racuni za plin

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
starii

#1 racuni za plin

Post by starii »

evo vec zadnja dva mjeseca mi dolaze racuni za plin preko 250KM za stan od 60m2...sto je puno puno je...i poceo sam se raspitivati u cemu je problem pa sam cuo od ovih servisera da je plin koji dolazi u sarajevo loše kvalitete i da slabo grije..jel jos neko tako nesšto cuo..usput jel ima neko iskustva sa digitalnim termometrima?
Hendrix

Post by Hendrix »

Nedavno mi je čovjek koji radi u toplanam pričao ( dakle ne mogu tvrditi da je 100% tačno ) da Sarajevogas ima postrojenja i kompresore s kojima pumpa gas korisnicima ali da dodaju i dosta zraka u to , dakle razređuju ga ali protok ostaje isti , naplate ti više a ti nisi dobio čisti gas.
Je li još ko čuo o ovome šta?
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Hendrix wrote:Nedavno mi je čovjek koji radi u toplanam pričao ( dakle ne mogu tvrditi da je 100% tačno ) da Sarajevogas ima postrojenja i kompresore s kojima pumpa gas korisnicima ali da dodaju i dosta zraka u to , dakle razređuju ga ali protok ostaje isti , naplate ti više a ti nisi dobio čisti gas.
zar zemni plin nije u tečnom stanju dok je u cijevima ili sličnim posudama?
kako ga je moguće razrijediti. ili vam umjesto plina - šalju "mineralnu" :D
starii

Post by starii »

ne znam u cemu je problem fakat ali sigurno je da i kvaliteta plina postaje upitna..znam da su mi rekli da kad plinski plamen gori dosta crveno da nije dure i da ima u njemu dosta zraka..
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

starii wrote:ne znam u cemu je problem fakat ali sigurno je da i kvaliteta plina postaje upitna..znam da su mi rekli da kad plinski plamen gori dosta crveno da nije dure i da ima u njemu dosta zraka..
cuj u tecnom stanju ovo je vic godine!!!
Plin je poskupio, zato su veci racuni,a od marta ce biti skuplji za jos 40%,tako da se jeftinije grijati na drva.Ja ne koristim plin ali moj prijatelj za kucu od oko 150 kvadrata placa oko 400 KM. KATASTROFA!
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

homo_sapiens wrote:
Hendrix wrote:Nedavno mi je čovjek koji radi u toplanam pričao ( dakle ne mogu tvrditi da je 100% tačno ) da Sarajevogas ima postrojenja i kompresore s kojima pumpa gas korisnicima ali da dodaju i dosta zraka u to , dakle razređuju ga ali protok ostaje isti , naplate ti više a ti nisi dobio čisti gas.
zar zemni plin nije u tečnom stanju dok je u cijevima ili sličnim posudama?
kako ga je moguće razrijediti. ili vam umjesto plina - šalju "mineralnu" :D
meni moj plin miriše na kladanjsku mušku vodu :-D
Post Reply