Radar na semaforu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dasa123
#1 Radar na semaforu
Pozdrav
Na semaforu je trepcalo zeleno i preslo na zuto a semafor je pod radarskom kontrolom. Sad me zanima bil primjetio da je me uslikalo i citao sam negdje da daju 2 sekunde i na crveno fore ako prodjem. Ako me uslikalo kakve me kazne cekaju ? hvala unaprijed
Na semaforu je trepcalo zeleno i preslo na zuto a semafor je pod radarskom kontrolom. Sad me zanima bil primjetio da je me uslikalo i citao sam negdje da daju 2 sekunde i na crveno fore ako prodjem. Ako me uslikalo kakve me kazne cekaju ? hvala unaprijed
- punta
#2 Re: Radar na semaforu
na pofalicima vidio sma prolaske na zuto i ne slika a vidio sam kad prođu taman na crveno i ne uslika ih
-
dasa123
#3 Re: Radar na semaforu
Prosao sam dosta kasno ja mislim...ako imalo ima tolerancije na crvenom nije me uslikalo ...hvalapunta wrote:na pofalicima vidio sma prolaske na zuto i ne slika a vidio sam kad prođu taman na crveno i ne uslika ih
-
channel10
#4 Re: Radar na semaforu
Da te je uslikalo, vidio bi (i znao) sigurno taman da sunce sija u sesnaest 
-
dasa123
#5 Re: Radar na semaforu
Sunca nije bilo skoro pa mrak....hvalachannel10 wrote:Da te je uslikalo, vidio bi (i znao) sigurno taman da sunce sija u sesnaest
- Nabucco
#6 Re: Radar na semaforu
Ovo sto cu reci nisu provjerene informacije, jer nisam direktno razgovarao sa nekim ko se bavi tim kamerama ali mi je jedan prijatelj rekao ovo sto se tice tolerancije. Crveno ima toleranciju od punih 10sekundi
. Nekako mi to zvuci mnogo al ieto.
P.S Prijatelj je pouzdan, ne izmišlja
, ako je neko slagao njega i ja lazem vas 
P.S Prijatelj je pouzdan, ne izmišlja
-
goran16v
#7 Re: Radar na semaforu
Ja sam opet cuo da okida 2 sek nakon paljenja crvenog svijetla
-
zLatk0
#8 Re: Radar na semaforu
Pa ako je bio mrak, vjerovatno bi vidio blic.. Ti si prosao na zuto ili crveno, posto zuto obicno traje oko 3 sec +/-
- amaretto
#9 Re: Radar na semaforu
Informacija iz prve ruke. Tolerancija na crveno 1 sec na svim kamerama.
-
dasa123
#10 Re: Radar na semaforu
Kad sam usao bilo je zuto ali kontam ako se crveno upalilo dok sam bio sa zadnjim tockovima da me nije uslikalozLatk0 wrote:Pa ako je bio mrak, vjerovatno bi vidio blic.. Ti si prosao na zuto ili crveno, posto zuto obicno traje oko 3 sec +/-
- insomnia78
#11 Re: Radar na semaforu
Nije ne brini
Znao bi da te je usklilalo
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Znao bi da te je usklilalo
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Tuzla111
#12 Re: Radar na semaforu
Definitivno bi vidio da te uslikalo.
Mene skoro uslikalo u Americi, ja nevjerujem ni da sam nagazio liniju a ono me vec slikalo, slikaje direktno sa prebacivanjem na crveno, znaci iste sekunde. Vjerujem da ni tu nije veca tolerancije, svrha im je da uberu pare, a sigurno tolerancija nije 10 sekundi.
Sve u svemu, Nije te uslikalo jer bi to vidio 100%.
Mene skoro uslikalo u Americi, ja nevjerujem ni da sam nagazio liniju a ono me vec slikalo, slikaje direktno sa prebacivanjem na crveno, znaci iste sekunde. Vjerujem da ni tu nije veca tolerancije, svrha im je da uberu pare, a sigurno tolerancija nije 10 sekundi.
-
mirzet87sa
#13 Re: Radar na semaforu
Da te je uslikao znao bi, ja kad sam po onoj najvecoj magli znao da sam uslikan znat ces i ti po mraku
A tolerancija na crveno ima, s tim da pola semafora nema radar koji registruju prolazak na crveno, osim par glavnih raskrsnica. sarajevo
Nije.dasa123 wrote: Kad sam usao bilo je zuto ali kontam ako se crveno upalilo dok sam bio sa zadnjim tockovima da me nije uslikalo
-
dasa123
#14 Re: Radar na semaforu
10 sekudni nije to je previse nebi svrhe imalo...al nadam se bar sekundi. ..hvala opetTuzla111 wrote:Definitivno bi vidio da te uslikalo.
-
dasa123
#15 Re: Radar na semaforu
Radar je onaj obicni samo stoji prije semafora i slika kada se nagazi na pjesacki na crvenom ili onu punu linijumirzet87sa wrote:Da te je uslikao znao bi, ja kad sam po onoj najvecoj magli znao da sam uslikan znat ces i ti po mrakuA tolerancija na crveno ima, s tim da pola semafora nema radar koji registruju prolazak na crveno, osim par glavnih raskrsnica. sarajevo
Nije.dasa123 wrote: Kad sam usao bilo je zuto ali kontam ako se crveno upalilo dok sam bio sa zadnjim tockovima da me nije uslikalo
- mayab
#16 Re: Radar na semaforu
A gdje si to žurio tako, jesi baš morao proći na crveno?dasa123 wrote:Prosao sam dosta kasno ja mislim...ako imalo ima tolerancije na crvenom nije me uslikalo ...hvalapunta wrote:na pofalicima vidio sma prolaske na zuto i ne slika a vidio sam kad prođu taman na crveno i ne uslika ih
I onda prpa...
- kokuz_sa
#17 Re: Odg: Radar na semaforu
Svrha radara je nesto sasvim drugacije od ubiranja para..Tuzla111 wrote:. Vjerujem da ni tu nije veca tolerancije, svrha im je da uberu pare, .
Svrha je da sprijece hajvane da divljaju na cesti
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
-
Tuzla111
#18 Re: Odg: Radar na semaforu
Nije ni bitno sad to toliko, naravno da je svrha sigurnost, al tolerancija nije veca od 1 sekunde definitivno. A iako te slika kamera, ne znaci da ces dobiti 100% kaznu, jer oni to sve ponovo pregledati i onda salju kazne.kokuz_sa wrote:Svrha radara je nesto sasvim drugacije od ubiranja para..Tuzla111 wrote:. Vjerujem da ni tu nije veca tolerancije, svrha im je da uberu pare, .
Svrha je da sprijece hajvane da divljaju na cesti
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
-
dabarizmabra
#19 Re: Radar na semaforu
I ja sam se ovo pitao, da li se to pregleda, jer ima brdo situacija....npr. ja sam jednom bio u koloni kod RTV doma, kada je policajac regulirao saobracaj i kao "sef" raskrsnice, davao nam znak da prolazimo, iako je crveno bilo ne semaforu (bio neki udes ili sl. ne sjecam se vise). Tada radar mora "poslikati" a oni valjda vide sta se desavalo na raskrsnici.Tuzla111 wrote:Nije ni bitno sad to toliko, naravno da je svrha sigurnost, al tolerancija nije veca od 1 sekunde definitivno. A iako te slika kamera, ne znaci da ces dobiti 100% kaznu, jer oni to sve ponovo pregledati i onda salju kazne.
Slicno je i sa vecim vozilima, npr. autobusi, kamioni, on kad udje na zuto, dok izadje iz raskrsnice, moze se tri puta upalit crveno...
Zbog toga se uvijek pazim, na tim raskrsnicama, ako je guzva, treba stati ako treba i 10 metara ranije, jer ako udjes u raskrsnicu i u tom trenutku se zaguzva (onaj ispred tebe prikoci da propusti pjesaka ili sl.), moze se lako desiti da te uslika, a da nisi htio proci kroz crveno.
-
dasa123
#20 Re: Radar na semaforu
Ne zurim inace...nego sam bio u lijevoj traci a trebo sam se vratit u desnu da idem pravo pa sam moro malo brze da predjem auto u desnoj i ispred njega udjem jer iza bila kolona nebi imo priliku prestrojit se vise...dok sam sve to semafor sa treptajuceg zelenog na zuto a jel me crveno uhvatilo ne znam.mayab wrote:A gdje si to žurio tako, jesi baš morao proći na crveno?dasa123 wrote:Prosao sam dosta kasno ja mislim...ako imalo ima tolerancije na crvenom nije me uslikalo ...hvalapunta wrote:na pofalicima vidio sma prolaske na zuto i ne slika a vidio sam kad prođu taman na crveno i ne uslika ih
I onda prpa...
-
zLatk0
#21 Re: Radar na semaforu
Tada se u centrali ugasi kamera, isto kad idu vozila u policijskoj pratnji gase se u tom intervalu.dabarizmabra wrote: I ja sam se ovo pitao, da li se to pregleda, jer ima brdo situacija....npr. ja sam jednom bio u koloni kod RTV doma, kada je policajac regulirao saobracaj i kao "sef" raskrsnice, davao nam znak da prolazimo, iako je crveno bilo ne semaforu (bio neki udes ili sl. ne sjecam se vise). Tada radar mora "poslikati" a oni valjda vide sta se desavalo na raskrsnici.
Zbog toga se uvijek pazim, na tim raskrsnicama, ako je guzva, treba stati ako treba i 10 metara ranije, jer ako udjes u raskrsnicu i u tom trenutku se zaguzva (onaj ispred tebe prikoci da propusti pjesaka ili sl.), moze se lako desiti da te uslika, a da nisi htio proci kroz crveno.
Pa ako te uhvati na crvenom a vec si dosao do senzora/pjesackog, ne mici se do zelenog
-
hugollino
#22 Re: Radar na semaforu
Evo jedan situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva