radar pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frankwhite

#1 radar pitanje

Post by frankwhite »

na koliko kmh slika onaj radar kod ekonomske? proso sam sa oko 70-75 veceras pa ne znam jel me "uhvatio"?
dimu

#2 Re: radar pitanje

Post by dimu »

slikao je na 61 ali bilo je neke frke oko toga zbog velikog broja kazni i sto je 40 ogranicenje na glavnoj cesti pa valjda su digli ogranicenje

a i ne radi svaki taj radar 24 sata dnevno, jer nemaju kamera koliko ima lokacija, pa premjestaju sa jedne lokacije na drugu, tako da ne znas dok ti ne dodje cestitka :P
frankwhite

#3 Re: radar pitanje

Post by frankwhite »

dimu wrote:slikao je na 61 ali bilo je neke frke oko toga zbog velikog broja kazni i sto je 40 ogranicenje na glavnoj cesti pa valjda su digli ogranicenje

a i ne radi svaki taj radar 24 sata dnevno, jer nemaju kamera koliko ima lokacija, pa premjestaju sa jedne lokacije na drugu, tako da ne znas dok ti ne dodje cestitka :P
pa ne koliko sad slika ako je tu?
ranger

#4 Re: radar pitanje

Post by ranger »

ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
respo

#5 Re: radar pitanje

Post by respo »

slika iz oba pravca
koga je uslikao tesko je reci
cekaj dok ne dodje koverta ako dodje znaj da si ti bio model ako ne dodje nisi talent :D
studeni76

#6 Re: radar pitanje

Post by studeni76 »

Meni takva cestitka dosla. 100KM kazne i mjesec zabrane. laganini
dimu

#7 Re: radar pitanje

Post by dimu »

frankwhite wrote: pa ne koliko sad slika ako je tu?
pa na 61 ako je ostalo po starom, ili na 81 ako su povecali ogranicenje na 60

ranger wrote:ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
pa kamera slika onog ko prekoraci brzinu, imas senzore u asfaltu mozda 15-20m prije kamere (iz pravca sarajeva)

uostalom tu je ogranicenje 60, znaci slika na 81, a ako si ti isao 70 nemas brige ;)
ranger

#8 Re: radar pitanje

Post by ranger »

dimu wrote:
frankwhite wrote: pa ne koliko sad slika ako je tu?
pa na 61 ako je ostalo po starom, ili na 81 ako su povecali ogranicenje na 60

ranger wrote:ev imam i ja pitanje da ne otvaram temu, juce sam isao za Hercegovinu i nekih 100-150m prije kamere u Binjezevu sam primjetio da je onaj donji crveni krug na njoj, bljesnuo, al ne bas ko blic nego kao da se upalilo crvenkasto svjetlo... isao sam nekh 70tak km/h. btw ispred mene su na nekih 100m bili su seat i jos neko auto al oni su u tom trenutku "blicanja" bili par metara ispred kamere ili mozda cak i pored nje a isli su brze od mene. sad, dali je kamera uslikala nekog, njih? mene? dali uopce slika iz pravca sarajeva?
pa kamera slika onog ko prekoraci brzinu, imas senzore u asfaltu mozda 15-20m prije kamere (iz pravca sarajeva)

uostalom tu je ogranicenje 60, znaci slika na 81, a ako si ti isao 70 nemas brige ;)
hvala dimu ;-)
bio sam sigurno predaleko od senzora, a i brizana je bila tu negdje oko 70 i opadala je!
Post Reply