Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eluna

#726 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

respo wrote:pa to onda mogu i sada bez organizovanja ikakvih trka
kazna za prekoracenje minimalna 500 maraka uz mogucnost oduzimanja automobila na licu mjesta

pa da vidis onda koliko ima trkaca
ne mogu se nametati obaveze bez davanja prava ............ oni uživaju u brzini, imaju pravo da osjećaju šta žele, eli nemaju ravo da rade šta žele

daj im pravo da rade to što vole pod kontrolisanim uslovima, a sa druge strane nametni omču na vrat ako to rade izvan kontrole

to se zove i vuk sit i ovce na broju, ili noviji termin, princip mrkve i šibe ......

ako im se nametnu SAMO KAZNE, postat će još gori, ulice će nam biti još opasnije ..... ne ide tako
quasar

#727 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Tesko je svemu tome stati u kraj samo kaznjavanjem.
I sada svi trkaci imaju pozamasan broj kazni koje nisu platili. Otkako su postavili kamere, skidaju tablice, ili kradu tudje (nekoliko slucajeva kradje tablica u Mercatoru je bilo od ljetos) ako pase boja i model auta.

Same represivne mjere nikad ne mogu donijeti rezultate kao kombinovane sa stimulativnim. Opet kazem ne treba izmisljati toplu vodu, ljudi su to rijesili vec.
eluna

#728 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Bullet Tooth Tony wrote:zanimljov zaista... nego da vidimo gdje smo

Da mi je samo znati gdje se nalazi ta vasa zemlja Utopija, pa da se konacno natjeram da izvadim onaj biomiopioio pasos i da odem iz ove nazalost, meni drage rupe.

Cinjenica je da, sve dok postoje automobili , postoji i brzina a i ljudi koji jure za istom, u vecini slucajeva da dokazu ono "nesto", "nesto" za koji niko od njih ne zna tacno sta je , ugrozavajuci svjesno ili nesvjesno svoj i tudji zivot.Znaci zakljucili smo da su ilegalne trke opasne,naglasavam ovo ilegalne, ali kako to sprijeciti sve ? , moj odogovor je , da je to jako tesko ,cak bi se usudio reci nemoguce sprijeciti.Da smanjiti je moguce ali u potpunosti zaustaviti nikako, s tim problemom se nisu izborile ni zakonodavne i izvrsne vlasti mnogo vecih evropskih drzava.Uvijek mi na pamet padne ono sto se desilo u Svedskoj, u kojoj se razvio jedan, tako reci kult , poznatiji pod nazivom "Getaway in Stockholm" gdje su momci, snimali svoja divljanja i postavljali na youtube,nedavno je izasao i 10-ti dio, gdje slave 10 godina djelovanja iz ilegale.Svicarska je npr. uvela drasticne novcane kazne koje se odredjuju prema visini primanja, pa je tako jednog vozaca kaznila sa 111.000 svicarskih franaka, mislite da je to nesto promijenilo ? , kasnije su uhvatili vozaca koji je uspio u nekih 10 minuta napraviti 15 prekrsaja, a za sve je krivac velika brzina.I onda se okrenete BIH i vidite da ima rupa u zakonu koliko i cesta kojom vozite, o korupciji da i ne pricam,znaci milion problema,pocevsi od same obuke vozaca koja se svodi na, plati da prodjes, pa sve do tehnickog pregleda vozila koji je rigorozan i strašan...jako, za cvaju.Sta hocu da kazem, drzava je takva kakva je,to obilato koriste oni koji imaju tesku desnu nogu , cak i da se se stave velike novcane kazne opet ce biti ljudi kojima ce mentalni sklop dozvoliti da usljed povecanja adrenalina ugroze tudje zivote, gotovo ista situacija je sa voznjom pod uticajem alkohola , koji ubije isti broj ljudi,ako ne i veci nego ulicne trke, ogromne su kazne u evropskim drzavama, velicine bjelasnice , ali to nije smanjilo broj ubica sa zadahom votke...Pogledajte hrvatsku, stavljen zakon od 0.0 promila , broj nesreca se cak povecao...

Sto se tice legalnih trka.Ljudi to je strasno skup sport koji zahtjeva prostor i novac.Postoje pravila koja svaki automobil mora ispostovati, sigurnosna prvenstveno, od rool barova posebnih sjedista i tankova za gorivo , a sve to jako puno kosta, sa mjesecnim primanjima koja ima obican,posten bh gradjanin, gotovo pa nemoguce.U Sarajevu postoji par auto moto klubova koji imaju znanja i prvenstveno volje, koji su pokusali sve to podici na jedan veci nivo, medjutim , ako drzava nema sluha da takmicare u karateu ili djudu posalje na evropsko prvenstvo, kako da ima za podrsku organizovanju nekih auto trka.Takodje osim par lokacija, BIH nema profi mjesto za ljubitelje oktana, a opet nema mnogo potrebnijih stvari a da ima to....

Jos nesto, trebamo se takodje osloboditi predrasuda, da u svakom automobilu sa felgama lezi ubica, ima mnogo momaka koji imaju vecu vozacku kulturu od nekih ljudi , dovoljno je samo da pogledate temu o papcima i parkiranju...

Ja ne branim nikoga, dubogo osudjujem bilo koju vrstu ugrozavanja tudjih zivota....a ovo oduzimanje automobila , rad u kamenolomu , o tome je smijesno uopste pricati

@ eluna , ako zelis da sa mnom diskutujes na ovu temu ocekujem da poznajes materiju

da sad ne ponavljam masu postova sa ove teme, potraži ih pa pročitaj, bit će ti jasnije

a što se tiče "rada u kamenolomu", nije još stari svijet uzalud rekao da "od rada niko nije krep'o" ...... upravo nam naša stvarnost, a i stvarnost "svjetskog Jet-Seta" pokazuje istinitost te narodne mudrosti ........... ljudi krepaju od nerada (od gladi se umire - molim vas ralikujet ova dva pojma u konterkstu u kojem su i napisana).... svako ko radi bilo šta u životu, volio ili ne volio to što radi, ako je imalo o sebi i pri sebi neće posegnuti za drogom, alkoholom i svim tim glupostima nego će nastojati stvoriti sebi i svojima bolji život ........... a tu negdje onda slučajno i upadne razmišljanje o sigurnosti u saobraćaju i ne ludiranju po gradskim cestama
Bullet Tooth Tony

#729 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Bullet Tooth Tony »

a što se tiče "rada u kamenolomu", nije još stari svijet uzalud rekao da "od rada niko nije krep'o" ...... upravo nam naša stvarnost, a i stvarnost "svjetskog Jet-Seta" pokazuje istinitost te narodne mudrosti ........... ljudi krepaju od nerada (od gladi se umire - molim vas ralikujet ova dva pojma u konterkstu u kojem su i napisana).... svako ko radi bilo šta u životu, volio ili ne volio to što radi, ako je imalo o sebi i pri sebi neće posegnuti za drogom, alkoholom i svim tim glupostima nego će nastojati stvoriti sebi i svojima bolji život ........... a tu negdje onda slučajno i upadne razmišljanje o sigurnosti u saobraćaju i ne ludiranju po gradskim cestama
Ja se izvinjavam .... ali ja ne razumijema zasto si me citirala,sta si uopste ovim postom rekla, da se bolje izrazim koji dio mog osvrta si demantovala :-) ... mozda je do mene...valjda ovo o kamenolomu , Bosna je u Evropi...Južna Koreja je u Aziji , barem j bila zadnji put bila kada sam provjerio ....
eluna

#730 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

quasar wrote:Tesko je svemu tome stati u kraj samo kaznjavanjem.
I sada svi trkaci imaju pozamasan broj kazni koje nisu platili. Otkako su postavili kamere, skidaju tablice, ili kradu tudje (nekoliko slucajeva kradje tablica u Mercatoru je bilo od ljetos) ako pase boja i model auta.

Same represivne mjere nikad ne mogu donijeti rezultate kao kombinovane sa stimulativnim. Opet kazem ne treba izmisljati toplu vodu, ljudi su to rijesili vec.
podrazumijeva se da se nikad neće 100% riješiti niti taj kao niti bilo koji drugi problem ..... uvijek će biti onih koji imaju viška novaca za glupiranje, ali je činjenica da će takvih biti 5 ili 6 u našoj državici

usput .... pročitah u novinama da tih "vatrrenih vozača" imamo cca 200 (ako sam dobro upamtila) i da se kriju od policije, mijenjaju mjesto boravka itd ...

zašto policija ne objavi fotografije tih ljudi - pa to su potencijalne ubice - i zašto ne zatraži pomoć građana pri lociranju istih kako bi se riješilo pitanje njihovih kazni

neki dan je policajac tražio nekog lika u mom haustoru, lik je vjerovatno podstanar jer nema takvog prezimena na sandučiću za poštu, a policajac je prokomentarisao da ga dugo traže, i nikako da ga lociraju, a eto, nisu ni sigurni da je to taj lik - glupo, ali poslije toga mi nije baš prijatno vraćati se kući kasno navečer, iako živim u prilično mirnom kraju
eluna

#731 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Bullet Tooth Tony wrote:
Ja se izvinjavam .... ali ja ne razumijema zasto si me citirala,sta si uopste ovim postom rekla, da se bolje izrazim koji dio mog osvrta si demantovala :-) ... mozda je do mene...valjda ovo o kamenolomu , Bosna je u Evropi...Južna Koreja je u Aziji , barem j bila zadnji put bila kada sam provjerio ....
a vidim da ne kontaš, pa neću uzalud gubiti vreijeme na objašnjavanje 8-)
Bullet Tooth Tony

#732 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

ne kontam sta djevojko ? ,

ocekivao sam takav odgovor jer za nesto smislenije i bolje ocito nemas kapacitet....djabe ti te naocale sto stavljas ili one samo definisu karakter djevojke iz "centrala"

Boze moj, ono procitalo u novinama , nasim novinama, da tih vozaca ima 200 i da mjenjaju lokacije stanovanja i da je neki vozac golfa koji je brzo vozio pod kirijom u njenom haustoru ... to ne da je smijesno to je za http://www.vicevi.net , ja se odjavljujem ... kad budes znala nesto smisleno napisat , javi se ;-)

i kad vec pominjes sta su stari ljudi rekli ... nekad su isto rekli "Bolje sutiti i biti smatran budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju" , malo surovo ali na zalost istinito
eluna

#733 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Bullet Tooth Tony wrote:ne kontam sta djevojko ? ,

ocekivao sam takav odgovor jer za nesto smislenije i bolje ocito nemas kapacitet....djabe ti te naocale sto stavljas ili one samo definisu karakter djevojke iz "centrala"

Boze moj, ono procitalo u novinama , nasim novinama, da tih vozaca ima 200 i da mjenjaju lokacije stanovanja i da je neki vozac golfa koji je brzo vozio pod kirijom u njenom haustoru ... to ne da je smijesno to je za http://www.vicevi.net , ja se odjavljujem ... kad budes znala nesto smisleno napisat , javi se ;-)

i kad vec pominjes sta su stari ljudi rekli ... nekad su isto rekli "Bolje sutiti i biti smatran budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju" , malo surovo ali na zalost istinito
ajd se nauči čitati prvo :D
eluna wrote:neki dan je policajac tražio nekog lika u mom haustoru, lik je vjerovatno podstanar jer nema takvog prezimena na sandučiću za poštu, a policajac je prokomentarisao da ga dugo traže, i nikako da ga lociraju, a eto, nisu ni sigurni da je to taj lik - glupo, ali poslije toga mi nije baš prijatno vraćati se kući kasno navečer, iako živim u prilično mirnom kraju
eluna

#734 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Bullet Tooth Tony wrote:ne kontam sta djevojko ? ,

odlično - pogledaj se u ogledalo :D
Bullet Tooth Tony

#735 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

ii doslo je do sale....blic sala :) . Uprkos sto svojim postovima nisi aposlutno nista rekla cak si se i nasalila , sto tesko kome polazi za rukom . Ha Ha Ha . Vozdra
respo

#736 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by respo »

eluna wrote:
respo wrote:pa to onda mogu i sada bez organizovanja ikakvih trka
kazna za prekoracenje minimalna 500 maraka uz mogucnost oduzimanja automobila na licu mjesta

pa da vidis onda koliko ima trkaca
ne mogu se nametati obaveze bez davanja prava ............ oni uživaju u brzini, imaju pravo da osjećaju šta žele, eli nemaju ravo da rade šta žele

daj im pravo da rade to što vole pod kontrolisanim uslovima, a sa druge strane nametni omču na vrat ako to rade izvan kontrole

to se zove i vuk sit i ovce na broju, ili noviji termin, princip mrkve i šibe ......

ako im se nametnu SAMO KAZNE, postat će još gori, ulice će nam biti još opasnije ..... ne ide tako
pa imaju pravo to i uvijek su imali
sto niko nije organizovao trku neku
nece jer nemaju para pa se trkaju po gradksim ulicama
sto niko ne ode do rijeke (grobnika) plati termin ili kako vec ide i izvozi se za narednih godinu dana
nece jer su kokuzi teski mnogi od njih cast izuzecima
najlakse je po gradu glumiti sumahera jer je jedini trosak benzin koji trosi i koji bi inace trosio dok vozi a sve dodatno sto bi se placalo to bi im bilo ubistvo
u tome je prica

koliko puta sam stao na benzinsku kad pored trkac sipa za 5-10 maraka i ode
a ko ce to besplatno organizovati bilo sta

i da se oni organizuju nekako treba platiti policiju koja ce tu biti zar ne?
respo

#737 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by respo »

Bullet Tooth Tony wrote:zanimljov zaista... nego da vidimo gdje smo

Da mi je samo znati gdje se nalazi ta vasa zemlja Utopija, pa da se konacno natjeram da izvadim onaj biomiopioio pasos i da odem iz ove nazalost, meni drage rupe.

Cinjenica je da, sve dok postoje automobili , postoji i brzina a i ljudi koji jure za istom, u vecini slucajeva da dokazu ono "nesto", "nesto" za koji niko od njih ne zna tacno sta je , ugrozavajuci svjesno ili nesvjesno svoj i tudji zivot.Znaci zakljucili smo da su ilegalne trke opasne,naglasavam ovo ilegalne, ali kako to sprijeciti sve ? , moj odogovor je , da je to jako tesko ,cak bi se usudio reci nemoguce sprijeciti.Da smanjiti je moguce ali u potpunosti zaustaviti nikako, s tim problemom se nisu izborile ni zakonodavne i izvrsne vlasti mnogo vecih evropskih drzava.Uvijek mi na pamet padne ono sto se desilo u Svedskoj, u kojoj se razvio jedan, tako reci kult , poznatiji pod nazivom "Getaway in Stockholm" gdje su momci, snimali svoja divljanja i postavljali na youtube,nedavno je izasao i 10-ti dio, gdje slave 10 godina djelovanja iz ilegale.Svicarska je npr. uvela drasticne novcane kazne koje se odredjuju prema visini primanja, pa je tako jednog vozaca kaznila sa 111.000 svicarskih franaka, mislite da je to nesto promijenilo ? , kasnije su uhvatili vozaca koji je uspio u nekih 10 minuta napraviti 15 prekrsaja, a za sve je krivac velika brzina.I onda se okrenete BIH i vidite da ima rupa u zakonu koliko i cesta kojom vozite, o korupciji da i ne pricam,znaci milion problema,pocevsi od same obuke vozaca koja se svodi na, plati da prodjes, pa sve do tehnickog pregleda vozila koji je rigorozan i strašan...jako, za cvaju.Sta hocu da kazem, drzava je takva kakva je,to obilato koriste oni koji imaju tesku desnu nogu , cak i da se se stave velike novcane kazne opet ce biti ljudi kojima ce mentalni sklop dozvoliti da usljed povecanja adrenalina ugroze tudje zivote, gotovo ista situacija je sa voznjom pod uticajem alkohola , koji ubije isti broj ljudi,ako ne i veci nego ulicne trke, ogromne su kazne u evropskim drzavama, velicine bjelasnice , ali to nije smanjilo broj ubica sa zadahom votke...Pogledajte hrvatsku, stavljen zakon od 0.0 promila , broj nesreca se cak povecao...

Sto se tice legalnih trka.Ljudi to je strasno skup sport koji zahtjeva prostor i novac.Postoje pravila koja svaki automobil mora ispostovati, sigurnosna prvenstveno, od rool barova posebnih sjedista i tankova za gorivo , a sve to jako puno kosta, sa mjesecnim primanjima koja ima obican,posten bh gradjanin, gotovo pa nemoguce.U Sarajevu postoji par auto moto klubova koji imaju znanja i prvenstveno volje, koji su pokusali sve to podici na jedan veci nivo, medjutim , ako drzava nema sluha da takmicare u karateu ili djudu posalje na evropsko prvenstvo, kako da ima za podrsku organizovanju nekih auto trka.Takodje osim par lokacija, BIH nema profi mjesto za ljubitelje oktana, a opet nema mnogo potrebnijih stvari a da ima to....

Jos nesto, trebamo se takodje osloboditi predrasuda, da u svakom automobilu sa felgama lezi ubica, ima mnogo momaka koji imaju vecu vozacku kulturu od nekih ljudi , dovoljno je samo da pogledate temu o papcima i parkiranju...

Ja ne branim nikoga, dubogo osudjujem bilo koju vrstu ugrozavanja tudjih zivota....a ovo oduzimanje automobila , rad u kamenolomu , o tome je smijesno uopste pricati

@ eluna , ako zelis da sa mnom diskutujes na ovu temu ocekujem da poznajes materiju
tony sve to stoji
al ako se ukloni bar 50% ovih trkaca znaci da se postiglo nesto
sada ce svaki kojeg privlaci to i uraditi
kad bi ovim mjerama neki iz straha odustali drugi zato jer im je oduzeto auto treci zbog placanja kazne uspjeh je

niko nikad i nece ukliniti bilo koji problem 100%
al da se moze umanjiti moze
Bullet Tooth Tony

#738 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

o oduzimanju automobila mozemo samo sanjati , od toga nece biti nista ... ja bi rekao da treba zakon o oduzimanju vozacke ali takov zakon vec imamo , pa opet isto ... uglavnom plodna smo mi zemlja da izrodimo 15 novih ilegalnih trkaca nakon sto se zaustavi 20 i tako sve u krug ako nista budzet ce se puniti :)
respo

#739 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by respo »

pa da ima odlucnosti (sad druga je prica korupcija fazoni itd) i zakon o oduzimanju automobila nije daleko
zonbirile

#740 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Bullet Tooth Tony wrote:o oduzimanju automobila mozemo samo sanjati , od toga nece biti nista ... ja bi rekao da treba zakon o oduzimanju vozacke ali takov zakon vec imamo , pa opet isto ... uglavnom plodna smo mi zemlja da izrodimo 15 novih ilegalnih trkaca nakon sto se zaustavi 20 i tako sve u krug ako nista budzet ce se puniti :)
-------------------------------------
mislim da nisi pročitao dovoljno o uličnim trkama,otišao si na dragstere.Ovde je to način okupljanja,vrši se izbor "najnapucanijeg" auta,sa najboljom opremon,muzikom,i na kraju trka na 400m.Predhodne 2 kategorije mogu,ali ne moraju uopšte učestvovati u trci.Ne znam odakle si,ali svi znamo da ljeti parking na Vrbanji bude pun omladine sa autima i pušta se muzika i razmjenjuju fore,nažalost ugovaraju i trke.Zar ne bi bilo bolje da se onda organizuju na Dobrinji,bilo 2x,čini mi se i kapak.
Bullet Tooth Tony

#741 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

zonbirile wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:o oduzimanju automobila mozemo samo sanjati , od toga nece biti nista ... ja bi rekao da treba zakon o oduzimanju vozacke ali takov zakon vec imamo , pa opet isto ... uglavnom plodna smo mi zemlja da izrodimo 15 novih ilegalnih trkaca nakon sto se zaustavi 20 i tako sve u krug ako nista budzet ce se puniti :)
mislim da nisi pročitao dovoljno o uličnim trkama,otišao si na dragstere.Ovde je to način okupljanja,vrši se izbor "najnapucanijeg" auta,sa najboljom opremon,muzikom,i na kraju trka na 400m.Predhodne 2 kategorije mogu,ali ne moraju uopšte učestvovati u trci.Ne znam odakle si,ali svi znamo da ljeti parking na Vrbanji bude pun omladine sa autima i pušta se muzika i razmjenjuju fore,nažalost ugovaraju i trke.Zar ne bi bilo bolje da se onda organizuju na Dobrinji,bilo 2x,čini mi se i kapak.
ma nemoj :D , procitao :lol: :lol:
:lol: ...a ja redovan na istim ... bilo da je mostar,sarajevo itd itd....Bilo bi mnogo bolje , ali za to u ovoj drzavi slabo ko ima sluha...vec sam pricao o tome da se ne ponavljam..
zonbirile

#742 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Bullet Tooth Tony wrote:
zonbirile wrote:
ma nemoj :D , procitao :lol: :lol:
:lol: ...a ja redovan na istim ... bilo da je mostar,sarajevo itd itd....Bilo bi mnogo bolje , ali za to u ovoj drzavi slabo ko ima sluha...vec sam pricao o tome da se ne ponavljam..
-------------------------------
ne bih rekao,ili da ti c/p tvoj pesimizam.
Bullet Tooth Tony

#743 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

---------------------
.U Sarajevu postoji par auto moto klubova koji imaju znanja i prvenstveno volje, koji su pokusali sve to podici na jedan veci nivo, medjutim , ako drzava nema sluha da takmicare u karateu ili djudu posalje na evropsko prvenstvo, kako da ima za podrsku organizovanju nekih auto trka.Takodje osim par lokacija, BIH nema profi mjesto za ljubitelje oktana, a opet nema mnogo potrebnijih stvari a da ima to....
Ne bi rekao sta ? , jel ovo da mi kopiras ? sta tu nije istina ?
zonbirile

#744 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Bullet Tooth Tony wrote:---------------------
.U Sarajevu postoji par auto moto klubova koji imaju znanja i prvenstveno volje, koji su pokusali sve to podici na jedan veci nivo, medjutim , ako drzava nema sluha da takmicare u karateu ili djudu posalje na evropsko prvenstvo, kako da ima za podrsku organizovanju nekih auto trka.Takodje osim par lokacija, BIH nema profi mjesto za ljubitelje oktana, a opet nema mnogo potrebnijih stvari a da ima to....
Ne bi rekao sta ? , jel ovo da mi kopiras ? sta tu nije istina ?
-------------------------------------------------

ovo što gore valjaš nije tačno,zadnja trulja može izači i trkati se.Na stranu što se vremenom komercijalizuje i profesionalizira,ali veliki broj ljudi ostanu na onome što imaju,pa imaš duel 2 golfa2 i voze po 20s i više ,pa šta.Ljudi voze,trkaju se za svoj gušt,prisustvuju 2frci" i to im se mora pružiti.
Bullet Tooth Tony

#745 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

-------------

ovo što gore valjaš nije tačno,zadnja trulja može izači i trkati se.Na stranu što se vremenom komercijalizuje i profesionalizira,ali veliki broj ljudi ostanu na onome što imaju,pa imaš duel 2 golfa2 i voze po 20s i više ,pa šta.Ljudi voze,trkaju se za svoj gušt,prisustvuju 2frci" i to im se mora pružiti.

-------------

tu i lezi problem lave ;-) , pa kad se desi nesereca niko ne zeli da preuzme odgovornost... za to sam da se samo ispravna vozila sa korektim tehnickim pregledom stave na crtu ... odjava ;-)
zonbirile

#746 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Bullet Tooth Tony wrote:-------------

-------------

tu i lezi problem lave ;-) , pa kad se desi nesereca niko ne zeli da preuzme odgovornost... za to sam da se samo ispravna vozila sa korektim tehnickim pregledom stave na crtu ... odjava ;-)
------------------------------
neka te ne vadi se sada,ko bogati preuzima odgovornost??Kakva nesreća?Pa ta trulja na 402 metru ne ide 100km/h,a lola iz Bg sa audijem RS od 800KS ide bar 200Km/h.Rezimirajmo,ne da nemaš pojma,nego nemaš muškosti reći OK.
zonbirile

#747 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

raja se zabavlja,pobjednici profesionalci,ali ostalo amateri.Neven firma Šandor,stara kajla u auto sportu,ali vozio runde sa autsajderima,takav je princip,na ispadanje.

Piše: A. IBIŠEVIĆ (Foto: Dž. KRIJEŠTORAC)
15/05/05

Prva ulična utrka sportskih automobile

U organizaciji Pirelli CUP-a 402, a pod pokroviteljstvom Kantona Sarajevo, MUP-a KS, Ministarstva kulture i sporta i Ministarstva prometa i komunikacija u našem gradu je jučer prvi put održana ulična utrka sportskih automobila na dionici od benzinske pumpe Imzit na Dobrinji do benzinske pumpe Tereks, dužine 402 metra. U utrci je učestvovalo više od 80 takmičara iz BiH, Hrvatske.

“Ovo je prva ulična trka, a biće održano još pet u ovoj sezoni, širom BiH. Cilj manifestacije je da se ulični noćni trkači sklone sa ulica i uključe na ovakve manifestacije”, kazao nam je Adis Dizdarević, sekretar kluba Auto 4x4 iz Sarajeva.

U trci ubrzanja na 402 metra u klasi do 1.400 kubika pobijedio je Rusmir Kurić iz Sarajeva. koji je vozio megabus, u klasi od 1.400 do 1.800 kubika najbolji je bio Neven Vukasović iz Sarajeva sa hondom, Marko Palijan iz Hrvatske prvi je u klasi od 1.800 do 2.500 kubika sa vozilom fijat uno, preko 2.500 kubika prvo mjesto sa golfom II osvojio je Nihal Kourbage (Odžak), a Nešad Pinić (Sarajevo) najbolji je u klasi dizel motora sa vozilom BMW 30XD.

Utrci je pored velikog broja posjetilaca prisustvovala i Ljiljana Sakić, ministrica prometa i komunikacija KS, koja je kazala da je ovo pravi način da se pokaže sposobnost vozača, kvalitet i brzina automobila.

Jedan od učesnika utrke, Hidajet Dulaš, došao je iz Toronta sa vozilom Pontial fire bird.

“Organizacija je na jako visokom nivou. Očekujem dobar rezultat, mada je važno učestvovati”, rekao je Dulaš, a slično misli i Ervin Petriševac, vozač seat ibize cupra sport.

“Pored novčane nagrade i pehara, za svaku najuspješniju klasu obezbijeđene su po četiri pirellijeve gume”, pojasnio je Dizdarević, i dodao da su pored Pirellija sponzori manifestacije Auto 4x4 club i klub Auto grupa iz Sarajeva.
Bullet Tooth Tony

#748 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

-----------

:lol: :lol: :lol: OK za sta ? Znas li sta se desilo na Street Race-u 2008 u Sarajevu ? ................ apsolutno nemam ni volje ni zelje da sa tobom diskutujem . dovidjenja.... Da da da , sve je to tako super kao u tom tekstu i tako jednostavno za organizovat i jeste ja nemam pojma 8-) .Hvala i prijatano :thumbup: :thumbup:

----------
zonbirile

#749 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by zonbirile »

Bullet Tooth Tony wrote:-----------

:lol: :lol: :lol: OK za sta ? Znas li sta se desilo na Street Race-u 2008 u Sarajevu ? ................ apsolutno nemam ni volje ni zelje da sa tobom diskutujem . dovidjenja.... Da da da , sve je to tako super kao u tom tekstu i tako jednostavno za organizovat i jeste ja nemam pojma 8-) .Hvala i prijatano :thumbup: :thumbup:

----------
---------------------
dobra ti dumina,desilo se -NIŠTA
Cholina_Lokica

#750 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

Bullet Tooth Tony wrote:-----------

----------
Image

Image
:mrgreen:
Post Reply