RAD U MEKKI
-
RuvkeZe
#1 RAD U MEKKI
Interesuje me da li ima iko na forumu ko je radio radi u Mekki na prosirenju harema....????Interesuje me malo o tome kakva je procedura doci do tog posla itd... Hvala
Molim moderatora ako tema ne pripada ovdje da je prebaci na odgovarajuce mjesto
Molim moderatora ako tema ne pripada ovdje da je prebaci na odgovarajuce mjesto
-
neJbzid
#2 Re: RAD U MEKKI
slican sam slucaj...pratim..ako neko ima iskustvo..
-
RuvkeZe
#3 Re: RAD U MEKKI
Jesi li ikakve poteze vukao ili????
-
neJbzid
#4 Re: RAD U MEKKI
nedavno jedan radni kolega napustio firmu i poceo ganjat odlazak..prosao je pismeni i prakticni test..nisam ga vidjeo 20tak dana mozda je i otisao..
ostalo, cuo par prica..ali ne direktno od ljudi koji su bili..tako da uzimam sve sa rezervom..i ja bih volio cuti ako neko ima direktno iskustvu..
po prici lova nije losa, posao i nije tako pretezak,malo su uslovi kriticni...
uglavnom cim uhvatim slobodan dan, kazu u fahrinom tornju ima ta agencija preko koje se ide..
ostalo, cuo par prica..ali ne direktno od ljudi koji su bili..tako da uzimam sve sa rezervom..i ja bih volio cuti ako neko ima direktno iskustvu..
po prici lova nije losa, posao i nije tako pretezak,malo su uslovi kriticni...
uglavnom cim uhvatim slobodan dan, kazu u fahrinom tornju ima ta agencija preko koje se ide..
-
RuvkeZe
#5 Re: RAD U MEKKI
Aha to u Avazovom tornju bil mi se mogo javit na pp da te nesto priupitam ...Hvala
-
RuvkeZe
#6 Re: RAD U MEKKI
Ima li admina da vidi odgovarala li ova tema ovdje ili bi se trebala prebaciti jel mi je stvarno stalo do odgovora...ima li iko da zna o ovome
- Vijetnamac13
#7 Re: RAD U MEKKI
Mogu vam ja pomoci. Ta firma je prvu turu poslala prije skoro dvije godine. I u toj prvoj turi je bio moj otac i jos uvijek je tamo. Ne rade samo na prosirenju iako je to 95% rada tamo na prosirenju.
-
RuvkeZe
#8 Re: RAD U MEKKI
Aha aha znaci jos uvijek je tamo imas li sta reci iskustva tvog oca i tako ...Sad je u februaru bilo testiranje za neke radnike i trebala su se ljekarska vaditi ali je sve stalo pa me interesuje i to malo ...Sta je kako je i tako
- Vijetnamac13
#9 Re: RAD U MEKKI
Mogu. Evo da pocnem iz Bosne.
Firma se zove INT sada a ranije SL Rash i nalazi se u tornju novom a prije bilo sjediste u Radon plazi.
Trebas otici tu i predati papire osnovne, to su diploma i viza i tako te stvari. Odes na informativni razgovor i on ce ti dati podatke sve. Naravno, preduslov je da primaju jer su primili oko 200 radnika.
Naravno, kako je sad poznato za to tamo i teze je doci do posla a i njima je lakse ako te neko preporuci mada to i ne mora biti slucaj. Nema muljaza tu jer su Arapi jako strogi i svaki papir je potreban. Ako se zaposlis imat ces sve sredjeno (zdravstveno i penziono i tako to).
Viza se obicno dobija na 2 ili 3 mjeseca. Najduze sto je moj otac ostao do sada je 4 mjeseca ali to se rijetko desi. Avion placa firma.
Kako se tamo radi je vec prica o kojoj ne znam mnogo jer nije isto onima koji rade na prosirenju i onima koji rade na odrzavanju. Neko i lakse podnosi vrucine, neko teze. Inace tamo nije zurba kao zapadnije.
Do posla vozi bus, stanuje se nekih 20 minuta od harema.
Firma se zove INT sada a ranije SL Rash i nalazi se u tornju novom a prije bilo sjediste u Radon plazi.
Trebas otici tu i predati papire osnovne, to su diploma i viza i tako te stvari. Odes na informativni razgovor i on ce ti dati podatke sve. Naravno, preduslov je da primaju jer su primili oko 200 radnika.
Naravno, kako je sad poznato za to tamo i teze je doci do posla a i njima je lakse ako te neko preporuci mada to i ne mora biti slucaj. Nema muljaza tu jer su Arapi jako strogi i svaki papir je potreban. Ako se zaposlis imat ces sve sredjeno (zdravstveno i penziono i tako to).
Viza se obicno dobija na 2 ili 3 mjeseca. Najduze sto je moj otac ostao do sada je 4 mjeseca ali to se rijetko desi. Avion placa firma.
Kako se tamo radi je vec prica o kojoj ne znam mnogo jer nije isto onima koji rade na prosirenju i onima koji rade na odrzavanju. Neko i lakse podnosi vrucine, neko teze. Inace tamo nije zurba kao zapadnije.
Do posla vozi bus, stanuje se nekih 20 minuta od harema.
- Vijetnamac13
#10 Re: RAD U MEKKI
To sto je stalo trenutno sa primanjem je ja mislim posljedica otkazivanja tog projekta na šamiji kako se to vec zove. Kad bude posla i primat ce. To je vec stvar koju znaju ovi koji pogadjaju poslove a radnici slabo.
-
RuvkeZe
#11 Re: RAD U MEKKI
Znaci to je stalo zbog toga otkazali im posao na toj kako ti kazes samiji...