respo wrote:Ateista wrote:
Moze se to izvesti, svakako se puno vremena trosi na ljekarski, na ucenje voznje, polaganje, samo da se to malo ozbiljnije uradi, ali nije to toliko ni bitno.
Ni za kartu nije bas tako, imas skuplje i jeftinije karte, VIP loze, parter, tribine, sve razlicite cijene i razlicit ugodjaj.
Ok, pozivas se na zakon, jeli ti 100% postujes sve zakone?
Recimo, koristis li kod kuce samo licenciran software ili i piratski?
Susis li ves na balkonu (zakonom zabranjeno, narusava izgled fasade) ili imas masinu za susenje vesa?
Ne kazem, ima i onih koji se bas svega moguceg drze, ali to je rijetkost...
ne moze se izvesti
jer bi onda polaganje bilo godinu dana i vozacka bi kostala 10000 maraka
a onda bi se bunio sto je toliko skupo itd
razlog? ne reagira osoba isto u kancelariji i za volanom
sta je nejasno kod karte ako imas 50 maraka kupit ces tribinu ako imas 100 kupit ces parter a ako imas 200 ides u vip lozu ako nista nemas neces ni uci i to je jasno ko dan
kad me vec pitas za software windows je licenciran sve ostalo je fw
susim ves u kupatilu
jos nesto?
covjece ti neces da skontas sta znaci ugrozavanje sigurnosti i narusavanja izgleda zgrade
ti sa svojom brzinom ces nek od 1000 slucajeva 1 ugrozis svoj ili tudji zivot ti si ga ugrozio a sa majicom na balkonu od milion slucajeva neces ugroziti zivot ni sebi ni nikome drugom
zar je tesko zakljuciti da se neki zakoni vise ticu ljudskog zivota nego neki drugi zakon?
Pa polaganje svakako podrazumijeva prakticni dio, svakako bi se trebalo tome posvetiti vise paznje jer nema pravih kriterija za sigurnu voznju, vecina akon polaganja nisu sposobna da samostalno ucestvuju u saobracaju. Samo umjesto polozio i nije polozio uvesti ocjene i kategorije, i tome ozbiljnije pristupiti.
Nije nista nejasno kod karata, samo jos jedan primjer te gradacije, koliko para toliko i muzike, negdje je koliko znanja toliko muzike, u saobracaju je potrebno i jedno i drugo, dzaba znanje ako vozas krs.
Ok, onda si i ti jedan od rijetkih koji se svega drzi, a takvih sigurno nema vise od 1%, a vise od 50% ljudi ima takav stav da treba voziti po propisima i slicno...
Naravno da se to ne moze porediti sa sigurnoscu, ali to je argument na to da svi treba da postuju zakon, mnogi to pricaju a malo njih to i sami postuje, nego selektivno - kako mu sta odgovara, izvinjavam se ako ti nisi jedan od tih.
Kad je pitanju sigurnost, to sam vec pominjao, ne znaci da je onaj ko vozi po propisu sigurniji od mene koji nekad prekoracm brzinu. Moje licno misljenje je da sam ja sigurniji od bar 80% vozaca koji voze po propisu, ali sam svjestan da to ne mogu dokazati, pogotovo ne na forumu pa ne bih ulazio u to.