA CESTA??
krusty

#34 Re: Radar

Post by krusty »

ako si isao 28 preko tj 88, onda ti je 50 KM
respo

#35 Re: Radar

Post by respo »

hvala :D
Post Reply