Racuni za odvoz smeca
Moderator: _BataZiv_0809
-
Mentha_Piperita
#1 Racuni za odvoz smeca
Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?
Sta treba uraditi u Komunalnom, kome se obratiti?
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
- Haris.ba
#3 Re: Racuni za odvoz smeca
Može pitanje? Jesi nazvala JKP RAD? Valjda si u Sarajevu.Mentha_Piperita wrote:Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?
Hvala unaprijed.
Nazovi, RAD i postavi im to pitanje. I onda nam napiši na forumu.
P.S.
Moglo je bez problema prije godinu.
-
Mentha_Piperita
#4 Re: Racuni za odvoz smeca
Haris.ba wrote:Može pitanje? Jesi nazvala JKP RAD? Valjda si u Sarajevu.Mentha_Piperita wrote:Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?
Hvala unaprijed.
Nazovi, RAD i postavi im to pitanje. I onda nam napiši na forumu.![]()
P.S.
Kontaktirat cu ih naravno, ali znas kako je kod nas, tesko je od njih izvuci informaciju ako se radi o tome da im manje placamo
- Lalena
#5 Re: Racuni za odvoz smeca
Prije nekih pet godina ja sam pokusala i nije moglo.Haris.ba wrote:Može pitanje? Jesi nazvala JKP RAD? Valjda si u Sarajevu.Mentha_Piperita wrote:Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?
Hvala unaprijed.
Nazovi, RAD i postavi im to pitanje. I onda nam napiši na forumu.![]()
P.S.
Nazvala rad, spoje me s pravnom sluzbom, gospodja me spoji onda sa svojom seficom koja mi je nakon duge i zustre rasprave na kraju rekla, bukvalno, "ako tu ne zivite, sta ce am stan, prodajte ga"
Nekoliko osoba mi je reklo da su uspjeli smanjiti racune, procentualno, ali ja nisam bila te srece
-
Mentha_Piperita
#6 Re: Racuni za odvoz smeca
Ovakvo nesto sam i ocekivala, zato i upitah ovdje. Kada treba da smanje troskove jer im ne koristimo usluge - to je ovamo tesko izvodivoLalena
Prije nekih pet godina ja sam pokusala i nije moglo.
Nazvala rad, spoje me s pravnom sluzbom, gospodja me spoji onda sa svojom seficom koja mi je nakon duge i zustre rasprave na kraju rekla, bukvalno, "ako tu ne zivite, sta ce am stan, prodajte ga"![]()
Nekoliko osoba mi je reklo da su uspjeli smanjiti racune, procentualno, ali ja nisam bila te srece
- Haris.ba
#7 Re: Racuni za odvoz smeca
Moraš dokazati da te nema u stanu.
Meni su prihvatali kad im napiše predstavnik etažnih vlasnika da su stanari vani i da ne borave u zgradi.
Onda oni svake godine nazovu predstavnika da provjere.
Dogovoriš se sa njima i predstavnikom da ti štampaju dva mjeseca da platiš jer račune pripremaju šestomjesečno. I platiš unaprijed.
Mada, treba biti iskren. Nisu ti računi samo za odvoz smeća. Mada je to glavna njihova usluga. I nisu ti računi veliki. Od toga ti se održava i oko zgrade i ceste.
I pravi se od predstavnika stanara špijuna da prati jeste li došli ili pošli, jeste li izdali stan kome. Zbog toga se ljudi ovoga ne prihvataju.
Meni su prihvatali kad im napiše predstavnik etažnih vlasnika da su stanari vani i da ne borave u zgradi.
Onda oni svake godine nazovu predstavnika da provjere.
Dogovoriš se sa njima i predstavnikom da ti štampaju dva mjeseca da platiš jer račune pripremaju šestomjesečno. I platiš unaprijed.
Mada, treba biti iskren. Nisu ti računi samo za odvoz smeća. Mada je to glavna njihova usluga. I nisu ti računi veliki. Od toga ti se održava i oko zgrade i ceste.
I pravi se od predstavnika stanara špijuna da prati jeste li došli ili pošli, jeste li izdali stan kome. Zbog toga se ljudi ovoga ne prihvataju.
- mobsterc
#8 Re: Racuni za odvoz smeca
seljacka posla...
- Edin H.
#9 Re: Racuni za odvoz smeca
Ni sekunde.mobsterc wrote:seljacka posla...
- mobsterc
#10 Re: Racuni za odvoz smeca
ItekakoEdin H. wrote:Ni sekunde.mobsterc wrote:seljacka posla...
- zavezata-vreca
#11 Re: Racuni za odvoz smeca
Dijaspora ... Izda stan ubire kiriju bez ugovora vara drzava i vrsi utaju poreza jos bi da plati 6*7=42 km manje godisnje ... Seljacka posla bas
- Jolpaz
#12 Re: Racuni za odvoz smeca
zavezata-vreca wrote:Dijaspora ... Izda stan ubire kiriju bez ugovora vara drzava i vrsi utaju poreza jos bi da plati 6*7=42 km manje godisnje ... Seljacka posla bas
- vjesticanametli
#13 Re: Racuni za odvoz smeca
hahaha krkani dijasporski
LM isla i ja da odjavim jer u stanu nece biti nikog .....predala na protokol obavijest o selidbi i praznom stanu te zahtjevu za okoncanjem njihove usluge....ciko rece to je ok i javicemo vam se i tako ide kaze on bez problema ....ako niste tu nista vam ne odvoze
LM isla i ja da odjavim jer u stanu nece biti nikog .....predala na protokol obavijest o selidbi i praznom stanu te zahtjevu za okoncanjem njihove usluge....ciko rece to je ok i javicemo vam se i tako ide kaze on bez problema ....ako niste tu nista vam ne odvoze