Vozim oko 6 godina, ali imao sam srece da odmah imam priliku voziti i uciti od nekog iskusnijeg, a pogotovo zadnjih godina prelazim poprilicno kilometara dnevno.
Nemam tacnu evidenciju kazni, ali se mogu otprilike pokusati sjetiti:
Koliko se sjecam, imam samo dvije napisane kazne za brzinu, jednom me uhvatila kamera u binjezevu na 91 zbog cega sam ostao bez vozacke mjesec dana i 100KM, a jednom radar na oko 65 gdje je ogranicenje 50, cini mi se 30 ili 40KM kazne.
Osim toga, mislim da su me jos nekih 4-5 puta uhvatili sa radarom ali su bili fer i pisali mi manje kazne za pojas, svjetla ili mobitel po 30 ili 40KM, a par puta sam ih "castio".
Imam jednu za preticanje na punoj, ali i tu su bili fer jer iako je puna bio je skroz pregledan pravac i kamion koji pegla, dobio samo 40KM bez oduzimanja vozacke.
Jedna zato sto nisam stao na stop, pregledna raskrsnica i nisam nikom oduzeo prvenstvo, montirali se bas da hvataju raju, ali i tu su bili ok pa mi pisali pojas ili svjetla.
Imam samo jednu zasluzenu kaznu, gdje sam nekog stvarno mogao ugroziti. Tad jos nisam imao dovoljno iskustva i vozio sam golfa, vracao se sa planine po snijegu, u jednoj krivini dobio skije i lupio u trotoar, srecom nikog nije bilo. Tocak se pomjerio i nisam mogao voziti pa sam zvao Bihamk, a oni mi rekli da moram zvati policiju, sto su me ja mislim zeznuli ali nema veze. Dobio sam 100KM kazne zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu, ali taj udes me naucio sta znaci voziti po snijegu i sad mi je drago sto sam i to prosao.
Najteze mi je prezaliti tri bezvezne kazne - za parkiranje, pojas i za svjetla po danu, iako ih inace palim zaboravio sam a trebao preci manje od kilometra, ali dzaba. Nije to puno para, ali mi je te kazne najteze prezaliti.
Djeluje puno kad se ovako napise, ali ja mislim da me prati neka sreca sa policijom i da ovo uopste nije puno s obzirom na to koliko kilometara prelazim i da volim stisnuti gas.
Ovom prilikom zelim zahvaliti svim vozacima koji blicaju drugima da upozore na policiju jer su mi vise puta pomogli da izbjegnem kaznu.