Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote:
Ne mogu tvrditi jesam li iznadprosjecan, ali znam sligurno da nisam ispodprosjecan i da imam odlicne reflekse, dobro vidim i za razliku od mnogih, kada vozim brzo maximalno se koncentrisem i pratim sve sto se desava ispred, iza, oko mene i slicno. Uostalom, dosadasnje iskustvo mi je sve ovo potvrdilo.
Nemam sad bas neku makinu, ali i kad sam vozio golfa2 i tad sam vozio brze od prosjeka, ali i sigurnije.
U BiH jesu veciom losi putevi, sto se tice samog asfalta koji unistava auta, ali ima dosta magistralnih puteva na kojima se bez problema moze voziiti preko 120, na odredjenim dionicama i odredjenim vremenskim uslovima naravno, i da nema nikakve opasnosti. Opet cu ponoviti, neko bi mozda i bio opasan pri tim brzinama, ali onaj ko tu brzinu shvati ozbiljno i skoncentrise se ne mora biti.
Vjerovatno je i onaj sa Malte ovako razmisljao dok je vozio 200.
Eh jos da imas neku makinu, pa da se skoncentrises ...
Ma dzaba nekima objasnjavati, sto kaze Icedflame, nekima je auto nuzno zlo, takvi se slijepo drze propisa i vjeruju da je svako nepridrzavanje propisa opasno i da je svaka brza voznja opasna.
Nemam se volje sa takvima raspravljati, moja dosadasnja iskustva su dokazala da sam u pravu, a ako neko misli "vidjeces do jednom", znam puno ljudi koji voze ili su vozili po 30-40 godina ovakvim stilom voznje i nikada nikog nisu ugrozili, ali dzaba je pricati nekima...
Na jednu stvar sam zaboravio, oni koji voze brzo ali i pametno, ti su i spremni na razne situacije, dzaba nekom sto vozi i 40 kad naidje budala i pokupi ga a on smotan pa ne se ne snadje da izbjegne udes, ne moze se ni uvijek izbjeci, ali ko je spretan i zna dobro odreagovati moze jako cesto.
ja likova Boze dragi, eto sad svi mi koji, na glavnoj gradskoj cesti kad pukne pravac malo vise stisnemo gas DIVLJAMO...
ja nevidim nikakvog razloga radi cega bi bilo 50 ogranicenje kod marsalke, radi cije sigurnosti? to ogranicenje stvara jos vece guzve jer vecina vozaca usporava na 40 km/h i tako peglaju 3-4 kilometra... Prica da se ogranicenja prave radi sigurnosti su suplja, najbolji primjer je ogranicenje kod ekonomske kada su stavili ogranicenje 40 na glavnoj gadskoj cesti i namontirali kameru, to su uradili radi sigurnosti, radi koje sigurnosti? jasno je da je to uradjeno da se zaradi lova i to je to...
mnogo sudara po gradu sto sam vidio su radi losih vozaca koji jednostavno KOCE na sred ceste i koji nemaju NIKAKAV pregled puta (kad pogledaju u retrevizor auto odmah ode u stranu i slicno) oni veci sudari su kad pjani voze po 200 km/h (a za tekve nikakav pravila nis ni bitna)...
GOLFER wrote:ja likova Boze dragi, eto sad svi mi koji, na glavnoj gradskoj cesti kad pukne pravac malo vise stisnemo gas DIVLJAMO...
ja nevidim nikakvog razloga radi cega bi bilo 50 ogranicenje kod marsalke, radi cije sigurnosti? to ogranicenje stvara jos vece guzve jer vecina vozaca usporava na 40 km/h i tako peglaju 3-4 kilometra... Prica da se ogranicenja prave radi sigurnosti su suplja, najbolji primjer je ogranicenje kod ekonomske kada su stavili ogranicenje 40 na glavnoj gadskoj cesti i namontirali kameru, to su uradili radi sigurnosti, radi koje sigurnosti? jasno je da je to uradjeno da se zaradi lova i to je to...
"Liku", može li ti pasti na pamet da procjenu ograničenja brizine na gradskim ulicama radi tim saobraćajnih stručnjaka nakon raznih analiza? Ili misliš da treba pitati raznorazne vozače i ulične trkače gdje postaviti ograničenje, a gdje radare...
Kome god je do stiskanja gasa, nek se popne na Igman, i to s hadžičke strane, pa se nastiska do mile volje...i onda se miran vrati među ljude i ne prijeti invalidninama ni sebi ni pješacima ni ostalim vozačima...
GOLFER wrote:ja likova Boze dragi, eto sad svi mi koji, na glavnoj gradskoj cesti kad pukne pravac malo vise stisnemo gas DIVLJAMO...
"Liku", može li ti pasti na pamet da procjenu ograničenja brizine na gradskim ulicama radi tim saobraćajnih stručnjaka nakon raznih analiza? Ili misliš da treba pitati raznorazne vozače i ulične trkače gdje postaviti ograničenje, a gdje radare...
Kome god je do stiskanja gasa, nek se popne na Igman, i to s hadžičke strane, pa se nastiska do mile volje...i onda se miran vrati među ljude i ne prijeti invalidninama ni sebi ni pješacima ni ostalim vozačima...
iskreno, čekao sam da se i neko od "levata" poput mene uključi u raspravu, sudeći po komentarima pojedinaca izgleda da možemo zatvoriti saobraćajni fakultet, a i auto škole bi se trebale zabrinuti za budućnost, obzirom kakvi su nam sve "vrhunski vozači" po cestama
Kod nas da to radi vrhunski tim saobracajnih strucnjaka?
Ma kakvi kod nas strucnjaci, mnogi nelogicni zakoni i stalne izmjene upravo dokazuju da takvih strucnjaka nema, cak i ako ima oni se ne pitaju, pitaju se komercijalisti koji smisljaju nacin kako da napune budzet sto jednostavnije i to je to. Uzmi samo ovaj najnoviji zakon za primjer, kad ni drot ne zna gdje je ogranicenje 50 a gdje 60, samo da lakse mogu manipulisati, nista drugo.
I jos jedna stvar, pusti se demagogije sa "trkacima", niko ovdje ne govori o trkacima i pijanim budalama koje sjedaju za volan, govorimo o normalnim vozacima koji voze malo brze od ogranicenja ali koji voze kulturno i ne ugrozavaju druge. To sto je neko uplasen i osjeca se ugrozen od svakog ko vozi malo brze od njega, to je vec njihov problem.
high_volume wrote:"Liku", može li ti pasti na pamet da procjenu ograničenja brizine na gradskim ulicama radi tim saobraćajnih stručnjaka nakon raznih analiza?
Aha...i onda stručnjaci odrede da iz pravca Ilidže prema Čaršiji zeleni val prekinu na Otoci. Valjda što je svakako tu zagađenje zraka ionako najveće, pa još stvore saobraćajni čep, k'o vele šta fali da trujemo još više ljude ovdje svakako neće osjetiti promjenu.
GOLFER wrote:ja nevidim nikakvog razloga radi cega bi bilo 50 ogranicenje kod marsalke, radi cije sigurnosti? to ogranicenje stvara jos vece guzve jer vecina vozaca usporava na 40 km/h i tako peglaju 3-4 kilometra... Prica da se ogranicenja prave radi sigurnosti su suplja, najbolji primjer je ogranicenje kod ekonomske kada su stavili ogranicenje 40 na glavnoj gadskoj cesti i namontirali kameru, to su uradili radi sigurnosti, radi koje sigurnosti? jasno je da je to uradjeno da se zaradi lova i to je to...
Možda zato što kod Ekonomske škole postoje 3-4 škole (Ekonomska, Treća gimnazija, Elektroenergetska i još jedna, zaboravio sam koja), te jedan fakultet (PMF), dakle velika koncentracija ljudi i djece prelazi svakodnevno cestu na tom mjestu.
Isti slučaj je i sa Maršalkom, gdje je kampus i gdje su smještena 4 različita fakulteta (ETF, Saobraćajni, Kriminalistika i Poljoprivredni=.
GOLFER wrote:ja nevidim nikakvog razloga radi cega bi bilo 50 ogranicenje kod marsalke, radi cije sigurnosti? to ogranicenje stvara jos vece guzve jer vecina vozaca usporava na 40 km/h i tako peglaju 3-4 kilometra... Prica da se ogranicenja prave radi sigurnosti su suplja, najbolji primjer je ogranicenje kod ekonomske kada su stavili ogranicenje 40 na glavnoj gadskoj cesti i namontirali kameru, to su uradili radi sigurnosti, radi koje sigurnosti? jasno je da je to uradjeno da se zaradi lova i to je to...
Možda zato što kod Ekonomske škole postoje 3-4 škole (Ekonomska, Treća gimnazija, Elektroenergetska i još jedna, zaboravio sam koja), te jedan fakultet (PMF), dakle velika koncentracija ljudi i djece prelazi svakodnevno cestu na tom mjestu.
Isti slučaj je i sa Maršalkom, gdje je kampus i gdje su smještena 4 različita fakulteta (ETF, Saobraćajni, Kriminalistika i Poljoprivredni=.
de ba, mojne zajebavat, zar je sve ovo što si nabrojao razlog da se ograniči brzina,
to je znak koji vrijedi za loše vozače, stari iskusni vukovi tuda voze 9 banki, bez problema
high_volume wrote:"Liku", može li ti pasti na pamet da procjenu ograničenja brizine na gradskim ulicama radi tim saobraćajnih stručnjaka nakon raznih analiza?
Aha...i onda stručnjaci odrede da iz pravca Ilidže prema Čaršiji zeleni val prekinu na Otoci.
Kažem ja da zeleni val sa Ilidže treba biti neprekidan sve do Turske
de ba, mojne zajebavat, zar je sve ovo što si nabrojao razlog da se ograniči brzina,
to je znak koji vrijedi za loše vozače, stari iskusni vukovi tuda voze 9 banki, bez problema
Da je nekom stvarno cilj da sprijeci nesrece i smanji brzinu kretanja postavio bi lezece policajce, to je ubjedljivo najefikasnije, dok kad neko hoce da uzima pare ljudima stavi kameru koja slika na manje nego sto bi trebala.
Lezeci policajci su samo ispred par elitnih osnovnih skola gdje idu djeca od guzonja, najelitnije imaju cak dva dok neke "lijeve" skole gdje idu vecinom romska djeca nema nikakvih, eto koliko je nekom stalo do sigurnosti, stalo je naravno samo kada su guzice njihove djece u pitanju.
vozač wrote:ispade, ja rom, zato što mi dijete ne ide u školu sa ležećim policajcem ispred nje
Ne budi bukvalac, ima par skola u kojima ide vise romske djece nego u drugim, nisam rekao da su tu sva romska djeca, ali to su skole u koje ni jedan guzonja i politicar nece poslati svoje dijete, postoje elitne skole za njih, i ispred njih su lezeci policajci, negdje i dva.
Romi su tu samo najbolji pokazatelj rejtinga skole.
vozač wrote:ispade, ja rom, zato što mi dijete ne ide u školu sa ležećim policajcem ispred nje
Ne budi bukvalac, ima par skola u kojima ide vise romske djece nego u drugim, nisam rekao da su tu sva romska djeca, ali to su skole u koje ni jedan guzonja i politicar nece poslati svoje dijete, postoje elitne skole za njih, i ispred njih su lezeci policajci, negdje i dva.
high_volume wrote:Kažem ja da zeleni val sa Ilidže treba biti neprekidan sve do Turske
I ja kažem. Još kažnjavati i sve one koji zbog bilo čega usporavaju saobraćaj, onda bi svi koji idu negdje došli prije, samim tim prije ugasili svoja auta => smanjili zagađenje. Ali opet, ne može se zaraditi love u budžet smanjujući zagađenje, jel' tako?
Ateista wrote:Romi su tu samo najbolji pokazatelj rejtinga skole.
I nek mi još neko kaže da u našem društvu nema fašizma
Sad jos ja ispadoh fasista, e jest' ti logika.
Nemam ja nista protiv roma, ali sam svjestan da je segregacija jako izrazena, pojma nemas koliko. Meni oni ne smetaju, ali tim guzonjama smetaju i njima je ponizavajuce da njihovo dijete ide sa romima u skolu, isto tako ce jako tesko neko primiti roma u elitniju skolu.
To su cinjenice, ako ih iznosim ne znaci da se slazem sa tim i da ih podrzavam.
bezveze se hvatate detalja i zaobilazite argumente na koje nemate odgovora.
I nek mi još neko kaže da u našem društvu nema fašizma [/quote]
e sad ti jarane zamisli ovog velikog vozača, koji ovako rezonuje, kakav je na cesti, [/quote]
To sto ti zmiris pred cinjenicama i ne zelis da ih vidis je do tebe, ne do mene.[/quote]
mens čini da si se ti malo upalio, ko hepo kocka, mogu mislit kako odreaguješ kad te neko pretekne na cesti, a ti tako iskusan vozač, uz to još i dobro procjenjuješ
kojih ba stručnjaka, onih što sjede na sjednicama?! i glasaju za ovakve idiotske zakone samo da bi punili budžet i omogućili sebi vožnju u još novijim i bržim audijima, za koje svakako ne važe ovi zakoni.
pa u zagrebu na svim cestama sa 3-4 trake ograničenje je 80, s tolerancijom 20. ja kad sam prvi put otišao autom, vozim 60, po našim propisima, oko mene piče ko luđaci, još mi sviraju i išarete ono "bježi s ceste levatu"
ovaj zakon nije ništa drugo nego klasična samovolja vlastodržaca. napravite anketu na sarajevo-x pa da vidimo ko je zadovoljan ovakvim "vucaranjem" po gradu. pa nemam više gdje prebacit u treću, hoće auto da se ugasi...
ps. icedflame je gore vrlo lijepo rekao, nekima je auto nužno zlo, i sasvim im je svejedno jel voze fiat pandu ili lamborghini gallarda. takvi nisu mjerodavni da pričaju o ograničenjima