Radar kod POFALICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

no1diego

#1 Radar kod POFALICA

Post by no1diego »

Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
Sad su nastimani u kilometar ccccc
VR6

#2 Re: Radar kod POFALICA

Post by VR6 »

Imas ispred tog radara znak ogranicenja 40 km/h, slika vec na 60 km/h.

Ostali radari slikaju na vecoj brzini...
weed

#3 Re: Radar kod POFALICA

Post by weed »

Modernizacija stize u nas mali grad - polako, ali sigurno... :lol:
neutral

#4 Re: Radar kod POFALICA

Post by neutral »

da je tih radara vise bilo bi dobro...
juce me zamalo kreten ne zgazi na semaforu kod vjetrenjace... regularno prelazim na zeleno a lik je hladno prosao kroz crveno i brat bratu furao bar 90 km\h... prosao pored mene na manje od pola metra..."smrzla" sam se od straha... gdje taj radar?
mmmmda da napomenem bio je BMW :x
ProbuseniDolar

#5 Re: Radar kod POFALICA

Post by ProbuseniDolar »

Na svakom cosku trebaju ti radari ... i to ne smao na glavnoj ulici, vec i na tranzitnim putevima koji su pogodni za "tackanje" ... kad plate kaznu, onda ce se zamisliti da li ce i drugi put kroz crveno prolaziti ili se trkati po gradu ...
Gray

#6 Re: Radar kod POFALICA

Post by Gray »

no1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????

Pošteno, tamo je ograničenje na 40. Normalno da je naštiman u kilometar.
aloneir

#7 Re: Radar kod POFALICA

Post by aloneir »

no1diego wrote:Mozda ima slicna tema,al moram pokrenuti,ne mogu da vjerujem jutros mi dolazi ovavjestenje o ucinjenom prekraju ,snimljen navedenim radarom,na strasnih 65km/h????????
Hehe, nisi jedini burazeru. Moj brat je juce ujutro dobio cestitku od MUP, 71 Kmh negdje kod Pofalica...
strong69

#8 Re: Radar kod POFALICA

Post by strong69 »

Da si cit´o ranije postove vidio bi da se mnogo pisalo o ovome. Pofalici-ogranicenje 40, "slika" na 61... I naravno da je to "strasnih 65 km/h" ako uzmes u obzir koliko je ogranicenje...
hakazvaka

#9 Re: Radar kod POFALICA

Post by hakazvaka »

neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u auto :x stvarno kako se samo usudjuju da ti posalju kaznu za prekoracenje brzine bezveznih 25 km/h..
DoradO

#10 Re: Radar kod POFALICA

Post by DoradO »

hakazvaka wrote:
neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u auto :x stvarno kako se samo usudjuju da ti posalju kaznu za prekoracenje brzine bezveznih 25 km/h..
uh kako ste samo svi vi forumasi nevini ... ma na ranu vas stavit :shock: :x
bierkof

#11 Re: Radar kod POFALICA

Post by bierkof »

Kako mislis, jesu forumasi nevini?
Ako je prekrsio zakon neka plati, nema tu neke price... Kada se prica o divljanju, o nevinim zrtvama u saobracajnim nesrecama, svi pozivaju na linc i vjesanje.. Kad policija nesto uradi, onda se hvata za glavu, sto bas mene...
E pa treba i tebe, i sve one koji su pogrjesili. Cak i strozije kazne ako ikako moze. :x :x :x

U ovome se ogleda ljepota ovog sistema, savrsena jednakost. Isti zakon za sve... Dobiti ces kaznu makar bio najveci jadnik ili najveci mafijas i lopov. I neces imati koga podmititi ili mu zaprjetiti. Na blatnjavom balkanu vazi samo zakon jaceg, stroge kazne su jedina disciplinska mjera koja pali.
DoradO

#12 Re: Radar kod POFALICA

Post by DoradO »

ma razumijem ja to sve ali ovo se ne moze nazvati divljanje to je bukvalno pola gasa iz druge u trecu i to bas ono ako laganini vozis ... pa mi onda ide na zivce kako se svi prave nevini kao svi voze izricito onoliko koliko pise na tabli :-? ma daaaj molim te ... kamere su super stvar i stvarno se osjeti kako su smirile malo vozace ali cemu ovo radovanje sto lika koji je daleko od divljanja vozio upeca :x
hakazvaka wrote:neka neka tako i treba.. pa naucite gledati znakove i ogranicenja, pa onda sjedite u auto
kako te nije stid ... ti mi beli stajes cim trepne zeleno
amrica

#13 Re: Radar kod POFALICA

Post by amrica »

Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?
dimu

#14 Re: Radar kod POFALICA

Post by dimu »

amrica wrote:Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?

50 KM
Cholina_Lokica

#15 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

amrica wrote:Koliko kosta to? U KM, u bobama, u mjesecima... je li isto kao kad se prodje kroz crveno,... ili sve zavisi od sudije?
ma samo ti dodje cestitka sa uplatnicom na 50 marki :D
amrica

#16 Re: Radar kod POFALICA

Post by amrica »

Nesto sam pred novu godinu puno zujala tim podrucjem, pa da znam sta mogu ocekivati :D ... ja se obicno drzim ispod 70 km/h, fakat to ogranicenje od 40 nisam upratila, cak ni ovdje na forumu, sjecam se da sam procitala da ima kamera, ali 40 km :shock: To je samo oko osnovnih skola, veliki znakovi, svjetlosni znakovi,....
Cholina_Lokica

#17 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

pa 3 srednje skole ti ondje imaju, tako da je neminovno da je ogranicenje 40km/h, znaci radar 61 :D ja obicno zaboravim na taj radar, medjutim ostali ne zaborave i vecinom svi tu uspore, tako da ono obicno i ja... jedino je problem mi navece kasno, ako zaboravim mogla bi biti uslikana :D
karanana

#18 Re: Radar kod POFALICA

Post by karanana »

najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
Cholina_Lokica

#19 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

bi trebalo, ali sto to kod nas haman pa nije regulisano, pa mi naHebali...
madner

#20 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
Ako si vozio do 60 ne moze ti nista. :roll:
Osim da ti pozeli dobar dan.
zeleno volim te

#21 Re: Radar kod POFALICA

Post by zeleno volim te »

Neka ga bas,ima jedan iz Pofalica sto sam mu dobro zamjerila,da ga hoce uslikati i oderati kaznom :lol: :lol: :lol:
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :lol: :lol: :lol:
karanana

#22 Re: Radar kod POFALICA

Post by karanana »

madner wrote:
karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
ja sam ga pocastio jer sam se prepo velike kazne.
zasto mi nije nista mogao?
madner

#23 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

karanana wrote:
madner wrote:
ja sam ga pocastio jer sam se prepo velike kazne.
zasto mi nije nista mogao?
Zato sto u nasem zakonu nije predvidjena kazna za do +20 u naseljenom mjestu.
To je ujedno i razlog zasto kamere slikaju od 61+ ako je ogranicenje 40 odnosno 81+ ako je ogranicenje 60.

Ali dobro te je uzeo na foru. :D
Cholina_Lokica

#24 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

ma pusti to sve... radar ne slika iznad kol'ko ono? 180? :D pa kad kad proLJecem :lol: :lol: :lol:
VR6

#25 Re: Radar kod POFALICA

Post by VR6 »

Dile wrote:ma pusti to sve... radar ne slika iznad kol'ko ono? 180? :D pa kad kad proLJecem :lol: :lol: :lol:
Valjda 280 km/h :)

No i to ce se provjeriti pocetkom moto-sezone :D
Post Reply