Racuni za odvoz smeca

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mentha_Piperita

#1 Racuni za odvoz smeca

Post by Mentha_Piperita »

Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?

Sta treba uraditi u Komunalnom, kome se obratiti?

Hvala unaprijed.
ibi

#2 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by ibi »

Ne mozes nista
Haris.ba

#3 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by Haris.ba »

Mentha_Piperita wrote:Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?

Hvala unaprijed.
Može pitanje? Jesi nazvala JKP RAD? Valjda si u Sarajevu.

Nazovi, RAD i postavi im to pitanje. I onda nam napiši na forumu. :D

P.S.
Moglo je bez problema prije godinu.
Mentha_Piperita

#4 Re: Racuni za odvoz smeca

Haris.ba wrote:
Mentha_Piperita wrote:Koje su mogucnosti, obzirom da se u stanu boravi tokom godine 2-3 mjeseca max, u stanu niko ne zivi ostalih mjeseci, racuni za odvoz smeca budu barem za 6 mjeseci, ili npr. da placas dok si tu, a ne za 12 mjeseci?

Hvala unaprijed.

P.S.

Kontaktirat cu ih naravno, ali znas kako je kod nas, tesko je od njih izvuci informaciju ako se radi o tome da im manje placamo :D , pa sam prvo zeljela da vidim ima li neko iskustva, cisto da vidim da li ce me slagati da ne moze i tako. Molim te ako ti ne bi bio problem da mi posaljes u pp proceduru iz tvog slucaja (sta si uradio konkretno da to smanje), a ja cu javiti sta mi je gospoda kazala. Hvala. :thumbup:
Lalena

#5 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by Lalena »

Haris.ba wrote:

Hvala unaprijed.

P.S.
Prije nekih pet godina ja sam pokusala i nije moglo.
Nazvala rad, spoje me s pravnom sluzbom, gospodja me spoji onda sa svojom seficom koja mi je nakon duge i zustre rasprave na kraju rekla, bukvalno, "ako tu ne zivite, sta ce am stan, prodajte ga" :skoljka:
Nekoliko osoba mi je reklo da su uspjeli smanjiti racune, procentualno, ali ja nisam bila te srece :mrgreen:
Mentha_Piperita

#6 Re: Racuni za odvoz smeca

Lalena

Prije nekih pet godina ja sam pokusala i nije moglo.
Nazvala rad, spoje me s pravnom sluzbom, gospodja me spoji onda sa svojom seficom koja mi je nakon duge i zustre rasprave na kraju rekla, bukvalno, "ako tu ne zivite, sta ce am stan, prodajte ga" :skoljka:
Nekoliko osoba mi je reklo da su uspjeli smanjiti racune, procentualno, ali ja nisam bila te srece :mrgreen:
Ovakvo nesto sam i ocekivala, zato i upitah ovdje. Kada treba da smanje troskove jer im ne koristimo usluge - to je ovamo tesko izvodivo :D .
Haris.ba

#7 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by Haris.ba »

Moraš dokazati da te nema u stanu.

Meni su prihvatali kad im napiše predstavnik etažnih vlasnika da su stanari vani i da ne borave u zgradi.
Onda oni svake godine nazovu predstavnika da provjere.

Dogovoriš se sa njima i predstavnikom da ti štampaju dva mjeseca da platiš jer račune pripremaju šestomjesečno. I platiš unaprijed.

Mada, treba biti iskren. Nisu ti računi samo za odvoz smeća. Mada je to glavna njihova usluga. I nisu ti računi veliki. Od toga ti se održava i oko zgrade i ceste.

I pravi se od predstavnika stanara špijuna da prati jeste li došli ili pošli, jeste li izdali stan kome. Zbog toga se ljudi ovoga ne prihvataju.
mobsterc

#8 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by mobsterc »

seljacka posla...
Edin H.

#9 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by Edin H. »

mobsterc wrote:seljacka posla...
Ni sekunde. :wink:
mobsterc

#10 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by mobsterc »

Edin H. wrote:
mobsterc wrote:seljacka posla...
Ni sekunde. :wink:
Itekako :wink:
zavezata-vreca

#11 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by zavezata-vreca »

Dijaspora ... Izda stan ubire kiriju bez ugovora vara drzava i vrsi utaju poreza jos bi da plati 6*7=42 km manje godisnje ... Seljacka posla bas
Jolpaz

#12 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by Jolpaz »

zavezata-vreca wrote:Dijaspora ... Izda stan ubire kiriju bez ugovora vara drzava i vrsi utaju poreza jos bi da plati 6*7=42 km manje godisnje ... Seljacka posla bas
:D :D :D :-D :-D :-D
vjesticanametli

#13 Re: Racuni za odvoz smeca

Post by vjesticanametli »

hahaha krkani dijasporski :D
LM isla i ja da odjavim jer u stanu nece biti nikog .....predala na protokol obavijest o selidbi i praznom stanu te zahtjevu za okoncanjem njihove usluge....ciko rece to je ok i javicemo vam se i tako ide kaze on bez problema ....ako niste tu nista vam ne odvoze :-D
Post Reply