Rad na brodu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumerangss

#301 Re: Rad na brodu

Post by bumerangss »

kike-tike wrote:
Velkoski wrote:Jaran napravio tri djeteta za vrijeme rada na brodu 8-)
U minusu se vratio, valja mu citav zivot alimentaciju krpit :D
Bilo bi mu pametno i da se testira nz HIV :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#302 Re: Rad na brodu

Post by Velkoski »

Jebo HIV, i Charlie Sheen ga ima :D
sabri92

#303 Re: Rad na brodu

Post by sabri92 »

Decerto wrote:
sabri92 wrote:Pozdrav raja zanima me da li je neko u zadnje vrijeme isao na intervju u "safecruise" agenciju..
I kolike troskove da ocekujem do konacnog zapolenja ?
hvala na normalnim odgovorima :D :D
preko 1000 eura sigurno,bilo koju agenciju da uzmes.
mozes li mi pojasniti kakve troskove da ocekujem za sta tolike pare da dajem ??
nocnaptica986

#304 Re: Rad na brodu

Post by nocnaptica986 »

sabri92 wrote:
Decerto wrote:
sabri92 wrote:Pozdrav raja zanima me da li je neko u zadnje vrijeme isao na intervju u "safecruise" agenciju..
I kolike troskove da ocekujem do konacnog zapolenja ?
hvala na normalnim odgovorima :D :D
preko 1000 eura sigurno,bilo koju agenciju da uzmes.
mozes li mi pojasniti kakve troskove da ocekujem za sta tolike pare da dajem ??
imas troskove za us vizu oko 300 km (za neke trebaju cak 3:us,uk i austarlija),ljecnicki 300km i kartu (zavisi od destinacije...kada sam isao prvi put kartu za LA platio oko 800 $.....vecina njih refunduje troskove za vizu i ljecnicki...karte zavisi od kompanije..neke daju besplantno neke ne....neke refundiraju ako se ponovo mislis vracati..sve zavisi.. zadnja stvar je provizija za agenciju..neke uzimaju kad sve zavrsis,neke kroz treninge i pripreme ali svaka uzima svoj dio ,pitanje je samo forme...
Last edited by nocnaptica986 on 21/11/2015 08:36, edited 1 time in total.
nocnaptica986

#305 Re: Rad na brodu

Post by nocnaptica986 »

st martin----- :D u pomorskom svijetu poznat i kao diznilend za odrasle :D

tacno me sad tacno uhvati tuga i nostalgija :(
numizmatic

#306 Re: Rad na brodu

Post by numizmatic »

Zašto ljudima pukne psiha?
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#307 Re: Rad na brodu

Post by Decerto »

numizmatic wrote:Zašto ljudima pukne psiha?
zato sto radis preko 11 sati dnevno,a to nije dopusteno.Al boli njih klinac kad ti tamo pritefteris da si radio 11,iako si radio,npr. 13.Ne smijes se zalit jer odma letis kuci.Nemas dana slobodnog,radis 7 dana u sedmici,8 mjeseci.Zato je na najnizoj poziciji plata preko 1000$,a kod nas dobijes 300 maraka :D
numizmatic

#308 Re: Rad na brodu

Post by numizmatic »

Pa OK to, ali vamo kaže čovjek da se ljudi slome ne fizički, nego psihički

Pa kontam ima li maltretiranja i toga
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#309 Re: Rad na brodu

Post by Decerto »

numizmatic wrote:Pa OK to, ali vamo kaže čovjek da se ljudi slome ne fizički, nego psihički

Nikakvo maltretiranje nije dopusteno,bilo fizicki ili psihicki.Jednom nekog napadnes ili uvrijedis (npr da crncu kazes da je nigger),letis kuci.
nocnaptica986

#310 Re: Rad na brodu

Post by nocnaptica986 »

Decerto wrote:
numizmatic wrote:Zašto ljudima pukne psiha?
zato sto radis preko 11 sati dnevno,a to nije dopusteno.Al boli njih klinac kad ti tamo pritefteris da si radio 11,iako si radio,npr. 13.Ne smijes se zalit jer odma letis kuci.Nemas dana slobodnog,radis 7 dana u sedmici,8 mjeseci.Zato je na najnizoj poziciji plata preko 1000$,a kod nas dobijes 300 maraka :D
numizmatic wrote:Pa OK to, ali vamo kaže čovjek da se ljudi slome ne fizički, nego psihički

jok..to nema veze sa poslom....ali da se radi,radi se...prvih mjesec dana sam bio na tabletama protiv bolova zbog upale misica..nakon 6 mjeseci taj isti posao sam znao odraditi ko od sale,poslije posla otici u terentanu i istrcati 4-5 km i biti ko leptir..jednostavno nakon nekog vremena oguglas..na zalost,glava je mnogo tezi pacijent :-)

zasto pukne? pukne zbog vise faktora...
prvi je odvojenost...na brodu imas posadu koja dolazi iz 70-80 drzava sto je skoro pola svih drzava na svijetu..i sa sigurnoscu mogu reci da nitko nije toliko vezan za domovinu kao mi (ex juga)..
drugi je zivotni prostor:kada dodjes ti brodovi ti se cine ogromni..ali nakon nekog vremena pocnu se suzavati da bi se na kraju osjecao kao u kutiji sibica..ovdje ne mislim samo na na fizicki ogranicen prostor vec i na duhovni prostor...brod je jedan mali zatvoreni sistem koji je sam sebi svsishodan..
treca stvar je diskonekcija...problem na brodu je sto je tvoje radno mjesto ujedno i dom...vecina ljudi kad zavrsi sa poslom ode kuci i ima mogucnost da potpuno iskljuci sve sto ima veze sa poslom..na brodu toga nema.. i kada nisi na poslu,mozes vidjeti svoje kolege kako rade sto je dovoljno da te izbaci iz "mozak na pasu" moda
ima toga jos ali mi je mrsko pisat....vjerovatno nitko ni ovo nece procitati
ps : Mobbing je strogo zabranjen i za to se dobija izravni crveni karton....jako su strogi po tom pitanju...kad dodjes tamo ,prvo sto ti kazu je da nitko nema pravo da se dere na tebe i da ako se to desi odmah prijavis tu osobu..
Dino777

#311 Re: Rad na brodu

Post by Dino777 »

:sax:
sabri92

#312 Re: Rad na brodu

Post by sabri92 »

Ide li neko u BG 02.12. na intervju ? :D
VenomousV

#313 Re: Rad na brodu

Post by VenomousV »

da mu slucajno nisu inicijali V.K.? :D :D
swanfilter

#314 Re: Rad na brodu

Post by swanfilter »

belfy wrote:Ja sam prije nekoliko dana na kratko bio u Norveskoj, a plovio iz Danske. I tako iz mjesta Hirtshals (skroz na samom sjeveru drzave) do Kristiansand. I tako na brodu kad naleti na grupu Slovenaca (troje), vidim nose ko prsluke sa imenom linije i pise kao osoblje. I tako kroz pricu, kaze rade na linije, nekad na ovoj nekad na drugima koje plove iz danskog mjesta Hirtshals. A isto ima tu neka linija za Island, a vamo u drugom gradu Frederikshavn isto neka treca za Oslo. I tako kroz pricu, kazu dosli do posla preko stele - kao neki im Danac sredio posao odnosno taj Danac poznaje nekog Slovenaca u Danskoj koji je njima sredio kao posao. Kao sve se srediilo za nekih 20tak dana, kao poslodavac trazio samo da znaju engleski i da nisu nikaad bili kaznjavani. Eto kako su neki dosli do posla na brodu.
ti si fakat zasluzio trajni ban. previse tema unistavas.
Zviza inace ne mirisem, al covjek govori istinu. Na jednom deugom forumu postoji ista tema i zadnje objave su vezane za poslove u Skandinaviji. Slovenac im preko jednog Danca sređuje poslove za neku sitnu proviziju. Fazon je, da se malo previse prica prosirila i fakticki nema vise. Barem u ovom trenutku ne ...
swanfilter

#315 Re: Rad na brodu

Post by swanfilter »

belfy wrote:Ja sam prije nekoliko dana na kratko bio u Norveskoj, a plovio iz Danske. I tako iz mjesta Hirtshals (skroz na samom sjeveru drzave) do Kristiansand. I tako na brodu kad naleti na grupu Slovenaca (troje), vidim nose ko prsluke sa imenom linije i pise kao osoblje. I tako kroz pricu, kaze rade na linije, nekad na ovoj nekad na drugima koje plove iz danskog mjesta Hirtshals. A isto ima tu neka linija za Island, a vamo u drugom gradu Frederikshavn isto neka treca za Oslo. I tako kroz pricu, kazu dosli do posla preko stele - kao neki im Danac sredio posao odnosno taj Danac poznaje nekog Slovenaca u Danskoj koji je njima sredio kao posao. Kao sve se srediilo za nekih 20tak dana, kao poslodavac trazio samo da znaju engleski i da nisu nikaad bili kaznjavani. Eto kako su neki dosli do posla na brodu.

Zviza inace ne mirisem, al covjek govori istinu. Na jednom drugom forumu postoji ista tema i zadnje objave su vezane za poslove u Skandinaviji. Slovenac im preko jednog Danca sređuje poslove za neku sitnu proviziju ...
belfy

#316 Re: Rad na brodu

Post by belfy »

swanfilter wrote:

Zviza inace ne mirisem, al covjek govori istinu. Na jednom drugom forumu postoji ista tema i zadnje objave su vezane za poslove u Skandinaviji. Slovenac im preko jednog Danca sređuje poslove za neku sitnu proviziju ...
de malo ispavi taj quote, ja nisam napisao sve ovo. takodjer - njemu ono nisam napisao samo zbog zadnjeg posta, sto je i jasno kada se procita.
dosada_ziva

#317 Re: Rad na brodu

Post by dosada_ziva »

zna li iko ista o MSC Cruises kompaniji?
Amagon

#318 Re: Rad na brodu

Post by Amagon »

Zna li iko ista o kruzerima Mein Schiff? Bio je nedavno I neki intervju u Hotelu Evropa ako se ne varam. Čuo sam da su uslovi povoljni, da ti plate avionsku kartu, I sl. :?:
sabri92

#319 Re: Rad na brodu

Post by sabri92 »

Ljudi kako da napravim termin u Njemackoj ambasadi treba mi radna viza svaki put kad pokusam pise da je sve popunjeno.. ima li neko slucajno neki kontakt broj ? :D :D :D
dinty2

#320 Re: Rad na brodu

Post by dinty2 »

ljudi zna li iko kad je sljedeci intervju kouzon korporacije u sarajevu?
nocnaptica986

#321 Re: Rad na brodu

Post by nocnaptica986 »

Amagon wrote:Zna li iko ista o kruzerima Mein Schiff? Bio je nedavno I neki intervju u Hotelu Evropa ako se ne varam. Čuo sam da su uslovi povoljni, da ti plate avionsku kartu, I sl. :?:
vrlo dobra ali bez iskustva na brodu ili rada u nekom vrhunskom hotelu tesko ces upasti....i njemacki je obavezan..naravno skupa sa engleskim

dosada_ziva wrote:zna li iko ista o MSC Cruises kompaniji?
srednja zalost :run:
utopijabih

#322 Re: Rad na brodu

Post by utopijabih »

MOja drugarica radi na brodu, i kaze da je zadovoljna
dinty2

#323 Re: Rad na brodu

Post by dinty2 »

utopijabih wrote:MOja drugarica radi na brodu, i kaze da je zadovoljna
pozdrav. kako je upala na brod i koja kompanija? :bih:
antonija

#324 Re: Rad na brodu

Post by antonija »

swanfilter wrote:
Zviza inace ne mirisem, al covjek govori istinu. Na jednom deugom forumu postoji ista tema i zadnje objave su vezane za poslove u Skandinaviji. Slovenac im preko jednog Danca sređuje poslove za neku sitnu proviziju. Fazon je, da se malo previse prica prosirila i fakticki nema vise. Barem u ovom trenutku ne ...
Slazem se sa ovim stavom...
kica

#325 Re: Rad na brodu

Post by kica »

ma neka ljudi rade i zaradjuju, bitno da je posten posao !
Post Reply