Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li neko zna na koliko sekundi ovaj radar slika pri prolasku na crveno?
Postoji realna mogucnost da je jedan clan familije jucer prosao, kaze da je krajickom oka vidio da se pali crveno pri prolasku. Nekad sam slusao kao imaju 2 sec tolerancije (50km/h npr je oko 12m/2 dakle moze se proci bez problema).
I da li je tamo radar uvijek lociran ili se "distribuira" na druge lokacije.
Sve i da bude kakva je kazna?? 100-300KM i 1mj vozacka? moze li ovo bez vozacke da se nagodi na sudu
kako ce vidjeti blic kada ne vidi ni da zeleno trepce 4x prije zutog
kaze: odjednom zuto i odmah crveno..dzaba uvjeravanja da na tom semaforu blinka 4x zeleno pa zuro 3sec pa crveno, ali prvi put tuda vozi pa se ne cudim..
rusmir.ba wrote:kako ce vidjeti blic kada ne vidi ni da zeleno trepce 4x prije zutog
kaze: odjednom zuto i odmah crveno..dzaba uvjeravanja da na tom semaforu blinka 4x zeleno pa zuro 3sec pa crveno, ali prvi put tuda vozi pa se ne cudim..
pa koji je pravni osnov za takvo sto? bez obzira gdje je prekrsaj pocinjen (KS ili drugi kanton)? jel vazi i za prolazak kroz crveno i za +50 (+30) kmph prekoracenje?
cini mi se kao malo vjerovatno, ali u svakom slucaju prihvatljiva opcija.
jedno nevezano pitanje. zanima me da li policajci u sarajevu (narochito nemotorizovani) praktikuju zabiljeziti registarske oznake vozila koje pochini prekrshaj u voznji, pa da mu poshtom poshalju chestitku? desilo mi se na skenderiji da za shpice prodjem kroz zuto (poznato je da semafori na skenderiji nemaju blinkajuce zeleno i imaju veoma kratak interval zutog), zapnem u pola raskrsnice (iza kilavog trolejbusa), a sad na svakoj stoji po par policajaca. imali su dovoljno vremena da zabiljeze registarske oznake. nisam proshao kroz crveno, ali me zeznula guzva. ako bi mi poslali prekrshaj poshtom, njihova je rijech jacha od moje...
slazem se, ali na toj raskrsnici to nije moguce ispostovati. na skenderiji ni kod higijenskog zavoda nema blinkajuceg zelenog na semaforima, a kad se upali zuto, a ti vec na shutu da prodjesh, vrlo je tesko reagovati brzo, uz postojanje rizika da te neko poljubi s ledja. danas gledam, ista stvar ko meni se desila velikom autobusu. odmah priznajem da je taj shoferchina bolji vozach od mene zaista trebaju nesto promijeniti na te dvije raskrsnice. od blinkajuceg zelenog bi efektniji bio neki pokazivac preostalog vremena do paljenja zutog.