radar detektor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mostarac80
#1 radar detektor
Da li iko zna koji radari detektori najbolje rade u BiH? Da li je to legalno donijeti iz Amerike a da se ne plati carina na sarajevskom aerodromu? Cuo sam da se u HR placa carina na to. Prvo ti ga oduzmu, pa onda treba placati carinu itd. Haj da cujem vasa iskustva sa tim...
-
mostarac80
#2 Re: radar detektor
Pa zar niko ne koristi radar detektore u autu?
-
ins
#3 Re: radar detektor
Mozda jer ti je pitanje suvisno!
Jedina zemlja u kojoj su zabranjeni radar detektori je Austrija!
-
_Astra_
#4 Re: radar detektor
...i Srbija...od 12-og cini mi se decembra
- Discball
#5 Re: radar detektor
Lupi i osta živ...ins wrote:Mozda jer ti je pitanje suvisno!
U Italiji su zabranjeni, kazne reda hiljada EUR u Francuskoj zabranjeni kazne 2000-4000 EUR i zaplijena automobila, i u dosta EU zemalja.
Meni su ga prije par godina skužili u autu kod rutinske kontrole (još sam ga bio zašteko kad sam skužio policiju), elem nekako sam se izvukao i nisam platio kaznu nego sam ga morao zgaziti nogama i baciti u smeće. Naravno imao sam kod kuće rezervni koji i dan danas koristim.
Koliko mi je para sačuvao, otplatio se barem 50 puta...
-
ins
#6 Re: radar detektor
Ma ja...Discball wrote:Lupi i osta živ...ins wrote:Mozda jer ti je pitanje suvisno!
U Italiji su zabranjeni, kazne reda hiljada EUR u Francuskoj zabranjeni kazne 2000-4000 EUR i zaplijena automobila, i u dosta EU zemalja.
Meni su ga prije par godina skužili u autu kod rutinske kontrole (još sam ga bio zašteko kad sam skužio policiju), elem nekako sam se izvukao i nisam platio kaznu nego sam ga morao zgaziti nogama i baciti u smeće. Naravno imao sam kod kuće rezervni koji i dan danas koristim.
Koliko mi je para sačuvao, otplatio se barem 50 puta...