Pozdrav svima,
Imam zahtjev za ponudu i gospodin zeli da mu moja firma, koja je registrovana u BIH, napravi sve sto je potrebno i ugradi na njegovoj kuci u Hrvatskoj.
Da li ima nekih prepreka zakonskih sto se toga tice?
Da li je neko upoznat sta je sve potrebno od papirologije za rad BIH firme u Hrvatskoj?!?!
Hvala unaprijed!
RAD BIH FIRMI U HRVATSKOJ
Moderator: _BataZiv_0809
-
Drinski
#2 Re: RAD BIH FIRMI U HRVATSKOJ
Mislim, da to mozes raditi samo preko podruznice u RH.
-
fantabox
#3 Re: RAD BIH FIRMI U HRVATSKOJ
Hrvatska je usla 2013 u EU, pa ti to izgleda kao skoro kao i za svaku drugu EU clanicu, tj. na dva nacina:asmir7 wrote:Pozdrav svima,
Imam zahtjev za ponudu i gospodin zeli da mu moja firma, koja je registrovana u BIH, napravi sve sto je potrebno i ugradi na njegovoj kuci u Hrvatskoj.
Da li je neko upoznat sta je sve potrebno od papirologije za rad BIH firme u Hrvatskoj?!?!
Hvala unaprijed!
1. legalno (c/p ukratko: Ako ti firma nema sjedište u RH otvori predstavništvo, odnosno podružnicu, a drugi je da ti kao stranac tj. fizička osoba otvoris i registriras novu firmu u RH. Ta nova firma se može registrirati kao obrt ili trgovačko društvo.);
2. nelegalno - na crno.
Ovdje je najkrace moguce opisano sto ti treba i ako se odlucis, papirologija za pocetak:
http://www.poslovni-info.eu/sadrzaj/gos ... a-rh-u-eu/
Do tebe je kojim ces nacinom krenuti.
-
asmir7
#4 Re: RAD BIH FIRMI U HRVATSKOJ
fantabox wrote:Hrvatska je usla 2013 u EU, pa ti to izgleda kao skoro kao i za svaku drugu EU clanicu, tj. na dva nacina:asmir7 wrote:Pozdrav svima,
Hvala unaprijed!
1. legalno (c/p ukratko: Ako ti firma nema sjedište u RH otvori predstavništvo, odnosno podružnicu, a drugi je da ti kao stranac tj. fizička osoba otvoris i registriras novu firmu u RH. Ta nova firma se može registrirati kao obrt ili trgovačko društvo.);
2. nelegalno - na crno.
Ovdje je najkrace moguce opisano sto ti treba i ako se odlucis, papirologija za pocetak:
http://www.poslovni-info.eu/sadrzaj/gos ... a-rh-u-eu/
Do tebe je kojim ces nacinom krenuti.
Hvala puno! Vise nego dovoljno