radar pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
frankwhite
#1 radar pitanje
na koliko kmh slika onaj radar kod ekonomske? proso sam sa oko 70-75 veceras pa ne znam jel me "uhvatio"?
-
dimu
#2 Re: radar pitanje
slikao je na 61 ali bilo je neke frke oko toga zbog velikog broja kazni i sto je 40 ogranicenje na glavnoj cesti pa valjda su digli ogranicenje
a i ne radi svaki taj radar 24 sata dnevno, jer nemaju kamera koliko ima lokacija, pa premjestaju sa jedne lokacije na drugu, tako da ne znas dok ti ne dodje cestitka
a i ne radi svaki taj radar 24 sata dnevno, jer nemaju kamera koliko ima lokacija, pa premjestaju sa jedne lokacije na drugu, tako da ne znas dok ti ne dodje cestitka
-
frankwhite
#3 Re: radar pitanje
pa ne koliko sad slika ako je tu?dimu wrote:slikao je na 61 ali bilo je neke frke oko toga zbog velikog broja kazni i sto je 40 ogranicenje na glavnoj cesti pa valjda su digli ogranicenje
- ranger
#4 Re: radar pitanje
ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
- respo
#5 Re: radar pitanje
slika iz oba pravca
koga je uslikao tesko je reci
cekaj dok ne dodje koverta ako dodje znaj da si ti bio model ako ne dodje nisi talent
koga je uslikao tesko je reci
cekaj dok ne dodje koverta ako dodje znaj da si ti bio model ako ne dodje nisi talent
- studeni76
#6 Re: radar pitanje
Meni takva cestitka dosla. 100KM kazne i mjesec zabrane. laganini
-
dimu
#7 Re: radar pitanje
pa na 61 ako je ostalo po starom, ili na 81 ako su povecali ogranicenje na 60frankwhite wrote: pa ne koliko sad slika ako je tu?
pa kamera slika onog ko prekoraci brzinu, imas senzore u asfaltu mozda 15-20m prije kamere (iz pravca sarajeva)ranger wrote:ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
uostalom tu je ogranicenje 60, znaci slika na 81, a ako si ti isao 70 nemas brige
- ranger
#8 Re: radar pitanje
hvala dimudimu wrote:pa na 61 ako je ostalo po starom, ili na 81 ako su povecali ogranicenje na 60frankwhite wrote: pa ne koliko sad slika ako je tu?
pa kamera slika onog ko prekoraci brzinu, imas senzore u asfaltu mozda 15-20m prije kamere (iz pravca sarajeva)ranger wrote:ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
uostalom tu je ogranicenje 60, znaci slika na 81, a ako si ti isao 70 nemas brige
bio sam sigurno predaleko od senzora, a i brizana je bila tu negdje oko 70 i opadala je!