RACUNI ZA PLIN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

G.O.D.

#1 RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

Da li je jos nekome dosao enormno visok racun ja januar?
ja sam sokiran! meni je dosao racun za 250 km! a nije me bilo vise od pola januara kuci, a da ne spominjem da plina nije bilo!
zvao sam Sa gas i kazu, gospodine, vi ste to potrosili!!! a ja im profaxao 12 stranica dokaza da nikoga nije bilo u tom periodu u stanu!!!
ovo je cista pljacka i idiotizam!!! pokusavaju da namire dug od plina koji su skupo morali placati od madjara ili vec koga kad je kriza nastala, a niko ne razmislja kako da do toga ne dodje, da se naprave neke rezerve, kao nase komsije sto su uradile!!!!

LOPOVIIIIIIIIIII....mada ni policije nema, a kamoli zakona i sudova kada treba da se covjek zastiti.
KRIMINAL, KORUPCIJA, LOPOVLUK VODI OVU ZEMLJU!!!!

DOOOOKLEEE VISEEEEEE?!?!?!?
samo se to pitam!
potpuni stranac

#2 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by potpuni stranac »

G.O.D. wrote:Da li je jos nekome dosao enormno visok racun ja januar?
ja sam sokiran! meni je dosao racun za 250 km! a nije me bilo vise od pola januara kuci, a da ne spominjem da plina nije bilo!
zvao sam Sa gas i kazu, gospodine, vi ste to potrosili!!! a ja im profaxao 12 stranica dokaza da nikoga nije bilo u tom periodu u stanu!!!
ovo je cista pljacka i idiotizam!!! pokusavaju da namire dug od plina koji su skupo morali placati od madjara ili vec koga kad je kriza nastala, a niko ne razmislja kako da do toga ne dodje, da se naprave neke rezerve, kao nase komsije sto su uradile!!!!

LOPOVIIIIIIIIIII....mada ni policije nema, a kamoli zakona i sudova kada treba da se covjek zastiti.

samo se to pitam!
čekaj šefe, pa imaš valjda set, uzmi račun i vidi odgovara li stanje onom na setu. :? :?
Bosanac sa dna kace

#3 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Bosanac sa dna kace »

pa sracunaj sam
chuchumbamayumbe

#4 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by chuchumbamayumbe »

potpuni stranac wrote:

samo se to pitam!
čekaj šefe, pa imaš valjda set, uzmi račun i vidi odgovara li stanje onom na setu. :? :?
Zajebo te zrak koji je bio u cijevima dok nije bilo plina, pa se vrtilo kada je trebao doci, ko da gledam.
Mada, kada razmislim, to je haman pa nemoguce zbog sigurnosnih ventila.
amrica

#5 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by amrica »

Meni doslo 3 joje :shock: :roll: :cry: , jednom kolegi preko 4, svima oko 100 KM više nego normalno...
AdnanSA

#6 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by AdnanSA »

I meni je dosao 198 KM a nisam bio kuci od 18-31 januara.
Niko me nije prevario i znam da sam toliko potrosio.
Kad bojleru dadnes pun gas onda trosi 3 metra kubna na sat pa ti sada vidi....
Prvi dan kada je dosao plin potrosio sam 40m3 za 24 sata.
Abacija

#7 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Abacija »

@G.O.D. - Budi sretan sto si ga uopste imao. Da nije kojim slucajem i Lukavici bio potreban plin ne bi Sarajevo nikada dobilo plina od Srbije. Ovako je "ljudska gromada Boris Tadic" :oops: :x (smajlikojipovraca) dala plin, ne zato sto ga je Tihic zamolio, nego zato sto je to od njega trazio Dodik za svoje pucanstvo. A Tihic naravno pokupio jeftine poene. :x (smajlikojipovraca)
video

#8 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by video »

samo se to pitam!
Koliko sam mogao upratiti, papci iz sarajevogasa nisu dobro ocitali stanje na setu za mjesec decembar,tj upisali su manje, tako da sam ja za decembar dobio oko 120KM (nema sanse tako malo). Sreca nasa da je cijena ista kao i za decembar jer da je visa - bila bi pusa. Provjeri stanje na setu. Kad se sve uzme u obzir, neka je igranka u pitanju. Ocito se svima isto desilo, sto znaci da je to uradjeno po necijoj naredbi da se za decembar upise manje kubika plina, da bi se to prikazalo za januar jer se ocito znalo da ce cijena plina biti veca. Neko ce tu razliku platiti i biti praaaavo dobar na ovoj igranci.
G.O.D.

#9 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

provjerio sam set za plin, pokazuje utroseno stanje 200 i nesto kubika.A ja plin koristio jedva 15 dana, mislim niti toliko. bio sam van sarajeva pola mjeseca!
za decembar sam dobio 200 km, ali sam bio cijeli decembar kuci i koristio ga, to je ok. potrosio sam i platit cu, ali ovo.....

PLJACKA!!!
potpuni stranac

#10 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by potpuni stranac »

G.O.D. wrote:provjerio sam set za plin, pokazuje utroseno stanje 200 i nesto kubika.A ja plin koristio jedva 15 dana, mislim niti toliko. bio sam van sarajeva pola mjeseca!
za decembar sam dobio 200 km, ali sam bio cijeli decembar kuci i koristio ga, to je ok. potrosio sam i platit cu, ali ovo.....

PLJACKA!!!
a vidim ja ti se zabavio, nema te. set ne laže, samo postoji mogućnost da je onaj zamjenski plin bio manje kaloričan pa se više trošio, ali sve i da je tako oni to nikad neće priznati.
video

#11 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by video »

Meni racun dolazi oko 10-og u mjececu. Kad je prosli mjesec dosao a to je bilo za decembar samo 120 KM (u pitanju su dva stana). Odem na set i vidim da sam, po njima(kad se sabere zadnje stanje na racunu pa do 10.01.) potrosio vec oko 250 kubika plina :? :? :? . Prilikom placanja tog racuna sam preplatio taj iznos od 120KM, jer san znao da nije realan, da bi mi za ovaj mjesec došlo oko 530KM. Opet ponavljam-koliko se ja sjecam Vlada kantona je rekla da ce ona platiti onu razliku od stare cijene(negdje oko 1KM sa PDV-om),tako da ispade nama ista cijena o resto kanton. To sto su nam pola potrosenog plina iz decembra prebacili za januar, a koji su obracunali po toj "komercijalnoj cijeni" , neko ce dobro omastiti brke :x :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by ladyblue18 »

Yup, nama je doslo 250 KM, sto je apsurd jer preko 150 nismo nikada potrosili.
A jos u januaru je bila ona farsa sa plinom tako da ga onih nekoliko dana nije nikako ni bilo, a i kada je dosao nastavili smo se grijati na drva i opet ga je bilo u manjim kolicinama, tek kada je zaista dosao iz Rusije vratili smo plin u cijelu kucu.
Gdje je tu logika hajd ti znaj :roll:
Samo kradu gdje stignu
AdnanSA

#13 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by AdnanSA »

Onaj plin sto je dolazio iz Srbije je ćini mi se bio manje kalorićan nego inaće. Zna li neko išta o tome? Možda neki stručnjak. Može li plin uopšte biti manje ili više kaloričan?
hepek071

#14 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by hepek071 »

ma drug imaš predrasude prema "čistom srpskom plinu" :razz:
pravabubica

#15 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by pravabubica »

Znam takodje deset ljudi kojima je dosao nenormalno visok racun za januar. :x :x :x
karamelica

#16 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by karamelica »

Ma da su visoki, visoki su i za standarde veće od naših, ali šta da se radi. Meni su ova dva zadnja računa bila 395 i 402 KM ali doduše provjerila sam potrošnju i slažu se brojna stanja.Najveći problem je poskupljenje i PDV, ali nakon što platimo još koji ovako visok račun navići ćemo se kao uostalom i na sve. Nego :) na lice dolazi pojeftinjenje kako kažu iz Gazproma za 30% u toku ljetnjih mjeseci pa ćemo tu uštediti za plaćanje ovakvih enormno visokih računa zimi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
G.O.D.

#17 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

karamelica wrote:Ma da su visoki, visoki su i za standarde veće od naših, ali šta da se radi. Meni su ova dva zadnja računa bila 395 i 402 KM ali doduše provjerila sam potrošnju i slažu se brojna stanja.Najveći problem je poskupljenje i PDV, ali nakon što platimo još koji ovako visok račun navići ćemo se kao uostalom i na sve. Nego :) na lice dolazi pojeftinjenje kako kažu iz Gazproma za 30% u toku ljetnjih mjeseci pa ćemo tu uštediti za plaćanje ovakvih enormno visokih računa zimi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a koliko se potrosi u ljetnom periodu?! to pojeftinjenje ce trajati do grijne sezone i onda ce skociti cijena za 60% ....fuj!! GADE MI SE!!!
Alhemicarkaa

#18 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Alhemicarkaa »

Ja sam mislila da je to samo meni nelogicno :oops: , i meni dosao enormno visok 180 km, a anjvisi racun koji mi je dosao je 150 :roll:
paprica29

#19 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by paprica29 »

Imam mali bebu tako da mi je grijanje upaljeno 24 sata na temperaturi od 22-23 C. U decembru sam potrosio 230 kubika, pa je i račun bio oko 230 KM. Za januar sam dobio oko 280 KM. Kad malo bolje razmislim temperature u decembru su bile mnogo visočije, pa mi te ja razlika i logična. Ipak je u januaru 10-ak dana bilo preko -10, tako da sve ovo skupa ima logike.
leo karan

#20 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by leo karan »

to je stvarno bezobrazluk preko granice
treba ovo da bude vijest dana Sarajevu, da se ova plljacka objelodani
prvo ovdje, portalu Sa-x.com (hajde zurnalisti evo posla, i vi koristite plin mozda)
pa kako ih nije stid ljudima ispostavljat racune od 300KM
G.O.D.

#21 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

paprica29 wrote:Imam mali bebu tako da mi je grijanje upaljeno 24 sata na temperaturi od 22-23 C. U decembru sam potrosio 230 kubika, pa je i račun bio oko 230 KM. Za januar sam dobio oko 280 KM. Kad malo bolje razmislim temperature u decembru su bile mnogo visočije, pa mi te ja razlika i logična. Ipak je u januaru 10-ak dana bilo preko -10, tako da sve ovo skupa ima logike.
bilo bi logike, da nije nestajalo plina 10-ak dana...
homar

#22 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by homar »

Meni je račun došao 285 KM, a nisam se pošteno ni ugrijao. Struja 100 KM (jer sam se grijao na struju dva dana). Kada se tome dodaju drugi računi za ovaj mjesec moram platiti 600 KM samo za režije. Ovaj mjesec moram posteti, ne trebam se grijati, sve moram isključiti.... :dance:
starii

#23 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by starii »

meni plin dosao oko 270KM, racunao sam da ce doci oko 200KM, malo je vise ali to je sigurno zato sto su upumpavali zrak pa se set okrecao zbog zraka...struja 31km mada sam se bas grijao na struju...
sheilak

#24 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by sheilak »

Hej, pa ovo je za isamarati nekog!

Hebote, radis cijeli mjesec da bi na kraju sve morao dati mafiji! A svi rade zajedno - od BH Gasa, Toplana, do Elektroprivrede, itd. :x

Fakat mi dosta vise svega. Ja im vise necu biti rob!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#25 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by mIRCerka »

Da li su napisali minus onih par dana sto nije bilo plina, kao sto su obecali?
Post Reply