BAN___KAI wrote:Odmah bih se prijavio na ovaj posao samo je problem kako naci npr 3000KM kada sam nezaposlen a roditelji para nemaju.
Cuo sam da treba za polazak 3000 maraka i negdje sam procitao da ima drugi nacin, tj da Agencija sve troskove placa pa onda se odbija od plate, ili sam ja to pogresno razumio.
Jedan drug iz srednje tamo radi kao beverage assistant i lik je bio bas svugdje u svijetu i cak ima sliku na onom New York Time Square ako je to to.
Evo sada kucim sjedim 24 sata i bas nista drugo neradim i zelim da pobjegnem iz ove drzave ali se samo bojim ako eto se zaposlim i roditelji uzmu kredit a ja se zajebem pa fulim Luku ili grad pa zakasnim na kruzer
Nazovi agenta Empower agencije iz Zagreba. oni su ti NAJSIGURNIJI...vidi sa agencijom da ti oni sve troskove plate, pa da ti njima vracas od plate...ako to moze, ja koliko znam nije moglo, svi moji prijatelji su platili 3000 KM najmanje za sve troskove od vadjenja papira, prevoda diploma, ljekarskog, viza, pasosa, karte do Majamija itd...
Ipak, daleko su bolje pogodnosti na americkom kruzeri tipa Carnival ili Princess nego na ovim evropskim...
Mozda da krenes prvo od evropskih, daleko bi ti manje novca trebalo, a recimo kruzer krece iz Splita ili Dubrovnika...
Pa cak da krece i iz Italije, blize ti je nego Majami..
Mala je vjerovatnoca da zakasnis na kruzer, jer to se mjesecima uanprijed sve dogovori i isplanira i nema sanse da dodje u Majami i da ne uspijes naci tu luku