Radar kod POFALICA
-
no1diego
#1 Radar kod POFALICA
Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
Sad su nastimani u kilometar ccccc
- VR6
#2 Re: Radar kod POFALICA
Imas ispred tog radara znak ogranicenja 40 km/h, slika vec na 60 km/h.
Ostali radari slikaju na vecoj brzini...
Ostali radari slikaju na vecoj brzini...
- weed
#3 Re: Radar kod POFALICA
Modernizacija stize u nas mali grad - polako, ali sigurno... 
-
neutral
#4 Re: Radar kod POFALICA
da je tih radara vise bilo bi dobro...
juce me zamalo kreten ne zgazi na semaforu kod vjetrenjace... regularno prelazim na zeleno a lik je hladno prosao kroz crveno i brat bratu furao bar 90 km\h... prosao pored mene na manje od pola metra..."smrzla" sam se od straha... gdje taj radar?
mmmmda da napomenem bio je BMW
juce me zamalo kreten ne zgazi na semaforu kod vjetrenjace... regularno prelazim na zeleno a lik je hladno prosao kroz crveno i brat bratu furao bar 90 km\h... prosao pored mene na manje od pola metra..."smrzla" sam se od straha... gdje taj radar?
mmmmda da napomenem bio je BMW
- ProbuseniDolar
#5 Re: Radar kod POFALICA
Na svakom cosku trebaju ti radari ... i to ne smao na glavnoj ulici, vec i na tranzitnim putevima koji su pogodni za "tackanje" ... kad plate kaznu, onda ce se zamisliti da li ce i drugi put kroz crveno prolaziti ili se trkati po gradu ...
-
Gray
#6 Re: Radar kod POFALICA
no1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
Pošteno, tamo je ograničenje na 40. Normalno da je naštiman u kilometar.
- aloneir
#7 Re: Radar kod POFALICA
Hehe, nisi jedini burazeru. Moj brat je juce ujutro dobio cestitku od MUP, 71 Kmh negdje kod Pofalica...no1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
- strong69
#8 Re: Radar kod POFALICA
Da si cit´o ranije postove vidio bi da se mnogo pisalo o ovome. Pofalici-ogranicenje 40, "slika" na 61... I naravno da je to "strasnih 65 km/h" ako uzmes u obzir koliko je ogranicenje...no1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
- hakazvaka
#9 Re: Radar kod POFALICA
neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u autono1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
- DoradO
#10 Re: Radar kod POFALICA
uh kako ste samo svi vi forumasi nevini ... ma na ranu vas stavithakazvaka wrote:neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u autono1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
Sad su nastimani u kilometar cccccstvarno kako se samo usudjuju da ti posalju kaznu za prekoracenje brzine bezveznih 25 km/h..
-
bierkof
#11 Re: Radar kod POFALICA
Kako mislis, jesu forumasi nevini?
Ako je prekrsio zakon neka plati, nema tu neke price... Kada se prica o divljanju, o nevinim zrtvama u saobracajnim nesrecama, svi pozivaju na linc i vjesanje.. Kad policija nesto uradi, onda se hvata za glavu, sto bas mene...
E pa treba i tebe, i sve one koji su pogrjesili. Cak i strozije kazne ako ikako moze.

U ovome se ogleda ljepota ovog sistema, savrsena jednakost. Isti zakon za sve... Dobiti ces kaznu makar bio najveci jadnik ili najveci mafijas i lopov. I neces imati koga podmititi ili mu zaprjetiti. Na blatnjavom balkanu vazi samo zakon jaceg, stroge kazne su jedina disciplinska mjera koja pali.
Ako je prekrsio zakon neka plati, nema tu neke price... Kada se prica o divljanju, o nevinim zrtvama u saobracajnim nesrecama, svi pozivaju na linc i vjesanje.. Kad policija nesto uradi, onda se hvata za glavu, sto bas mene...
E pa treba i tebe, i sve one koji su pogrjesili. Cak i strozije kazne ako ikako moze.
U ovome se ogleda ljepota ovog sistema, savrsena jednakost. Isti zakon za sve... Dobiti ces kaznu makar bio najveci jadnik ili najveci mafijas i lopov. I neces imati koga podmititi ili mu zaprjetiti. Na blatnjavom balkanu vazi samo zakon jaceg, stroge kazne su jedina disciplinska mjera koja pali.
- DoradO
#12 Re: Radar kod POFALICA
ma razumijem ja to sve ali ovo se ne moze nazvati divljanje to je bukvalno pola gasa iz druge u trecu i to bas ono ako laganini vozis ... pa mi onda ide na zivce kako se svi prave nevini kao svi voze izricito onoliko koliko pise na tabli
ma daaaj molim te ... kamere su super stvar i stvarno se osjeti kako su smirile malo vozace ali cemu ovo radovanje sto lika koji je daleko od divljanja vozio upeca
kako te nije stid ... ti mi beli stajes cim trepne zelenohakazvaka wrote:neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u auto
- amrica
#13 Re: Radar kod POFALICA
Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?
-
dimu
#14 Re: Radar kod POFALICA
amrica wrote:Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?
50 KM
- Cholina_Lokica
#15 Re: Radar kod POFALICA
ma samo ti dodje cestitka sa uplatnicom na 50 markiamrica wrote:Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?
- amrica
#16 Re: Radar kod POFALICA
Nesto sam pred novu godinu puno zujala tim podrucjem, pa da znam sta mogu ocekivati
... ja se obicno drzim ispod 70 km/h, fakat to ogranicenje od 40 nisam upratila, cak ni ovdje na forumu, sjecam se da sam procitala da ima kamera, ali 40 km
To je samo oko osnovnih skola, veliki znakovi, svjetlosni znakovi,....
- Cholina_Lokica
#17 Re: Radar kod POFALICA
pa 3 srednje skole ti ondje imaju, tako da je neminovno da je ogranicenje 40km/h, znaci radar 61
ja obicno zaboravim na taj radar, medjutim ostali ne zaborave i vecinom svi tu uspore, tako da ono obicno i ja... jedino je problem mi navece kasno, ako zaboravim mogla bi biti uslikana 
- karanana
#18 Re: Radar kod POFALICA
najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
- Cholina_Lokica
#19 Re: Radar kod POFALICA
bi trebalo, ali sto to kod nas haman pa nije regulisano, pa mi naHebali...
- madner
#20 Re: Radar kod POFALICA
Ako si vozio do 60 ne moze ti nista.karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
Osim da ti pozeli dobar dan.
- zeleno volim te
#21 Re: Radar kod POFALICA
Neka ga bas,ima jedan iz Pofalica sto sam mu dobro zamjerila,da ga hoce uslikati i oderati kaznom

- karanana
#22 Re: Radar kod POFALICA
ja sam ga pocastio jer sam se prepo velike kazne.madner wrote:Ako si vozio do 60 ne moze ti nista.karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole![]()
zasto mi nije nista mogao?
- madner
#23 Re: Radar kod POFALICA
Zato sto u nasem zakonu nije predvidjena kazna za do +20 u naseljenom mjestu.karanana wrote:ja sam ga pocastio jer sam se prepo velike kazne.madner wrote:Ako si vozio do 60 ne moze ti nista.karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole![]()
zasto mi nije nista mogao?
To je ujedno i razlog zasto kamere slikaju od 61+ ako je ogranicenje 40 odnosno 81+ ako je ogranicenje 60.
Ali dobro te je uzeo na foru.
- Cholina_Lokica
#24 Re: Radar kod POFALICA
ma pusti to sve... radar ne slika iznad kol'ko ono? 180?
pa kad kad proLJecem

- VR6
#25 Re: Radar kod POFALICA
Valjda 280 km/hDile wrote:ma pusti to sve... radar ne slika iznad kol'ko ono? 180?pa kad kad proLJecem
![]()
![]()
No i to ce se provjeriti pocetkom moto-sezone